Results 1 to 15 of 39
Thread: Ομορφια και αυτοπεποιθηση
-
21-10-2017, 19:10 #1
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
Ομορφια και αυτοπεποιθηση
Τελικα υπαρχει υποκειμενικη ομορφια η καποιος σας τραβαει (αντρες και γυναικες) αν εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.πχ γυναικες θηλυκοτητα και αντρες αρρενωποτητα , μυς κτλ?
- 21-10-2017, 19:21 #2
- Join Date
- Jan 2014
- Posts
- 2,891
υπαρχει, ο καθενας εχει τα δικα του γουστα για τους δικους του λογους.
γιατι ρωτας;
21-10-2017, 19:29 #3
- Join Date
- May 2017
- Posts
- 1,020
Εννοείς δηλαδή, την εξωτερική εμφάνιση; Σε μια γυναίκα εμένα ας πούμε, θα με τραβήξει το κατά πόσο είναι, καλός άνθρωπος, περιποιητική και συνάμα όμορφη και να έχει ευαισθησίες.
21-10-2017, 19:39 #4
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
21-10-2017, 19:40 #5
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
Ναι αλλα τι οριζεις ως ομορφια.αυτο εννοω.
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
21-10-2017, 20:08 #6
- Join Date
- Jan 2014
- Posts
- 2,891
αυτο που λεμε αντικειμενικα ομορφη-ος ειναι κατι που το εχουν πολυ λιγοι ανθρωποι μερικα φωτομοντελα και ηθοποιοι οπως πχ ο μαρλον μπραντο η ο ελβις η ντιτριχ η μονροε κτλ.
ομως το βλεπουμε συχνα στα αρχαια ελληνικα αγαλματα σε πινακες ζωγραφικης κ.α
οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι ενα κραμα απο εξωτερικα χαρακτηριστικα αλλα ωραια και αλλα οχι και τοσο.
παντως γενικα οι ανθρωποι οταν επιλεγουν ποιος -α ειναι ομορφος διαλεγουν απλα τους ανθρωπους που δεν εχουν πολλα σπυρια, λιγδωμενο δερμα πολυ εντονα σημαδια ανθρωπους που δειχνουν οτι προσεχουν τον εαυτο τους και την υγεια τους. πραγματα που ουσιαστικα ο καθε αντρας η γυναικα μπορει να βελτιωσει η να κρυψει.
αυτα συνηθως αρκουν για να χαρακτηριστει καποιος -α ωραια.
τωρα σχετικα με τους αντρες ειδικα, αυτοι δεν εχουν μια ουσιαστικη επιγνωση για το αν θεωρουνται ωραιοι απο τις γυναικες, αντιθετα με τις γυναικες που θεωρουν τουλαχιστον τον εαυτο τους εμφανισιμο αναλογα με το ποσοι αντρες τις πλησιαζουν για φλερτ κα.
οπως καταλαβαινεις και οι δυο τους μπορουν να πεσουν σε μεγαλες παγιδες οι αντρες γιατι συχνα θεωρουν οτι δεν ειναι ομορφοι και πρατουν αναλογα την αυτοπεπιθηση τους στις σχεσεις με τις γυναικες, οι δε γυναικες μπερδευουν την ομορφια με το σεξ απιλ
21-10-2017, 20:14 #7
- Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 3,806
Υπαρχουν και τα δυο νομιζω και αυτο ειναι οκ.
.Υπαρχει η αντικειμενικη ομορφια, υπαρχουν δηλαδη ανθρωποι που η πλειοψηφια των αλλων ανθρωπων τους θεωρουν ομορφους λογω των ταδε χαρακτηριστικων που εχουν, αλλα υπαρχει και η υποκειμενικη ομορφια.
Μπορει να μη ξερεις δηλαδη γιατι ακριβως θεωρεις καποιον η κάποια ομορφο/η και να μη μπορεις να το αποδωσεις σε συγκεκριμενα χαρακτηριστικα αλλα να βρισκεις την ολη εικονα και αισθηση που σου δινει το ατομο με τον αερα του ομορφη και ελκυστικη.
Δεν γεννιουνται όλοι "αντικειμενικα" ομορφοι, αλλα πιστευω οτι με τις καταλληλες προυποθεσεις ολοι μπορουν να ειναι ομορφοι με τον δευτερο τροπο.
Επισης προσωπικα μπορει να δω καποιον "αντικειμενικα ομορφο" και να βαριεμαι να τον κοιταω λολ, προτιμω χιλιες φορες το δευτερο ειδος ομορφιας, οταν σε ελκυει αυτο το ειδος ειναι νομιζω πιο εντονη η ελξη η και απλα η συμπαθεια. Αλλα αυτο το τελευταιο ειναι προσωπικη προτιμηση/αποψη :)
Προσωπικα θυμαμαι χαρακτηριστικα παραδειγματα ανθρωπων αντρων και γυναικων που θεωρω παρα μα παρα πολυ ωραιους αλλα αντικειμενικα ομορφους δεν τους λες με τιποτα. Απλα εχουν σαν ανθρωποι αυτο το "κατι".
Εκτος αυτου ομως επισης υπαρχουν και καθαρα εμφανισιακα βιολογικα χαρακτηριστικα που οι αποψεις διιστανται ως προς το αν ειναι ομορφα η οχι.
Ενα προχειρο παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι πχ η χυμωδης σιλουετα σε γυναικες. Μιλαμε για μεγαλη αναλογια γοφου-μεσης (κλεψυδρα) και πλουσιο στηθος. Καποιος μπορει να τρελενεται για αυτο, ξερω ανθρωπο που ειναι φετες και έχει τετοια γυναικα ψηλη και 80-85 κιλα και τη θεωρει αντικειμενικα θεαρα. Αλλος αυτο το θεωρει χοντρη και μη ελκυστικη.
Αλλο παραδειγμα ειναι τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα προσωπου που μπορουμε να πουμε "καρπαθεια ομορφια"...καποιος το θεωρει πρωτοτυπο και παραξενα ομορφο, καποιος το θεωρει ασχημο.
Τελος θα προσθεσω το εξης...απο την μικρη μου εμπειρια η ομορφια ειτε αντικειμενικη ειτε η υποκειμενικη ειναι στενα συνδεδεμενη με την υγεια, σωματικη αλλα και ψυχικη.
Αμα εισαι καλα φαινεσαι και εισαι ομορφος, αμα δεν εισαι καλα επισης φαινεται...
Η υγεια ειναι ομορφια, πιο συνοπτικα δεν γινεται να ειπωθει.
21-10-2017, 20:21 #8
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Αγάπη μου γουελκαμ Μπακ
https://youtu.be/s96ZbupLF1kΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
21-10-2017, 20:23 #9
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
Εαν ομως δεν ανηκουμε στην κατηγορια ανθρωπων με τις σωστες αναλογιες θεωρουμαστε ασχημοι?
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
21-10-2017, 20:30 #10
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
21-10-2017, 20:46 #11
- Join Date
- Feb 2013
- Location
- σε 1 λιμνουλα!
- Posts
- 14,042
οι ανθρωποι κανουν αντικειμενο σχολιων οτι αξιζει αλλα επειδη οι περισσοτεροι ανθρωποι θελουν καπιον για να περνα η ωρα ασχολουνται με την εμφανιση γιατι αυτο ειναι η ευκολη λυση για να τα βγαλουν περα η ευκολη λυση ομως δε κρατα πολυ συνηθως και δε τη συγκρατει το μυαλο.
21-10-2017, 20:48 #12
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
21-10-2017, 21:05 #13
- Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 3,806
Οχι βεβαια...τι θα πει σωστες και λαθος αναλογιες; Αμα εισαι υγιης σωματικα πιστευω πως δεν υπάρχει θεμα σωστου-λαθους. Οπως υπαρχουν πεταλουδες με διαφορους χρωματισμους φτερων ετσι και οι ανθρωποι βγαινουμε σε διαφορα "σχεδια",τι να κανουμε.
Μπορει να μην εχω γεννηθει πχ στο σχεδιο με τη μεγαλυτερη "ζητηση", λολ αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι ωραιο. Καποιος που εχει το αναλογο γουστο θα το βρισκει γαματο και θα του πηγαινει πολυ το σχεδιο μου (πως κατεληξα να μιλαω για ανθρωπους σα να ειναι ρουχα δε ξερω :P) Αλλα περα της πλακας...δε σου εχει τυχει να σου ταιριαζει/αρεσει ρουχο που δε ταιριαζει/δεν αρεσει σε φιλη σου; Σημαινει οτι δεν ειναι ωραιο; Ειναι ο ορισμος του "γουστα ειναι αυτα".
Το καλυτερο που εχει να κανει κανεις ειναι να φροντιζει την ΥΓΕΙΑ του σωματικη και ψυχικη για να αναδεικνυεται το φυσικο του "σχεδιο" :)
Το θεμα ειναι να εισαι ο ιδιος οσο πιο υγιης και ωραιος ανθρωπος μπορεις εσυ να εισαι, να φτανεις στο δικο σου 100%, οχι να συγκρινεσαι με αλλους ανθρωπους.
Παλια και εμενα με πειραζε που δεν ειμαι "αντικειμενικα" ωραια. Εγω ειμαι αντικειμενικα
" γλυκουλα" (γιαξ :P)
Πχ γεννηθηκα με σκαρι που ποτε δεν γινεται να ειναι κλεψυδρα ασχετως βαρους...ειμαι λιγουλακι παραλληλογραμη...ε τι να κανω τωρα να σπασω τα κοκκαλα μου; λολ. Το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να προσεχω το βαρος μου για να αναδεικνυεται ο,τι καλο χαρακτηριστικο εχω και για να ειμαι πιο υγιης ορμονικα καθως αμα βαζω κιλα πανε κυριως στη κοιλια και αυτο δημιουργει προβληματα με αντισταση στην ινσουλινη, προδιαθεση για ζαχαρο, ορμονικες ανισορροπιες, σπυρια, ανωμαλιες του κυκλου κλπ κλπ...
Ε καποια στιγμη θελησα να φροντισω την υγεια μου. Επαψε να με νοιαζει να ειμαι "αντικειμενικα ομορφη", αυτο ειναι στην ουσια επιθυμια αυτοεπιβεβαιωσης μεσα απο το να εισαι καθολικα επιθυμητη απο ολους και βλεποντας το λιγο πιο χαλαρα και ωριμα το πραγμα ειναι πολυ ματαιοδοξο. Δεν γινεται ολες οι γυναικες του κοσμου να ειναι η πιο ομορφη γυναικα στον κοσμο ειναι λογικο σφαλμα δεν νομίζεις; :)
Ειναι ανουσια επιθυμια. Δεν εχω καν ινσταγκραμ για να ποζαρω στο καθρευτη με το κωλο τουρλα :P
Προσπαθωντας ωστοσο να φροντισω την υγεια μου χωρις συγκρισεις και μαλακιες, ο του θαυματος! Νιωθω και πιο ομορφη, χωρις καν να με νοιαζει αυτο ως στοχος ιδιαιτερα. Ξερεις ποσο απελευθερωτικο ειναι;
Ειπα θα ξεκινησω να προσεχω τη διατροφη μου για να αποτρεψω την κληρονομημενη προδιαθεση μου σε ζαχαρο διαβητη και λοιπες μαλακιες, αποφασισα να το συνηθισω για παντα, δεν εχω καν ζυγαρια, και τσουπ...ξεφουσκωσα, καθαρισε το δερμα μου, εφτιαξε η διαθεση, ενιωσα πιο ομορφα, λιγο πιο κοκετα, γιναν ολα απο φυσικου τους. Ακομα δε με νοιαζει το θεμα της ζυγαριας, ουτε στερουμαι κατι, ουτε σκαω για το ταδε κομματι μου στον καθρευτη, ουτε με νοιαζει τιποτα.
Φιλη μου ξεγνοιασεεεεε!
Δεν υπαρχει απολυτη ομορφια, Υγεια υγεια υγεια! Μονο αυτο.
Εσενα τι σε ενοχλει/ανησυχει συγκεκριμενα;
21-10-2017, 21:13 #14
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
Κι εγω ειμαι αντικειμενικα γλυκουλα και οχι τοσο χυμωδης με καμπυλες οπως το λες.ωστοσο απο βαρος μεχρι τωρα τα παω μια χαρα απλα απο ψυχολ.υγεια δεν .απο κει ξεκινουν ολα.εχετε ολοι δικιο
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
21-10-2017, 21:17 #15
- Join Date
- Jul 2017
- Posts
- 1,204
Similar Threads
-
η ομορφια ειναι τελικα αντικειμενικη η υποκειμενικη???
By xrhstos in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 18Last Post: 07-11-2011, 11:11 -
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
By Χάιντι in forum Αυτοεκτίμηση - ΑυτοπεποίθησηReplies: 12Last Post: 20-05-2010, 23:43 -
Ομορφιά και κατάθλιψη
By ΜΙΧΑΛΗΣ in forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαReplies: 7Last Post: 27-02-2008, 14:58 -
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας σε εικόνες, την Αλήθεια, την Ομορφιά, την Καλοσύνη και την Αγάπη!
By Black Rose in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 100Last Post: 06-12-2006, 18:16 -
Μας πρόσφεραν την Ομορφιά .....και εμείς τη βία ..... (με εικόνες)
By Black Rose in forum ΚακοποίησηReplies: 17Last Post: 04-04-2006, 15:49
Unpopular opinions
13-05-2025, 19:02 in Με καφέ και συμπάθεια....