Results 106 to 107 of 107
Thread: Τη στάση να κρατήσω
-
09-05-2008, 00:32 #106
Originally posted by marina38
Αλέξανδρε, το ότι δεν σου βγάζω ότι το θέλω και το κάνω είναι απλά μία δική σου πεποίθηση όχι η δική μου πραγματικότητα. Αν δεν θέλεις να το πιστέψεις θα βρίσκεις εσαεί τρόπους να στηρίζεις την αρχική σου πεποίθηση.
Το να θες κάτι και να το κάνεις είναι σίγουρα εξαιρετικά υγιές, είναι μήπως και too good to be true? Πιθανώς κανένας μας δεν κάνει όλα όσα θέλει και επιλέγει αυτά που νομίζει καλύτερα ή πιο εφικτά. Ή ούτε καν αναγνωρίζει όλα όσα θέλει παρά τα καμπανάκια που χτυπάνε. Ή λέει \'δεν μπορώ\' γιατί δεν αποδέχεται το \'δεν θέλω\'. Ή λέει \'θέλω-δεν θέλω\' συγκαλύπτοντας αντίδραση, φόβο, ανασφάλεια, ταύτιση με εξωτερικές επιρροές. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για τις δυσκολίες.
Στον τομέα όμως που συζητάμε, είμαι βέβαιη για τη συμφωνία ανάμεσα στις πράξεις και τα θέλω. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την ηρεμία, την ικανοποίηση και την αίσθηση ότι τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Και ξέρεις κάτι? Η παρούσα στάση-τρόπος ζωής αποτελείται από δικά μου, πυρηνικά χαρακτηριστικά που προϋπήρχαν του γάμου και της σχέσης. Στην πορεία απλά βρήκα έναν άνθρωπο πραγματικά συμβατό με εμένα.
Δεν μου βγάζεις αυτό (όσες... pre-emptive δηλώσεις και να κάνεις). Μου βγάζεις μια σχέση σε ύσταστο σημείο συνεξάρτησης και ελάχιστης αυτοπεποίθησης. Για να μη πω απόλυτης απουσίας ηρεμίας....
Το ότι πας να αποδείξεις ότι ο άντρας σου σε \"αγαπάει\" περισσότερο επειδή έψαξε να σου βρει δωράκι για το Πάσχα...
Κάτι σαν μία γυναίκα που ο άντρας της την σπάει στο ξύλο. Αλλά μένει. Γιατί \"την αγαπάει\". (Όπως την \"αγαπούσαν\" κι άλλοι πριν απ\' αυτόν;)
Εξάλλου μη ξεχνάς, \"απόλυτη ηρεμία\" έχουν κι όσοι ασχολούνται με το new age, είναι στην ηρωίνη... η \"ηρεμία\" δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Πουλιέται φτηνά.
Όλα αυτά υπό την αίρεση ότι κάνω και λάθος εννοείται;
Κάθε πραγματικότητα (όσο νοσηρή ή γελοία και να φαίνεται) σεβαστή. Μ\' ένα ελαφρό μειδίαμα αν επιτρέπεις...
- 09-05-2008, 02:47 #107
Δεν ξέρω τι φταίει, πάντως κάτι φταίει ;)
Καληνύχτα.
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή