Results 16 to 20 of 20
Thread: Υποχονδρία κ ιδιωτική ασφαλιση
-
28-10-2017, 15:26 #16
Τελικα ειναι να μην σου κάτσει η στραβή , γιατι παρόμοια πλευρά εχω ακούσει σε νοσηλεία ιδιωτικής κλινικής. Βεβαια τα περισσότερα κακα θα τα ακούμε στα δημόσια γιατι περιθάλπουν τον περισσοτερο όγκο ασθενών οποτε στατιστικά υπαρχουν πολλα λάθη.
- 28-10-2017, 18:33 #17
Λαθος ειναι ' κανω κατι στραβα ΄, αρετου , αυτο που μου συνεβη , το να σε διωξουν με χαιον νεφρο , συνεβη γιατι εχουν εναν γιατρο να επιβλεπει 50 ασθενεις .......ελλειψη κονδυλιων δλδ ........
29-10-2017, 17:09 #18
Καλησπέρα και απο μένα!
Aretou πριν μερικους μήνες με έπιασε και εμένα ακριβώς το ίδιο άγχος.. Πάθαινα πανικό όταν σκεφτόμουν οτι μπορεί να πάθω κάτι και να πρέπει να πάω σε δημόσιο νοσοκομέιο. Ή επειδή έχω συνέχεια το άγχος οτι θα πάθω κάτι και χρειάζομαι εξετάσεις να πρέπει να τρέχω κάθε λίγο κ λιγάκι στο δημόσιο να μου γραφουν εξετάσεις και ραντεβού μετα απο 3 μήνες..
Έτσι πήγα και έκανα μια πολύ ωραία ιδιωτική ασφάλεια και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου! Και κατα την αποψή μου δεν είναι ΤΟΣΟ ακριβή μια ιδιωτική. Ρώτα εναν ασφαλιστή να σου δώσει 2-3 προγραμματα να κοιτάξεις.
Απλά να ξέρεις οτι υπάρχουν τα νοσοκομειακά προγραμματα και τα εξω-νοσοκομειακα (για διαγνωστικές εξετάσεις, τσεκ απ κλπ). Η πρώτη κατηγορία σε καλύπτει σε οτι αφορά ενα νοσοκομείο απο επείγον περιστατικό μέχρι χειρουργεία, νοσηλείες, θεραπείες κλπ. Η δευτερη κατηγορία ειναι αποκλειστικά για διαγνωστικές εξετάσεις οι οποιές όμως είναι μέχρι ενός ποσού (εως 1500 ευρώ το χρόνο στα περισσότερα συμβόλαια).
Γενικά η αποψή μου ειναι οτι αξίζει! Ειδικά για άτομα με φοβίες και κολλήματα όπως εγω. Δεν την έχω χρησιμοποιησει ποτέ βέβαια, εκτός απο μια φορά πριν λίγο καιρό που έπαθα γαστρεντερίτιδα και φυσικά νόμιζα οτι θα πεθάνω και πήγα στα επείγοντα ενος ιδιωτικού νοσοκομείου. ΚΥΡΙΑ η δικιά σου! Σαν ξενοδοχείο, με έβαλαν σε δωματιο σούπερ μόνη μου, μου εκαναν όλες τις εξετάσεις, μου εβαλαν ορούς και το μέχρι το βράδυ ήμουν περδίκι!
Προφανώς δεν είμαστε στο 1462 να πεθαίνουμε απο μια απλή γαστρεντερίτιδα, αλλά εμένα τουλάχιστον μου δίνει σιγουριά και με καθησυχάζει η ιδιωτική ασφάλεια και αυτό με νοιάζει πρός το παρόν.
Τώρα δεν ξέρω για το ποσοστό που καλύπτει η δημόσια στα ιδιωτικά αλλά και το 30% να πληρώνεις, τα ποσά που χρεώνουν τα ιδιωτικά είναι απλησίαστα. Μια φίλη μπήκε σε ιδιωτικό για επεμβαση και εκατσε μια εβδομάδα μέσα και ο τελικός λογαριασμός έφτανε τις 30.000 ευρώ. Χρέωνουν ο,τι θέλουν και ακόμα και να έχεις 30% συμμετοχή, πάλι τα λεφτά είναι πολλά.
29-10-2017, 19:20 #19
29-10-2017, 19:49 #20
Και στο ξαναλεω τα ποσά για μια ιδιωτική ασφάλεια δεν ειναι απαγορευτικά και μπορείς να πληρώσεις και σε 2 δόσεις. Εγώ που έχω νοσοφοβία (όπως και εσυ φαντάζομαι) μου ήταν απαραίτητο να έχω καλή αφάλεια για να ηρεμήσω ψυχολογικά. Δεν λέω οτι μου έφυγαν οι φοβίες μου (προς Θεού) αυτές δεν φευγουν με τίποτα! Αλλα τουλάχιστον εχω το κεφάλι μου ήσυχο σε αυτο το κομμάτι!