Results 16 to 30 of 33
Thread: Χωρίς Θεό, χωρίς Βοθροδοξία!
-
20-10-2017, 20:04 #16
χωρις θρησκείες ναι!!! χωρις θεους όμως γιατι? εγω πιστευω σε ολους τους θεους γνωστους και αγνωστους!
και αν υπαρχει και το ΟΛΩΝ το ΩΝ πιστευω και σε αυτό!
οι συγχρονοι θεοι με χαλανε λιγακι αλλα είναι προιον των συγχρωνων θρησκειων
- 20-10-2017, 21:49 #17
προσοπικα πιστευω πως ολλοι οι θεοι οι μεγαλοι πνευματικοι δασκαλοι τις ιστοριας κ οι αγιοι κ ολλοι αυτοι τελος παντων ειχαν σαν σκοπο να στρεψουν τους ανθρωπους προς μια διαδρομη πνευματικης προοδου. ειτε μεσα απο θρησκειες ειτε μεσα απο διδασκαλιες ειτε κ τα δυο μαζι. τωρα αν ο ανθρωπος δεν χρησημοποιησει την διδασκαλεια αυτη κ δεν σημειωσει καποια πνευματικη προοδο. οτι κ να λεει πως πιστευει δεν εχει καμια ουσια. οι περισωτεροι λενε πιστευω σαυτον η στον αλλον ενω δεν ξερουν καν σε τι πιστευουν. εγω δεν θα πω σε κανενα τι να πιστευει ομως πιστευω οτι οφειλω να του πω
<< αιντε ρ μλκ κανε κατι. κ που δηλωνεις χρηστιανος κ που πας καθε κυριακη εκκλησια τι εχεις μαθει απαυτο? τι καρπους εχεις φερει?>> γενικα οι περισωτεροι θρησκοι μου θημηζουν τους οπαδους των ομαδων. οποιος καταλαβε καταλαβε...
τους χρηστιανου τους εφερα σαν παραδειγμα... το ιδιο ησυει για ολλες τις θρησκειες
21-10-2017, 09:09 #18
21-10-2017, 10:23 #19
Πολυσυζητημένο θέμα, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Όποιος θέλει να πιστέψει ας πιστέψει, οποίος δεν θέλει ας μην πιστέψει.
Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει εάν υπάρχει Θεός ή όχι. Η ζωή μου δεν θα αλλάξει σε τίποτα, ούτε ο χαρακτήρας μου εάν μάθω ότι υπάρχει ή ότι δεν υπάρχει Θεός.
Εστάλη από Nexus 7 στο E-Psychology.gr Mobile App
21-10-2017, 12:06 #20
Το να υπάρχει κάπου μια "Ανώτατη Πηγή του Καλού και του Δικαίου" σε αφήνει αδιάφορο/η; Δεν υπάρχει που δεν υπάρχει δικαιοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες, που έχουν καταντήσει ζούγκλες, εάν δεν υφίσταται και κάποιος έξωθεν παράγοντας που να κάνει τις αξίες να έχουν κάποιο νόημα, που να τις "φωτίζει", τότε γιατί να μην πορευτούμε και επισήμως, γιατί να μην πετάξουμε κάθε "μάσκα" υποκρισίας και να πούμε: "ο θάνατός σου η ζωή μου"; Γιατί να μην αρχίσουν να σκέφτονται μερικοί ότι ο Χίτλερ είχε δίκιο σε αυτά που υποστήριζε, διότι στη Φύση, έξω, δεν επιβιώνει ο αδύναμος;
Προσπάθησα να βρω ένα "φως" μέσα σε αυτή την κοινωνία, αλλά το μόνο που αντίκρισα μέχρι στιγμής είναι ένα βαθύ, πηχτό σκοτάδι σε συνδυασμό με μια γλοιώδη και δουλοπρεπή συμπεριφορά απέναντι στα όργανα του "σκότους" εκείνα, που μας κυβερνάνε και ρυθμίζουν τις ζωές μας! Τους σιχαίνομαι και εκείνους και τον κόσμο που φτιάξανε γι' αυτούς και σ' εμάς δίνουν τα ψίχουλα... Κι αντί να σηκωθούμε να τους πετάξουμε τους αφήνουμε να βυσοδομούν εις βάρος μας και εις βάρος εκείνων που δεν τους έχουν φταίξει σε τίποτα;
Εάν δεν υπάρχει μια Ανώτατη Δικαιοσύνη, ένα Ανώτατο Καλό, κάπου σε αυτό τον άδικο κόσμο, τότε καλύτερα να αυτοκτονήσει κανείς.................Last edited by GiannisNik3; 21-10-2017 at 12:40.
21-10-2017, 13:23 #21favvelGuestGiannisNik3, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Με εκφράζει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Σκέφτομαι κι εγώ τα ίδια.
Εγώ πάλι απορώ που υπάρχω ακόμα με τόσο μηδενισμό που κουβαλάω μέσα μου.
Αλλά δεν φταίω εγώ όταν η αφορμή για να σκεφτώ έτσι βρίσκεται έξω από μένα.
Ακόμα και το παραμικρό ελάττωμα στη συμπεριφορά κάποιου, στον τρόπο που σκέφτεται, μου χτυπάει στο μυαλό σαν βελόνα που τρυπάει.
Αηδιάζω με τους ανθρώπους, με τη δουλοπρέπειά τους όπως λες, αηδιάζω με τις γλιτσιασμένες τους ψυχές, αηδιάζω με τη φιληδονία και τη λαγνεία και έχω συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό.
Αηδιάζω με οποιονδήποτε είναι κολλημένος ακόμα και σε κάτι καλό όπως το "μέτρο" στη ζωή.
Με οποιονδήποτε είναι στενοκέφαλος και δεν κάνει τον κόπο να μπει στη θέση του άλλου.
Εκνευρίζομαι εύκολα με τους ανθρώπους.
Εκνευρίζομαι και με τον εαυτό μου που είμαι εγκλωβισμένη και δεν έχω βρει μια λύση στη ζωή μου για να την κάνω πιο όμορφη.
Δεν αντέχω να πιστέψω στο Θεό γιατί με εκνευρίζει κι αυτός με τη μυστικοπάθειά του.
Δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι των νόμων της φύσης. Δεν θέλω να με περιορίζει κανένας νόμος. Ακόμα κι αν λένε ότι είναι για το καλό μου.
Όταν κάτι με περιορίζει είναι για το καλό μου;
Πρέπει να φύγω τώρα. Ήθελα να γράψω κι άλλα.
21-10-2017, 13:40 #22
Μυστικοπάθεια, δε θα το έλεγα...
Δύο τινά συμβαίνουν: ή δεν υπάρχει, ή είναι ένας μεγάλος σαδιστής...
Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!
Καλέ, θα μου πουν κάποιοι, yolo.... Ζήσε τη ζωή σου και μη νοιάζεσαι για τέτοια πράγματα, γιατί προφανώς και δε θα πάρεις ποτέ απάντηση....
Μπορεί και να' ναι έτσι!
Όταν, όμως, οι συνθήκες το απαιτούν στη δουλειά να σπιουνέψω τον "συνάδελφο" ή να προωθήσω τον κολλητό μου, μόνο και μόνο επειδή είναι κολλητός μου, απέναντι σε μια μάνα με δυο παιδιά μόνη, που έχει ανάγκη να δουλέψει και έχει και τα προσόντα τότε τι να κάνουμε;
Αναρωτιέμαι αν πρέπει να συνεχίσω...
Βλέπω το ενδεχόμενο να γίνω το "κτήνος" που δεν ήθελα να γίνω ποτέ, προκειμένου να επιβιώσω σ' αυτή τη "μαύρη" κοινωνία, δεν το κρύβω!
Αλλά έτσι δεν είναι ο "αγώνας της ζωής";
Φυσιολογικά πράγματα.... Το λιοντάρι πάντα τρώει το αρνί!
Γιατί να γίνονται, τότε, "εκστρατείες" κατά του bullying στα σχολεία, εφόσον είναι ένα "παιχνίδι" της φύσης, ο δυνατός να τραμπουκίζει και να προσπαθεί να επιβληθεί στον αδύναμο;
Εγώ λέω από αύριο να πάψουμε να διδάσκουμε αξίες στα παιδιά μας, να τους διδάσκουμε μόνο την "επιβίωση του ισχυρότερου" και πώς θα καταφέρουν να αναδειχτούν σε αυτό το απάνθρωπο παιχνίδι! Τουλάχιστον, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας...........
Δε μπορώ να σκεφτώ ένα οποιοδήποτε ον, είτε άνθρωπος είναι αυτό, είτε θεός, που να βλέπει ατάραχα τόση αδικία, πόνο και πίκρα να λαμβάνει χώρα στον κόσμο και να μην κάνει τίποτα και να είναι αγαθός!
Με τίποτα.......Last edited by GiannisNik3; 21-10-2017 at 14:11.
21-10-2017, 13:43 #23
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
21-10-2017, 13:44 #24
21-10-2017, 13:47 #25
Υπαρξιακή απελπισία, θα το χαρακτήριζα εγώ.....
Ένας Θεός αγαθός είναι δυνατόν να αφήνει σε τέτοια αβεβαιότητα τον κόσμο που έφτιαξε και που -υποτίθεται- νοιάζεται γι' αυτόν;
Όλο ακούμε "ο Θεός σας αγαπάει" κι "ο Θεός σας αγαπάει", κατά απομίμηση των πολιτικών που κι αυτοί μας "αγαπάνε" και "νοιάζονται" για μας....
Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε διάφορες γωνιές του κόσμου άλλος δολοφονείται, άλλο παιδί κακοποιείται, μια άλλη βιάζεται, έναν άλλο τον παίρνει ο τυφώνας και για αποκορύφωμα ένας μαλάκας τρελός που κυβερνά στέλνει πυραύλους πάνω από ξένες χώρες........
Τόσο που λέω, καλύτερα να λείψει το ανθρώπινο γένος για το καλό του πλανήτη και των υπόλοιπων μορφών ζωής του, πάνω απ' όλα!
Είναι αυτός ο κόσμος δημιούργημα ενός Θεού Πανάγαθου και Παντοδύναμου, μαζί;Last edited by GiannisNik3; 21-10-2017 at 14:04.
21-10-2017, 13:56 #26
Σε αυτό πολλοί θα σου πουν: ελεύθερη βούληση.........
Ότι ο Θεός έκανε τους ανθρώπους ελεύθερους να επιλέξουν πώς θα ζήσουν τη ζωή τους..... Για μένα, αυτή η θεωρία δίνει μια προσωρινή "λύση", αλλά άμα τη σκεφτείς καλύτερα θα δεις ότι είναι διάτρητη από παντού!
Περισσότερο για αδιαφορία του Θεού, θα μπορούσαμε να μιλάμε.....
21-10-2017, 13:59 #27
Αυτη η θεωρια (πολυ σωστα, για θεωρια προκειται!) αναιρει αυτοματα αυτο που εγραψες για μια Ανωτατη Δικαιοσυνη. Αν ειναι Ανωτατη εχει τον πρωτο λογο, ελεγχει, βαζει τα πραγματα στη θεση τους. Τοτε δε θα μιλουσαμε για μια μαζα αυτοβουλων οντων που εχουν χασει την μπαλα.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
21-10-2017, 14:12 #28
21-10-2017, 14:22 #29
Όπα μισό, γιατί πήρατε όλοι φόρα. Δηλαδή στα χρόνια του Χριστού και πριν από Εκείνον, υπήρχε στις κοινωνίες δικαιοσύνη; Από την μία ήταν υπέρ Του και από την άλλη έλεγαν: "Άρον άρον σταύρωσον αυτόν", πέρασε από βασανιστήρια, φυλακίσεις, από 40 μαστιγώματα, ενώ ένας άνθρωπος κανονικά πεθαίνει πριν τις 20, χλευασμό και πολλά άλλα, στον ίδιο τον Θεό, που ήρθε και έφερε κάτι που ο αρχαίος κόσμος δεν το είχε και αυτό ήταν η Αγάπη. Τον σταύρωσε ο ίδιος ο άνθρωπος και η ελπίδα για όλους τους χριστιανούς, είναι η Ανάσταση, που ήταν υπαρκτή, ασχέτως αν κάποιοι δεν το δέχονται. Μέχρι και ρωμαϊκές πηγές αναφέρουν την Ανάσταση και τα παραφυσικά φαινόμενα εκείνης της ημέρας. Έκανα μια ερώτηση σε έναν καθηγητή, γιατί ο Θεός επέλεξε εκείνη την εποχή να έρθει και όχι τώρα; Η απάντηση ήταν ότι, στις 4 γωνιές του αρχαίου κόσμου, επικρατούσε η ασυδοσία κλπ. Επίσης, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να έρθει ο Μεσσίας, αφού πράγματι ο άνθρωπος, αναζητούσε ένα "φως", μέσα στην σαπίλα και το σκότος της εποχής. Ο Χριστός, έφερε στην επιφάνεια, ανθρώπους του περιθωρίου, φτωχούς, αρρώστους, δαιμονισμένους, λεπρούς, ακόμη και πόρνες. Η πρώτη γυναίκα, που ο Θεός την συγχώρεσε και της είπε ότι είναι μεγάλη η πίστη της και διαβάζεται αυτό το χωρίο και στην Εκκλησία, είναι μια κοινή, ένα άτομο του περιθωρίου, που όλοι την χλεύαζαν, παρ'όλα αυτά, αυτό το άτομο, είχε μεγαλύτερη πίστη και από τους παπάδες της εποχής και ο Θεός το αναγνώρισε αυτό. Αναγνώρισε την πίστη της, παρ'όλο που ήταν ένα άτομο που το ξεφτίλιζαν συνέχεια, ειδικά και σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ο Θεός όμως, βοήθησε αυτήν την ψυχούλα, γιατί κανείς δεν ξέρει πως έφτασε σε αυτό το σημείο. Ο Χριστός, έφερε την Ελπίδα, την Αγάπη και την Ζωή, σε έναν άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως είναι εκείνος, το αν θα επιλέξει να Τον ακολουθήσει ή όχι. Μην περιμένετε να σας πάρει ο Θεός από το χέρι και να σας πει "πάμε παιδί μου", όχι, εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, να ανέβουμε τον Γολγοθά και ο Θεός, θα έρθει να βάλει και Εκείνος το χέρι Του, για να μας ξελαφρώσει από τον σταυρό μας. Όμως μην τα περιμένετε όλα έτοιμα. Χρειάζεται ελπίδα, πίστη και αγώνας. Τι να πουν και οι πρώτοι χριστιανοί, που γινόντουσαν ζωντανή τροφή, για τα λιοντάρια στην αρένα; Δεν έχασαν ποτέ όμως, την πίστη τους και την ελπίδα τους, στον Θεό. Ήταν τόσο φριχτοί οι διωγμοί και τόσο πολύ το χυμένο αίμα των πρώτων χριστιανών, που μέχρι και οι ειδωλολάτρες, έγραφαν επιχειρήματα υπέρ των χριστιανών, στον αυτοκράτορα, για να τους αφήσει. Φανταστείτε τι γινόταν τότε. Πολλοί χριστιανοί, δεν άντεξαν και προσκύνησαν τον αυτοκράτορα, άλλοι παρέμειναν πιστοί στον Θεό και δεν το έκαναν. Η εποχή αυτή, μου θυμίζει αρκετά, αρχαίες εποχές, που ο υλισμός και το σώμα, είχαν θεοποιηθεί. Εδώ φαίνεται ο πραγματικός χριστιανός και ο χριστιανός, που θα πάει μαζί με την ύλη. Εδώ θα φανεί η πίστη και ο αγώνας, για τον κάθε έναν μας ξεχωριστά, γιατί στην Κρίση, θα κριθούμε δίκαια, όμως σαν άτομα, όχι μάζα, αλλά σαν άτομα και πρόσωπα ξεχωριστά. Δεν ξέρετε όμως, πόσος κόσμος, όταν ακούει ότι είμαι στην θεολογία, μου λέει γιατί δεν βλέπουμε τον Θεό, μέσα σε αυτό το χάλι; Γιατί η Εκκλησία, δεν είναι κοντά στον κόσμο και πολλές άλλες ερωτήσεις. Παρ'όλο που οι περισσότεροι, λένε ότι δεν πιστεύουν, η πίστη τους στον Θεό όμως είναι μεγάλη και αυτό το διακρίνω, γιατί Τον αναζητούν. Θα έρθει κάποτε η εποχή, που θα γυρίσει ο άνθρωπος στον Θεό, όταν αρχίσει και δεν τον "καλύπτει" ψυχικά, η ύλη. Αυτό έγινε στην αρχαιότητα, αυτό γίνεται και τώρα. Με συγχωρείτε, για το μεγάλο μήνυμα, απλά ήθελα να πω μερικά πράγματα, γιατί και εγώ Τον αναζήτησα πολλές φορές στο παρελθόν, λόγω κάποιων σοβαρών προβλημάτων και Τον είδα μέσα στην ζωή μου, είδα την παρέμβασή Του, γι'αυτό και δεν χάνω την ελπίδα μου σε Εκείνον.
21-10-2017, 15:30 #30favvelGuestΠαραθέτω το παρακάτω που διάβασα πριν λίγο και ταυτίστηκα, όπως το συνηθίζω, με δεδομένο ένα στοιχείο που σχετίζεται με τη ζωή μου, το οποίο δεν θέλω να αναφέρω. Αλλά το αναφέρω γενικά στο τέλος.
"ΒΙΒΛΙΟ ... Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ... του Αθανάσιου Καυκαλίδη (Οι πρωτοπόρες έρευνες του Έλληνα Ψυχίατρου )
Κατά τον Έλληνα ψυχίατρο η βασική αιτία των ψυχικών διαταραχών (αγνώστου μέχρι σήμερα αιτιολογίας) , είναι αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης του νευρικού συστήματος από απορριπτικά ερεθίσματα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής ή / και της εξώθησης γέννησης.
Τα απορριπτικά αυτά ερεθίσματα (λ.χ. προσπάθεια αποβολής, άρνηση του φύλου, άρνηση της ύπαρξης του εμβρύου από τη μητέρα κτλ) προκαλούν στην εμβρυϊκή συνείδηση φρικιαστικό τρόμο και δέος. Αποτελούν στην ουσία ερεθίσματα που αντιστρατεύονται την υπαρξιακή ταυτότητα/αυτοσυντήρησή του.
Η θεωρία της αυτοψυχογνωσίας υποστηρίζει ότι μια βασική νευρωνική διαδικασία που παίζει σημαντικό ρόλο στη δραστηριοποίηση του ανθρώπου από ερεθίσματα είναι η ακόλουθη:
Κάθε απορριπτικό ερέθισμα τείνει να καταστήσει συνειδητό το μη-συνειδητό πρωτόγονο δέος της απορριπτικής μήτρας, τείνει, με άλλα λόγια, να οδηγήσει τον άνθρωπο στο να εμβιώσει συνειδητά τον τρόμο της ενδομήτριας απόρριψης/εξώθησης γέννησης.
Αυτό ο άνθρωπος το αρνείται. Αρνείται κυριολεκτικά να βιώσει αυτή την κατάσταση και προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να εξισορροπήσει την όλη διαδικασία..
Οι διάφορες κλινικές εικόνες ψυχικής διαταραχής, δηλαδή η νευρική ένταση, τα νευρωσικά συμπτώματα και φαινόμενα ή τα ψυχωσικόμορφα-ψυχωσικά συμπτώματα και φαινόμενα αποτελούν , μεταξύ άλλων, μέσα εξισορρόπησης και αποφυγής .
Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι τα προαναφερθέντα δεν επέχουν απόλυτη ισχύ για όλους. Οι έρευνες απέδειξαν ότι κάθε άτομο αντιδρά με καθαρά προσωποπαγή τρόπο . Τουτέστιν δεν σημαίνει ότι εάν ένας Α απορρίφθηκε ενδομήτρια θα πρέπει οπωσδήποτε να παρουσιάσει ψυχική διαταραχή.
Αυτό ωστόσο που μπορεί να υποστηριχθεί είναι ότι η βασική αιτία των διαφόρων μορφών ψυχικής διαταραχής – από την απλούστερη νευρική ένταση μέχρι την ψύχωση – είναι ο φόβος ο οποίος κλιμακώνεται επειδή διαφοροποιείται η ποιότητα των απορριπτικών ερεθισμάτων που τον προκαλούν .
Ο χρόνος δεν μας επιτρέπει περαιτέρω ανάλυση της θεωρίας και ψυχοθεραπευτικής της αυτοψυχογνωσίας όπως η θεωρία των νευρώνων, η θεωρία των ιχνών μνήμης , η ανάπτυξη του αιτιολογικού μηχανισμού της ψυχικής διαταραχής, ο συγκινησιακός συμβολισμός του σεξ, η έννοια των μητρικών υποκαταστάτων και βέβαια η σύγκριση της με άλλες έρευνες στο αυτό πεδίο καθώς και οι φιλοσοφικές γνωσιολογικές και ηθικές προεκτάσεις του έργου του."
Το παραθέτω εδώ, αν και φαινομενικά άσχετο με το θέμα, ωστόσο πιστεύω πως ταιριάζει λίγο, στα πλαίσια των γενικότερων υπαρξιακών και φιλοσοφικών αναζητήσεων, επειδή αναφέρεται σε μια στάση ζωής μηδενιστική που υιοθετούν οι περισσότεροι ψυχασθενείς, οι περισσότεροι απ' τους οποίους, αν κρίνω απ' τον εαυτό μου, επιζητούν το θάνατο.
Να σημειώσω πως είχα πάει κάποτε σε μια εναλλακτική θεραπεύτρια που μου είχε βρει κάτι που οι γονείς μου, μου έκρυβαν επιμμελώς, μέχρι που μου το βρήκε αυτή και ξεσκεπάστηκε το ηθικό τους περίβλημα.
Αυτό εξηγεί κάπως την τάση μου για αυτοκαταστροφή.