Zoloft 50mg
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Thread: Zoloft 50mg

Junior Member

Zoloft 50mg

O giatros mou xorigise zoloft ,exeis kaneis idea apo afto to farmako? Dimiourgei eksarthsh? Stin ameriki leei to exoun san deppon kaj oti einai elafry antikatathliptiko..voithaei katholou stis kriseis panikou?

Senior Member
    Παιδιά γεια σας, θα άνοιγα το ίδιο θέμα αλλά αφού υπάρχει.... Είμαι στην Δεύτερη μέρα zoloft. Η "διάγνωση" είναι διαταρραχή πανικού με καταθλιπτικά στοιχεία. τελευταία μου έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έμεινα άνεργη πριν 3 μήνες αλλά φάνηκα να την παλεύω αρχικά. Ξέκοψα με έναν καλό μου φίλο για διάφορους λόγους αλλά κι αυτό σε εκείνη την φάση δεν φάνηκε να με πειράζει γιατί ήμουν μαζί του πολύ θυμωμένη και θεώρησα μάλλον προς στιγμήν ότι τον "ξεφορτώθηκα". Μάλλον δεν ήταν έτσι τελικά. Και τώρα έρχονται τα σοβαρά. Πριν κανα τρίμηνο πρώτα απ όλα ξεκίνησα δίαιτα, τελείως συνειδητά και αποφασισμένα. Και είπα να κάνω και γενικές εξετάσεις αίματος. Οι γενικές δεν δείξαν κάτι το τρελό πέρα από χαμηλό σίδηρο, χαμηλή Β12 και χαμηλή D3. Ντάξει λέω, βιταμίνες, οκ... ξεκινάω να παίρνω συμπληρώματα. Παράλληλα έψαχνα για δουλειά, έκανα ισπανικά, με σχεση και φίλους οκ. Από παλιά είχα θέμα με το γόνατο μου, αρθροίτιδα, και κύστη baker (το γόνατό μου επειδή πιέζεται λόγω του βάρους μου, παράγει περισσότερο αρθρικό υγρό και κάνει μια κύστη στο πίσω μέρος). Αυτή η κύστη αποφασίζει να σπάσει. Να μην τα πολυλογώ, βρίσκομαι στο νοσοκομείο με πρησμένο πόδι τούμπανο χωρίς να ξέρω τι έχω, δεν με κρατάνε την πρώτη νύχτα μέσα αλλά με αφήνουν να φύγω με υποψία εμβολής και με την οδηγία "αν νιώσεις άσχημα έλα τρέχοντας". Την επόμενη μέρα λοιπόν παθαίνω την πρώτη κρίση πανικού μετά από 3-4 χρόνια. Και φυσικά η βασική ιδέα ήταν ότι έπαθα εμβολή και πεθαίνω. Πάω στο νοσοκομείο σούμπιτη και με κρατάνε 3 μέρες μέσα προληπτικά, μου κάνουν όλων των ειδών τις εξετάσεις και μου λένε τελικά ότι δεν έχω τίποτα. Με φορτώνουν με 1 κουτί αντιβίωση και lopresor για 2 μήνες (!) λόγω του ότι κάνω ταχυκαρδίες και φεύγω. Μπλέκω με ορθοπεδικό μαγνητικές για το γόνατο, διάφορες εξετάσεις, του λέω και για μια δυσκαμψία στον αγκώνα και εκεί μου λέει να κάνω μαγνητική εγκεφάλου, αυχένα και αγκώνα καθώς και ηλεκτρομυογράφημα χεριών. Με τρέλανε κοινώς. Παράλληλα με όλα αυτά, στις 23 Δεκεμβρίου γίνεται κάτι πάρα πολύ τραγικό. Η κόρη της αδερφής του πατέρα μου (ξαδερφη μου δλδ) παθαίνει τροχαίο, 46 χρονών, και είναι μέχρι τώρα στην εντατική του ΚΑΤ με τους γιατρούς να λένε ότι κατά 99% δεν θα τα καταφέρει και ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή. Και περιμένουμε να φύγει ή να γίνει το θαύμα. Αυτό μας έχει γαμήσει (συγνώμη) οικογενειακώς. Μετά από όλα αυτά λοιπόν, εγώ πιέζομαι και πιέζομαι και πιέζομαι, νοσοκομεία από δω, γιατροί απο κει, εξετάσεις απ την άλλη (οι κρίσεις πανικού με στέλνουν άλλες 2 φορές στα επειγοντα χωρίς κάποιο αποτέλεσμα) . Καταλήγω λοιπόν πριν κανα 2 εβδομάδες να αρχίζω πλέον συνέχεια να κλαίω. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Να κλαίω γοερά. Οι δικοί μου έχουν φρικάρει. Κυρίως φοβομουν για την μαγνητική εγκεφάλου, το χα κάνει στο μυαλό μου τεράστιο και ότι κάτι θα βγάλει και ότι θα πεθάνω νέα και διάφορα τέτοια. Αλλά όσο πλησιάζει η στιγμή που η ξαδέρφη μου θα φύγει (περιμένουμε να της κάνουν τεστ εγκεφαλικού θανάτου μέσα στην εβδομάδα και αν δεν , τότε θα παίξουν διαδικασίες όπως να αποφασίσει η άμεση οικογένεια αν θα την αποσυνδέσουν κλπ. Φρίκη!) μου χει κολλήσει αυτό στο μυαλό. Το βράδυ, παρ ότι παίρνω λεξοτανιλ για να κοιμηθώ, πολλές φορές ξυπνάω και χω στο μυαλό μου εικόνες από την επερχόμενη κηδεία της. Φρίκη φοβερή και δεν μπορώ να διώξω αυτές τις εικόνες με τίποτα! Πλέον έχω γίνει δυλειτουργική, δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνη μου, δεν μπορώ να μείνω μόνη μου, θέλω πάντα παρέα. Ξεκινησα ψυχοθεραπεία και τελικά και φαρμακευτική αγωγή, με zoloft 50mg και εχω χεστεί πάνω μου απ τον φόβο μου. Ακούγονται τα άπειρα για τα ψυχοφάρμακα. Είναι η δεύτερη μέρα που το παίρνω, χθες ήμουν πάρα πολύ σκατά αλλά σύμφωνα με τον ψυχιατρο που με παρακολουθει δεν ειναι αρκετή μια δόση να κάνει κακή δράση. Δεν ξέρω. Το πήρα και σήμερα. Ρε παιδιά ας πει κάποιος κάτι γι αυτό το χάπι, βοηθάει καθόλου; Χρειάζομαι βοήθεια ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
    [url=https://lilyslim.com][img]https://swlf.lilyslim.com/WiqAp2.png[/img][/url]

"... έτσι θα την βγάλουμε με τον αρχιθαλαμηπόλο !!!!!" (lion king, οι λάτρεις της disney θα καταλάβουν :p )

Senior Member
    Ποσο σου ειπε οτι κανει να πιασει? Κανενα μηνα? Το βασικο ειναι να βρεις τροπους μεσα απο την ψυχοθεραπεια να αντιμετωπιζεις το αγχος σου, σου επεσαν πολλα μαζεμενα, παρα πολλα. Κατα τα αλλα εισαι λειτουργικη? Κανεις πραγματα? Το αντικαταθλιπτικο συνηθως το δινουν οταν ο ασθενης ειναι κλεισμενος στο σπιτι, δεν ειναι πια λειτουργικος, δε βγαινει, δεν εχει ενεργεια και διαθεση να κανει τιποτα.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    εεε ειπε οτι θα εχει δραση (οχι πληρη) από την πρώτη βδομάδα. Προσπαθώ αλλά έχω γίνει αρκετά δυσλειτουργική ήδη. Η αλήθεια είναι ότι αναγνωρίζω την κατάσταση και μερικές φορές προσπαθώ να κάνω σντίδραση αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνω καλά. έχω ανθρώπους γύρω μου. Με τους φίλους πρέπει να λύσω θέματα. όλοι προσπασθούν τελευταία να με τραβήξουν εκτός σπιτιού και τα ψιλοκαταφέρνουν με την διαφορά ότι πλέον μπορεί να βάλω τα κλάματα οπουδήποτε. Δεν ξέρω, νιώθω να βυθίζομαι όλο και περισσότερο και κυρίως νιώθω πως όσο και αν μου συμπαραστέκονται οι άνθρωποί μου κλπ ΔΕΝ καταλαβαίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ πως νιώθω.
    [url=https://lilyslim.com][img]https://swlf.lilyslim.com/WiqAp2.png[/img][/url]

"... έτσι θα την βγάλουμε με τον αρχιθαλαμηπόλο !!!!!" (lion king, οι λάτρεις της disney θα καταλάβουν :p )

Senior Member
    Quote Originally Posted by despagglewn View Post
    O giatros mou xorigise zoloft ,exeis kaneis idea apo afto to farmako? Dimiourgei eksarthsh? Stin ameriki leei to exoun san deppon kaj oti einai elafry antikatathliptiko..voithaei katholou stis kriseis panikou?
    Γνωρίζει ο γιατρός σου, ότι από τότε που χορηγούν τα ssri στην Αμερική σαν ασπιρίνες, έχουν πολλαπλασιασθει τα επιδόματα ανικανότητας από ψυχιατρική ασθενεια, σε σχέση με πριν;;
    Διάβασε το anatomy of an epidemic να δεις το τεράστιο πρόβλημα από την εύκολη και αλόγιστη χρήση των αντικαταθληπτικων!