Πρόβλημα με αναμειξη της πεθεράς στην σχεση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Member

Πρόβλημα με αναμειξη της πεθεράς στην σχεση

Καλησπερα σε ολα τα μελη κι ευχαριστω πολυ για την αποδοχη!!
    Χαιρομαι πολυ που βλεπω δραστηριοτητα μιας κι εχω ενα προβλημα σχετικο με πεθερα και θα ηθελα αποψεις ατομων που ειναι ουδετερα τελειως. Θα προσπαθησω να ειμαι πολυ συνοπτικη να μην σας κουρασω.
    Ειμαι 30 ετων κι ο συζυγος 36. Ειμαστε μαζι 3 χρονια κ παντρευτηκαμε προσφατα. Ο συζυγος μου εχει ενα παιδι απο αλλο γαμο το οποιο ειναι 14 χρονων κ μενει μαζι μας. Με τον συζυγο καναμε προσπαθεια επι ενα ετος για εξωσωματικη και τελικα εμεινα εγκυος σε διδυμα, βρισκομαι στον 6ο μηνα.
    Ο λογος που σας γραφω ειναι η κατασταση στο σπιτι. Ο γιος του αντρα μου μπαινει ατην εφηβεια κι εχει γινει αντιδραστικος. Φτιαχνει καταστασεις να μας βαζει να τσακωνομαστε κ εμπλεκει ακομα κ τη μανα του με την οποια ο αντρας μου ουδεμια σχεση εχει. Τις προαλλες εκανε κατι πολυ ασχημο, δεν κρατηθηκα και τσακωθηκα μαζι του. Ο αντρας μου λοιπον το ειπε στην πεθερα μου κι εκεινη του απαντησε 2 πραγματα.
    1ον. Οτι δουλευω πονηρα μα διωξω το παιδι του απο το σπιτι (κατι που ποτε 3 χρονια δεν επιδιωξα) και
    2ον. Οτι θα πρεπει να παρει δραστικα μετρα και να με χωρισει...
    Οπως σαε ειπα βρισκομαι στον 6ο μηνα σε διδυμα. Η μανα του οσο καιρο ημασταν στο λουκι ουτε νερο ουτε τηλεφωνο δε προσφερε. Οπως καταλαβαινετε ειμαι πολυ θυμωμενη μαζι της, βγηκα απο τα ρουχα μου στην ιδεα οτι θελει τα δικα μ τα παιδια να μεγαλωσουν χωρις πατερα και της εγραψα μηνυμα οτι της απαγορευω να ξαναπατησει ποδι σπιτι μου οσο ειμαι εκει. Ο αντρας μου αντιδρα και την υπερασπιζεται αλλα αναγνωριζει οτι δε μας προσφερει τιποτα κ δεν της πεφτει λογος.
    Ειμαι εξαλλη γι αυτα που τον συμβουλεψε, μπορω να πω πως τη μισησα ακαριαια.
    Εσεις τι θα κανατε απο δω κ περα ατη θεση μου;;; Δε μπορω να διανοηθω πως θα την ξαναδω μπροστα μου αλλα ξερω πως αυτο μαλλον δε μπορει να γινει. Βραζω απο θυμο. Εξαιτιας τσακωθηκα πολυ ασχημα με τον αντρα μου σε εναν ευαισθητο μηνα σε μια δυσκολη κ πολυτιμη εγκυμοσυνη κ παθαινω κρισεις πανικου. Σηκωθηκα κ εφυγα για λιγο να προστατεψω τα μωρα απο καποια εκρηξη αλλα δε μπορω να φανταστω πως θα ναι οταν γυρισω πισω. Εσεις πως θα το χειριζοσασταν;
    Να σας πω πως δεν την εχω αναγκη να μου κοιταξει τα παιδια ή να με στηριξει οικονομικα.
    Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για την απαντηση σας.

Senior Member
    Λοιπον εχουμε και λεμε:
    Συζυγος με κακο παιδι που θελει να σας χωρισει
    Συζυγος με κακια μανα που θελει να σας χωρισει
    Δεν παιρνει θεση να σε υπερασπιστει.
    Μηπως δεν σε αγαπαει; Γιατι να μενεις σε ενα γαμο με τοσα προβληματα, νομιζεις θα αλλαξει τιποτα και γιατι εμεινες εγκυος υπο τετοιες συνθηκες;

Member
    Οι συνθηκες δεν ηταν ετσι. Ο γιος του αρχισε τωρα να συμπεριφερεται ετσι και η μαμα του αναμειχθηκε τωρα κι αυτη λογω του περιστατικου. Γενικα δεν εχουμε επαφες πολλες με τους γονεις του, αλλα τωρα εγινε αυτο κ δε ξερω τι να κανω οταν θα μ πει να ρθει αυτη παλι σπιτι μου μετα απ οσα ειπε. Εννοειται πως μ αγαπα κ με στηριξε πολυ κ στην εξωσωματικη ενω εγω ειχα το προβλημα κι ενω εκεινος εχει ηδη παιδι.

Senior Member
    Πωπω καταλαβα. Αρχισαν οι ζηλειες απο το μικρο και την πεθερα, ο μικρος για τα διδυμα και η πεθερα βρηκε ευκαιρια τωρα με το γαμο......δεν ξερω τι συμβουλη να σου δωσω, μονο αυτη που λεμε ολοι εδω μεσα, βαλε ορια......δεν υπαρχει κατι αλλο δυστυχως.

Senior Member
    Φιλενάδα μην πανικοβάλεσαι.. Εγώ στην θέση σου θα προσέγγιζα περισσότερο το παιδί και θα έγραφα την πεθερά εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Θα κρατούσα μια απλά τυπική σχέση για χάρη της οικογένειας μου αλλά ώς εκεί..πολύ πολύ τυπικά χωρίς να αφήνω περιθώρια να της πέφτει λόγος για τίποτα. Το οτι ο άντρας σου μοιράστηκε αυτά που του είπε η μάνα σου είναι προς τιμήν του. Θα μπορούσε να μην σου πεί τίποτα αρα στην ουσία και αυτός δεν συμφωνεί μαζί της ουτε τον επιρεάζει.
    Το παιδί του όμως και ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία και με τα ετεροθαλή αδέρφια να έρχονται χρειάζεται να το προσεγγίσεις περισσότερο. Να του φέρεσαι σαν ενήλικα. Να συζητάς μαζί του σχεδόν τα πάντα, και αν τον μάλωσες και στράβωσε πιάσε τον έπειτα και εξήγησε του. Αν αποκτήσετε μια καλή επικοινωνία και κερδίσεις την εμπιστοσύνη και θαυμασμό του όλα τα άλλα θα είναι πιο εύκολα.
    Το παιδί αυτό δεν χρειάζεται μια δεύτερη μάνα αλλά μια πολύ καλή φίλη που θα συγκατοικούν μαζί και θα τον φροντίζει όπως φροντίζει και τον πατέρα του. Όλοι περάσαμε εφηβία και όλοι ξέρουμε πώς είναι αυτή η περίοδος και ιδιαίτερα για ένα μοναχοπαίδι χωρισμένων γονιών που σε λίγο θα έχει 2 ακόμη αδέρφια απο την νέα σύντροφο του πατέρα του. Προσπάθησε λοιπόν να χτίσεις μια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης μαζί του γιατί όλη την ισορροπία σε αυτό τον γάμο την κρατάει αυτό το παιδί στην ουσία κατα την γνώμη μου.
    Δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο μας που το παρουσιάζει ως κακό παιδί.. είναι απλά ένα παιδί που όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να νιώθει και τι μπέρδεμα μπορεί να υπάρχει στο μυαλό και την ψυχή του. Αλίμονο αν κατηγορούμε τα παιδιά.
    Η δική μου συμβουλή λοιπόν είναι οτι προσπάθησε να αποφύγεις τις συγκρούσεις..σε λίγο καιρό θα ζήσεις την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου. Κάνε τόπο στην οργή και μην δίνεις σημασία στην πεθερά και κάθε άνθρωπο που δεν του πέφτει έτσι και αλλιώς λόγος για την οικογένειά σας. Αν χρειαστεί απέφευγε την με τυπικές και συνοπτικές διαδικασίες και κάνε και τα στραβά μάτια, κλείνε και λίγο τα αυτιά σου και κοίταξε με τον άντρα σου και το γιο του να ειστε καλά και εναρμονισμένοι ωστε να υποδεχθείτε και τα υπόλοιπα μέλη και να προσπαθήσετε για μια υγιή ευτυχισμένη ζωή όλοι μαζί. Και με τον γιό όσα σου είπα παραπάνω πιστεύω είναι η λύση για όλα.

Banned
    για καπιον που εχει ψυχολογικα αυτο ειναι κανονας οτι δε θα τεριαζε με τους γονεις του αφου αν δε μεγαλωνε σε αυτο το ατεριαστο περιβαλον δε θα ειχε ψυχολογικα αρα θε επρεπε να το περιμενεις ολο αυτο οτι θα προσπαθουσε να τον πεισει να μεινει μονος .

Member
    Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!