Results 61 to 75 of 199
Thread: Καλα 40 ευρω!
-
28-10-2017, 10:04 #61
Μην τσακωνεστε βρε παιδια , δεν βγαινει ακρη ετσι , κοουυυυυυλ ........ωμμμμμμμμμμμμ.....ωμμμμ� �μμμμμμμμ......
- 28-10-2017, 10:17 #62
Last edited by λουλούδι; 28-10-2017 at 14:25.
28-10-2017, 10:40 #63
Βρε παιδιά ελεύθερος επαγγελματίας είναι ο ψυχολόγος, ζητάει όσα κρίνει οτι μπορεί να πάρει, λογικό είναι αυτό.
Υπάρχουν και οι πιο ακριβοί, υπάρχουν και οι πιο φθηνοί ανάλογα τι μπορεί να δώσει ο καθένας μας.
Πάντως διαφωνώ λίγο με το σκεπτικό ότι επειδή υπάρχει κρίση πρέπει να αμείβονται όλοι με λιγότερα. Κανονικά θα έπρεπε να απαιτούμε και να προσπαθούμε να αμείβονται όλοι παραπάνω ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, όχι το αντίστροφο. Αν ο δικός μου μισθός δηλαδή έπεσε στα 400 ευρώ το λογικό είναι να ζητώ να ανέβει, όχι να πέσει και ο μισθός του άλλου που ακόμα δεν έπεσε τόσο για να είμαστε όλοι στα ίδια χάλια. Καταλαβαίνω την οργή αυτού που αμείβεται με 5 ευρώ την ώρα όταν ο άλλος του ζητάει 40 ευρώ την ώρα αλλά όσο σαν πολίτες χωριζόμαστε σε ομάδες και τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον ποτέ δεν θα πάμε μπροστά.
28-10-2017, 10:48 #64
και με ποιον τρόπο θα αυξήσουν τους μισθούς τους όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι?
28-10-2017, 10:54 #65
Κι εγω πτυχιο κ το λουλουδι πτυχιο εχουμε το λουλουδι καλυτερο απο μενα αλλα εγω προσωπικα ζω με πεντακοσια ευρω ασ μου εξηγησουν οι φωστηρεσ πωσ εγινε αυτο
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-10-2017, 11:00 #66
Αυτό που εννοώ και δεν το λέω με καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, είναι οτι είναι προτιμότερο να προσπαθούμε να αποκτήσουμε και μεις κατσίκα από το να ζητάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό, δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω, να τα βάζουμε ο ένας με τον αλλον συνχώς και να ξεχνάμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Αν εμένα ο μισθός μου έχει φτάσει 400 ευρώ μεικτά, δεν μου φταίει ο άλλος που παίρνει 1000 ευρώ ακόμα. Θα πρέπε να ζητώ, να διεκδικώ και να απαιτώ ο δικός μου μισθός να ανέβει και να μην δέχομαι να δουλεύω σαν τον σκλάβο για τρεις κ εξήντα.
Ο τρόπος για καλύτερες συνθήκες εργασίας και εργασιακά δικαιώματα είναι πάντα ο ίδιος. Απαιτεί συνειδητοποιημένους, υπεύθυνους πολίτες που είναι έτοιμοι να παλέψουν για αυτά που δικαιούνται συνολικά όλοι, κι όχι απλά να βολευτούν οι ίδιοι προσωρινά. Η τακτική του κράτους και της εξουσίας ήταν και είναι διαχρονικά ίδια. Διαίρει και βασίλευε. Μας βάζουν να σκοτωνόμαστε η μια κοινωνική ομάδα με την άλλη για το ποιος πεινάει λιγότερο. Αυτό τους βολεύει αφάνταστα.
28-10-2017, 11:04 #67
28-10-2017, 11:07 #68
Ελισαβετ μου, οταν ο αλλος ζηταει 50 ευρω απο εσενα που αμοιβεσαι με 2 ευρω την ωρα, ε απο εσενα τα παιρνει, δεν τα παιρνει απο το κρατος. Δεν δημιουργουμε εμεις εχθρους, αυτοι δημιουργουν οταν εχουν παραλογες απαιτησεις τετοιο καιρο. Εδω σε κανονικες συνθηκες ειναι πολλα 50 ευρω την ωρα, κατσε, ποιος εισαι; Να μην πω για τους βουλευτες γιατι αυτη ειναι αλλη κουβεντα, αλλα πρεπει να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες. Το οτι καποιοι παιρνουν πολυ λιγα φυσικα και δεν σημαινει οτι οι αλλοι πρεπει να παιρνουν λιγοτερα, με την προυποθεση οτι δεν παιρνουν παραλογα ποσα οι αλλοι για να ειμαστε δικαιοι και δεν τα ζητανε απο αυτους που παιρνουν λιγα....... Δηλαδη να υπαρχει και μια δικαιοσυνη, πολλα ζηταμε; Και οπως λεει και η icecream, αυτη την περιοδο δεν ανεβαινουν οι μισθοι και οι συνταξεις, μονο πεφτουν, ε, ας μεινουν χωρις δουλεια τοτε οι ψυχολογοι αν θελουν να παιρνουν τοσα λεφτα, δεν γινεται αλλιως. Δεν θα δουλευω πχ εγω με 400 ευρω το μηνα για να δινω τα 200 στον ψυχολογο, ημαρτον!!!!!!!!!!!! Ας μεινουνε χωρις δουλεια λοιπον, να παρουνε το μαθημα τους, αυτο ειναι δικαιο............
28-10-2017, 11:11 #69
Ελις, αυτη ειναι η αδικια, να εχεις ξοδεψει πανω απο 50.000 ευρω σε εξοδα για να περασεις καπου και να μενεις ανεργος, η πχ να δουλευεις για 2 ευρω την ωρα.........ελεος δηλαδη τα αυτονοητα θα λεμε; Και ο αλλος ζηταει 50 ευρω, ε οχι ρε φιλε, κατσε, ποιος εισαι, ο θεος;;; Και μεις χαλασαμε λεφτα αλλα δεν κανουμε ετσι, αλλο να τα παρουν απο καποιον που εχει, αλλα απο εναν φτωχο; Και οπως ειπε η icecream, ολα τα επαγγελματα ειναι απαραιτητα, οπως ειναι απαραιτητη η ψυχικη υγεια, ετσι ειναι απαραιτητο να εχεις ενα σπιτι, φαι, κτλ, δηλαδη αν ειναι ετσι να ανεβουν και αυτοι οι μισθοι, αλλα αυτο δεν γινεται, δυστυχως..........οταν αλλαζουν οι συνθηκες προς το χειροτερο, προσαρμοζομαστε, δεν προσαρμοζουμε τους αλλους προς εμας.........
28-10-2017, 11:17 #70
Καταλαβαίνω τι λες βρε λουλουδι μου και έχεις δίκιο να φρικάρεις. Κι εγώ θέλω να κάνω ένα σωρό πράγματα στην ζωή μου που δεν έχω χρήματα να τα κάνω. Κι ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Απλά εδώ μιλάμε για ιδιώτες. Αυτοί που συνεχίζουν να παίρνουν 50 ευρώ την ώρα προφανώς βρίσκουν πελάτες που μπορούν να τα δώσουν. Εγώ ας πούμε δεν μπορώ να δώσω 50 ευρώ την ώρα για ψυχολόγο. Υπάρχουν κι άλλοι που δεν βρίσκουν πελατεία ή έχουν περισσότερη ανάγκη και έχουν ρίξει τις τιμές τους. Υπάρχουν και οι δωρεάν στο δημόσιο. Έτσι καθορίζονται οι τιμές στην ελεύθερη οικονομία σε όλα τα επαγγέλματα αναλόγως την ζήτηση που έχουν. Αυτές που φτιάχνουν νύχια πχ πριν μερικά χρόνια παίρνανε 20 ευρώ περίπου, τώρα και με 5 ευρώ βρίσκεις να έρθει σπίτι σου να σου φτιάξει τα νύχια. Προφανώς γιατί υπάρχουν πολλές και δεν έχουν πια τόση δουλειά όση είχαν πριν. Ακόμα όμως θα βρεις και κάποιες (που είχαν κάνει όνομα πχ, ή που έχουν λεφτά και δεν τις νοιάζει να χάσουν μερικούς πελάτες) που συνεχίζουν να ζητάνε 20 ευρώ. Αυτό δεν είναι κακό, είναι θέμα του πως λειτουργεί η οικονομία.
28-10-2017, 11:27 #71
Ναι αλλα εγω οταν ημουν μικρη ημουν καπιταλιστρια γιατι δεν ηξερα τι ακριβως ηταν αλλα μετα καταλαβα οτι ειναι δικαιο να παιρνουν ολοι περιπου τα ιδια λεφτα, αφου ολες οι δουλειες ειναι κουραστικες, αντε με μικρη διαφορα, πχ δεν μπορει να παιρνει μια κομμωτρια τα ιδια λεφτα με ενα γιατρο, θα μπορουσε ομως να παιρνει ενας γιατρος 20 ευρω και μια κομμωτρια 10, αυτο θα ηταν το δικαιο, και ενας οικοδομος πχ 15, αφου δεν εχει ξοδεψει λεφτα για σπουδες, αλλα δεν υπαρχει δικαιοσυνη, δυστυχως........ τωρα το πως λειτουργει η οικονομια ποσως με ενδιαφερει, ας τα εχουν 20 ευρω τα νυχια μερικες να μεινουν χωρις δουλεια, μην παραπονιουνται ομως μετα, και παλι πχ δεν ειναι δικαιο η αλλη να εχει να δωσει 20 ευρω για νυχια και καποιος αλλος να πειναει αλλα αυτο ειναι μεγαλο θεμα συζητησης........ εχουν να κανουν ολα ομως με δικαιοσυνη, κατι που δεν το δεχονται ολοι, και κοιτανε μονο την παρτη τους!! Γι' αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε ομως........
28-10-2017, 11:37 #72
Τίποτα δεν είναι δίκαιο, έχεις δίκιο! Σκέψου οτι εμείς εδώ τώρα καθόμαστε σε μια οθόνη και πίνουμε ωραία το καφεδάκι μας πχ στη ζεστασιά του σπιτιού μας και κάποια παιδιά αυτήν την στιγμή σε μια γωνιά του πλανήτη πεθαίνουν από πείνα!!! Κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα, είναι φρικτό αν το σκεφτείς!
Δυστυχώς σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε λουλούδι, αυτό που περιγράφεις με τα περίπου ίδια ποσά σε όλους, και με το οποίο συμφωνώ σε διαφορετικές συνθήκες, θα γινόταν ιδανικά σε συνθήκες κομμουνισμού πχ. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με καπιταλισμό όμως, οπότε ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί. Δεν φταίει αυτός που προσπαθεί να επιβιώσει, ο καπιταλισμός φταίει!
Αλλά όντως είναι μεγάλη κουβέντ αυτή κ ακατάλληλη για αυτό εδώ το φόρουμ
28-10-2017, 11:43 #73
28-10-2017, 12:11 #74
εμ δεν τα εχουμε βρε ελισαβετ αυτα τα 50 ευρω ουτε κι εμεις! αλλα εμεις δε γινεται να μην παμε. πρεπει να παμε.αλλα εχεις δικιο πολυ μεγαλη κουβεντα αυτη.....
και στο δημοσιο δεν υπαρχει κανενας ελεγχος, οποτε η ποιοτητα των υπηρεσιων ειναι πολυ πολυ χαμηλη.... δυστυχως
28-10-2017, 12:36 #75
Οι μόνοι κερδισμένοι ό,τι και να λέτε, είναι οι ψυχολόγοι, που δημιουργούν ένα κλίμα, που κρατάει χρόνια, ώστε να ξεχάσει και το "θύμα" ότι τον πληρώνει. Ένας καλός ψυχολόγος, από όσο ξέρω, δεν κρατάει με νύχια και με δόντια, το "θύμα". Προσπαθεί να τον κάνει, να αντέξει και να προχωρήσει στην ζωή του. Άλλο είναι η καλυτέρευση του ανθρώπου, στο κοινωνικό ή οικογενειακό πλαίσιο και άλλο η οικονομική εκμετάλλευση, για 5 ή 10 χρόνια ή και παραπάνω, όπως σωστά προαναφέρθηκε.
Last edited by DL010117a; 28-10-2017 at 20:14.