Results 1 to 5 of 5
-
24-10-2017, 03:33 #1
Έιχε κάποιος από εδώ σταφυλόκοκκο; (sos)!!
Καλησπέρα σας και πάλι. Μετά από ενάμιση (σχεδόν δύο ) χρόνο συμπτωμάτων, προσπαθώ να σκεφτώ πιο λογικά το τι γίνεται. Υπάρχει περίπτωση να έχω σταφυλόκοκκο; Είχα βγάλει στο εσωτερικό του μηρού ένα μεγάλο σπυρι, το οποίο είχε πρηστεί, είχε γίνει πολύ μεγάλο, πονούσε, φαγουριζε, μέχρι που άνοιξε από μόνο του και όπως φαίνεται είχε μαζέψει πολύ πύον. Του πήρε 2-3 μέρες να επανέλθει αλλά και πάλι έχει αφήσει ένα σημάδι, πολύ ενοχλητικό για εμένα. Όταν πήγα σε δερματολόγο μου είχε πει πως είναι μάλλον κύστη και πως δεν μου δίνει αντιβίωση γιατί θα περάσει μόνο του σε λίγες μέρες και δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνω το στομάχι μου. Σε συνδυασμό όμως με τα άλλα συμπτώματα; Δυσκολία στην αναπνοή, αίσθηση πως κάτι έχει κολλήσει στον λαιμό, έναν λίγο πρησμένο λεμφαδένα και πόνους στην κοιλιά με διάφορες διαταραχές ανα διαστήματα. Έχω πάει σε τόσους γιατρούς για όλα τα άλλα δεν ξέρω όμως αν ποτέ ανέφερα σε κάποιον το σπυράκι πέραν του δερματολόγου. Γνώμες;
- 24-10-2017, 09:08 #2
ειχα βγαλει και εγω τρεις φορες τεραστια σπυρια με πολυ πυον, στο ενα ειχα παρει αντιβιωση, τρωγε κρεμμυδια και γενικα αντιφλεγμωνοδη.......
24-10-2017, 09:15 #3
Δυστυχώς το κρεμμύδι με πειράζει στο στομάχι. Τι σου είχε πει ο γιατρός; Σου έμεινε σημάδι;
07-11-2017, 01:54 #4
Έχω πάθει δερματική μόλυνση με σταφυλόκοκκο τρεις φορές. Το μικρόβιο αυτό συχνά βρίσκεται πάνω μας, και δεν κάνει κακό, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο σταφυλόκοκκος μπορεί να επεκταθεί και στο υπόλοιπο σώμα και να προξενήσει μεγάλο κακό, αλλά αυτό συνήθως συμβαίνει σε άτομα με κατεσταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σε νοσοκομεία. Μια δερματική μόλυνση με σταφυλόκοκκο θεραπεύεται εύκολα. Μπορεί να χρειαστείς και συστημικά αντιβιωτικά εκτός από το τοπικά, αλλά η θεραπεία δεν είναι μακροχρόνια.
16-11-2017, 18:15 #5
Συνηθως αν μολυνθεις δεν ειναι μονο μια η εστια,βγαζεις και αλλου σπυρια με πυον...Δινουν αντιβωση και αντιβιωτικη αλοιφη συνηθως...