Results 136 to 150 of 160
-
01-01-2018, 17:58 #136
Μόλις διάβασα στην παρακάτω σελίδα ένα σχόλιο μιας οριακής κοπέλας σε ένα άρθρο που σχετίζεται με την οριακή διαταραχή:
Απαίσιο άρθρο. Σήμερα ετοιμάζομαι να πάω να βρω τον αγαπημένο μου μετά από πολλές διακυμάνσεις, μέσα από φόβο μην με εγκαταλείψει, νιώθουμε απίστευτες ενοχές και αγαπάμε πραγματικά. Δεν χειραγωγώ, τρέμω μην τον χάσω με τις μαλακίες μου γιατί ήδη νιώθω ότι είμαι το χειρότερο άτομο επί γης.
Παρακαλώ διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο! Όλον αυτόν τον καιρό με αρκετούς που έχω μιλήσει εδώ μέσα, και ιδιαίτερα εκείνους που έχουν κάνει σχέση με οριακά άτομα, προσπαθούμε να ρίξουμε ενοχές στην ιδιαίτερη αυτή διαταραχή τους, ώστε να ρίξουμε το μεγαλύτερο βάρος της λήξης μιας σχέσης, κυρίως σε εκείνους! Αυτό το σχόλιο όμως με προσγείωσε κάπως απότομα! Ναι μπορώ να δικαιολογήσω εκείνους που έκαναν σχέσεις με ανθρώπους οι οποίοι δεν έπαιρναν αγωγή, ή έκαναν θεραπεία για πολύ λίγο καιρό, αλλά στη δική μου περίπτωση που έκανε θεραπεία για πάνω από δέκα χρόνια, τα πράματα είναι κάπως διαφορετικά! Και γι αυτό δεν μπορώ ακόμη να συνέλθω από τον χωρισμό μου! Αναρωτιέμαι συνεχώς αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αγαπήσουν, παίρνω απαντήσεις του τύπου δεν αγαπάνε, η πρώην μου μου λέει πως με αγαπάει ακόμη και την τελευταία ημέρα που μιλήσαμε, ανησυχεί για το αν αυτή η κατάσταση με κλείσει στο σπίτι ξανά, όμως δεν μου εύχεται για την ονομαστική εορτή μου! Δεν βγάζω άκρη! Αν δεν είναι λοιπόν κάποια μορφή χειραγώγησης αυτό που κάνει, τότε είναι πραγματική αγάπη! Αν όμως ήταν πραγματική αγάπη, δεν θα διέλυε τη σχέση μέσα σε μια μόλις στιγμή... σωστά;
- 02-01-2018, 10:14 #137
Καλημέρα.
Πού την βλέπεις την χειραγώγηση βρε poet? Επρεπε να σου πει τι για να μην θεωρήσεις οτι προσπαθεί να σε χειραγωγήσει δηλαδή; Σου είπε την αλήθεια της προφανώς. ¨Ησασταν μαζί, ένιωσε κάποια πράγματα για σένα, σε γούσταρε, αυτό τελείωσε. That s life! Σε πονάει, σε τσακίζει, γιατί προφανώς εσένα δεν σου τέλειωσε ακόμα, αλλά έτσι είναι τα πράγματα! Το αν σε αγάπησε κρίνεται δηλαδή από το αν σου ευχήθηκε για την γιορτή σου ενώ έχετε χωρίσει πια; Έκανε πολύ καλά που δεν σου ευχήθηκε, υποτίθεται πως έχετε χωρίσει και η κοπέλα προσπαθεί να το διαχειριστεί όπως μπορεί. Είναι η σειρά σου να το διαχειριστείς ως ενήλικας. Καταλαβαίνω οτι πονάς, οτι ήθελες πολύ να σου τηλεφωνήσει, να σου δείξει πως ακόμα σε σκέφτεται και σε θέλει, αλλά θα πρέπει να δεχτείς την πραγματικότητα. Συγγνώμη αν στα λέω χύμα, αλλά είναι γελοίο να προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα και να θυμώνεις επειδή δεν σου ευχήθηκε ενώ έχετε χωρίσει τόσο καιρό. Θα έπρεπε να γνωρίζεις, όσο κι αν σε πονάει, οτι αυτό έπρεπε να κάνει και καλώς το έκανε.
Απ όσα έχεις πει η κοπέλα έκανε την θεραπεία της και το συζητούσε με τον ψυχολόγο της και έκρινε , για λόγους που δεν καταλαβαίνεις προφανώς και που ούτε εμείς μπορούμε να ξέρουμε φυσικά, οτι δεν της κάνει καλό πια αυτή η σχέση. Ένας λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι οτι η σχέση αυτή φορτίστηκε έντονα συναισθηματικά, ίσως παραπάνω έντονα από όσο μπορούσε να αντέξει ένας άνθρωπος με την συγκεκριμένη διαταραχή. ¨Εχεις την τάση να εκφράζεις με κάπως ακραίο τρόπο τα συναισθήματα σου, αυτό δεν είναι κακό αλλά φαντάζομαι σε έναν οριακό που παλεύει συνεχώς να βρει τις ισορροπίες του αυτό δεν θα είναι ο, τι καλύτερο. Ίσως αυτό εννοούσε όταν σου είπε πως είσαι πολύ ευαίσθητος.
Γενικά νομίζω πως πρέπει να σταματήσεις να σκεφτέσαι τι ένιωσε και τι δεν ένιωσε εκείνη και να αρχίζεις να επεξεργάζεσαι τι ένιωσες εσύ και για ποιους λόγους έμενες σε μια σχέση που ο ίδιος λες ότι είχε πολλά σκαμπανευάσματα κτλ.
02-01-2018, 11:06 #138
συμφωνω σε ολα, και ακομα θα ελεγα σε τετοιες περιπτωσεις ο καθενας μας πρεπει να σκεφτεται, τον λογο που δεν σεβεται τα "θελω" του αλλου.
η αλλη 'δεν θελει" πια.
μπορουμε να το αναλυουμε μηνες, για να το κατανοησουμε, για να δομε αν υπηρξαν λαθη, η απλα δεν ταιριαζαμε, αλλα για να απομακρυνθουμε, θαρρω πως αρκει αυτο και δεν χρειαζεται να το σκαλιζουμε.
το σκαλισμα μονο εμας πληγωνει και φθειρει.
εφοσον αλλαξε διαθεσεις και δεν μας θελει, αυτο ειναι.παμε παρακατω.
οι επιθυμιες αλλαζουν.
02-01-2018, 11:21 #139
επισης, το εχω πει κι αλλες φορες στο θεμα του "ειχα σχεση με διπολικο".
εγω δεν εχω πεισθει ακομα ποια μερη μιας καταληξης ειναι θεμα μιας ασθενειας και ποια ειναι θεμα του οτι ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ δυο ατομα.
αυτο, περα του οτι δαιμονοποιει τα ατομα με τετοια διαταραχη, βγαζει αθωεες περιστερες και θυματα οσους σχετιζονται μαζι τους.
μηπως βαφτιζουμε ασθενεια το οτι δεν ταιριαζουμε με καποιον για να ριξουμε την ευθυνη επανω του?
περα απο τις ασθενειες, υπαρχουν και οι επιθυμιες.
μου εχει απαντηθει κι απο τον ποετ, οτι λογω της ασθενειας, η συγκεκριμενη κοπελα ηταν κυκλοθυμικη, βασανιστικη, φεροταν αλλοππροσαλα, βασανιζοταν και η ιδια αλλα χαλουσε και τηνα τμοσφαιρα στην σχεση, και πολλα αλλα.
εχω δυο ερωτηματα σε τετοιου ειδους απαντησεις.
1.ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΣΧΕΣΗ. ΕΣΥ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ? ΜΗΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙς ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ?
2.ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΑ ΦΙΑΞΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΠΕΛΕΓΕ ΠΟΤΕ??
02-01-2018, 11:55 #140
Αν ερωτευτείς έναν άνθρωπο η λογική πάει περίπατο! Αν όπως στην περίπτωση μου, ερωτευτείς κάποιον για πρώτη φορά στη ζωή σου, τότε δεν σκέφτεσαι τα προβλήματα στην σχέση, και απλώς θέλεις να ζεις μια ευτυχισμένη ζωή μαζί του! Και όταν ερωτευτείς δεν βλέπεις τόσο πεζά μια σχέση, και λες μέσα σου ότι τελείωσε, έλα μωρέ και τι έγινε πάμε παρακάτω! Αυτό το λές εύκολα σε μια εφήμερη σχέση, όχι σε κάτι που υπήρξε η ομορφότερη στιγμή στη ζωή σου! Ότι γράψατε το έχω σκεφτεί και το έχω γράψει ήδη σε άλλα θέματα και δεν υπάρχει λόγος να επαναληφθώ.
02-01-2018, 12:46 #141
Καλημέρα και χρόνια πολλά Ρεμεντυ!
Τα ερωτήματα που θέτεις είναι πολύ σωστά. Δεν μιλώ εξ ονόματος όλων αλλά επειδή έχω βρεθεί σε σχέση με άνθρωπο που παρουσίασε διαταραχή (ίσως ήταν και οριακή δεν γνωρίζω, αλλά είχε πολλά τέτοια στοιχεία από αυτά που έχω διαβάσει εδώ), θέλω να σου πω πως ειδικά το δεύτερο ερώτημα που θέτεις ήταν το νούμερο ένα ερώτημα που με τσάκιζε το πρώτο διάστημα του χωρισμού και θα το προχωρήσω και λίγο "μήπως και εγώ τον διάλεξα επειδή είχε το πρόβλημα που είχε, άρα τι στο καλό τρέχει με μένα;;;" Η σκέψη του οτι μπορεί ό, τι έζησες με έναν άνθρωπο για τον οποίο ένιωσες έντονα και βαθιά συναισθήματα να ηταν όλα εξαιτίας μιας ασθένειας είναι πραγματικά ισοπεδωτική και μπορεί να σε τσακίσει.
Επίσης το να μπορέσεις να ξεχωρίσεις, τι ήταν της ασθένειας, τι ήταν του χαρακτήρα του, τι εννοούσε στα αλήθεια τι δεν εννοούσε κτλ είναι σχεδόν αδύνατο.
Προσωπικά κατέληξα πως ήταν πέρα από καταστροφικό για μένα και ανευ ουσίας. Υπάρχουν στιγμές ακόμα και τώρα που έχει περάσει καιρός που μπορεί να αναρωτηθώ "άραγε ένιωσε στα αλήθεια κάτι; Ή άραγε το τάδε ήταν εξαιτίας της διαταραχής ή απλά έτσι ήταν ως άνθρωπος" αλλά στην τελική ξέρω πως λίγη σημασία έχει. Ξέρουμε ποτέ σε μια σχέση με εναν "υγιή" τι στο καλό ακριβώς ένιωσε ο άλλος; Εδώ με το ζόρι μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα δικά μας συναισθήματα και τις αιτίες και τις ανάγκες πίσω από αυτα, τι νόημα έχει το να προσπαθούμε να το κάνουμε για άλλους; Και πού θα μας βοηθήσει ακριβώς;
Η κατάταξη των ανθρώπων και οι ταμπέλες τάδε διαταραχή κτλ δεν βρίσκω πού μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο εκτός από τον ίδιο ή τον ψυχίατρο του ώστε να λάβει την βοήθεια που χρειάζεται. Όλα τα άλλα περισσότερο μας μπερδεύουν παρά μας βοηθούν. Θα πρεπε τα πράγματα να είναι πιο απλά : μου κάνεις; μ αρέσει ο τρόπος που φέρεσαι; Μένω. Δεν μου κάνεις, με ενοχλεί η συμπεριφορά σου, την βρίσκω βασανιστική; Φεύγω. Αν εγώ είμαι με κάποιον που είναι βίαιος πχ και με πλακώνει στο ξύλο, ποια η διαφορά για μένα αν μάθω οτι αυτό το κάνει εξαιτίας της τάδε διαταραχής ή εξαιτίας του οτι είναι κωλόπαιδο; Δεν λέω να γίνουμε γαιδούρια, ναι έχει σημασία η πρόθεση του καθενός και το να μπορέσεις να καταλάβεις το γιατί φέρεται έτσι όπως φέρεται αλλά όλα έχουν κάποιο όριο. ΚΙ όταν το όριο αυτό ξεπερνιέται τότε θα πρέπει να σκεφτούμε γιατί εμείς αφήσαμε τον εαυτό μας εκτεθειμένο και δεν σεβαστήκαμε τα όρια του.
02-01-2018, 12:58 #142
Επίσης οι άνθρωποι δεν είναι οι διαταραχές τους!!! Αυτά τα κουτάκια "ο οριακός είναι έτσι κι έτσι, ο άλλος είναι έτσι κτλ" τα βρίσκω εντελώς άκυρα! Ναι υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά ο καθένας μας με διαταραχές ή όχι, είναι διαφορετικός και το βρίσκω πολύ υποτιμητικό για έναν άνθρωπο να πρέπει να τον χώσουμε σε ένα κουτάκι "είσαι οριακός" άρα όλα αποδίδονται εκεί και εγώ ειμαι το θύμα κι ο αθώος της υπόθεσης που μπλέχτηκα στα δίχτυα σου. Βασικά το βρίσκω ρατσιστικό.
02-01-2018, 13:07 #143
Νομίζεις οτι είσαι ο μόνος που ερωτεύτηκε; Οι υπόλοιποι είμαστε πεζοί, χωρίζουμε και λέμε "έλα μωρέ τελείωσε, πάμε παρακάτω"; Ή νομίζεις οτι εμείς που στα λέμε δεν κλάψαμε την μοίρα μας και δεν πέσαμε να πεθάνουμε για έναν έρωτα;
"Δόξα τω Θεώ εγώ αγάπησα πολύ
και έπεσα από αγάπη να πεθάνω
Δόξα τω Θεώ εγώ προδόθηκα πολύ
μα όπου βρεθεί ξανά αγάπη δεν την χάνω"
Έτσι λέει ένα παλιό τραγουδάκι. Την έχασες αυτή, πάει. Κοίτα να προλάβεις την επόμενη λοιπόν.
02-01-2018, 13:15 #144
Όχι μην με παρεξηγείς! Απλώς κράτα το ότι μου συνέβη για πρώτη φορά! Είμαι αρκετά φορτισμένος συναισθηματικά πάντα όταν μιλάω για εκείνη! Ξέρω πολύ καλά ότι όλοι μας έχουμε περάσει από αυτές τις καταστάσεις, και πολλοί απλώς φοβούνται να την ξαναπατήσουν, και κάνουν πίσω τα συναισθήματα τους, για να μην ζήσουν μια ακόμη απογοήτευση, επειδή αυτές οι απογοητεύσεις κοστίζουν!
02-01-2018, 13:38 #145
να με συγχωρεις, αλλα δεν ειναι καθολου πεζη σκεψη το "εφοσον ΤΗΣ τελειωσε (κι οχι "τελειωσε μονο του"), παμε κι εμεις, παρακατω.
ειναι η διαφορα του "σεβομαι τις επιθυμιες του αλλου" σε αντιδιαστολη με το "θελω να γινει το δικο μου κι ας μην με θελει πια ο αλλος".
δλδ εν κατακλειδει, μαλλον αναισθησια (για τον αλλο) και εγωκεντρισμο δειχνει, παρα ευαισθησια...
02-01-2018, 13:44 #146
καλησπερα ελισαβετ μου.
χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε :)
ακριβως οπως τα λες. συμφωνω σε ολα.
02-01-2018, 13:47 #147
ολα αυτα, κατανοητα.
απλα νομιζω οτι πρεπει να διαχωρισεις το οτι ΠΟΝΑΣ που τελειωσε η σχεση σας, με το οτι με αυτα που λες, αρνεισαι να δεχτεις, οτι δεν ειχε μελλον η σχεση αυτη.
εφοσον το νομιζε εκεινη, αρκει. ΔΕΝ ειχε μελλον.
δεν το αποφασιζεις μονος σου οτι μια σχεση αξιζει να συνεχιστει οταν δεν το ιθελει ο αλλος. ακυρωνεις την επιθυμια του.
02-01-2018, 21:48 #148
Poet εμένα με χαλάει ως άνθρωπο που πάσχει απο διαταραχή να προσπαθείς με κάθε τρόπο να την βγάλεις την κοπέλα σκάρτη και χειρότερο άνθρωπο.Αντι να είσαι ευγνώμων που βρέθηκε κάποια μετά απο τόσα χρόνια μοναξιάς σου να σε αποδεχθεί για ένα διάστημα,εσύ πας να την βγάλεις σκάρτη.
Λες και το επέλεξε εκείνη να πάσχει απο την διαταραχή. Αλλά διαβάζοντας και το άλλο θέμα σου περί προσέγγισης γυναικών (ναι έχω κολλήσει εκεί και όχι μόνο αλλά για το "οχι μόνο" δε θα πω κάτι παραπάνω μιας και την άλλη φορά που είπα,ήθελες να τα σβήσω) να είσαι ευγνώμων που σε επέλεξε εκείνη για ένα διάστημα να είστε μαζί
Απο την στιγμή που εσύ δεν είσαι εις θέση όπως φαίνεται να είσαι "κυνηγός",να λες πάλι καλά που βρέθηκε κάποια να σου "κάτσει" για ένα διάστημα
03-01-2018, 01:04 #149
koz εχεις δει την ταινια " MR. HOLLAND S OPUS" ?
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
03-01-2018, 09:35 #150
Ότι και να σε χαλάει μην βγάζεις συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα, που δεν γνωρίζουν ορισμένες λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν, τις οποίες δεν μπορώ να πω δημόσια επειδή παραείναι προσωπικές. Ναι δεν επέλεξε εκείνη να έχει αυτή τη διαταραχή, αλλά δυστυχώς εξαιτίας αυτής δεν υποφέρει μόνο εκείνη, αλλά και οι άνθρωποι που έχει επαφές μαζί τους. Επίσης με προσβάλεις με απίστευτο τρόπο σε αυτό που έγραψες ότι με επέλεξε εκείνη να είμαστε μαζί και ότι βρέθηκε κάποια να μου κάτσει, λες και οι σχέσεις είναι μόνο το σεξ και τίποτε άλλο! Ειλικρινά λυπάμαι με αυτές τις αντιλήψεις, και ο λόγος που είμαι ακόμα χάλια με αυτή την υπόθεση είναι πως αυτή η σχέση μου δεν ήταν μόνο το σεξ, αλλά τόσα πολλά πράγματα τα οποία ίσως να μην ζήσω ξανά στη ζωή μου!