Διαλογισμος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 47
    Senior Member

Διαλογισμος

Είναι κατι που δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει.
    Σκεφτηκα αρχικα για γιογκα, αλλα δεν ακουσα και πολλα θετικα σχολια.
    Ξεκινησα, εκανα μια ασκηση στο youtube. Αν και πρωτη φορα και αρχαρια
    γιατι φανταζομαι θα θελει χρονο και εξασκηση..ενιωσα ηρεμια,σιγουρια για τον εαυτο μου
    και κατι να με τραβαει προς τα κατω(απολυτως χαλαρωμενη).

Τι αποψη εχετε; μπορει κανεις να ξεκινησει να κανει μόνος του;
    Που μπορω να απευθυνθω για να κανω ;

Banned
    Quote Originally Posted by maria4 View Post
    Είναι κατι που δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο μηπως θα μπορουσε να με βοηθησει.
    γιατι φανταζομαι θα θελει χρονο και εξασκηση..ενιωσα ηρεμια,σιγουρια για τον εαυτο μου

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει, πάντως να ξέρεις ότι η γιόγκα, αποτελεί έκφραση πίστης, προς τον Ινδουισμό. Δεν είναι δηλαδή ασκήσεις γυμναστικής, αλλά έκφραση θρησκευτικής πίστης.

Senior Member
    Nαι το σκεφτηκα κι αυτό. Όμως, βλεπω το διαδιδουν τοσο σαν μορφη γυμναστικης και απελευθερωσης του εαυτου και στην Ελλαδα..και λεω μηπως δεν συνδεεται το συγκεκριμενο με καποια θρησκεια.

Banned
    Nαι το σκεφτηκα κι αυτό. Όμως, βλεπω το διαδιδουν τοσο σαν μορφη γυμναστικης και απελευθερωσης του εαυτου και στην Ελλαδα..και λεω μηπως δεν συνδεεται το συγκεκριμενο με καποια θρησκεια.
    Έτσι το έχουν περάσει και πριν από την Ελλάδα, στις ΗΠΑ, σαν γυμναστική, όμως δεν είναι γυμναστική, είναι καθαρά θρησκευτική έκφραση πίστης και συνδέεται απόλυτα με τον Ινδουισμό, ακόμη και αν το έχουν περάσει, σαν απλή άσκηση γυμναστικής.

Senior Member
    Οκ. Θα αποδεχτω τοτε οτι θα ψοφησω ετσι :P

Banned
    Οκ. Θα αποδεχτω τοτε οτι θα ψοφησω ετσι :P
    Υπάρχουν Μαρία, εκατοντάδες χιλιάδες πράγματα, που μπορείς να κάνεις για να βοηθηθείς, εκτός της γιόγκα. Από το πιο απλό, από μια απλή εκδρομή, μέχρι σε κάτι πιο σύνθετο, όπως αλλαγή τόπου κατοικίας ή νέας εργασίας κλπ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι όμως, εξαρτάται και πάντα, τι βοήθεια ζητάς...

Senior Member
    Ακριβως, επειδη εχω δοκιμασει πολλα πλεον και κυριως τα βασικα και δε βλεπω φως στο τουνελ τα λεω αυτα. Τελοσπαντων, σ ευχαριστω για την απαντηση παντως.

Banned
    Ακριβως, επειδη εχω δοκιμασει πολλα πλεον και κυριως τα βασικα και δε βλεπω φως στο τουνελ τα λεω αυτα. Τελοσπαντων, σ ευχαριστω για την απαντηση παντως.
    Τίποτα... :)

Senior Member

Γιογκα μπορεις να βρεις σε πολλα γυμναστήρια κτλ που την έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους.
    Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι είναι πολύ καλή σαν άσκηση, βοηθάει στην σωστή στάση σώματος και αν έχεις προβλήματα με αυχένα μέση κτλ που είναι δύσκολο να κάνεις άλλη γυμναστική για να αποφύγεις τραυματισμούς. Επίσης προσωπικά με βοηθούσε πάρα πολύ στο να ηρεμώ, όσο διάστημα έκανα ένιωθα πως άδειαζε το κεφάλι μου και χαλάρωνα υπερβολικά. Δυστυχώς δεν με βόλευαν οι ώρες και αναγκάστηκα να σταματήσω.

Προσωπικά διαφωνώ εντελώς με την άποψη οτι έχει κάποια σχέση με θρησκείες κτλ. Σίγουρα ξεκίνησε ως έκφραση θρησκευτικής πίστης αλλά στην μορφή που γίνεται σήμερα δεν έχει καμιά σχέση. Είναι απλά ένα είδος γυμναστικής! Δεν πρόκειται να σου αλλάξει κανείς την θρησκεία σου και την όποια πίστη σου αν κάνεις γιόγκα, έλεος!

Αν δοκίμασες και είδες οτι σου αρέσει και σε χαλαρώνει, ρώτα σε γυμναστήρια της περιοχής σου, συνήθως έχουν προγράμματα για μια-δυο φορές την εβδομάδα.

Banned
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Γιογκα μπορεις να βρεις σε πολλα γυμναστήρια κτλ που την έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους.
    Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι είναι πολύ καλή σαν άσκηση, βοηθάει στην σωστή στάση σώματος και αν έχεις προβλήματα με αυχένα μέση κτλ που είναι δύσκολο να κάνεις άλλη γυμναστική για να αποφύγεις τραυματισμούς. Επίσης προσωπικά με βοηθούσε πάρα πολύ στο να ηρεμώ, όσο διάστημα έκανα ένιωθα πως άδειαζε το κεφάλι μου και χαλάρωνα υπερβολικά. Δυστυχώς δεν με βόλευαν οι ώρες και αναγκάστηκα να σταματήσω.

Προσωπικά διαφωνώ εντελώς με την άποψη οτι έχει κάποια σχέση με θρησκείες κτλ. Σίγουρα ξεκίνησε ως έκφραση θρησκευτικής πίστης αλλά στην μορφή που γίνεται σήμερα δεν έχει καμιά σχέση. Είναι απλά ένα είδος γυμναστικής! Δεν πρόκειται να σου αλλάξει κανείς την θρησκεία σου και την όποια πίστη σου αν κάνεις γιόγκα, έλεος!

Αν δοκίμασες και είδες οτι σου αρέσει και σε χαλαρώνει, ρώτα σε γυμναστήρια της περιοχής σου, συνήθως έχουν προγράμματα για μια-δυο φορές την εβδομάδα.
    Ελισάβετ, δεν είναι θέμα άποψης. Αν ήξερες από Ινδουισμό, θα γνώριζες, ότι είναι καθαρά έκφραση θρησκευτικής πίστης και όχι μια απλή γυμναστική, έτσι όπως έχει περάσει. Αν θέλεις ψάξε περισσότερα γι'αυτό...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Ελισάβετ, δεν είναι θέμα άποψης. Αν ήξερες από Ινδουισμό, θα γνώριζες, ότι είναι καθαρά έκφραση θρησκευτικής πίστης και όχι μια απλή γυμναστική, έτσι όπως έχει περάσει. Αν θέλεις ψάξε περισσότερα γι'αυτό...
    Εγώ που δεν ανήκω στον ινδουισμό αν κάνω γιογκα τι ακριβώς θα πάθω;
    Πλύση εγκεφάλου ας πούμε μέσω γυμναστικής;
    Γνωρίζω πολλά πράγματα για τον ινδουισμό και το πως ξεκίνησε η γιόγκα, δεν έχει να κάνει με αυτό.
    Εδώ μιλάμε απλώς για γυμναστική.

Senior Member
    Η αληθεια ειναι το τι ισχύει μετραει και όχι τι εχει περασει.
    Βεβαια , αν το παμε ετσι πολλα πραγματα απο τον υπολοιπο κοσμο μεσω της παγκοσμιοποιησης εχουν περασει σε εμας σαν κατι τοσο απλο και δεδομενο...

Banned
    Εγώ που δεν ανήκω στον ινδουισμό αν κάνω γιογκα τι ακριβώς θα πάθω;
    Πλύση εγκεφάλου ας πούμε μέσω γυμναστικής;
    Γνωρίζω πολλά πράγματα για τον ινδουισμό και το πως ξεκίνησε η γιόγκα, δεν έχει να κάνει με αυτό.
    Εδώ μιλάμε απλώς για γυμναστική.
    Ο Ινδουισμός γενικά, δεν προσηλυτίζει, είναι μια θρησκεία, γενικά ήρεμη, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, όμως έχει έμμεσους τρόπους, όπως και ο Βουδισμός, να περάσει το μήνυμα της θρησκείας της, μέσω διαφόρων πρακτικών, όπως η γιόγκα. Οι προτεστάντες ας πούμε, έχουν, διάφορα φυλλάδια και τους ιεροκήρυκες, για προσηλυτισμό. Εσύ που δεν ανήκεις στον Ινδουισμό, δεν θα πάθεις τίποτα, αλλά ένας άλλος θα το έψαχνε καλύτερα και θα έφτανε μέχρι τις Βέδες, από εκεί θα μάθαινε περισσότερα για την φύση του Ινδουισμού. Δεν θεωρείται προσηλυτισμός, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, θεωρείται μια έμμεση πρακτική, θρησκευτικής έκφρασης, που είναι στενή άρρηκτα με τον Ινδουισμό και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, αφού υπάρχει σαν πρακτική θρησκευτικής έκφρασης, εδώ και κάποιους αιώνες, πολύ πριν αν θες, το περάσουν σαν απλή γυμναστική...

Senior Member
    Η αληθεια ειναι το τι ισχύει μετραει και όχι τι εχει περασει.
    Βεβαια , αν το παμε ετσι πολλα πραγματα απο τον υπολοιπο κοσμο μεσω της παγκοσμιοποιησης εχουν περασει σε εμας σαν κατι τοσο απλο και δεδομενο...
    Αυτό που ισχύει Μαρία είναι οτι η γιόγκα έχει διάφορες διαστάσεις όπως είναι η θρησκευτική, φιλοσοφική αλλά και ως σωματική άσκηση.
    Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τηρεί όλα αυτά αλλά ο καθένας μπορεί να κρατήσει αυτό που θέλει.
    Στην ινδική φιλοσοφία πχ η γιόγκα είναι σαφώς συνδεδεμένη με την θρησκεία τους και είναι τρόπος ζωής, εδώ στις δυτικές κοινωνίες έχουμε κρατήσει κυρίως το κομμάτι της σωματικής άσκησης γιατί αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με αλλη άσκηση κι επειδή δεν γνωρίζω πολλούς ινδουιστές στην Ελλάδα.

Σαφώς και είναι στη διάθεση του καθένα να κρίνει πόσο του ταιριάζει κάτι ή κατά πόσο αντιβαίνει σε δικά του πιστεύω ή πεποιθήσεις γενικότερα. Αυτό που ήθελα να ξεκαθαρίσω πάντως είναι οτι οσοι κάνουν γιόγκα δεν σημαίνει πως είναι ινδουιστές!!! Ούτε θα κάνεις γιόγκα και ξαφνικά θα γίνεις ινδουιστής! Εγώ πχ ξεκίνησα με συμβουλή του γιατρού μου για συγκεκριμένο πρόβλημα που είχα με τον αυχένα και δεν μπορούσα να κάνω άλλη γυμναστική.

Banned
    Αυτό που ισχύει Μαρία είναι οτι η γιόγκα έχει διάφορες διαστάσεις όπως είναι η θρησκευτική, φιλοσοφική αλλά και ως σωματική άσκηση.
    Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τηρεί όλα αυτά αλλά ο καθένας μπορεί να κρατήσει αυτό που θέλει.
    Στην ινδική φιλοσοφία πχ η γιόγκα είναι σαφώς συνδεδεμένη με την θρησκεία τους και είναι τρόπος ζωής, εδώ στις δυτικές κοινωνίες έχουμε κρατήσει κυρίως το κομμάτι της σωματικής άσκησης γιατί αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με αλλη άσκηση κι επειδή δεν γνωρίζω πολλούς ινδουιστές στην Ελλάδα.

Σαφώς και είναι στη διάθεση του καθένα να κρίνει πόσο του ταιριάζει κάτι ή κατά πόσο αντιβαίνει σε δικά του πιστεύω ή πεποιθήσεις γενικότερα. Αυτό που ήθελα να ξεκαθαρίσω πάντως είναι οτι οσοι κάνουν γιόγκα δεν σημαίνει πως είναι ινδουιστές!!! Ούτε θα κάνεις γιόγκα και ξαφνικά θα γίνεις ινδουιστής! Εγώ πχ ξεκίνησα με συμβουλή του γιατρού μου για συγκεκριμένο πρόβλημα που είχα με τον αυχένα και δεν μπορούσα να κάνω άλλη γυμναστική.
    Δεν είπε κανένας Ελισάβετ, ότι άμα κάνει κάποιος γιόγκα, άρα έγινε και Ινδουιστής, όμως είναι μια έμμεση πρακτική, στο να περάσει το μήνυμα το θρησκευτικό. Ο Ινδουισμός, παρ' όλο που δεν έχει προσηλυτιστική συμπεριφορά γενικά, έχει περάσει κάποιες πρακτικές τέτοιου, θρησκευτικού τύπου. Το ίδιο γίνεται με τους Εβραίους, αλλά σε οικονομικό επίπεδο και μέσω μετοχών σε εταιρίες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Υπάρχουν και βιβλία, από δυτικούς θεολόγους, για τον Ινδουισμό και την γιόγκα, ως έκφραση θρησκευτικής πίστης...

Page 1 of 4 123 ... LastLast