Results 166 to 180 of 199
Thread: Καλα 40 ευρω!
-
31-10-2017, 14:20 #166
- 31-10-2017, 15:16 #167
σε τι λεω ψεματα?? ΕΣΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ!
εγω δεν ειπα ποσα δωρισε, ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ? ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ?????
δευτερη ερωτηση
η εμπλοκη της εκκλησιας στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ειναι κια υτο απο τις εναρετες δραστηριοτητες της εκκλησιας?
31-10-2017, 15:21 #168
Πως δεν ειναι επιχειρημα??στα παλια χρονια τρωγαν κουτοχορτο οσο θες!ολα ισχυουν απ αυτα που σου εχω πει κ αλλα πολλα!εσυ δεν θες να το δεις!μην μπερδευεσαι δεν σου μιλαω για τον θεο ή την πιστη αλλα για τους παπαδες για το πως εκμεταλευονται την πιστη!εαν εσυ δεν θελεις να το δεις δικαιωμα σου,δεν μπορω να πω κατι αλλο!
Το τελευταιο το ειπες πολυ ωραια!να αγαπας τον συνανθρωπο σου!να τον αγαπας οτι και να ειναι,οτι χρωμα κ οτι σεξουαλικες προτιμησεις εχει!οκ??το λες εσυ ομως που στο προηγουμενο μνμ μου μιλαγες για "προδευτικους"
Θα σου δωσω κ ενα αλλα τελευταιο παραδειγμα που το ξερω σιγουρα!!εναν ηθελε πολυ να γινει παπας κ ειχε κ χρηματα ο ανθρωπος,οποτε δεν επαιρνε λεφτα ουτε σε γαμους,βαφτισια κλπ!σε πληροφορω οτι μαζευτικαν ολοι οι παπαδες κ του ειπαν "μας χαλας την πιατσα"λεφτα θα παρεις αναγκαστικα!οκ?αυτο που σου λεω ειναι ντε φακτο!!τεσπα,παλι δεν θα καταλαβεις γτ δεν μπορεις να εισαι αντικειμενικος!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
31-10-2017, 15:26 #169
Μια εικόνα για την, με κάθε τρόπο, οικονομική γιγάντωση της Εκκλησίας, παίρνουμε από ένα κριτικό κείμενο του Νικηφόρου Β΄ Φωκά (963-969), σχετικώς με την έγγεια ιδιοκτησία της εκκλησίας:
Σε ποιόν τάχα από τους πατέρες της εκκλησίας υπακούν ή από πού βρήκαν αφορμή για να φτάσουν σε τέτοια για αυτούς περιττά πράγματα και μάταιες επιθυμίες, ώστε να κατέχουν άπειρα πλέθρα γης, όμορφα οικοδομήματα, αγέλες ίππων και βοδιών και καμήλων, αναρίθμητα άλλα ζώα, λογιάζοντας πάντοτε πώς να αποκτήσουν κι άλλα, και στρέφοντας την ψυχή τους γύρω από τέτοια ζητήματα, έτσι ώστε ο μοναχικός τους βίος να μη διαφέρει διόλου από τον κοσμικό, τον γεμάτο από τις υλικές φροντίδες, ενώ αντίθετα τα θεία λόγια καταφέρονται εναντίον των τάσεων αυτών και παροτρύνουν να απαλλαγούμε από τέτοιες φροντίδες.Και καταλήγει:Εντολή Χριστού δεν είναι να αποκτούμε υλικά αγαθά αλλά αντίθετα, να τα αποδιωχνούμε. Κι αν είναι δικός του λόγος, το “πουλάτε τα υπάρχοντά σας και δίνετε στους φτωχούς”, είναι φανερό ότι η κτήση τόσων αγαθών δεν ανταποκρίνεται σε τρόπο ζωής γεμάτο αρετή, αλλά προσιδιάζει σ’ έναν υλιστικό τρόπο ζωής, που, αλίμονο, ξεμάκρυνε από τα πνευματικά.
31-10-2017, 15:28 #170
Ένα μεγάλο μέρος όμως αυτής της περιουσίας, ίσως το μέγιστο, προέρχεται από δωρεές που έγιναν προς την Εκκλησία κατά την Τουρκοκρατία, για να μην πάρουν τα κτήματα οι κατακτητές. Οι Τούρκοι δε σέβονταν την περιουσία των Ελλήνων αλλά σέβονταν την περιουσία της Εκκλησίας. Έτσι η Εκκλησία εμφανίζεται ως θεματοφύλακας περιουσιών που της δόθηκαν από κατατρεγμένους Έλληνες για να τις φυλάξει και να τις διασώσει. Έτσι πολλοί κατάφεραν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αν και αιώνες αργότερα εκ των πραγμάτων οι μονές τις καρπώθηκαν. Ένα σκοτεινό σημείο παραμένει η αξιοπιστία των χρυσόβουλων που επικαλούνται πολλές μονές στα δικαστήρια. Αυτό που πολλοί ιστορικοί και αρχειονόμοι αναφέρουν είναι ότι, λόγω της τακτικότατης ενασχόλησης των καλόγερων με την αντιγραφή βιβλίων, πολλοί φρόντισαν να παραχαράξουν αντίγραφα αυτοκρατορικών αποφάσεων. Ένας άλλος παράγοντας που διογκώνει τη μοναστηριακή περιουσία είναι ο κανόνας που θέλει τους μοναχούς να είναι ακτήμονες, κάτι που σημαίνει ότι χαρίζουν την περιουσία τους στη μονή όπου ζουν, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε τις εκατοντάδες δωρεές ανά την επικράτεια.Mε την αποχώρηση των Τούρκων από τα ελληνικά εδάφη, η Εκκλησία βρέθηκε να κατέχει μεγάλες εκτάσεις γης. Ήταν -και είναι- ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας, που με φεουδαρχικό τρόπο εκμεταλλευόταν τους φτωχούς αγροτικούς πληθυσμούς. Κάτω από το πρίσμα αυτό, το κράτος αναγκάστηκε με τις διάφορες αγροτικές μεταρρυθμίσεις να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση και εκκλησιαστικών γαιών. Για τις εκκλησιαστικές εκτάσεις που παραχωρήθηκαν κατά καιρούς δόθηκε σαν αντάλλαγμα στην εκκλησία, χρηματική ή άλλου είδους αποζημίωση.
31-10-2017, 15:29 #171
αιντε πλεον με το παπαδαριο εδω μεσα
31-10-2017, 15:30 #172
Το μυνημα αυτο ειναι ακυρο εντελως!!πηγαινω σε ψυχολογο κ μου τα χει πει ενα προς ενα τα λαθοι μου!!
Ειναι καλυτερο βεβαια να πας στον παπα,να σου λεει οτι και να κανεις δεν χρειαζεται να ζητησεις συγνωμη παρα μονο απο τον θεο!δεν πειραζει κλεψε με εσυ,γιατι να μου ζητησεις συγνωμη εμενα αφου θα ζητησεις συγχωρεση απο τον θεο ολα καλα!κ οι παπαδες σε κανουν να δεις τον πραγματικο εαυτο σου??μας δουλευεις φιλε μου??κ για ολα αυτα που σου λεω τα χω ζησει πολυ εντονα στη ζωη μου κ μην τολμησεις να μου πεις οτι δεν υσχυει!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
31-10-2017, 15:30 #173
Οι ρασοφόροι του 4ου αιώνα μ.Χ. στα πλαίσια και της επιβολής τού Χριστιανισμού, στρέφονταν με αρπακτική διάθεση στις περιουσίες των αλλόθρησκων και κυρίως κατά των Ελλήνων ελευθέρων αγροτών-μικροκαλλιεργητών, χρησιμοποιώντας ακόμη και δόλιους τρόπους. Σύμφωνα με τον ρήτορα Λιβάνιο, επικαλούμενοι τους νόμους του χριστιανού Ρωμαίου αυτοκράτορα Θεοδοσίου που απαγόρευαν στους Έλληνες να τελούν θυσίες στους πατροπαράδοτους θεούς τους, με ποινή κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των παραβατών, οι ρασοφόροι σκαρφίζονταν το εξής: Καιροφυλακτούσαν και αν εντόπιζαν τίποτα χωρικούς να γιορτάζουν στην ύπαιθρο, ή δημόσια, και να ψήνουν κρέας στη σούβλα ή στα κάρβουνα, ευθύς αμέσως τους κατηγορούσαν ότι είχαν τελέσει παράνομη θυσία στους ελληνικούς θεούς. Αυτεπαγγέλτως ενεργοποιούνταν ο νόμος περί κατάσχεσης περιουσίας και οι καταδότες, οι ρασοφόροι δηλαδή, γίνονταν οι νέοι ιδιοκτήτες της γης, μετατρέποντας τους δυστυχείς χωρικούς ή σε δουλοπάροικους ή τους εξόριζαν μακριά από τη γενέθλια γη τους.Ο Λιβάνιος τα καταγγέλλει αυτά στην επιστολή του με τίτλο «Υπέρ των ιερών» με αποδέκτη τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο, στην οποία ικετεύει τον βασιλιά να αποδώσει δικαιοσύνη και να περιορίσει τις ασυδοσίες των χριστιανών εις βάρος των Ελλήνων. Στο ακόλουθο απόσπασμα, αναφέρει στον Θεοδόσιο ότι οι ρασοφόροι έκλεβαν τις εκτάσεις των Ελλήνων γεωργών, και ότι οι τελευταίοι ετοιμάζονταν να αντισταθούν για να προστατέψουν τη γη τους:
…Γιατί μας καταδιώκουν αυτοί οι άνθρωποι; Με ποιο δικαίωμα κάνουν επιδρομές; Πως απλώνουν οργισμένοι το χέρι πάνω σε ξένα κτήματα; Πως μπορούν να καταστρέφουν και ν’ αρπάζουν, και σ’ όλα αυτά να προσθέτουμε την ύβρη με το να καμαρώνουν γι’ αυτές τους τις πράξεις; Βασιλιά, αν εσύ επαινείς και διατάζεις τέτοιες πράξεις, εμείς θα τις ανεχτούμε, όχι χωρίς λύπη, αλλά θα δείξουμε πως ξέρουμε να υπακούμε. Αν όμως οι άνθρωποι αυτοί, χωρίς δική σου άδεια, στραφούν ενάντια σε ό,τι έχει γλιτώσει μέχρι τώρα ή σε ό,τι βιαστικά αποκαταστάθηκε, να ξέρεις πως οι κτηματίες θα υπερασπιστούν και τους εαυτούς τους και τον νόμο. […] Και δεν τους φτάνει αυτό, αλλά σφετερίζονται και ξένα κτήματα, λέγοντας ότι η γη του τάδε γεωργού είναι περιουσία του ναού, και πολλοί έχουν χάσει έτσι πατρικές περιουσίες, επειδή προβάλλονται ψεύτικοι τίτλοι. Από τα δεινά των άλλων καλοπερνούν αυτοί, που ισχυρίζονται ότι κάνοντας νηστείες λατρεύουν το θεό τους. Κι αν κάποιοι από τα θύματά τους πάνε στην πόλη και βρουν τον «ποιμένα» και κλαίγοντας του διηγηθούν τα όσα έπαθαν, ο «ποιμένας» αυτός επαινεί τους κακοποιούς και ξαποστέλνει τους παθόντες λέγοντάς τους πως είναι κερδισμένοι από πάνω, που δεν έπαθαν και χειρότερα.Με αυτές, λοιπόν, τις δόλιες μεθόδους η εκκλησιαστική περιουσία αυξήθηκε πολύ κατά τα χρόνια του Θεοδοσίου, ενώ πολλοί Έλληνες χωρικοί, υπό την απειλή να χάσουν τα κτήματά τους και να πεθάνουν από βέβαιη πείνα, αναγκάστηκαν να προσχωρήσουν στον Χριστιανισμό.
31-10-2017, 15:37 #174
31-10-2017, 15:40 #175
αντε τραβατε τωρα τωρα να φυλατε κανενα βρωμικο χερι κανενος που φοραει χρυσο μαξι φορεμα στολισμενο με χρυσαφια και πετραδια και διαφημιζει την εγκρατεια και την ταπεινοτητα, προσκυνημενοι.
ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!
31-10-2017, 15:41 #176
31-10-2017, 15:47 #177
Έχω δύο φίλες που έγιναν μοναχές και την περιουσία τους, καθ´ υπόδειξη της ηγουμένης τους, την έγραψαν στα αδέλφια τους, πριν πάρουν το σχήμα. Η μία είναι στον Άγιο Ιωάννη στον Καρέα και η άλλη στη Μονή Τιμίου προδρόμου, στο Εσσεξ.
Αλλά, πες ότι ήθελαν να την γράψουν στο μοναστήρι. Ό,τι θέλει ο καθένας δεν κάνει με την περιουσία του;
31-10-2017, 15:47 #178
να πω για πολλοστη φορα, οτι δεν βρισκω την παραμικρη σχεση πιστης στον θεο και εκκλησιας.
η πιστη ειναι θεμα του καθενα. η εκκλησια ειναι επιχειρηση επικερδης και φιλοχρηματη.
31-10-2017, 15:48 #179
εγω ομως δεν μιλησα για μοναχες οπως θα διαβασες (αν διαβασες) μιλησα για οικογενειαρχες που εδωσαν για φυλαξη τις περιουσιες τους ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΓΑΝ.
και μιλησα και για αγροτες που τους εκλεβαν τις περιουσιες με δολιους (εκκλησιαστικους) τροπους
αυτα? γαργαρα, ε?
υ.γ
εχω κι εγω πρωτο ξαδερφο που πριν γινει μοναχος εγραψε ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ περιουσια του στο μοναστηρι, καθ υποδειξη τους βεβαιως βεβαιως.
31-10-2017, 15:51 #180