Results 31 to 45 of 47
Thread: Διαλογισμος
-
11-10-2017, 09:47 #31
Ναι, έτσι ξεκίνησε η γιόγκα, ως θρησκευτική έκφραση πίστης, προσφέροντας ηρεμία, ευεξία και χαλάρωση και προσπαθώντας να φτάσουν στο απόλυτο, στην απόλυτη απομόνωση, από εξωτερικές απολαύσεις, πχ σεξ. Φυσικά και να μου πεις, αν κάνω προσηλυτισμό. Ο προσηλυτισμός, είναι όχι μόνο κάτι βλαβερό γενικά, αλλά θεωρώ και ανήθικο, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη. Η γιόγκα, δεν είναι προσηλυτισμός, όπως οι δυτικές παραθρησκευτικές οργανώσεις, το ξαναείπα αυτό και παραπάνω. Το θρησκευτικό μήνυμα το περνάει όμως, και αν διάβαζες περισσότερα για τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, τότε θα ήξερες, τι είναι θρησκεία σύμφωνα με εκείνους, θα ήξερες την φιλοσοφία τους, για την ζωή, το σεξ κλπ. Γενικότερα θα μπορούσες να μάθεις, πολλά πράγματα και τα περισσότερα τα έχετε μάθει, κάνοντας απλά γιόγκα. Πριν μίλησες για ηρεμία, ευεξία και χαλάρωση, όπως και άλλα μέλη εδώ. Ε, αυτή είναι πάνω κάτω, η θρησκευτική φιλοσοφία, του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Είδες τώρα, πως περνάει έμμεσα το φιλοσοφικό θρησκευτικό μήνυμα; Τέλος, δεν μπορώ να αποτρέψω, να μην κάνει κάποιος γιόγκα. Μίλησα εξ'αρχής, ότι υπάρχουν άπειροι σχεδόν τρόποι, εκτός της γιόγκα, να υπάρξει ψυχική και σωματική ηρεμία κλπ. Όμως εκεί που εμμένω, είναι ότι είναι καθαρά θρησκευτική έκφραση πίστης, άσχετα αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό.
- 11-10-2017, 13:52 #32
Στο λέω όσο πιο ευγενικά μπορώ κι αν θες κράτα το, όχι για μένα, γενικά όταν μιλάς με κάποιον που δεν γνωρίζεις και τυχαίνει να σου ρίχνει και κάποια χρόνια. Είναι τουλάχιστον γελοίο να χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως "αν διάβαζες περισσότερο το τάδε, αν ήξερες εκείνο... κτλ" γιατί πολύ απλά μπορεί να γυρίσει κάποιος και να σου πει πως μόλις αυτός τα μάθαινε αυτά ή τα διάβαζε εσύ είχες ακόμα το μπιμπερό σου.
Το οτι δεν πουλάμε όλοι ξερολίαση εδώ μέσα δεν σημαίνει πως δεν ξέρουμε κιόλας, απλά οι γνώσεις μας δεν αφορούν το φόρουμ.
Και το αν κάτι μας κάνει καλό και μας είναι ευεργετικό για κάποιους λόγους, δεν το μετράμε με βάση ποια θρησκεία το λέει κι αν το λέει. Μερικοί δεν έχουμε τέτοια κουτάκια. Αν η φιλοσοφία του ινδουισμού δηλαδή είναι η χαλάρωση, η ηρεμία, η ευεξία ή οτιδήποτε άλλο που θεωρώ θετικό για μένα ΑΔΙΑΦΟΡΩ πλήρως για το ποιος το λέει!
Το να αποτρέψεις κάποιον φυσικά και δεν μπορείς!!! αυτό έλειπε να μπορούσες! Προφανώς το θεωρείς λάθος όμως μόνο και μόνο επειδή αυτές οι τεχνικές τυχαίνει να χρησιμοποιούνται από κάποια άλλη θρησκεία από την δική σου ακόμα κι αν είναι ευεργετικές. Αυτό τα λέει όλα.
Ασχετο με το θέμα αλλά έχω απορία : την ίδια άποψη έχεις και για τις απόκριες; μασκαρεύεσαι; Ή κι αυτό επειδή χρησιμοποιούνταν για θρησκευτικούς σκοπούς το απορρίπτεις;
11-10-2017, 15:10 #33
Θα πρέπει Ελισάβετ, να κατεβάσεις λίγο την "μύτη" αν θες ή τους τόνους σου και προσπάθησε να κάνεις έναν διάλογο, όσο μπορείς. Δεν αναφερόμουν προσωπικά, σε εσένα, το "αν διάβαζες" εσύ προσωπικά για τον Ινδουισμό, αλλά σαν γενικότερη παρατήρηση. Ο Ινδουισμός, είναι μια ενεργή θρησκεία με πολλά εκατομμύρια πιστούς και όχι μόνο στην Ινδία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Εγώ ξαναείπα και θα το ξαναλέω, μέχρι να εμπεδωθεί, ότι δεν μπορώ να αποτρέψω κάποιον, στο να κάνει γιόγκα, αλλά το ότι είναι θρησκευτική πρακτική, είναι αποδεκτό από όλο τον δυτικό κόσμο, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, από ένα φορουμ. Άρα δεν θεωρείται "κουτάκι", από την στιγμή που μιλάμε για μια ενεργή θρησκεία, με παλαιότερη ιστορία από τον Χριστιανισμό. Θα θεωρούνταν κουτάκι, αν μιλούσαμε με θεωρητικές έννοιες, αλλά εδώ δεν μιλάμε για απλή φανταστική θεωρία, αλλά για μια πραγματικότητα. Άρα συνοψίζοντας, πρόσεχε τον χαρακτήρα σου και αυτό το λέω, σαν φίλος, άσχετα αν δεν με υπολογίζεις επειδή πιστεύω στον Θεό, αν δεν πίστευα, θα ήμασταν οι καλύτεροι "φίλοι". Δεύτερον, σου λέω κάτι που είναι αποδεκτό, από πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, αλλά και μέσα από βιβλία δυτικών θεολόγων, άρα το τι νομίζεις εσύ, για την γιόγκα, για τον δυτικό κόσμο, είναι αδιάφορο. Τρίτον, η θρησκεία δεν είναι δικιά μου, έχω ακούσει να μου λένε διάφοροι άθεοι, που ουσιαστικά δεν είναι άθεοι, αλλά εναντίον του Χριστιανισμού και μόνο, αυτό που είπες και εσύ "η θρησκεία σου κάνει αυτό, λέει εκείνο κλπ". Απαντάω λοιπόν, ότι η θρησκεία, δεν μου ανήκει. Όσο για την ερώτησή σου, ντύνομαι στις απόκριες, αν και τώρα όχι τόσο, αλλά ντυνόμουν στις απόκριες, περισσότερο για διασκέδαση. Η παγίδα, που προσπαθείς και καλά, να μου φέρεις, είναι ότι αποτελεί προϊόν διονυσιακών γιορτών, που πρόσεξε εδώ, που δεν ισχύουν πλέον, εκτός και αν ζούσαμε στην αρχαία Ελλάδα. Από την στιγμή, που δεν ήμαστε στην αρχαία Ελλάδα, άρα μιλάμε, για ένα "νεκρό" αρχαιοελληνικό έθιμο, τότε μπορούμε να προσδώσουμε άλλη έννοια. Ενώ ο Ινδουισμός, δεν είναι μια "νεκρή" θρησκεία, αλλά μια ενεργή θρησκεία και ολοένα αυξανόμενη... Καλή συνέχεια και σε εσένα :)
11-10-2017, 16:20 #34
11-10-2017, 17:15 #35
Ναι δεν αναφερόσουν σε μένα προσωπικά αναφερόσουν γενικά. Γενικό ήταν και το δικό μου σχόλιο, ξέρεις. Οτι δεν είναι ωραίο όταν μιλάς να λες στον συνομιλητή σου "αν είχες διαβάσει....", προδίδει ξερολίαση πώς να στο πω πιο απλά για να το καταλάβεις; Εσύ θεωρείς πως ο άλλος που διαφωνεί μαζί σου και έχει άλλη γνώμη, αναγκαστικά δεν ξέρει. Γιατί αν ήξερε θα συμφωνούσε μαζί σου. Μια χαρά μπορεί να ξέρει και να διαφωνεί παρόλα αυτα!
Για φοιτητή θεολογίας ανενημέρωτο σε βρίσκω. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στον δωδεκαθεισμό ακόμα και σήμερα και στην Ελλάδα και αλλού και το ακολουθούν και με τελετές και ως τρόπο ζωής γενικότερα.
Επίσης η επίσημη εκκλησία έχει καταδικάσει τα καρναβάλια σε σύνοδο της ως παγανιστικές τελετουργίες και δεν τα δέχεται σε καμιά περίπτωση. Άρα το επιχείρημα για το αν είναι νεκρά θρησκεία ή όχι δεν ισχύει. Η εκκλησία καταδικάζει και απορρίπτει οτιδήποτε έχει σχέση με άλλη θρησκεία ή λατρεία. Με την ίδια λογική απορρίπτει και την γιόγκα και φτάνουμε σήμερα παπάδες στις εκκλησίες να τρομοκρατούν τις γριές οτι άμα τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους κάνουν γιόγκα θα γίνουν ινδουιστές. Ευτυχώς μόνο οι γριές τους πιστεύουν.
Επίσης, και το έχω ξαναπει νομίζω, προσωπικά πιστεύω στον Θεό, παρόλα αυτά φίλη σου όχι δεν θα μπορούσα να είμαι. Δεν με χωρίζει ο Θεός με τους ανθρώπους, η στενοκεφαλιά με χωρίζει.
11-10-2017, 17:24 #36
Σε αυτή σου τη φράση βρίσκεται και η απόδειξη πως δεν είσαι ικανός για διάλογο διότι ο, τι λες θεωρείς πως είναι απόλυτη αλήθεια επειδή το είπαν πολλά πανεπιστήμια ( ποια άραγε????) και μεγάλοι θεολόγοι (!!! εδώ γελάνε και τα τσιμέντα). Δεν υπάρχει επιχείρημα για το τι κακό θα κάνει σε κάποιον η γιόγκα. Το επιχείρημα είναι οτι το λένε κάτι σπουδαίοι θεολόγοι! Αν υπήρχε επιχείρημα συγκεκριμένο θα το είχες πει ήδη ενώ το μόνο που κάνεις είναι να παπαγαλίζεις τι είπαν κάποιοι άλλοι.
11-10-2017, 17:58 #37
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
11-10-2017, 23:20 #38
Βρε Ελισάβετ, σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο, μην μου κάνεις όμως χαζά μηνύματα. Παραπάνω ανέφερα, ότι αποδέχονται μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης, όπως και μέσα από τα βιβλία πολλών δυτικών θεολόγων, πως η γιόγκα αποτελεί θρησκευτική πρακτική, όσο και αν μην το παραδέχεστε για διάφορους λόγους, δεν είπε κανείς ότι θα σου κάνει κακό! Τέλος, αυτοί οι άλλοι, έχουν ίσως μεγαλύτερη αξία και αναγνωρισμένη αξία, από πολλούς ανθρώπους και από πανεπιστήμια, που διδάσκουν, μέσα από τα βιβλία τους. Άρα μάλλον κάποια αξία, θα έχουν και εκείνοι, δεν νομίζεις; Εκτός, και αν θεωρείς την άποψή σου, όμοια με το "αλάνθαστο" του πάπα...
11-10-2017, 23:29 #39
Επίσης σε βρίσκω ανενημέρωτη Ελισάβετ. Ο σύγχρονος δωδεκαθεϊσμός, αποτελεί ένα κακέκτυπο, της πίστης των αρχαίων Ελλήνων και μη αναγνωρισμένη από το κράτος, ως "εκκλησία", αλλά ούτε και ως "θρησκευτική οργάνωση". Άρα το επιχείρημά σου, δεν ισχύει. Έχω γνωρίσει και έναν "ιερέα", που κάνει αρχαιοελληνικές τελετές στον Όλυμπο, αλλά αυτός είναι τόσο εναντίον των χριστιανών, δεν μπορείς να καταλάβεις το μίσος και τον αντιχριστιανισμό του. Η Εκκλησία, τα καταδίκασε, όχι τόσο ως προϊόν διονυσιακών γιορτών, αλλά όσο για την αύξηση του πάθους, της λαγνείας, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Η Εκκλησία, εξέφρασε μια διαφορετική άποψη, το αν θα την ακολουθήσει κανείς ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Ξαναλέω, πως η γιόγκα, αποτελεί θρησκευτική πρακτική, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνεται, αυτό δεν σημαίνει πως σου προξενεί κακό. Όσο για τους παπάδες και τις γριές, διακρίνω ένα τσουβάλιασμα και μια γενικότητα, που από έναν έξυπνο άνθρωπο, δεν επιτρέπεται. Εκτός και αν ξέρεις, όλους τους ορθόδοξους παπάδες, απανταχού της οικουμένης, οπότε πάω πάσο. Επίσης, ξεπερνάω το ότι με είπες "ξεροκέφαλο", επειδή είπα πως η γιόγκα, είναι θρησκευτική πρακτική...
11-10-2017, 23:30 #40
12-10-2017, 05:24 #41
Εγω βρισκω πολυ θεραπευτικη την Χριστιανικη μου πιστη , χωρις ναχω σχεσεις με εκκλησιες , και καταφυγη στην πολυχρονη γυμναστικη μου με βαρη , μεγαλα βαρη , εχω κι ενα ανθρωπινο ομοιωμα ( ειδικο ) το οποιο εχει φαει πολυ ξυλο , και αισθανομαι πολυ καλυτερα με αυτα τα δυο .......συστηνω ανεπιφυλακτα την γυμναστικη , ειτε τρεξιμο , ειτε βαρη , ειτε οτι ναναι , ακομη και σχοινακι .........την πιστη η την εχεις , η δεν την εχεις ..........το αν πιστευεις στον Ινδουισμο , βουδισμο η Χριστιανισμο, δεν εχει σημασια , ολες εχουν κοινο την αναγκη του ανθρωπου να πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη , ...........
12-10-2017, 14:35 #42
Εν μέρη συμφωνώ. Όλες οι θρησκείες, αντικατοπτρίζουν την μάχη του καλού και του κακού, του φωτός και του σκότους. Σχεδόν όλες οι θρησκείες, ενδιαφέρονται για το "μετά" του ανθρώπου και την κατάληξη της ψυχής, που είναι και η βασική απορία και εξερεύνηση του ανθρώπου. Ο άνθρωπος, τα πάντα σχεδόν, μπορεί να ερευνήσει, εκτός από τον θάνατο και εδώ, είναι που έρχονται οι θρησκείες...
14-10-2017, 11:26 #43
τελικα μαρια τι λεει? πως τα πας με της ασκησεις που κανεις?
14-10-2017, 11:32 #44
εγω πιστευω οτι ο διαλογισμος ειναι κατι οπου θετεις σε υπνωση ( εκτος λειτουργειας) το σωμα κ το ψυχικο οργανο κ ωστε να εχεις αμεση επαφη με το πνευμα σου. κ ναι αν δεν εχεις βιωσει ποτε στη ζωη σου κατι παρωμοιο κ το βιωνεις για 1η φορα θα νοιωσεις πολυ περιεργα. κατι που ποτε δεν μπορουσες να φανταστεις οτι μπορεις να νιωσεις. αλλα αυτο ειναι λογικο αφου ποτε δεν το ειχες νιωσει μεχρι τωρα.
14-10-2017, 14:20 #45
εδω Γιαννη μου κανεις ενα μεγαλο λαθος,
Διαλογισμος σημαινει να προσπαθησεις να μην σκεφτεσαι τιποτα απο τις χιλιαδες σκεψεις που κατακλυζουν το μυαλο σου και σε αγχωνουν η' σε στεναχωρουν.
Αυτο το καταφερνεις με το να ξαπλωσεις η' να καθισεις καπου ανετα, να χαλαρωσεις, εαν εχεις και χαλαρωτικη μουσικουλα ακομη καλυτερα...και να μην κανεις απολυτως τιποτα αλλο.!!!
Μπορεις να το κανεις αυτο για 5' ?
Ναι, μπορεις, εαν παρατηρεις εκεινη την στιγμη την αναπνοη σου.
Αναπνεεις απο την μυτη (με κλειστο το στομα) γεμιζοντας αερα ολη την κοιλια ,και με την ησυχια σου εκπνεεις παλι απο την μυτη...αργα-αργα...
Χρειαζεται φυσικα καθημερινη ασκηση και υπομονη...
Αυτος ειναι ο ''Βασικος Διαλογισμος'' για αρχαριους..
Υ/Γ καμμια σχεση με πνευματα και υπνωσεις!!!![I]Love...[/I]