ΒΟΗθΕΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: ΒΟΗθΕΙΑ

Member

ΒΟΗθΕΙΑ

Διαβασα για τα συμπτωματα της ψυχωσης και μου ερχονται στο μυαλο.. προσπαθω να τα αποβαλλω και φοβαμαι μην τρελαθω..ενω αναγνωριζω το παραλογο των σκεψεων κανω συνεχεια ψυχαναγκασμους να τις διωξω..μπορει να μου πει καποιος που το ειχε αυτο πως το ξεπερασε και ποια ειναι η ριζα που το τροφοδοτει ολο αυτο?γιατι πιστευω αν δεν βρεις την αιτια δεν μπορεις να βρεις και τη λυση

Senior Member
    αγαπητε μου εδω βρηκες μια που τα ειχε ολα αυτα και τα ξεπερασε...........
    ειναι απλα σκεψεις ππου παραγει ενας αγχωμενος νους.......κατι σε αγχωσε και ξεκινησαν αυτες οι σκεψεις......δεν ηρθαν απο μονες τους.....ολοι τις κανουμε αυτες τις σκεψεις απλα εσυ και εγω επειδη ειμασταν αγχωμενοι σκαλωσε εκει το αγχος πουνειχαμε για κατι αλλο και κολλησε στις σκεψεις........
    ομως αυτες οι σκεψεις ειναι ψευδεις.......αυτο πρεπει να καταλαβεις.......καταρχας αν παμε στη δικη σου σκεψη ΚΑΝΕΝΑΣ σχιζοφρενης δεν εχει μπει να ψαξει αν ειναι σχιζοφρενης......οποτε επειδη και εγω ειχα αυτη τη σκεψη μαζι με χιλιαδες αλλες εφυγα πολυ γρηγορα απο αυτη τη σκεψη
    αυτο που τα θρεφει ολα αυτα ειναι Ο ΦΟΒΟΣ..........οταν καταλαβα το μηχανισμο και αντικατεστησα το φοβο με την αγνοηση των σκεψεων εφυγαν ολες........
    πλεον με τη βοηθεια του Θεου και τη δικη μου κατανοηση του μηχανισμου αυτου εχω θεραπευτει σχεδον τελειως.......

Senior Member
    πλεον εχουν περασει 7 χρονια οποτε εχω πολυ εμπειρια και μπορεις να με ρωτησεις οτι θελεις

Member
    Marouli66 καταρχην ευχαριστω που απαντησες..αυτο ξεκινησε οταν εναν βραδυ ακουσα πριν κοιμηθω καποια φωνη,πραγμα που το παθαινω αρκετα βραδια απο τοτε αλλα τοτε δεν ηξερα οτι αυτο εντασσεται στο πλαισιο των υπνγωγικων ψευδαισθησεων και οπως καταλαβαινεις αφου αυτο με φοβησε επισκεφτηκα τον dr google..εκει μου εγινε φοβια..αυτο που παθαινω ειναι οτι χωρις να το θελω βαζω τον εαυτο μου σε φαση πως ειναι αν εχω ψυχωση.. π.χ ενω βλεπω τηλεοραση και ειμαι ηρεμος,μου ερχεται η σκεψη οτι ενας ψυχωτικος πιστευει οτι μιλανε γι αυτον στην τηλεοραση και βαζω τον εαυτο μου πως ειναι αν ημουνα ετσι..γιατι πιστευεις οτι το κανω αυτο?επισης φαντασιωνομαι πραγματα που ξερω οτι δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα..ειναι καπως σαν να βαζω εμποδια στον εαυτο μου χωρις να το θελω..ή ας πουμε φαντασιωνομαι φωνες να με μιλανε..αν μπορεις με την εμπειρια σου να με πεις καποια πρακτικα πραγματα που εκανες και σε βοηθησαν..δηλαδη πως αλλαξες τροπο σκεψης,πως εμαθες να μην φοβασαι

Senior Member
    δες λιγο αυτο το βιντεο
    ηταν η βαση της θεραπειας μου......
    για να καταλαβεις και γω εκανα τετοιες σκεψεις (και αλλες πολλες) και τωρα αμα τις κανω γελαω.....εχε φυγει ο φοβος οποτε σταματησαν να με ενοχλουν
    αν εχεις καποια απορια μου λες.....και στη συνεχεια θα σου πω επακριβως τι εκανα
    https://www.youtube.com/watch?v=ZYvlnKQJFKc

Member
    Να σου πω την αληθεια απο την μια το βρηκα χρησιμο απο την αλλη με αγχωσε εκει που λεει για την παρανοια..δηλαδη ειμαι παρανοικος?ξεμπερδεψε το μου λιγο γιατι νιωθω μπερδεμενος καιλογω αγχους φοβαμαι το καθετι που εχει σχεση με αυτα που σου ανεφερα πιο πανω

Senior Member
    χαααχαχαχααχ οχι δεν εννοει τετοια παρανοια μην αγχωνεσαι.......εννοει οτι στην ουσια ολοι παρανοηκοι ειμαστε.....αλλα η παρανοια που αναφερει δεν εχει να κανει με την κλινικη παρανοια που λες εσυ.......
    την ουσια του βιντεο κρατα......οτι ο φοβος ειναι μια ψευδαισθηση

Member
    απο αυτο να καταλαβεις τι φοβο εχω..στην ζωη μου γενικα θεωρω πως μεχρι τωρα ημουνα πολυ δυναμικος επειδη εχω περασει πολλα..σε οποιον λεω για αυτην την φοβια μου με λέει εσύ δεν μασάς,οτι ειμαι σκληρο καρυδι,οτι ειμαι "κωλοπετσομενος"και τετοια αλλα εμενα αυτή ηφοβια με εχει τσακισει..ολοι με θεωρουν στηριγμα τους στις δύσκολες δυσκολες στιγμες και μου ελεγαν μακαρι να ημουνα τοσο δυνατος οσο εσυ αλλα τωρα εγω ειμαι μεσα στον φοβο..γενικα ειμαι "μπασμενο παιδι" στην ζωη απο πολλες αποψεις και ειμαι μεγαλωμενος χωρις τα εχω όλα..την φοβια μου δεν την καταλαβαινουν οι αλλοι γιατι με εμαθαν αλλιως και αυτο με εκνευριζει,λες και εγω δεν ειμαι ευαλωτος..τεσπα εσυ τι εκανες μετεπειτα?Σε ευχαριστω για αλλη μια φορα για το χρονο που αφιερωνεις εδω για να γραψεις για μενα ενω θα μπορουσες να κανεις κατι αλλο..το εκτιμαω παρα πολυ αυτο που κανεις και αν σε γνωριζα δεν θα ηξερα τι να κανω για να σε ευχαριστησω

Senior Member
    σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια αλλα το εχω βαλει σκοπο να βοηθω οσο μπορω τωρα που εχω κατανοησει αρκετα καποιους μηχανισμους της ιψδ και γενικα του νου μας.......
    αρχικα, σταματησε να ανησυχεις για το αν εισαι ψυχακι σου λεω αν ησουν δεν θα το ηξερες.....αυτο και μονο μπορει να σε ανακουφισει? ειναι μια ''ευκολη'' ιδεοληψια αυτη με την εννοια οτι δεν μπορεις να γνωριζεις οτι τα χανεις οι αλλοι το βλεπουν μονο.....και δευτερον κανενας που ειχε ιψδ δεν εγινε ψυχακι........αν ηταν να γινεις θα ειχες ηδη γινει αυτα εκδηλωνονται πολυ νωρις ειναι τελειως δυσκολο και ακατορθωτο να σου τυχει
    τσαμπα χαλιεσαι ηρεμισε, χαλαρωσε

κατα δευτερον εγω προσωπικα εκανα πολυ βαθια ενδοσκοπηση μεσω πολυ διαβασματος βιβλιων, αρθρων και βιντεο για το ποια ειμαι πραγματικα.......
    διοτι εσυ τωρα νομιζεις οτι εισαι ο φοβος ή οτι ο φοβος για ολα αυτα ειναι κατι που σε αντιπροσωπευει.....ομως δεν ειναι ετσι....εισαι οντως ενα πετσωμενο αγορι που ομως εκανες το λαθος να ταυτισεις τον εαυτο σου με το φοβο και τις τρελες σκεψεις.......
    επειδη λοιπον αν σου φυγει αυτη η σκεψη και ηρεμισεις ΣΙΓΟΥΡΑ μια αλλη παλι θα σε ενοχλησει, ετσι λειτουργει δυστυχως η ιψδ ειναι σαν ενα ''δαιμονιο'' που εχει κατσικωθει επανω σου για να σε αλλαξει απο αυτο που ησουν πριν..........
    γιαυτο λοιπον πρεπει να κατανοησεις οτι αυτη η σκεψη δεν εισαι Εσυ αλλα ειναι του νου σου.......ενος νου που με κατι στρεσαρίστηκε και αρχισε να παραγει παραλογες σκεψεις για να εκτονωθεί το συσσωρευμένο σου στρες καταλαβες?
    ζεις λοιπον σε μια ψευδαισθηση αφου ουτε καν εχεις κατι.....ασχολεισαι με την τρελα του νου

μολις κατανοησα αυτο, δλδ οτι εγω δεν ειμαι ο νους μου, αυτος ειναι απλα ενα οργανο για να μεταφραζω την πραγματικοτητα γυρω μου, ο οποιος ομως ''τραυματίστηκε'' απο καποιο γεγονος, αλλα κατι αλλο περα απο το νου μου (αυτο που ησουν πριν, ο αληθινος σου δλδ εαυτος) τοτε σιγα σιγα μου εγινε βιωμα ολο αυτο και θεραπευτηκα.....
    προσπαθουσα δλδ να κατανοησω οτι ειναι ψευδείς ολες αυτες οι σκεψεις γιαυτο οποτε ερχοταν καποια που με ενοχλουσε ελεγα απο μεσα μου ''οχι, δεν ειναι αληθινη, δεν ειμαι εγω αυτη η σκεψη, ειναι απλα μια ψευδαισθηση του νου μου''

ολο αυτο ομως για να το κατανοησεις και να σου γινει βιωμα θα πρεπει να κανεις και εσυ αρκετη ερευνα και διαβασμα διοτι μακαρι να γινοταν ενα θαυμα και ολα αυτα που σου λεω τωρα να σε θεραπευαν
    εγω διαβασα πολλα βιβλια και αρθρα οπως βιβλιο ''υπαρχει παντα μια λυση'', γουειν νταιερ, και του οσσο τα '' περα απο τα ορια του νου'' και ''επιγνωση''

πρεπει να κατανοησεις οτι αυτο το προβλημα δεν σου ανηκει δεν εισαι εσυ πραγματικα, απλα εσυ ταυτισες τον εαυτο σου με αυτο

πρεπει ομως να φτασεις στο σημειο να τα σιχαθεις ολα αυτα, να κανεις μια επανασταση μεσα σου, να αφυπνιστεις και να παρεις σοβαρα την αποφαση να ζησεις οπως ησουν πριν......εγω το ειχα 7 χρονια..δικη μου αποφαση ηταν να μην του επιτρεψω να με κατατρωει αλλο......εσυ του δινεις ζωη και τροφη......αλλοι το εχουν πολλα χρονια ή και για παντα γιατι δεν ειναι ετοιμοι ακομη ή μπορει και αν εχουν βολευτεί μεσα σε αυτη την κατασταση

παρε και εσυ την κατασταση στα χερια σου και αν εισαι ετοιμος ψαξου, ερευνησε, διαβασε και ξυπνησε απο αυτο που ζεις διοτι αυτο κακα τα ψεματα δεν ειναι ζωη
    να στρεφεσαι συχνα μεσα στη μερα μεσα σου σαν να διαλογιζεσαι και να γινεσαι ο παρατηρητης των σκεψεων σου, και να λες αυτα τα λογια που σου ειπα μαζι με βαθιες εισπνοες....μετα θα βλεπεις αλλιως αυτες τις σκεψεις διοτι χαλαρωνεις και συντονιζονται τα δυο σου ημισφαιρεια.....
    επισης κανε πολυ γυμναστικη για να φυγει το συσσωρευμένο στρες

διαβασε και τα εξης αρθρα για αρχη
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...cs/no-thinking
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...opics/thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...pping-thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-consciousness

Senior Member
    Δηλαδή με μια κουβέντα θέλεις να πεις ότι η τρελές σκέψεις που έρχονται στο νου δεν είσαι εσύ και πρέπει να μην δίνουμε σημασία

Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια αλλα το εχω βαλει σκοπο να βοηθω οσο μπορω τωρα που εχω κατανοησει αρκετα καποιους μηχανισμους της ιψδ και γενικα του νου μας.......
    αρχικα, σταματησε να ανησυχεις για το αν εισαι ψυχακι σου λεω αν ησουν δεν θα το ηξερες.....αυτο και μονο μπορει να σε ανακουφισει? ειναι μια ''ευκολη'' ιδεοληψια αυτη με την εννοια οτι δεν μπορεις να γνωριζεις οτι τα χανεις οι αλλοι το βλεπουν μονο.....και δευτερον κανενας που ειχε ιψδ δεν εγινε ψυχακι........αν ηταν να γινεις θα ειχες ηδη γινει αυτα εκδηλωνονται πολυ νωρις ειναι τελειως δυσκολο και ακατορθωτο να σου τυχει
    τσαμπα χαλιεσαι ηρεμισε, χαλαρωσε

κατα δευτερον εγω προσωπικα εκανα πολυ βαθια ενδοσκοπηση μεσω πολυ διαβασματος βιβλιων, αρθρων και βιντεο για το ποια ειμαι πραγματικα.......
    διοτι εσυ τωρα νομιζεις οτι εισαι ο φοβος ή οτι ο φοβος για ολα αυτα ειναι κατι που σε αντιπροσωπευει.....ομως δεν ειναι ετσι....εισαι οντως ενα πετσωμενο αγορι που ομως εκανες το λαθος να ταυτισεις τον εαυτο σου με το φοβο και τις τρελες σκεψεις.......
    επειδη λοιπον αν σου φυγει αυτη η σκεψη και ηρεμισεις ΣΙΓΟΥΡΑ μια αλλη παλι θα σε ενοχλησει, ετσι λειτουργει δυστυχως η ιψδ ειναι σαν ενα ''δαιμονιο'' που εχει κατσικωθει επανω σου για να σε αλλαξει απο αυτο που ησουν πριν..........
    γιαυτο λοιπον πρεπει να κατανοησεις οτι αυτη η σκεψη δεν εισαι Εσυ αλλα ειναι του νου σου.......ενος νου που με κατι στρεσαρίστηκε και αρχισε να παραγει παραλογες σκεψεις για να εκτονωθεί το συσσωρευμένο σου στρες καταλαβες?
    ζεις λοιπον σε μια ψευδαισθηση αφου ουτε καν εχεις κατι.....ασχολεισαι με την τρελα του νου

μολις κατανοησα αυτο, δλδ οτι εγω δεν ειμαι ο νους μου, αυτος ειναι απλα ενα οργανο για να μεταφραζω την πραγματικοτητα γυρω μου, ο οποιος ομως ''τραυματίστηκε'' απο καποιο γεγονος, αλλα κατι αλλο περα απο το νου μου (αυτο που ησουν πριν, ο αληθινος σου δλδ εαυτος) τοτε σιγα σιγα μου εγινε βιωμα ολο αυτο και θεραπευτηκα.....
    προσπαθουσα δλδ να κατανοησω οτι ειναι ψευδείς ολες αυτες οι σκεψεις γιαυτο οποτε ερχοταν καποια που με ενοχλουσε ελεγα απο μεσα μου ''οχι, δεν ειναι αληθινη, δεν ειμαι εγω αυτη η σκεψη, ειναι απλα μια ψευδαισθηση του νου μου''

ολο αυτο ομως για να το κατανοησεις και να σου γινει βιωμα θα πρεπει να κανεις και εσυ αρκετη ερευνα και διαβασμα διοτι μακαρι να γινοταν ενα θαυμα και ολα αυτα που σου λεω τωρα να σε θεραπευαν
    εγω διαβασα πολλα βιβλια και αρθρα οπως βιβλιο ''υπαρχει παντα μια λυση'', γουειν νταιερ, και του οσσο τα '' περα απο τα ορια του νου'' και ''επιγνωση''

πρεπει να κατανοησεις οτι αυτο το προβλημα δεν σου ανηκει δεν εισαι εσυ πραγματικα, απλα εσυ ταυτισες τον εαυτο σου με αυτο

πρεπει ομως να φτασεις στο σημειο να τα σιχαθεις ολα αυτα, να κανεις μια επανασταση μεσα σου, να αφυπνιστεις και να παρεις σοβαρα την αποφαση να ζησεις οπως ησουν πριν......εγω το ειχα 7 χρονια..δικη μου αποφαση ηταν να μην του επιτρεψω να με κατατρωει αλλο......εσυ του δινεις ζωη και τροφη......αλλοι το εχουν πολλα χρονια ή και για παντα γιατι δεν ειναι ετοιμοι ακομη ή μπορει και αν εχουν βολευτεί μεσα σε αυτη την κατασταση

παρε και εσυ την κατασταση στα χερια σου και αν εισαι ετοιμος ψαξου, ερευνησε, διαβασε και ξυπνησε απο αυτο που ζεις διοτι αυτο κακα τα ψεματα δεν ειναι ζωη
    να στρεφεσαι συχνα μεσα στη μερα μεσα σου σαν να διαλογιζεσαι και να γινεσαι ο παρατηρητης των σκεψεων σου, και να λες αυτα τα λογια που σου ειπα μαζι με βαθιες εισπνοες....μετα θα βλεπεις αλλιως αυτες τις σκεψεις διοτι χαλαρωνεις και συντονιζονται τα δυο σου ημισφαιρεια.....
    επισης κανε πολυ γυμναστικη για να φυγει το συσσωρευμένο στρες

διαβασε και τα εξης αρθρα για αρχη
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...cs/no-thinking
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...opics/thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osh...pping-thoughts
    http://www.osho.com/el/read/osho/osho-on-topics/mind
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-%22no-mind%22
    http://www.osho.com/el/meditate/medi...-consciousness
    Από το πρώτο άρθρο, τι εννοεί όταν λέει επίγνωση μη-σκεψη;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Από το πρώτο άρθρο, τι εννοεί όταν λέει επίγνωση μη-σκεψη;;

επιγνωση ειναι ζουμε ως παρατηρητης της καθημερινοτητας χωρις ταυτιζομαστε με τις σκεψεις και τα γεγονοτα
    αλλο νους αλλο επιγνωση,.....ειναι αντιθετα
    επιγνωση ειναι αυτο που εισαι αληθινα, ο αληθινος σου εαυτος δλδ ο οποιος βρισκεται στο κεντρο του κυκλου χωρις να επηρεαζεται απο κατι...ειναι εκει σταθερος, ακλονητος και απλα παρατηρει......
    οταν ομως ταυτιζεις την υπαρξη σου με το νου σου τοτε στη διαρκεια της ζωης σου κινεισαι στην περιφερεια του κυκλου και αναλογα με την ερμηνεια καθε γεγονοτος μετακινεισαι αναλογα συμπαρασυρομενος απο τη δυνη των καταστασεων και των σκεψεων....
    μη σκεψη ειναι το κενο διαστημα που μεσολαβει αναμεσα σε δυο σκεψεις......το διαστημα δλδ που εισαι αφηρημενος.....
    τοτε λειτουργει η επιγνωση-συνειδητοτητα σου.......ειναι σε μεταφυσικο επιπεδο, το πνευμα σου...γιατι εκτος απο σωμα εισαι και πνευμα......απλα εμεις σαν ανθρωποι ταυτισαμε την υπαρξη μας μονο με το σωμα μας και τις αισθησεις του......ομως ειμαστε κατι αλλο περα απο αυτο

πριν πολλες χιλιαδες χρονια το ειχαν ανακαλυψει πολλοι σοφοι...ενας απο αυτους ηταν και ο Πλατωνας.....
    << οπως λοιπον λεω, γνωριζουν οι φιλομαθεις, οτι η φιλοσοφια αφου παραλαβει την ψυχη τους, επιχειρει να την λυτρωσει καταδεικνύοντας οτι η ερευνα μεσω των ματιων ειναι γεματη απατη...επισης και μεσω των αυτιων και των αλλων αισθησεων, πειθοντας την να απομακρυνθει απο αυτες και οσο ειναι απολυτη αναγκη να τις χρησιμοποιει....η ιδια δε να αυτοσυγκεντρωνεται και να κοιταζει μεσα της και αν μην πιστευει σε τιποτε αλλο παρα στον εαυτο της, γιατι μονο η καθαρη νοηση(της ψυχης) θα μπορουσε να γνωρισει την πραγματικη ουσια των πραγματων.>>

για οποιαδηποτε αλλη απορια μου λες

Senior Member
    ο αληθινος μας εαυτος ειναι το Ειναι μας....που βρισκεται μεσα μας....ο πυρηνας μας....
    εκει πρεπει να καταφευγουμε σε καθε κριση και ασχημη σκεψη επαναλαμβανοντας οτι δεν ειμαι εγω αυτη η σκεψη......αν ηταν ετσι τοτε ολοι θα καναμε τις ιδιες σκεψεις.ομως αναλογα με τα βιωματα του καθενος εχουμε και διαφορετικες σκεψεις και ερμηνείες των γεγονοτων, δλδ το ιδιο γεγονος ή σκεψη δεν επηρεαζει ολους το ιδιο..αντιστοιχα αν ειχαμε μεγαλωσει σε διαφορετικο περιβαλλον θα ειμασταν αλλοι ανθρωποι....αρα δεν ειμαστε ολα αυτα.......γτ αν ηταν ετσι θα ημασταν σε καθε περιβαλλον ιδιοι....
    αυτα ακολουθησα και εγω και θεραπευτηκα
    ελευθερωσα τον εαυτο μου απο το νου....
    αυτο το εκανα οσο πιο συχνα μπορουσα χωρις να με πιεζω μεχρι που εγινε βιωμα

https://www.youtube.com/watch?v=bvCvxSEsx6k

διαλογισμος ειναι το να στρεφομαστε στον πυρηνα της υπαρξης μας
    https://www.youtube.com/watch?v=TxO1XxtOE4Y

εισαι κατι ξεχωριστο απο το νου γιατι αυτον στον διαμορφωνει το περιβαλλον σου
    https://www.youtube.com/watch?v=H3FVHP5NT-w

Senior Member
    [QUOTE=andreas86;1004300]Δηλαδή με μια κουβέντα θέλεις να πεις ότι η τρελές σκέψεις που έρχονται στο νου δεν είσαι εσύ και πρέπει να μην δίνουμε σημασία

ακριβως....οι τρελες σκεψεις ειναι του κατωτερου εαυτου που ειναι ταυτισμενος με το σωμα, το νου και τις αισθησεις......αυτος ο εαυτος σαν κασετα γραφει ολα τα βιωματα του στο υποσυνειδητο....αν τα βιωματα ειναι τραυματικα τοτε αυτος παραγει παραλογες σκεψεις......
    εισαι κατι αλλο περα απο το νου..εισαι η επιγνωση - πνευμα - συνειδητοτητα η οποια δεν μπορει να επηρεαστει απο αυτα.......αρκει να διδαξεις στον εαυτο σου να ειναι αυτη και οχι ο νους

καθε φορα που με επιανε μια δυσφορια ή παραλογη σκεψη επαναλαμβανα μεσα μου οτι δεν ειμαι εγω, ειναι μια ψευδαισθηση του νου μου.......

Banned
    [QUOTE=marouli66;1004378]
    Quote Originally Posted by andreas86 View Post
    Δηλαδή με μια κουβέντα θέλεις να πεις ότι η τρελές σκέψεις που έρχονται στο νου δεν είσαι εσύ και πρέπει να μην δίνουμε σημασία

ακριβως....οι τρελες σκεψεις ειναι του κατωτερου εαυτου που ειναι ταυτισμενος με το σωμα, το νου και τις αισθησεις......αυτος ο εαυτος σαν κασετα γραφει ολα τα βιωματα του στο υποσυνειδητο....αν τα βιωματα ειναι τραυματικα τοτε αυτος παραγει παραλογες σκεψεις......
    εισαι κατι αλλο περα απο το νου..εισαι η επιγνωση - πνευμα - συνειδητοτητα η οποια δεν μπορει να επηρεαστει απο αυτα.......αρκει να διδαξεις στον εαυτο σου να ειναι αυτη και οχι ο νους

καθε φορα που με επιανε μια δυσφορια ή παραλογη σκεψη επαναλαμβανα μεσα μου οτι δεν ειμαι εγω, ειναι μια ψευδαισθηση του νου μου.......
    Φίλη μαρούλι66 το ντιπακ τσιπρα τον διάβαζα συστηματικά πριν από μερικά χρόνια... Απλά με χαλαρώνει και τα βιβλία του είναι εσωτερικής αναζήτησης, παρά ψυχολογίας.. Στο να καταλάβεις ποιος είσαι περισσότερο... Κατά τα άλλα έχεις διαβάσει εσύ κάποιο βιβλίο του;

Page 1 of 2 12 LastLast