Results 91 to 105 of 199
Thread: Καλα 40 ευρω!
-
28-10-2017, 16:24 #91WhyAlwaysMe?Guest
- 28-10-2017, 17:06 #92
Το να μπεισ σε ενα φορουμ να πεισ πεντε βλακειιεσ να συμμαχησεισ με καπιουσ κ να επιτεθεισ σε καποιουσ αλλουσ δε σε κανει ανθρωπο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-10-2017, 18:52 #93
Και οχι μονον ..........φορουμ ψυχολογιας ειναι , δεν πρεπει να παιρνονται τα γραφομενα του καθενος προσωπικα , γιατι δεν γνωριζομαστε , θα ειπωθει και μια κουβεντα παραπανω , ειναι χαρακτηριστικο των φορουμ φαινεται , πανω σε μια στιγμη που θασαι κακοκεφος , εκνευρισμενος κλπ. παντως οχι ο εαυτος του ......
28-10-2017, 20:58 #94
Κ εγω 50€ πληρωνω στον ψυχολογο!ειμαι πολυ ευχαριστημενη αλλα δεν παω συνεχεια γιατι δεν εχω!δεν εψαξα για αλλον με λιγοτερα λεφτα γιατι με καλυπτει ο δικος μου!οποτε προτιμησα να παω μια στο τοσο στον ιδιο παρα σε αλλον με λιγοτερα!σιγουρα ειναι πολλα τα λεφτα γι αυτη την εποχη αλλα δοξα τω θεο εχουμε κ επιλογες,υπαρχουν κ πιο φθηνοι και στο δημοσιο!ο καθενας αναζητει με βαση τι μπορει να δωσει!προσωπικα θεωρω την δουλεια τους σημαντικη,μπορει να μην εχουν σωματικη κουραση αλλα ψυχολογικη οπωσδιποτε εχουν κ ειναι χειροτερο!δεν τους θεωρω "εγκληματιες"γιατι δεν σε παιρνουν με το ζορι,εσυ πας κ σου λενε παιρνουμε τοσα!
Στο τελος ηθελα να πω οτι καποια παραδειγματα σωστα ναι μεν αλλα μου φανηκαν λιγο ακυρα!"εγκληματιας"για μενα ειναι ο γιατρος,που πας τον ανθρωπο σου ο οποιος μπορει να ειναι ετοιμος να πεθανει κ να σου ζηταει φακελακι για την εγχειριση!κ αν δεν εχεις...εκει να δεις!!αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
28-10-2017, 21:41 #95
Νεφέλη βρήκες κοινό σημείο με τον Γουάι που είναι είκοσι χρονών φοιτητής κ δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα για να την πεισ στο λουλούδι που τουλάχιστον τα μισά που λέει είναι σωστά επίσης αραδιασεσ ποσά που έχουν οι άνετοι συμβουλή εδώ έχει τα πάντα κ κυρίως μπατιρακια δεν χρειάζεται να πουλάς μούρη αν δεν πουλασ προσγειωσου κάπως έχουμε κρίση
28-10-2017, 21:43 #96
Όποιος συμφωνεί μαζί σου δεν είναι καλός κι όποιος διαφωνεί κακοσ αυτά να ξηγιομαστε
28-10-2017, 21:49 #97
Ευχαριστω πολυ ελις! Μπορει να ειναι ουτοπικα καποια που λεω και να ακουγονται παραξενα αλλα ειναι δικαια!!
28-10-2017, 21:52 #98
Από τότε που εξελιχθηκεσ σε απολαμβάνω
28-10-2017, 21:56 #99Nefeli28GuestΔεν αραδιασα ποσά ουτοπικά, δεν ειμαι η μονη, μιλησαν κι αλλοι για 50ευρα, αρα δεν εχω να προσγειωθω για κατι. Δεν τάσσομαι υπερ κανενός, παρα μοναχα εκφραζω την άποψή μου. "Μουρη" δεν πούλησα ποτέ, αλλα ο καθενας μπορει να βλεπει ο,τι τον βολευει.
Οποιος έχει διαβασει αυτα που γραφω, ξερει οτι εχω καεί και μαλιστα πολυ απο "ειδικους".
Συνεπώς δεν υποστηριζω κανεναν τους. Προσπαθω να δωσω την άποψή μου. Σε οποιον δεν αρεσει, δεν ειναι απαραιτητο να την σχολιαζει.
Οποιος εχει τη μυγα, μυγιαζεται ειναι απλο.
28-10-2017, 23:54 #100
Μεσα στον ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ αναφερεται μεταξυ αλλων και το εξης:
3. - Όταν ο ψυχολόγος προσφέρει τη βοήθειά του αντί αμοιβής, η αμοιβή του δεν πρέπει να είναι κατώτερη από τα καθορισμένα για το επάγγελμα όρια.
Στην πρωτη μου ψυχολογο πριν χρονια, εδινα 25€ ηταν ομως πολυ νεα και απειρη, αργοτερα εμαθα οτι αυξησε την τιμη.
Τωρα πληρωνω 40. Η αδελφη μου σε αλλη ψυχολογο πληρωνε 50(και δεν τα αξιζε κιολας..., εκανε 12 συνεδριες υπνωσης με μηδεν αποτελεσμα)
Συμφωνω οτι στους καιρους που διανυουμε μας φαινονται μεγαλα ποσα και ειναι. Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι εχουν ξεφτιλιστει εντελως οι αμοιβες σε αλλα επαγγελματα και οτι ανθρωποι με εξισου σημαντικες και πολυδαπανες σπουδες βρισκονται ειτε ανεργοι ειτε ντελιβεραδες και σερβιτοροι-ες ειτε υπαλληλοι για 2€ την ωρα και αν. Ναι, αυτα ειναι τεραστια προβληματα.
Επισης, αλλο πολυ σημαντικο προβλημα ειναι οτι ετσι οπως ειναι το συστημα, η ψυχοθεραπεια ειναι υπηρεσια πολυτελειας ενω θα επρεπε να ειναι προσιτη για ολους, ετσι εχει καταληξει ο κοσμακης να χαπακωνεται αβερτα χωρις να δουλευει τα προβληματα του στη ριζα τους. Και αυτο ειναι προβλημα του δημοσιου, δεν ειναι των ιδιωτων ψυχολογων.
Ψυχιατροι-ψυχοθεραπευτες παιρνουν 50-60-70€ την ωρα για 1 συνεδρια. Εγω για να βγαλω 70€ πρεπει να δουλευω 35 ωρες!
Συμφωνω με την ελισαβετ, δεν ειναι λυση να ψοφησει η κατσικα του γειτονα, το προβλημα ειναι γενικοτερο. Δες αμοιβες ηλεκτρολογων, ψυκτικων, υδραυλικων, μπογιατζηδων, μαστορων που μεσα σε μερικες ωρες βγαζουν αφορολογητα χρηματα που ο υπαλληλος δεν τα βλεπει ουτε με το κυαλι.
Ή αμοιβες γιατρων που σε βαζουν να υπογραψεις οτι εγινε η επισκεψη μεσω ταμειου και σου ζητανε και εξτρα μετρητα στο χερι!! Τι να λεμε τωρα? Ξεφτιλα ειμαστε γιατι μαθαμε να μη μιλαμε. Δεν ειναι κακο να κανει ενας ασθενης/πελατης κουβεντα με τον ψυχολογο για καλυτερη τιμη, πολυ καλα εκανε ο "προσωπικες διαφορες" και το ρυθμισε.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
29-10-2017, 01:39 #101
Εγώ αυτό που παρατηρώ, σαν γενικότερη παρατήρηση, είναι ότι από τότε, που δημιουργήθηκε το διαδίκτυο και το έδωσαν ελεύθερα στον κόσμο, αμέσως καταστράφηκαν οι διαπροσωπικές σχέσεις, υπάρχουν περισσότερα εγκλήματα, δεν διαβάζει ο κόσμος πλέον βιβλία, καταστροφή στην σεξουαλικότητα και στους άνδρες και στις γυναίκες εξαιτίας του πορνό και των υπερτιμημένων προτύπων γενικά, μαζί με αυτό χάθηκε και το φλέρτ το γνήσιο όμως, όχι το ηλεκτρονικό. Επίσης, υπάρχουν περισσότερη αποβλάκωση στους νέους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κόντρες με τους γονείς, άρα οικογενειακά χάσματα και όλα αυτά καταλήγουν στην κατάθλιψη και την μοναξιά και εδώ έρχονται οι ψυχολόγοι, που αντί να ενδυναμώσουν τον άνθρωπο, βρήκαν καλή ευκαιρία, για να τον εκμεταλλεύονται, σε μακροχρόνια διάσταση. Ένα πολύ ωραίο πείραμα, θα ήταν να δούμε πόσοι και πόσες νέοι και νέες, θα έμεναν χωρίς το κινητό για μία ημέρα και αν θα άντεχαν χωρίς το facebook και το instagram και δεν ξέρω και εγώ με πόσες άλλες εφαρμογές. Γιατί άραγε, δεν γνώριζαν παλαιότερα οι άνθρωποι, από μοναξιά και κατάθλιψη; Δεν κάθονταν να πληκτρολογούν και να υπεραναλύουν, την κάθε βλακεία πίσω από μια οθόνη. Γι'αυτό ηρεμία και δεν χρειάζονται διαπληκτισμοί, από την στιγμή που ο καθένας και η καθεμία εδώ, παραθέτει απόψεις και όχι προτάσεις, έχει διαφορά αυτό. Αν δεν αρέσει σε κάποιον ή κάποια, κάποιες απόψεις, απλά τις προσπερνάει και τελειώνει το θέμα. Η τάση που συμβαίνει τώρα τελευταία, "φύγε από το θέμα μου, γιατί με διαολίζεις", παραπέμποντας σε φασιστικές μεθόδους, πάνω σε ένα θέμα, που επιτρέπεται ο δημόσιος διάλογος και η παράθεση πολλών απόψεων, απλά είναι γελοία. Θα πρέπει να αφήνετε τα προσωπικά σας, απ'έξω από το φόρουμ, γιατί και εγώ έκανα στην αρχή επικοινωνιακά λάθη και όπου είμαι λάθος το λέω, δεν κάθομαι να βρίζω οικογένειες. Η λειτουργία του φόρουμ, είναι διαφορετική από αυτό που γίνεται τώρα. Τάσεις φασιστοκρατίας στα θέματα και τάσεις μπούλινγκ έπρεπε να μην επιτρέπονται και όχι να επικροτούνται και από πάνω. Η μία λύση είναι να φύγει κάποιος από εδώ και να ησυχάσει το κεφάλι του, η δεύτερη λύση, είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, και βλέπω δυστυχώς άτομα που κάνουν χρόνια ψυχοθεραπείες, αλλά δεν έχουν λυμένα τα θέματά τους και προσπαθούν να ξεσπάσουν εδώ. Άρα χάνετε και χρόνο και χρήμα, απλά τα πράγματα. Τέλος και το σημαντικότερο, επειδή μπορεί να κάνετε χρόνια ψυχοθεραπεία (που για εμένα δεν είναι επιτυχία αυτό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), μπορεί να έχετε διαβάσει και αρκετά βιβλία ψυχολογίας, μπορεί να έχετε και κάποια εμπειρία πάνω σε διάφορα θέματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως μετράει παραπάνω η γνώμη σας από άλλους. Δράτε κάποιοι, λες και είστε οι παντογνώστες και παίζετε στα δάκτυλα την ψυχολογία, αλλά σε μία δύσκολη θα βρίζετε οικογένειες και σε μια δεύτερη δύσκολη, θα λέτε "εν οίδα φύγε από το θέμα μου, γιατί με διαολίζεις". Ελπίζω να έγιναν κατανοητά, αυτά που αναφέρω και αναφέρομαι γενικά και όχι ειδικά, αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων...
29-10-2017, 04:36 #102
Εν οιδα, καλα τα λες, συμφωνω απολυτα μαζι σου, εισαι απολυτα λογικος. Και εμενα μου κανουν εντυπωση κατι παραξενες καταστασεις οπως αυτη που αναφερεις φυγε απο το θεμα μου κτλ. Ελεος δηλαδη λες και τους ανηκει το φορουμ και ο κοσμος ολος, και να πω οτι θελουν να αλλαξουν τον κοσμο προς το καλυτερο, να πω ενταξει βρε παιδια, εκανε ο αλλος λαθος που σας επιτεθηκε, η αληθεια ειναι ομως οτι αυτοι οι ιδιοι επιτιθονται. Εγω σπανια επιτιθεμαι μονο αν πειραχθω πολυ απο κατι αλλιως απλα υπερασπιζω τον εαυτο μου απο τα κορακια που ειναι πολλα και δεν εχω μαθει να φυλαγομαι. Ομαδικο μπουλινγκ; Χα. Απο αυτο αλλο τιποτα, ολα τα προβατα της κοινωνιας τετοια προτυπα ακολουθουν, αντι να κοιταξουν να βελτιωσουν τους εαυτους τους πανε με τη μαζα, και ναι, κανουν πως τα ξερουν ολα οι περισσοτεροι. Αυτο ειναι το προβλημα και ηταν παντα και ελπιζω πως δεν θα ειναι στο μελλον, η μαζα. Οτι κανει ο ενας "πρεπει" να κανει και ο αλλος για να ενσωματωθει στην κοινωνια, να πω ενα παραδειγμα πχ, μπορει καποιος να ειναι πιο ευαισθητος σε ψυχολογικα θεματα, και επειδη ο διπλανος του ο φιλος του, ο γνωστος του πχ κοροιδευει ατομα με προβλημα, μπαινει και αυτος στη διαδικασια να κανει το ιδιο και να γινεται ιδιος με κατι καταστροφικο και ανεπιτρεπτο, επειδη το επιτασσει η "κοινωνια" που ειναι ο φιλος του στην προκειμενη περιπτωση. Ειναι παραλογο αυτο, ειναι ο διπλανος σου κακος, ειναι ολη η κοινωνια κακια, πρεπει να γινεις κι εσυ, γιατι; Το ιδιο και οι ψυχολογοι, παιρνει ο ενας 50 ευρω, σου λεει ο αλλος αν εγω παιρνω 20 ευρω δεν θα ερθει κανενας γιατι θα θεωρουν τις υπηρεσιες μου κατωτερες απο αυτου που παιρνει 50, η γιατι να παρει ο αλλος 50 και εγω 20; Ελεος δηλαδη, ο παραλογισμος στο μεγαλειο του, που δεν ειναι αλλο, απο τη μαζα,οτι ειναι "της μοδας". Εγω προσπαθω να μην την ακολουθω οσο μπορω και τρωω τα μουτρα μου. Εδω βλεπεις βγαλανε κατι γελοια παντελονια που κρεμονται και ειναι μεχρι λιγο πιο κατω απο το γονατο, τα βλεπω και λεω θεε μου τι ασχημια και τα φοραει ολη η Ελλαδα επειδη ειναι της μοδας. Οτι κανει ο ενας κανει και ο αλλος, απο φοβο απορριψης. Καπου χασαμε το νοημα.
Νεφελη και why και καποιοι αλλοι εδω μεσα το εχετε παρακανει με το μπουλινγκ. Καποιοι συμμορφωθηκατε αλλα δεν ξερω για ποσο. Δεν ξερω και ποιο ειναι το αντιδοτο στο μπουλινγκ, γι'αυτο την αλλη φορα ημουν τοσο επιθετικη, για να δειξω σε καποιους πως ειναι να στο κανουν, και εφαγα 2 προειδοποιησεις. Γενικα οσες προειδοποιησεις εχω φαει ειναι επειδη "τολμησα" και υπερασπιστηκα τον εαυτο μου, αυτο ειναι αδικο μεχρι αηδιας........
Ελις, χαιρομαι που με απολαμβανεις, παντα εγραφα πιστευω με εναν ιδιαιτερο τροπο, απλα τωρα με πιανουν ισως καλυτερα τα φαρμακα και "μιλαω" πιο λογικα και πιο προσεγμενα ισως, απο τοτε που αυξησα τη δοση. Δυστυχως αυτη η ασθενεια δεν εχει διακρισεις, ειναι δυνατον να χτυπησει ολους, τον πλουσιο, τον φτωχο, τον ανθρωπο με πολλα προβληματα, τον ανθρωπο με λιγα προβληματα, τον μορφωμενο, τον "αμορφωτο" κτλ. Και μονο αυτη ειναι η διαφορα μας με τους αλλους ανθρωπους, η ασθενεια, κατα τ'αλλα κι εμεις ανθρωποι με αναγκες ειμαστε οπως ολοι.
Να πω ενα τελευταιο για να μην ξεφευγω απο το θεμα αφου αυτο σας ενδιαφερει και σας καιει γιατι το τοσο το κανουμε τοσο στην Ελλαδα, και μια απλη διαπιστωση κατεληξε να γινει λογομαχια ποσων σελιδων, εγω οταν ειπα για ουτοπια εννοουσα οτι δεν γινεται φυσικα να υπαρχει μια ομαλη καταταξη, να παιρνει πχ η κομμωτρια 10 ευρω την ωρα, 15 ο οικοδομος λογω κουρασης και 20 ο γιατρος λογω σπουδων, αυτο ομως θα ελυνε πολλα προβληματα, γιατι δεν ειναι παιδια το θεμα να πεθανει η κατσικα του γειτονα, αλλα αν παιρνει εν καιρω κρισης ο ψυχολογος 50 ευρω, αυτοματα ο υπαλληλος η ο εργατης που πανε στον ψυχολογο, αν υποθεσουμε πως πηγαινουν 4 φορες το μηνα, θα μειωθει ο ηδη μειωμενος μισθος τους κατα 200 ευρω, συνεπως αυτοι θα πεινανε, και ο ψυχολογος θα τρωει με χρυσα κουταλια. Ο νομος αυτος μπορει να υπαρχει, αλλα μπορει και να αλλαξει αν πηγαινουμε ολοι πχ σε κεντρα ψυχικης υγειας, υπαρχει λυση ευτυχως. Δεν μπορουμε λοιπον εν καιρω κρισης να παιρνουμε 2 ευρω καποιοι την ωρα και καποιοι αλλοι 50, ειναι ανισο, βαραινει αυτους που αμειβονται με 2 ευρω. Και δεν ξερω απο οικονομια, αλλα ξερω το δικαιο. Γενικα, τιποτα δεν παει καλα σε αυτη την κοινωνια, ουτε η οικονομια, ουτε οι αξιες ουτε τιποτα γι'αυτο παμε κατα διαολου, αλλα οχι, να ακολουθουμε τη μαζα, αυτη θα μας σωσει (η θα μας καταστρεψει για την ακριβεια). Αν ο καθενας απο μας εκανε κατι το διαφορετικο αλλαζε προς το καλυτερο και ηταν πιο δικαιος τοτε μονο μπορει να αλλαζε και η κοινωνια μας, αλλα που. Εχω χασει την πιστη μου προς την ανθρωποτητα. Δεν πιστευω οτι υπαρχει ελπιδα, τουλαχιστον στο αμεσο μελλον, δεν βαζει ο "ανθρωπος" μυαλο ουτε στην κριση ουτε οταν δεν εχει να φαει ουτε οταν του σκοτωνουν το ιδιο του το παιδι. Ειμαστε μπεζ τερατα οπως ειπε ενα παιδι απο εδω και αυτο δυσκολα αλλαζει συντομα. Θελει πολλη δουλεια. Αυτα, γιατι ηθελα να τα πω τα θεωρησα αναγκαια στις συνθηκες που ζουμε και για να υπερασπισω τη θεση μου που παει παρεα με το δικαιο παντα.
29-10-2017, 09:19 #103
οι ψυχ ειναι ελευθεροι επαγγελματιες σε ενα δεδομενο οικονομικο συστημα, οποτε ζητουν αυτα που μπορουν να παρουν.
αν ζητησουν παραπανω, θα πεινασουν, γιατι δεν θα βρισκουν πελατες. αν ζητησουν πολυ λιγα, θα πεινασουν οι ιδιοι.
αυτο δεν σημαινει οτι το 30=40=50 ειναι αναλογικο με τους μισθους πεινας που υπαρχουν τωρα, γιαυτο καλα κανουν οσοι εχουν ακομα πιο χαμηλες τιμες, αφου μπορουν. το 15 που διαβασα πχ μου φαινεται πολυ λογικο.
αν σκεφτουμε μαλιστα οτι η ψυχοθεραπεια δεν ειναι κατι που γινεται μια η δυο φορες τον χρονο περιστασιακα, στο συνολο βγαινουν πιο ακριβοι απο τους γιατρους, οπου πας περιστασιακα, και η ιατρικη ειναι σαφως δυσκολοτερη απο την ψυχολογια, αν το παρουμε σαν δυσκολια σπουδων.
δλδ αν παιρνει καποιος στην καλυτερη περιπτωση ενα 500ρι, αν εχει κιολας δουλεια, μιας και οι περισσοτεροι ειναι ανεργοι, θα πρεπει τα 200 να τα δινει στον ψυχ??? και πως θα ζησει?
ειναι απλο. οι αμοιβες αυτες δεν ειναι για τους απλους ανθρωπους αλλα για ανωτερα εισοδηματα.
οι απλοι ανθρωποι θα επρεπε να καλυπτονται απο το δημοσιο συστημα υγειας που υπολειτουργει.
επομενως κατα τη γνωμη μου η επιθεση θα επρεπε να γινεται στο αριστερο κρατος που δεν προσφερει ουτε τις βασικες δομες υγειας, κι οχι στου ελευθερους επαγγελματιες που ετσι κι αλλιως φυτοζωουν οι περισσοτεροι.
ο ελευθερος επαγγελματιας ειχει κοστος λειτουγιας ενος γραφειου, φορους αβασταχτους κλπ.
ειναι σιγουρα μεγαλος γριφος και γι αυτους ποσα πρεπει να ζητουν για να μπορει να τα πληρωνει ο πελατης, αλλα να μπορουν να κρατουν γραφειο και οι ιδιοι.
29-10-2017, 09:25 #104
29-10-2017, 09:35 #105
Κοιτα αν εχουν καποιο κοστος για το γραφειο οκ, αλλα δεν νομιζω να μην τα βγαζουν τα εξοδα αν βγαζουν 30 ευρώ την ώρα επι 5 ώρες την ημέρα επι 21 μέρες πχ το μήνα δηλαδη 3.150. Και με λιγοτερα πιστευω τα βγαζουν περα ισως, αλλα δεν ξερω τα εξοδα ενος γραφειου.