Results 1 to 10 of 10
Thread: Φιλία και Σχέση και Στρατός
-
01-11-2017, 07:16 #1
Φιλία και Σχέση και Στρατός
.....................
.Last edited by riakiko; 03-11-2017 at 09:25.
- 01-11-2017, 08:06 #2
tora auto einai problhma
01-11-2017, 08:35 #3
Εγώ λέω, να σταματήσεις να υπεραναλύεις τα πάντα και να πεις αυτό που σε εκφράζει. Αν θεωρείς ότι πρέπει να πας, στην ορκωμοσία του αγοριού σου και όχι της φίλης σου, τότε να το κάνεις και να της το πεις και η ίδια. Δεν ωφελεί ούτε να γράφεις τίποτα εδώ, ούτε να αποφεύγεις το θέμα με την φίλη σου. Το καλύτερο είναι, να αντιμετωπίσεις την κατάσταση face to face, ώστε να είσαι ξεκάθαρη εξ'αρχής. Και να "κρύβεσαι" που λέει ο λόγος, το πρόβλημα παραμένει, δεν λύνεται. Αντιμετώπισε τις όποιες καταστάσεις, πάντα από την ρίζα τους...
01-11-2017, 09:08 #4
Ευχαριστώ για την απάντηση και για τον χρόνο σου! Γράφω εδώ Γιατί ήθελα μια αντικειμενική απάντηση. Αισθάνομαι ότι εμπιστεύομαι εντελώς λάθος ανθρώπους κι όταν λέω πχ αυτό το θέμα σε κάποιον που με ξερει το μόνο που θα κάνω είναι να περιπλεξω τα πράγματα....το πρόβλημα είναι νομίζω με απλά λόγια ότι δεν σεβάστηκε την επιθυμία μου και τα έριξε στο ότι ειμαι υποχείριο... είχα όλη την καλή διάθεση να παω εκεί και ας γυρνούσα 2 μέρες νωρίτερα. Όμως , η κατάσταση άλλαξε όταν κατάλαβα ποια είναι η άποψη της για μένα ! Δεν το απέφυγα το θέμα είναι τρέχων απλά εμμενει στην άποψη ότι δεν πρέπει να παω στη ορκομωσια....
01-11-2017, 10:59 #5
Τι σημαίνει οτι επιμένει να μην πας στην ορκωμοσία; Ρώτησες την γνώμη της για το αν πρέπει να πας ή όχι;
Που ακόμα και να την είχες ρωτήσει δηλαδή, οι φίλες λένε απλά την γνώμη τους, δεν επιμένουν, ούτε δίνουν εντολές.
Κάνε κορίτσι μου οτι νιώθεις πως πρέπει και θες να κάνεις και άσε να λέει ο καθένας ο, τι θέλει.
Με τους φίλους/ες μας δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα τα θέματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κι ένας κοινός τόπος για να μπορούμε να συμβιώνουμε. Είναι διαφορετικό η φίλη σου να είναι κατά των σχέσεων γιατί εκείνη δεν νιώθει να εκφράζεται έτσι και διαφορετικό να θεωρεί πως όποιος έχει σχέση καταπιέζεται και είναι υποχείριο του άλλου. Δείχνει να μην σε δέχεται δηλαδή, αυτό θέλω να πω.
Και θα το τραβήξω ακόμα πιο πέρα, δεν ξέρω πως είναι η σχέση σου και τι προβλήματα λες οτι της εκμυστηρεύτηκες, αλλά ακόμα κι αν εκείνη θεωρεί πως είσαι σε μια τοξική σχέση που είσαι υποχείριο του άλλου, ο ρόλος της σαν φίλη είναι να σου σταθεί, να σου πει ξεκάθαρα αυτά που πρέπει να ακούσεις μεν, αλλά κυρίως να σου σταθεί. Σε καμιά περίπτωση ο ρόλος της δεν είναι να προσπαθεί να σε πιέσει για το τι θα κάνεις ακόμα κι αν αυτό το κάτι είναι μαλακία.
01-11-2017, 11:36 #6
εγω δεν καταλαβαινω πως καταφερες να το δεις αυτο που περιγραφεις σαν αδιεξοδο.
ειλικρινα, απορω.
εδω μας περιγραφεις μια κοπελα που δεν φαιενται να σε συγκινει ιδιαιτερα, σκεφτεσαι μαλιστα οτι ισως σε καταπιεχζει, σε χειραγωγει και δυσκολευεσαι να της πεις τι ειναι αυτο που θελεις να κανεις???
γιατι???
αφου εισαι ξεκαθαρη οτι θες να πας στην ορκομωσια, αυτο θα πεις κι αυτο θα κανεις!!
τι φοβασαι δλδ? οτι δεν θα εγκρινει την αποφαση σου?
δεν ειναι δουλεια της να κρινει αποφασεις σου για τα προσωπικα σου, κι αν το κανει, κακως το κανει. εσυ , γιατι μπλεχτηκες τοσο?
επισης, το 'ειναι κατα των σχεσεων" μου φαινεται μαι εξαιρετικα περιεργη δηλωση.
τι θα πει αυτο δλδ? δενε χει κανει ποτε σχεση με ανδρα και δεν θελει και να κανει?
τι θελει? να παντρευτει με προξενιο χωρις να προηγηθει σχεση, η δεν θελει ανδρες γενικως?
οχι, πραγματικα, τι θα πει 'ειναι κατα των σχεσεων"? θα παει σε μοναστηρι? της αρεσουν οι γυναικες? τι θα πει, αυτο?
ακομα κι αν δεν φτασετε σε αδιεξοδο με την φιλη, δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορεις να πας ενα διαστημα που βολευει ΕΣΕΝΑ για να την δεις, αν συμφωνει κι αυτη φυσικα , αλλα θα πρεπει να απαντησεις ουσιαστικα στο διλλημα που σου βαζει με το ετσι θελω "η το αγορι σου, η εμενα"?
πολυ περιεργη φιλη, πολυ περιεργη σταση, πολυ περιεργες δηλωσεις σου κανει.
εσυ θα κανεις αυτο που θελεις και θα το υποστηριξεις.
εφοσον μονη σου λες οτι δεν σε βαζει το αγορι σου να κανεις κατι, ειναι αυτο ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ, γιατι δυσκολευεσαι να το πεις στην φιλη?
01-11-2017, 18:13 #7
Elisabet ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Δεν την ρώτησα αν πρέπει να πάω η όχι....έχει πειραχτεί πολύ που πάω να της αλλάξω το ταξίδι....Αλλά πλέον μου έχει κοπεί κάθε όρεξη να παω βλέπω δεν αξίζει...στεναχωριέμαι μονάχα που έπεσα έξω σε ένα άτομο που θεώρησα εκ πρώτης στιγμής πολύ καλό.
01-11-2017, 18:24 #8
Remedy καλησπέρα ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σου...Αυτό με το δίλλημα νομίζω πραγματι ισχύει τελικά...έκανα πρόταση να παω νωρίτερα αλλά την αρνήθηκε ότι ο σκοπός ήταν να πάμε μαζί με την φίλη της . Έχει την άποψη ότι όταν είσαι ελεύθερη είσαι καλυτερα.Δεν είχε ποτέ πραγματική σχέση...Εναν γνώρισε εκεί που την πλήγωσε στις 15 μέρες κι ακόμα το σκέφτεται που να ήταν σε 4,5 χρόνια σχέση να δω αν θα σκεφτόταν όπως εγώ...φταει ότι δεν μπορεί να μπει στην θέση μου ίσως αλλά δεν μπορεί να μειωνει και μια τελετή που δεν έχει μπει καν στον κόπο να ψάξει τι είναι...
01-11-2017, 19:22 #9
δεν χρειαζεται να ξερει τι ειναι η τελετη, για να σεβαστει την δικη σου επιθυμια για κατι που αφορα ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ. ΑΡΚΕΙ που το θελεις , εσυ.
ειναι απαραδεκτη η παρεμβατικοτητα της σε μια ξενη σχεση.
αν ακομα θελεις να πας να την δειις, σκεψου τον χρονο που σε βολευει και πες της τοπν "πχ, εγω θα παω τοτε στον φιλο μου και αν θελεις μπορω να ερθω τοτε τοτε τοτε τοτε ΄η τοτε. σε βολευει?" αν πει οχι, χαιρετα της τον πλατανο , ευγενικα και φιλικα.
01-11-2017, 19:28 #10
Ευχαριστώ πολύ Remedy να σαι καλά! Νιώθω οτι ξεκαθάρισε κάπως η σκέψη μου από την σύγχυση.