Σουρρεάλ συζήτηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Banned

Σουρρεάλ συζήτηση

Που λέτε εχθές πήγα στον ψυχίατρο, που είναι σε κέντρο ψυχικής υγείας. Ακολούθησε ο εξής διάλογος.
    - Γιατρέ στο φύλλο οδηγιών του φαρμάκου που παίρνω γράφει ότι προκαλεί σύνδρομο στέρησης (έχουν γίνει και μαζικές μηνύσεις στην Αμερική και Αγγλία γι αυτό το θέμα). Μήπως είναι καλύτερο να το κόψω σταδιακά?
    -όχι, θα τι κόψεις κατ ευθείαν γιατί στην Αμερική έχουν τέτοιο σύστημα υγείας όπου κάποιος μπορεί να επικαλεστεί όποια παρενέργεια θέλει και έπειτα να κάνει μήνυση στη φαρμακευτική εταιρία. Γι' αυτό η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να γράψει όοοοολες τις [παρενέργειες. (σημ. παίρνω το paroxetine και στις οδηγίες αναφέρει να κόβεται σταδιακά)
    -οκ. δε νιώθω καλά, νιώθω αδικημένη ως προς τη δουλειά μου και είμαι πολύ στεναχωρημένη.
    - αυτό δεν αφορά την ψυχιατρική και τη ψυχοθεραπεία..
    - βλέπω άτομα γύρω μου με βύσματα να πετυχαίνουν περισσότερο από εμένα και να έχουν καλύτερες δουλειές, κι εγώ που προσπαθώ τόσο πολύ δεν έχω κανένα αποτέλεσμα.
    - ε, βάλε κι εσύ βύσμα τότε.
    - δηλαδή να γίνω σαν αυτούς που κοροϊδεύω?
    - αφού τους ζηλεύεις.
    - δε ζηλεύω αυτούς, τις δουλειές τους ζηλεύω! τι πιστεύετε ότι έχω γενικά?
    - κάτι σε τρώει αλλά δεν έχω καταλάβει τι.
    - σχετικά με τις φοβίες μου?
    -κάθε φορά που θα έρχεσαι σε επαφή με το αντικείμενο της φοβίας σου (πχ αεροπλάνο) θα παίρνεις ένα ζαναξ.
    - μα γιατρέ το θέμα είναι να μη φοβάμαι.. θέλω να σας βλέπω πιο συχνά( τον βλέπω μία φορά το μήνα)
    - δε γίνεται αυτό έχω πάρα πολλούς ασθενείς, και θα μου φύγει και ένας διοικητικός υπάλληλος, γίνεται χαμός.

Μετά από αυτήν την καταπληκτική συνάντηση ψυχοθεραπείας(που κράτησε 15 ολόκληρα λεπτά), πήγα στη γραμματεία να κλείσω το επόμενο ραντεβού. μου λέει η γραμματέας , θέλεις την επόμενη εβδομάδα? της λέω όχι μου είπε δε γίνεται τόσο συχνά ο γιατρός... βλέπω το βιβλίο των ραντεβού κατάλευκο, ούτε ένα ραντεβού μέσα. μου λέει θέλεις τότε (σε 15 μέρες). λέω οκ.

Ελληνικό δημόσιο for ever!!!!!!

Senior Member
    σουρεαλ, σιγουρα..
    για το φαρμακο δεν εχω ιδεα. αυτο που λεει ακουγεται λογικο, κι αν εχει εμπειρια καλη με τα φαρμακα, μπορει να εχει δικιο, αλλα κια υτο που λες εσυ ακουγεται πολυ λογικο, και γενικα πολλα τετοια φαρμακα εχουν παρενεργειες απο αποτομη διακοπη.
    εγω θα επαιρνα και μια δευτερη γνωμη.

για την σουρεαλ συζητηση, μου δινει την εντυπωση οτι δεν σε αξιολογησε ως επειγον περιστατικο η εστω περιστατικο που μπορει ο ιδιος να του προσφερει κατι με ψυχοθεραπεια.

επισης, δεν ξερω, παρολο που επικαλειται ψυχοθεραπεια, αν ειναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ σε ψυχοθεραπεια. ειναι? ρωτησες για τις σπουδες του? πολλοι ψυχιατροι δεν εχουν τεοτια εκπαιδευση κι ας γνωριζουν απο παθησεις και συνταγογραφηση.

Banned
    ο ιδιος μου προτεινε ψυχοθεραπεια και μαλιστα μου ειχε πει "μην εξαφανιστεις παλ ομως" γιατι ειχα παει παλια μια φορα και δεν ξαναπηγα... θα παρω και δευτερη γνωμη, ναι.τις σπουδες του δεν τολμαω να τις ρωτησω θα μεδειρει

Senior Member
    xaxaxa εμενα ο δοκτορ ειναι δοκτορ με διδακτορικο χαχαχα εεε μη νομιζεις οτι συζηταμε και πολυ, με ρωταει πως παω αν εχω κανα συμπτωμα, με ρωταει με τη ασχολιεμαι αν πινω κανα καφεδακι, αν δραστηριοποιουμε σε κατι, αν εχω φιλους κλπ, με βρισκει καλα και φευγω..... 5 λεπτα και πολυ ειναι συζηταω με τον ψυχιατρο μου.... ουτε ψυχοθεραπεια ουτε τιποτα......

Banned
    ναι αλλα στο αγχος και την καταθλιψη ειναι ψιλοαπαραιτητη η ψυχοθεραπεια.. αυτος μου δινει υην αισθηση οτι βαριετσι και νιωθω οτι τον ενοχλω... ειλικρινα ρε παιδια αν ειχα μια καλη δουλιτσα πιστευω θα ημουν καλα τωρα. σχετικα παντα. αλλα οταν εχεις φτυσει αιμα και εχεις παρει τα ...... σου ειναι να μη νιωθεις απελπισια και θυμο?

Member
    Εχει παρει κανεις escitalopram sandozκαπως ετσι!!Πρωτη φορα παιρνω κατι τετοιο. Ειναι η 2η μερα κ χω ζαλαδες!Ειναι φυσιολογικο;;;

Member
    Κανεις;;;καμια απαντηση;

Senior Member
    Σα να σου απαντουσε σαρκαστικα για να σε ξεφορτωθει μοιαζει ο διαλογος ετσι ακριβως οπως τον εγραψες αν ετσι εγινε.
    Σωστη η ερωτηση της ρεμεντυ, μπορει να μην εχει σπουδασει και ψυχοθεραπεια ο συγκεκριμενος.

Ισως μπερδευω τα Usernames, αλλα δεν ειχες πει οτι κανεις συνεδριες υπνωσης σε ψυχολογο ιδιωτη?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Σα να σου απαντουσε σαρκαστικα για να σε ξεφορτωθει μοιαζει ο διαλογος ετσι ακριβως οπως τον εγραψες αν ετσι εγινε.
    Σωστη η ερωτηση της ρεμεντυ, μπορει να μην εχει σπουδασει και ψυχοθεραπεια ο συγκεκριμενος.

Ισως μπερδευω τα Usernames, αλλα δεν ειχες πει οτι κανεις συνεδριες υπνωσης σε ψυχολογο ιδιωτη?
    Σε μενα απαντας δεν εχω κανει κατι τετοιο...καμια απαντηση πιο πανω

Senior Member
    Quote Originally Posted by krinoula View Post
    Σε μενα απαντας δεν εχω κανει κατι τετοιο...καμια απαντηση πιο πανω
    δεν απαντουσα σε σενα, στην icecream απαντουσα, δικο της ειναι αυτο το τοπικ.
    Διαβασε πανω στο κουτι πώς ΑΚΡΙΒΩΣ λεγονται τα χαπια που παιρνεις και διαβασε και ολες τις οδηγιες και τις πιθανες παρενεργειες στο φυλλο οδηγιων που βρισκεται μεσα στο κουτι με τα χαπια που παιρνεις. Αν πιστευεις οτι παρουσιαζεις ανεπιθυμητα συμπτωματα λογω του φαρμακου, ενημερωσε το γιατρο σου.
    Αν θελεις οπωσδηποτε να το συζητησεις στο φορουμ, ανοιξε ενα νεο θεμα στην κατηγορια "Ψυχοφαρμακολογια" γραφοντας σωστα το ονομα του φαρμακου.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Member
    Εχω φτιαξει ενα θεμα απο πανω αλλα δεν μου απανταει κανεις..θελω την προσωπικη εμπειρια καποιου!

Banned
    Quote Originally Posted by savatage View Post

ναι κάνω, και είμαι πολύ ευχαριστημένη. έχουμε άριστη συνεργασία και πολύ καλή χημεία και νιώθω διαφορά στην ψυχολογία και στις σκέψεις μου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Την ψυχοθεραπεία ο ίδιος την πρότεινε. επίσης είναι διευθυντής κ.ψ.υ.....τεσπα
    με κάτι τέτοια βγαίνει το όνομα στους δημοσίους υπαλλήλους!! ο τύπος έκανε μαγικά, κατάφερε να φύγω από τη ψυχοθεραπεία χειρότερα απ' ότι πήγα.
    έτσι έγινε, γιατί να το γράψω διαφορετικά? ανώνυμο φόρουμ είναι για ψυχολογία δεν έχει νόημα να διαστρεβλώνουμε γεγονότα εδώ.

Senior Member
    Προφανως, ο ψυχιατρος δεν ειναι ψυχοθεραπευτης για να σε ξεπεταει σε ενα 15 λεπτο. Σε ιδιωτη πηγαινα καποτε κ εκανε το ιδιο.
    Ασχολειται με πολλους λόγω κεντρου και ξεπετάει στα γρηγορα. Ένας λογος παραπανω να μην παω ουτε εγω που σκεφτόμουν.
    Κοιτα, μην απογοητευεσαι αφου τα πας καλα με τη ψυχολογο κυρίως και δες κάποιον αλλον ψυχιατρο για μενα.

Banned
    δεν μπορώ να δω άλλον ψυχίατρο γιατί δεν έχω χρήματα και για ψυχολόγο και για ψυχίατρο ιδιώτη. είναι τραγικό πάντως αυτός ο τύπος παίρνει πόσα λεφτά και τι κάνει? γράφει φάρμακα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by icecream View Post
    ναι κάνω, και είμαι πολύ ευχαριστημένη. έχουμε άριστη συνεργασία και πολύ καλή χημεία και νιώθω διαφορά στην ψυχολογία και στις σκέψεις μου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Την ψυχοθεραπεία ο ίδιος την πρότεινε. επίσης είναι διευθυντής κ.ψ.υ.....τεσπα
    με κάτι τέτοια βγαίνει το όνομα στους δημοσίους υπαλλήλους!! ο τύπος έκανε μαγικά, κατάφερε να φύγω από τη ψυχοθεραπεία χειρότερα απ' ότι πήγα.
    έτσι έγινε, γιατί να το γράψω διαφορετικά? ανώνυμο φόρουμ είναι για ψυχολογία δεν έχει νόημα να διαστρεβλώνουμε γεγονότα εδώ.
    διευθυντης κψυ μπορει μια χαρα να ειναι σαν ιατρος-ψυχιατρος.
    αυτο δεν σημαινει οτι ειναι εκπαιδευμενος ψυχοθεραπευτης.
    αφου κανεις ηδη ψυχοθεραπεια, ποιο ειναι το προβλημα???
    αν χρειαζεσαι φαρμακα, καλα κανεις και πας να σου συνταγογραφει.
    αν σου ξαναπει για ψυχοθεραπεια, πες του οτι κανεις κι οτι απο εναν ψυχιατρο, αυτο που θελεις ειναι η αγωγη σου.

Page 1 of 2 12 LastLast