Results 1 to 12 of 12
Thread: Έλλειψη ενζύμου G6PD
-
10-10-2017, 19:09 #1
Έλλειψη ενζύμου G6PD
Καλησπερα σας, καιρο ειχα να απασχολησω το φορουμ με θεμα σχετικο με μια φοβια μου σε θεμα υγειας. Απο μικρο παιδι εχω αυτη την ελλειψη ενζυμου (23 ειμαι τωρα). Ηξερα οτι δεν εκανε να φαω κουκια, φαβα και να μυρισω ναφθαλινη. Γνωριζει κανεις αν ισχυει το ιδιο και για σογια. Απλα εφαγα κατι το οποιο στα συστατικα ελεγε για σογιελαιο και μ επιασε ενα αγχος να ειμαι ειλικρινης. Επισης οι συνεπεις ειναι σοβαρες? Καθε γνωμη καλοδεχουμενη, ευχαριστω!!!
- 10-10-2017, 21:42 #2
Τα κουκιά κι η φάβα δεν τρώγονται είναι χάλια κ καλά να είσαι ναφθαλίνη βάζουν οι γιαγιάδες στα μπαούλα στο χωριό μικρές οι πιθανότητες να παθεισ κάτι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-06-2018, 18:11 #3
Ως συνεχεια του παλιου μου ποστ καλοδεχουμενη οποια γνωμη..μου διαγνωστηκε προστατιτιδα και ο ουρολογος μου μου ειπε να παρω μια αντιβιωση τη ciproxin για 10 μερες. Η αντιβιωση αυτη εψαξα στο γκουγκλ δεν κανει για ατομα που εχουν την ελλειψη ενζυμου..Βεβαια τοσο ο ουρολογος οσο και ο παθολογος μου αλλα και μια οικογενειακη φιλη γιατρος με καθησυχασαν να τη παρω αφοβα. Απλα εγω επειδη ειμαι χεστης εχω ενα "φοβο" και με τις μαλακιες που διαβασα στο γκουγκλ..καμια γνωμη?
04-06-2018, 19:50 #4
Μηπως αυτο το ενζυμο περιεχεται στο ultra - levure ( ενζυμο απλο ) , που ειναι ενζυμο που παιρνεις με μερικες αντιβιωσεις , κατι εντελως ακακο, αλλα πολυ χρησιμο ........σε μερικες περιπτωσεις απαραιτητο ...
04-06-2018, 20:33 #5
Δεν καταλαβα τπτ :P
05-06-2018, 05:10 #6
05-06-2018, 06:41 #7
Λεω , το ultra -levure , ενα ενζυμο που πρεπει να το παιρνεις με τις αντιβιωσεις , αντι να τρως γιαουρτι με την αντιβιωση , που ετσι πρεπει , παιρνες το ultra-levure , που δεν ξερω τι ενζυμο ειναι , και δεν χρειαζεται να τρως γιαουρτι .......μου τοχε πει ενας παιδικος φιλος παθολογος ...... ισως ειναι μονο για να μην σε πειραξουν στο στομαχι οι αντιβιωσεις ......
αλλιως παρε αλλη αντιβιωση για την προστατιτιδα .....................
και μην διαβαζεις γκουγκλ για ιατρικα θεματα , δεν ειναι καλος συμβουλος .....
05-06-2018, 16:14 #8
05-06-2018, 19:10 #9
06-06-2018, 05:10 #10
Καλησπερα εχω κι εγω αυτη την ελλειψη ενζυμου.Να προσθεσω οτι απαγορευεται να παρεις ασπιρινη.Μονο ντεπον και αλλα παυσιπονα που κυκλοφορουν.Για σογιελαιο δεν ειμα ισιγουρος αλλα εχω τηγανισει πολλες φορες με σογιελαιο πατατες κτλ δεν εχω παθει ποτε τιποτα.
Στην ζωη μου δεν ειχα ποτε προβλημα(35 τωρα)...εκτος ισως απο μια φορα την πρωτη μερα στο στρατο που μολις πρωτομπηκα στον θαλαμο και ξαπλωσα στο κρεβατι πεταχτηκα πανω και βγηκα εξω κανοντας εμετους.Και θυμαμαι καθε φορα που πηγαινα να μπω μεσα με επιανε παλι αναγουλα και ξαναβγαινα εξω να παρω καθαρο αερα.Αυτο πρεπει να συνεβη γιατι ''ξεθαψαν'' ολες τις κουβερτες που τις ειχαν σε αποθηκες με ναφθαλινη.Λυθηκε το θεμα μετα απο ωρες που αεριστηκε ο θαλαμος και γω κοιμηθηκα σε σλιπινκ μπαγκ.
19-07-2020, 23:15 #11
Γεια σας ..έλλειψη (g6pd)υπάρχει κάποιος με το πρόβλημα αυτό .;;
Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αποφάσισα να γράψω κ εγώ μήπως κ πετά από τους γιατρούς βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει κάτι ξ να αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο ..
Πριν 3 χρόνια βρέθηκε στο σπερμα E. coli
Πήγα σε γιατρό κ όταν του είπα το μικρόβιο κ μετά ότι έχω έκλειψη (ενζύμου Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αποφάσισα να γράψω κ εγώ μήπως κ πετά από τους γιατρούς βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει κάτι ξ να αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο ..
Πριν 3 χρόνια βρέθηκε στο σπερμα E. coli
Πήγα σε γιατρό κ όταν του είπα το μικρόβιο κ μετά ότι έχω έκλειψη (ενζύμου συμπτώματα ηρεμήσαν κ τα ξέχασα ολα .μετα μου έδωσε fosfoshin για 7 μέρες σαν προστασία ..μετά μια βδομάδα μου βγαίνει enterococcus fecalis ..με ίδια συμπτώματα απλά πιο ήπια ειδικά τον πόνο στο ορχι ..ξεκινώ αντιβίωση με agumedin για δυο μήνες κ μετά σιγά σιγά τα συμπτώματα μου έφυγαν κ ξέχασα την προστατιτιδα για ένα (μισή χρόνο ..)ύστερα ξεκίνησαν σιγά σιγά τσούξιμο με καύσιμο από κάτω κ νομιζα για άλγος ..κάνω καλιεργεια σπέρματος κ βγαίνει E. coli ..το ίδιο που είχα ..ανθεκτικό στην αντιβίωση που είχα παρει ..ο λοιμοξιολογος μου λέει δεν έχουμε επιλογές κ με βάζει ενδοφλέβια (invanz )..10 μέρες ..το φάρμακο αυτό μου έβγαλε νευρικότητα ένταση κ αγχος ..με αποδιοργανώσαι ..αν κ τα συμπτώματα δεν μου έφυγαν εντελως μου βγήκε ξανά enterococcus ..έδωσα αρκετες καλιεργειες ..η μισές βρήκαν με λίγες αποικίες η αλλά μισές στείρες δεν ξέρω τι να πιστέψω ..
Ο λοιμοξιοκογος μου κερί ξανά agumedin για δυο μήνες ..
Σκέφτομαι μόνο ότι αντε κ καθάρισα τώρα για λίγους μήνες αν ξαναβγεί το E. coli που με την αντιβίωση που έχω παρει θα είναι ανθεκτικό σε ολα ..μόνο σε φάρμακα ενδοσοκομειακα ενδοφλέβια μετά με πολλές παρενέργειες για ολα ..
Μήπως θα ήταν καλά για να γλιτώσω από τα τοσα βαριά τοξικά ενέσιμα φάρμακα το χειρουργείο ..;;κ που δεν ξέρω αν τελικά θα καθαρίσω ποτέ κ αν τα χρειαστώ σε μια δύσκολη δεν θα τα έχω .???γιατί δεν έχω πολλές επιλογές λόγο των λίγο φαρμάκων που μπορώ να πάρω από έκλειψη (g6pd)..
20-07-2020, 00:04 #12
Αντιβιογραμμα εκανες;