Results 61 to 73 of 73
Thread: Ερώτηση...
-
22-10-2017, 18:04 #61
καλησπερα κι απο μενα
τα ψυχωτικα δεν κρυβονται.οσο εξυπνος και να εισαι.δεν εχει να κανει.τις παρανοικες ιδεες τις πιστευει ο ασθενης.μεσα στην κουβεντα φαινονται οι λαθος τροποι σκεψης.
και να κρυψει καποιος κατι που εχει δει πως καποιοι αλλοι αντιδρουν σε αυτο λεγοντας τον πχ παρανοικο θα φανει μεσα στις συνεδριες με το μπιρι μπιρι..
βεβαια οσο καποιος δε μιλαει το κανει πιο δυσκολο.
αλλα θα σου πω το εξης παραδειγμα με εμενα οταν ειχα οπτικες ψευδαισθησεις.δεν το ξεστομιζα ουτε σε γιατρο ουτε σε ψυχολογο.με παρατηρουσαν ομως να κοιταω στο κενο, να χανομαι, να αλλαζω σταση και συμπεριφορα.τους ηταν αρκετο.
2ο παραδειγμα οταν ειχα ακουστικες ψευδαισθησεις.επειδη γινοταν χαμος στο κεφαλι μου απο φωνες εξωτερικες και εσωτερικες δε μπορουσα να συγκεντρωθω σε αυτο που μου ελεγαν οι αλλοι.αλλαζα θεματα χωρις να το καταλαβαινω.δεν εβγαζε ο αλλος ακρη μαζι μου.
3ο παραδειγμα οταν ειχα ιδεες παρακολουθησης..κι αν δεν ο ελεγα στη ψυχολογο φαινοταν απο τον τροπο που λειτουργουσα. επιθετικοτητα, κλεισιμο στο σπιτι, αναστατωση ψυχικη, δυσπιστια, καχυποψια αλλα κυριως επιθετικοτητα.Last edited by boo; 22-10-2017 at 18:32.
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
- 22-10-2017, 18:20 #62
Αλλο πραγμα να εισαι αρρωστοσ κι αλλο να λεσ παρανοικα πραγματα εγω εμαθα τα παντα για τουσ εξωγηινουσ απο παιδι που δεν ειχε τιποτα δεν ξεγελιεται ενασ γιατροσ με τιποτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-10-2017, 19:11 #63
Αν ειναι ΜΟΝΟ παρανοϊκες ιδεες, ουυ, αααανετα. Αν ειναι παρανοϊκες ιδεες ενω ειναι καποιος σε ψυχωσικο επεισοδιο ή εχει καποιας μορφης ψυχωση, αργα ή γρηγορα απο τις αντιδρασεις του θα φανει. Οντως δεν εχει να κανει με την εξυπναδα και το ποσο καλος ηθοποιος εισαι οσο με το τι σου προκαλει ακριβως η αρρωστια, κατι που δεν μπορεις να ελενξεις ακριβως επειδη ειναι αρρωστια. Σε συνδιασμο με την καψυποχια και παλι δεν μπορεις να εισαι σιγουρη οτι μιλαμε για ψυχωση, εκτος κι' αν ακους ασυναρτητα πραγματα, βλεμμα στο κενο και διαφορα αλλα που θα μαρτυρουν ψυχωση αλλα καταλληλος για διαγνωση ειναι πρωτα απ' ολους ο ψυχιατρος. Εγω ασπουμε που εχω ΙΔΨ με παρανοϊκες ιδεες, ειμαι καχυποπτη σε πολλα πραγματα και ναι, μπορω ααανετα να το κρυψω απο ολους χωρις να καταλαβει κανενας τιποτα, ουτε καν οι ψυχολογοι και οι γιατροι. Εγω επελεξα να το πω στους γιατρους μου μετα απο ενα σημειο. Αλλα δεν φαινοταν τιποτα ακομα και στις εξαρξεις μου. Φαινοτανε πως κατι με ταλαιπωρουσε, σιγουρα, αλλα κανεις γιατρος αν δεν του ελεγα εγω κατι δεν θα καταλαβαινε πως προκειται για ιδεες παρακολουθησης. Γι' αυτο το εχω διαχωρησει. Αν καποιος τωρα που εχει ξεκαθαρα ψυχωση και ΘΕΛΕΙ να το κρυψει ή ειναι τοσο εξυπνος που μπορει να το κανει, ναι θα μπορουσε να κρυφτει αλλα οχι για καιρο. Ειναι τετοια η φυση της ασθενειας που δεν τον ταλαιπωρουνε μονο οι παρανοϊκες ιδεες αλλα και ενα σωρο αλλα πραγματα που αργα ή γρηγορα θα φανουν.
Ο Ελις οπως το θετει εχει δικαιο δηλαδη. Εγω λεω πως μπορεις να εισαι αρρωστος και να λες παρανοϊκα πραγματα χωρις να εχεις ψυχωση. Εκει μπορεις και να κρυφτεις για παντα. Θα φαινεται στην οικογενεια ασπουμε οτι εισαι και εσυ αρρωστος (ε δεν ειναι ευκολη ουτε η ιδψ) αλλα κανεις δεν θα παρει χαμπαρι οτι εχεις ιδεες ψυχωσης αν δεν το πεις απο μονος σου. Απο την αλλη ο ψυχωσικος ειναι αλλη ιστορια, μιλανε ενα σωρο πραγματα που μαρτυρανε την ασθενεια και κατ' επεκταση και τις ιδεες του, ειδικα αν ενας καλος ειδικος επιλεξει να τον "στριψωξει".
22-10-2017, 20:21 #64
Δεν υπαρχει απολυτως καμμια περιπτωση να ξεγελασεις ενμαν εμπειρο ψυχολογο , θα σε τσιμπησει αν οχι στα χοντρα , στις λεπτομερειες , και θα απαντησεις σε ερωτησεις που θα μαρτυρησουν επακριβως την κατασταση σου , εχει συμβει σε φιλο μου που πηγε την αδελφη του σε ψυχολογο επειδη ειχε περασει καρκινο , και η ψυχολογος ΄τσιμπησε ΄αυτον , που εχει μια παρανοια ελαφρη ........βεβαια δεν χρειαζεται αποδειξη , ο ψυχολογος ξερει , διοτι αυτη ειναι η δουλεια του ......αν ειναι εμπειρος παντα ........
22-10-2017, 21:21 #65
εγω νομιζω οτι δε μπορουσες να συγκεντρωθεις γιατι πολυ απλα αυτα που σου ελεγαν δεν ηταν στα ενδιαφεροντα σου
εγω πιστευω οτι αυτο κυριως που σε πειραζει ειναι οτι αισθανεσαι κατωτερη απο τους αλλους "που ειναι υγιεις" και αυτο φενεται στο τροπο που μιλας αυτο ειναι που σε επηρεαζει αν πχ ενιωθες καλυτερα με τον εαυτο σου θα ηταν καλυτερη και η ψυχολογια σου.
22-10-2017, 21:48 #66
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο σας. Σας διαβάζω όλους προσεκτικά.
Καταλήγω λοιπόν στα εξής :
Μπορεί κάποιος θεωρητικά να "κρυφτεί" εφόσον δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα όμως παίζουν σημαντικό ρόλο
1. Η εμπειρία του ψυχολόγου
2. ο χρόνος της ψυχοθεραπείας
3. το ιστορικό του ατόμου που ζητάει βοήθεια.
Μακ φαίνεται πως η περίπτωση του φίλου σου ταιριάζει σε αυτό που λέω.
Ποια ήταν η εξέλιξη; Ο άνθρωπος βοηθήκε τελικά ή έφυγε τρέχοντας από τον ψυχολόγο μόλις υποψιάστηκε πως τον τσίμπησε;
23-10-2017, 06:17 #67
στον σχιζοφρενη οι περιοχες που ενεργοποιουνται απο την εγκεφαλικη του δραστηριοτητα ειναι διαφορετικες απο του υγιους.
ακομα και με φαρμακα ειναι διαφορετικη η δραστηριοτητα του και φαινεται καπως να διορθωνει το προβλημα.
τα μηχανηματα αποτυπωνουν αυτη την δραστηριοτητα.
επισης υπαρχουν και πολλων αλλων ειδων μηχανηματα για εξετασεις σχιζοφρενειας.
μεχρι και μια εξεταση αιματος εχει βρεθει στην Αμερικη απο οτι ειχα διαβασει στο schizophrenia.com.
Γιατι λενε οτι η σχιζοφρεναι περα απο τον εγκεφαλο επηρεαζει και ολοκληρο το σωμα.
Σιγουρα δεν ειναι απολυτες οι εξετασεις για να διαγνωστεις και αμα εισαι καθαρος δε παει να πει οτι δεν εισαι σχιζφρενης αλλα κατι μπορουν να βρουν σιγουρα σε πολλες περιπτωσεις.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
23-10-2017, 07:40 #68
23-10-2017, 15:06 #69
Πρωτα απ ολα ψυχιατροι και ψυχολογοι μπορουν να ξεγελαστουν αλλα οχι ιδιαιτερα απο ψυχωσικους συνηθως τους ξεγελουν οι αντικοινωνικοι και οι εθισμενοι επειδη ειναι ιδιαιτερα χειριστικοι....
Δευτερον τι σημαινει παρανοικες ιδεες??? Ετσι κουτουρου....παρανοιες εχει και ο ψυχωτικος και αυτος με παρανοικη διαταραχη προσωπικοτητας καθως και αυτοι οι σχιζοτυπικοι.....
Ετσι με τα πολλα εμενα η γνωμη μου ειναι οτι ο ψυχωτικος σε ενεργη φαση δεν μπορει να κρυφτει π.χ εμενα στο 3λεπτο με καταλαβε ψυχιατρος απο το βλεμμα στο κενο και την ελειψη συγκεντρωσης....
Ψυχιατρος θα το καταλαβει ψυχολογος δεν ξερω δεν ειν αρμοδιοτητα τους.....Slipknot-Psychosocial......
23-10-2017, 15:57 #70
Εγω νομιζω οτι ο ψυχολογος θα καταλαβει οτι κατι τρεχει με το καλημερα. Οι συνεδριες ειναι για να βγαλει ακριβες πορισμα, να κρινει την βαρυτητα της παθησης και κατα ποσο θα χρειαστει να σε παραπεμψει η οχι σε ψυχιατρο για φαρμακευτικη αγωγη.
Οσο για περιπτωσεις σχιζοφρενειας - ψυχωσης κτλ νομιζω ειναι αστειο να το συζηταμε απο τη στιγμη που το αντιλαμβανονται οι αλλοι ανθρωποι γυρω σας, ποσο μαλλον ενας ειδικος, κοιταζουν περιεργα και δημιουργειται η εντυπωση οτι δεν μπορει ενας ψυχωτικος να κρυφτεί και οτι τον παρακολουθουν, οτι συζητουν γι αυτον κτλ κτλ.
25-10-2017, 19:40 #71
Ελισαβετ μου δεν ξερω αν θα σε βοηθησει η εμπειρια μου!εμεις πηραμε τον ψυχιατρο τηλ οταν ο αδερφος μου ηταν σε ενεργη ψυχωση!κ παλι δεν ξεραμε τι ειχε ουτε φανταζομασταν για ψυχωση,ουτε καν!βεβαια δεν προλαβαμε να τον παμε γιατι εκανε αποπειρα!οταν πηγε ο ψυχιατρος στον νοσοκομειο τον ενημερωσε η μανα μου για την συμπεριφορα του!ο ψυχιατρος ομως εκανε κ καποιες "ασχετες"ερωτησεις!δλδ τον ρωτησε τι μερα εχουμε,δεν ηξερε!αν κρυωνει ή οχι κ κατι κουλα!βεβαια σε μας ηταν πιο ευκολο κ εγινε η διαγνωση απο την πρωτη φορα!
Οποτε πιστευω πως αν ειναι εμπειρος ο γιατρος θα δει οτι κατι παιζει,μπορει οχι με την πρωτη αλλα δεν θα αργησει!επισης αν μπορουσε καποιος απο την οικογενεια να μιλησει με τον ψυχολογο,να τον ενημερωσει για την συμπεριφορα του ετσι ωστε να ξερει κ ο ψυχολογος πως να το διαχειριστει!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
26-10-2017, 09:42 #72
Σ ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου πινκ!
Δεν είναι τέτοια περίπτωση όχι, κινητή εγκυκλοπαίδεια είναι σε γνώσεις και μνήμη, απλά κάνει αλλοπρόσαλλες συνδέσεις και τα μπλέκει όλα μεταξύ τους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει οικογένεια που να μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση κι όσο για το να μιλήσει κάποιος από πριν στον ψυχολόγο... ούτε συζήτηση. Είναι πανέξυπνος, αν υποψιαστεί κάτι τέτοιο θα θεωρήσει και τον ψυχολόγο μέρος της συνωμοσίας. Σκέψου οτι δεν έχει αναφέρει καν όνομα ψυχολόγου κτλ, είμαι σίγουρη πως το χει σκεφτεί ήδη αυτό που λες κ φοβάται μήπως κάποιος του μιλήσει. Παλιότερα που του χα προτείνει εγώ κάποιους, αρνήθηκε για αυτόν τον λόγο.
27-10-2017, 08:59 #73
Εχω καταλάβει απο συζητησεις με τον γιατρο οτι η ψυχωση ειναι σοβαροτατη ασθενεια , πολυ σοβαροτερη απο την κτθλψη , συνηθως ο ασθενης πιστευει οτι τον παρακολουθουν , γινονται συνομωσιες εις βαρος του ........μουλεγε ο ντοκτορ μια περιπτωση που ο ασθενης εκρυβε το κλειστο κινητο του σε κατι γριλλιες στο παραθυρο , εξω απ το γραφειο , , απο φοβο μην το παρακολουθουν .......τελικα επεσε κατω το κινητο κι εσπασε .......