Τη στάση να κρατήσω - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 107
    Originally posted by liberchild
    Με ενόχλησε εξ αρχής παρ όλο που δεν το έγραψα, η λέξη \"την έψησα\". Σ αυτές τις περιπτώσεις δεν χωράει ψηστήρι και φοβάμαι λίγο την κατάληξη. Θάμουν πιό σίγουρη αν η κοπελιά του το ζητούσε αυτή.
    Αυτό με ενόχλησε και εμένα.
    Θεωρώ εγκληματικό κάποιος να πατάει στο συναίσθημα του άλλου και να τον πείθει για κάτι που δεν θέλει με πιέσεις του στυλ: \"αν μ αγαπούσες θα το έκανες\", ¨δεν το κάνεις γιατί δεν μ αγαπάς\" και αφήνοντας και ένα παράθυρο ότι μπορεί να το βρει αλλού.
    Ελπίζω πραγματικά να μην το κάνει γι\' αυτό, αλλά επειδή γουστάρει τη φίλη της.
    Αν μη τι άλλο, θα το ευχαριστηθεί!

Banned
    Originally posted by Θεοφανία
    Krino...μήπως το να διαχωριστούμε από τα ζώα και να λειτουργούμε εγκεφαλικά και συναισθηματικά στο σεξ, δεν είναι πουριτανισμός, αλλά υγεία?

Χωρίς βέβαια να μέμφομαι αυτούς που το κάνουν.

Εννοώ αυτούς που δεν αρκούνται στον ένα σύντροφο και ψάχνονται πέρα από αυτόν, είτε αυτό είναι τρίο, είτε οτιδήποτε άλλο.
    Καταρχην χωρις να θελεις να μεμφεσαι, το κανεις...
    :cool:
    Επιπλεον οσο και να θελεις να διαχωριστεις απο τα ζωα, παραμενεις και εσυ ζωο.
    Σαν τετοιο, η σεξουαλικοτητα, η ορμη της και ολα τα περιξ αυτου, εκκινουνται με το ενστικτο και οχι με το συναισθημα.
    Φυσικα στην συνεχεια υπαρχει και συναισθημα αλλα κυριως στους αντρες λειτουργει πρωτιστως το ενστικτο.

Και αυτο με συγχωρεις, αυτο δεν μπορει να περασει κανενα λαικο δικαστηριο, ειναι η φυση ετσι και δεν ψαχνω για δικαιολογιες.

Senior Member
    Πολύ μου αρέσουν οι γενικεύσεις και τα ένστικτα όταν καταλήγουν να αιτιολογούν τις πράξεις των ατόμων (individuals).
    Μα πάρα πολύ
    Παρπιπτώντως τα ζώα δεν έχουν ένστικτο σεξουαλικότητας αλλά ένστικτο αναπαραγωγής.Μόνο.
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    Originally posted by justme
    ...... οι γενικεύσεις και τα ένστικτα όταν καταλήγουν να αιτιολογούν τις πράξεις των ατόμων (individuals).....
    ... χμ! μήπως τελικά αυτή η \"ικανότητα\" αιτιολόγησης είναι και η ειδοποιός διαφορά που κάνει τον τον άνθρωπο να διαφοροποιείται απ τα ... \"ζώα\" ?

[i]Originally posted by krino[/

Σαν τετοιο, η σεξουαλικοτητα, η ορμη της και ολα τα περιξ αυτου, εκκινουνται με το ενστικτο και οχι με το συναισθημα.

Επειδή εγώ λειτουργώ με τον εγκέφαλο και το συναίσθημα, (όπως νομίζω και η πλειοφηφία των γυναικών), φαντάζομαι πως όταν μιλάς για ζώα αναφέρεσαι σε εσένα και τους υπόλοιπους άντρες?

Senior Member
    Originally posted by psychangel
    ...... οι γενικεύσεις και τα ένστικτα όταν καταλήγουν να αιτιολογούν τις πράξεις των ατόμων (individuals).....
    ... χμ! μήπως τελικά αυτή η \"ικανότητα\" αιτιολόγησης είναι και η ειδοποιός διαφορά που κάνει τον τον άνθρωπο να διαφοροποιείται απ τα ... \"ζώα\" ?

Μα και σ αυτά λειτουργεί το φλέρτ πριν τη σεξουαλική πράξη, και είναι και επιλεκτικά στο σύντροφο κυρίως τα θηλυκά. Η φύση είναι αυτή και είναι λάθος να τα συγκρίνουμε με τον άνθρωπο. Οπως είναι και λάθος να λέμε η μεν συμπεριφορά είναι υγεία και η άλλη μη υγεία. Αν κάτι το απορρίπτουμε, πχ την πολυγαμικότητα, δεν σημαίνει οτι πρέπει και να την αφορίζουμε στο πυρ το εξώτερο.

Senior Member

Επειδή εγώ λειτουργώ με τον εγκέφαλο και το συναίσθημα, (όπως νομίζω και η πλειοφηφία των γυναικών), φαντάζομαι πως όταν μιλάς για ζώα αναφέρεσαι σε εσένα και τους υπόλοιπους άντρες?

Κι όμως, έχεις ποτέ σκεφτεί ότι αυτό ακριβώς που μέμφεσαι, δηλ το ενστικτώδες σεξ, είναι ο μοχλός που σε βολεύει εσένα και την πλειοψηφία των γυναικών ? με δυό λόγια, έχεις πληθώρα επιλογών ανάμεσα σε \"ενστικτώδεις\" άντρες, ενώ εκείνοι όχι?
    Φαντάζεσαι πόσο μίζερος θα ήταν ο κόσμος αν και οι άντρες λειτουργούσαν μόνο με συναίσθημα ή εγκέφαλο? Ούτε να το σκέφτομαι...

Senior Member
    Originally posted by liberchild
    Originally posted by psychangel

Μα και σ αυτά λειτουργεί το φλέρτ πριν τη σεξουαλική πράξη,
    - Σαφώς !
    και είναι και επιλεκτικά στο σύντροφο κυρίως τα θηλυκά.
    - Σαφώς !
    Η φύση είναι αυτή και είναι λάθος να τα συγκρίνουμε με τον άνθρωπο.
    - Σαφώς !
    Οπως είναι και λάθος να λέμε η μεν συμπεριφορά είναι υγεία και η άλλη μη υγεία.
    - Σαφώς !
    Αν κάτι το απορρίπτουμε, πχ την πολυγαμικότητα, δεν σημαίνει οτι πρέπει και να την αφορίζουμε στο πυρ το εξώτερο.
    - Σαφώς !

... Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου πάντα, το ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα (και την επιλογή να το χρησιμοποιούν κατα το -εκάστοτε- \'δοκούν\') του να δικαιο/αιτιο-λογούν το πως , το γιατί , το πότε , το με πόσους και με ποιούς συνευρίσκονται ... σίγουρα είναι μια καθαρά \"ανθρώπινη\" ικανότητα που κάνει τη διαφορά στην έκφραση και στην πρακτική της γεννετήσιας συμπεριφοράς μεταξύ ανθρώπων και (άλλων) ζώων ...

Originally posted by marina38
    Όμως Θεοφανία ο krino έχει δίκιο όταν λέει ότι παρόλο που δηλώνεις ότι δεν μέμφεσαι κανέναν για τις επιλογές του στην ουσία το κάνεις, όταν λες ότι υγιείς είναι μόνο όσοι στο σεξ λειτουργούν εγκεφαλικά & συναισθηματικά.

Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό εγώ που (προφανώς δεν ανήκω στην \'πλειοψηφία\' των γυναικών και δεν με ενοχλεί και καθόλου η υποτιθέμενη \'μειοψηφία\') δεν χρειάζομαι και το συναίσθημα (δηλαδή δεν χρειάζομαι να πω \'είμαι ερωτευμένη\' ή \'σε αγαπώ\') προτού κάνω σεξ με κάποιον και που μου αρέσει η ποικιλία (στο σεξ μόνο, επομένως δεν αρκούμαι στον ένα σύντροφο) είμαι μη υγιής?

Εγώ δεν είπα πουθενά πως όταν κάποιος κάνει σεξ χωρίς συναίσθημα είναι άρρωστος.

Ούτε κρίνω, ούτε καταδικάζω ανθρώπους που λειτουργούν αντίθετα από μένα.
    Πρόβλημα σου είναι να διαθέσεις τον εαυτό σου και το σώμα σου όπως θέλεις, άσχετα αν εγώ διαφωνώ κάθετα με αυτό.
    Δεν ηθικολογώ, μιλώ για την αξία που δίνει ο καθένας στον εαυτό του και ειδικότερα οι γυναίκες....

Στο θέμα του φίλου, είπα ότι με πείραξε η λέξη \"έψησα\" και θεωρώ ότι το να πιέσεις κάποιον συναισθηματικά για να κερδίσεις κάτι στον σεξουαλικό τομέα, για μένα τουλάχιστον είναι πολύ βρώμικο...

Πολύ μου αρέσουν οι γενικεύσεις και τα ένστικτα όταν καταλήγουν να αιτιολογούν τις πράξεις των ατόμων (individuals).
    Μα πάρα πολύ
    Παρπιπτώντως τα ζώα δεν έχουν ένστικτο σεξουαλικότητας αλλά ένστικτο αναπαραγωγής.Μόνο.

justme...είναι ακριβώς το ίδιο στα ζώα και όταν αναφέρομαι σε αυτο δεν εννοώ πως κάποιος είναι ψυχικά άρρωστος, αλλά το να διατίθεται από δω και από κει σε σχέσεις που το μόνο σκοπό που έχουν είναι μιά ώρα ευχαρίστησης προσφέρει κάτι σε σχέση με μια ολοκληρωμένη σεξουαλική-συναισθηματική-εγκεφαλική κατάσταση?

Originally posted by marina38
    Όμως Θεοφανία ο krino έχει δίκιο όταν λέει ότι παρόλο που δηλώνεις ότι δεν μέμφεσαι κανέναν για τις επιλογές του στην ουσία το κάνεις, όταν λες ότι υγιείς είναι μόνο όσοι στο σεξ λειτουργούν εγκεφαλικά & συναισθηματικά.

Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό εγώ που (προφανώς δεν ανήκω στην \'πλειοψηφία\' των γυναικών και δεν με ενοχλεί και καθόλου η υποτιθέμενη \'μειοψηφία\') δεν χρειάζομαι και το συναίσθημα (δηλαδή δεν χρειάζομαι να πω \'είμαι ερωτευμένη\' ή \'σε αγαπώ\') προτού κάνω σεξ με κάποιον και που μου αρέσει η ποικιλία (στο σεξ μόνο, επομένως δεν αρκούμαι στον ένα σύντροφο) είμαι μη υγιής?

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"Τώρα ως προς τη σημασία της εμφάνισης στις σχέσεις, για εμένα είναι σημαντική σαν μέρος ενός συνόλου, ανάλογα βέβαια και με το είδος της σχέσης που επιθυμώ. Στη σχέση με τον άντρα μου με ενδιαφέρει πρωτίστως ο κοινός τρόπος σκέψης, αλλά δεν θα έμπαινα στον κόπο να ανακαλύψω αν έχουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης ή όχι αν δεν υπήρχαν άλλες προϋποθέσεις, μία εκ των οποίων είναι η καλή (για τα δικά μου μέτρα πάντα) εμφάνιση.\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

Και αυτά δικά σου λόγια είναι από άλλο θέμα. Τελικά αλλάζεις αλλάζεις απόψεις από σελίδα σε σελίδα?

Senior Member
    τι εγινε αραγε με το χασαπη της παρεας?
    Dum spiro spero (?)

Banned

μαστα....
    λοιπον?

Banned

οχι περικλειω και εσενα μεσα μαζι, πακετο και την συντηρηση σου.

Χαίρομαι που κάνεις διάλογο με σοβαρότητα και πάνω απ όλα με επιχειρήματα....

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast