Results 16 to 25 of 25
-
03-11-2017, 23:00 #16
- 03-11-2017, 23:09 #17
Εγω ειχα κανει ψυχοθεραπεια 1η φορα πριν 7 χρονια. Για λιγοτερο απο χρονο, αν και επρεπε για παραπανω.
Φετος(σε αλλη πολη πλεον) ημουν πολυ αρνητικη και μου εκλεισε 1 ραντεβου η μανα μου με μια που ηταν κοντα στο σπιτι,επειδη ημουν αρνητικη γενικως, για να της κανω τη χαρη πηγα. Και ηταν αυτη που σου ειπα που εριξα ακυρο κατευθειαν γιατι επαιρνε τα 50ευρα προφανως για το απολυτο τιποτα. Και εβγαζε συμπερασματα χωρις να ξερει τιποτα και προεβαινε σε χαρακτηρισμους τριτων, ενω αυτο ειναι ανεπιτρεπτο απο τους ψυχολογους αλλα κυριως ΔΕ ΣΗΜΕΙΩΝΕ καν, στα @@ της δηλαδη.
Μετα απο λιγους μηνες(τελη Φλεβαρη) μου εκλεισε ραντεβου η αδελφη μου σε μια ψυχολογο που εδω στο μερος που ζω ειναι γνωστο οτι εχει πολυ καλες σπουδες και καλη φημη(Χωρις η φημη να σημαινει τιποτα απολυτως βεβαια...) και πραγματικα ειναι τσακαλι στη δουλεια της. Κοιταει την καθε λεπτομερεια, ειναι τρομερα ευγενης, φροντιζει να μη φερνει τους ασθενεις σε δυσκολη θεση, φαντασου οτι μια φορα που γινοταν ανακαινιση σε ενα διαμερισμα στο κτιριο και επαιζαν κομπρεσερ, ζητουσε συγνωμη επανειλλημενως επειδη δεν ειναι σωστο για τους ασθενεις που θελουν 1 ωρα για τον εαυτο τους εκει κλπ.
Την ξεχωρισα εξαρχης για διαφορους λογους.
Και απο τον τροπο που εκανε το διαλογο, απο το γεγονος οτι μου ξεκαθαρισε οτι αν δεν πηγαινω εκει με τη δικη μου θεληση για θεραπεια, δε θελει ουτε αυτη να συνεργαστουμε, απο το χωρο που "φωναζει" οτι ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ τυπικη σε αυτο που κανει, απο το οτι μου εδωσε 2 ερωτηματολογια με πληρη ιστορικο ψυχολογικων και τρεχουσας συναισθηματικης καταστασης και βεβαια απο το οτι δε βαριεται να κρατα σημειωσεις. Παρατηρω και βλεμμα, γλωσσα σωματος, αντιδρασεις και διαφορα τετοια που γενικως παρατηρω στους ανθρωπους.
Ευτυχως ως τωρα δε με εχει διαψευσει. Ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο το ποσο αφιερωνεται στη θεραπεια μου, ακομα και σε ωρες εκτος συνεδριας(μελετωντας, προγραμματιζοντας ασκησεις κ.ά.)Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
03-11-2017, 23:26 #18
03-11-2017, 23:27 #19Nefeli28GuestΥπαρχουν κάποια πραγματα κατα τη γνώμη μου πολυ συγκεκριμένα τα οποία δείχνουν αν ο ειδικος που εχεις μπροστα σου είναι επαγγελματίας.
Δυστυχως, επειδή εγω καηκα πολυ άσχημα απο μη επαγγελματία, κοινως τσαρλατανο που το επαιζε ψυχολογος, τωρα φυσαω και το γιαουρτι.
Επειδή ομως ειμαι σε επαγγελματια ψυχολογο αυτη τη στιγμή, ξερω πια καλα πώς ειναι να εισαι σοβαρος στη δουλεια σου.
Καταρχάς θα σου πω να μην αμφισβητήσεις ποτέ αυτο που νιώθεις. Ειπες ηδη ότι θεωρείς τον εαυτο σου ισως υπερβολικό στις απαιτησεις σου. Καλά κανεις. Λεφτα πληρωνεις και θελεις να λαβεις σωστες υπηρεσιες. Οι απαιτήσεις σου ειναι μια χαρα. Την ψυχη σου πας να ανοίξεις, δεν θα πινετε καφεδακι να τα λέτε χαλαρα. Μην κάνεις εκπτώσεις σε αυτα που ζητάς απο τον ειδικό. Αυτη ειναι η δουλειά του και ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι αρτια εκπαιδευμενος και σωστος επαγγελματίας.
Χαιρομαι πολυ που διαβασα οτι έκλεισες ηδη ραντεβού και με καποιον αλλο για να εχεις μετρο σύγκρισης. Μπραβο σου! Ηταν ο,τι καλυτερο.
Αν το ειχα κανει κι εγω αυτο, δεν θα ζούσα ολη την κολαση που εζησα με εκεινο τον άχρηστο.
Οταν θα εχεις το συγκριτικό, θα μπορεσεις ακομα πιο ευκολα να καταλάβεις ποιος ειναι ο σωστος για σενα, ποιος σου φαίνεται πραγματικα ειδικος κι οχι ο σκιτζης που απλως θα σου φαει τα λεφτα. Πίστεψέ με, υπάρχουν πολλοι εκει εξω...
Είσαι σε πολυ καλη πορεια. Το οτι το ψαχνεις και το κουβεντιάζεις, θα σε βοηθησει να βρεις τον καλυτερο.
Προχωρα και μην φοβάσαι τιποτα!
03-11-2017, 23:40 #20Nefeli28GuestΚάποια απο τα συγκεκριμένα που ανεφερα οτι (κατα τη γνωμη μου παντα) είναι απαραιτητα για εναν σωστο επαγγελματία:
1.Σε ακουει με ενδιαφέρον, εστιαζει σε εσενα χωρίς να γενικευει και να αραδιαζει θεωριες που κάποτε διαβασε ή αμπελοφιλοσοφιες για να γεμίσει το χρόνο.
2. Σε καμια περίπτωση δεν αναφερει άλλα περιστατικά ασθενων του, δεν κουτσομπολευει και φυσικα εννοείται οτι φροντίζει για την απολυτη εχεμύθεια. (Κοινως, πορτες κλπ ανοιχτες, δεν παίζει)
3. Δεν βγαζει συμπερασματα, δεν κανει διαγνωση απο την πρωτη μέρα. Αφηνει τον απαραίτητο χρονο να κυλήσει αναμεσα σας, για να συλλεξει οσες περισσότερες αναγκαίες πληροφορίες χρειάζεται για εσενα.
4. Δεν σπαταλαει χρόνο σε ασχετα θεματα, σε προσωπικα του βιώματα και προσωπικές ιστοριες. Δεν αναμιγνύει τα προσωπικα του με τα δικα σου.
5. Είναι ειλικρινης, αυθεντικός και αληθινός.
6. Δεν αυτοπροβαλλεται, διαφημιζεται, φλυαρει για το ποσο σπουδαιος ειναι εναντι αλλων συναδελφων του και ποσο καλη δουλεια κανει.
7. Δεν θυμωνει, δεν εκνευρίζεται, δεν μπαινει σε διαπληκτισμους μαζι σου, δεν βρίζει και γενικα διατηρεί ηρεμο το κλιμα και συγκρατει τον εαυτο του απο ο,τι θα μπορούσε να τον παρασυρει.
8. Δεν εμπλέκεται ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση φιλικα ή ερωτικα μαζι σου. Εισαι ο ασθενής και ειναι ο θεραπευτής.
9. Κανει ο,τι ειναι εφικτο να κάνει, μονο για δικο σου όφελος και με τελικο στοχο να λυθεί το θεμα με το οποίο ήρθες και του εμπιστεύτηκες τον πολύτιμο εαυτο σου...
Και τέλος: Εαν δεν μπορει για οποιοδήποτε λογο να σε αναλάβει, σε παραπεμπει ΑΛΛΟΥ. Δεν κραταει τα χιλιάρικα και στέλνει εσενα στα Τάρταρα.
Ελπίζω να βοηθησα λίγο δυστυχώς μεσα απο την πολυ άσχημη εμπειρία μου, να εχεις κάποιες παραπανω σκέψεις που θα σου φανουν χρησιμες στην πορεία με τον όποιον ψυχολογο.
03-11-2017, 23:43 #21
04-11-2017, 01:14 #22
Όλα ισχύουν (εκτός από το 8 ευτυχώς) για τον δικό μου ψυχίατρο/ψυχαναλυτή. Ευτυχώς 8 συνεδρίες σπατάλησα κι' αυτό επειδή επέμενε η μάνα μου, δεν με πίστευε, ή καλύτερα, με θεωρούσε υπερβολική και πώς όλα αυτά είναι οκ για έναν σωστό επαγγελματία. Κάθε φορά που πάω να τα σκεφτώ ΘΥΜΩΝΩ, θέλω να τον βρίσω και είμαι άτομο με απεριόριστη υπομονή και πολύ ήρεμο. Κάποιοι όμως είναι για χοντρό βρισίδι... Έλεγα πως κάποια στιγμή θα έγραφα στο θέμα που ρωτάει για τις εμπειρίες μας και επειδή δεν θέλω να αναστατωθώ ξανά το ανέβαλλα. Αυτό το ποστ είναι πάρα πολύ βοηθητικό όμως για το τι πρέπει να αποφεύγεις, πού να εστιάζεις κτλ. Νομίζω πως και από το βλέμμα πάνω κάτω μπορείς να καταλάβεις πότε το ενδιαφέρον είναι γνήσιο, αν ο άλλος αγαπάει την δουλειά του και δεν σε βλέπει σαν 50ευρω. Πήγα μια φορά σε μια ψυχολόγο που κοιτούσε όλη την ώρα το ρολόι και ΧΑΣΜΟΥΡΙΟΤΑΝ. Συνέχεια. Πήγα μια φορά και δεν ξαναπάτησα, μου έλεγε κιόλας αντίθετα πράγματα απ' όσα μου έλεγε τότε η γιατρός μου (που είμαι σίγουρη πως ήτανε σωστή.. Και να τα λες μετά για να μην πετάξεις άλλα χρήματα και να σε λένε υπερβολική. Επίσης αυτό που θέλω να προσθέσω μόνο όσον αφορά τις διαγνώσεις, πολλοί έμπειροι ψυχίατροι (κυρίως) μπορούν να καταλάβουν τι έχεις από την πρώτη κιόλας συνεδρία όταν τασ συμπτώματα είναι ξεκάθαρα. Εδώ αν ψαχτείς και μελετήσεις και έχεις σε κάποιο βαθμό "αυτογνωσία" το καταλαβαίνεις από μόνος σου (οκ όχι πάντα, όχι όλοι, και σίγουρα δεν συγκρίνεται με την επιβεβαίωση και διάγνωση του γιατρού), δεν θα το καταλάβει ο έμπειρος γιατρός; Μπορώ να δώσω και παραδείγματα αλλά δεν χρειάζεται. Απλά μπορεί αντί για μία κύρια διαταραχή να έχεις και άλλα πράγματα (ίσως σε πιο ήπιο βαθμό ή και στον ίδιο, δεν αποκλείεται) και αν δεν είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία επειδή θα εστιάσεις σε εκείνο που σε τρώει παραπάνω, να το καταλάβει στην συνέχεια. Τελοσπάντων απλά ήθελα να πω πως δεν είναι κριτήριο για έναν επαγγελματία το να μην δίνει διάγνωση από την πρώτη συνεδρία, ίσα ίσα που κάποιος θα μπορούσε να πει το αντίθετο γιατί όσο πιο έμπειρος είσαι, τόσο πιο σωστός γίνεσαι στην πορεία και αναγνωρίζεις πιο εύκολα και γρήγορα συμπτώματα/διαταραχές κτλ.
04-11-2017, 17:14 #23
Βασικα επειδη μιλουσαμε για συνεδριες ψυχοθεραπειας σε ψυχολογους, λεγαμε οτι ειναι λαθος τα ευκολα γρηγορα συμπερασματα, ειδικα στις πρωτες συνεδριες, ποσω μαλλον στην 1η κιολας! Οι ψυχολογοι δε βαζουν ταμπελες, αποφευγουν ακομα και να φανερωσουν τις διαγνωσεις οταν μπορει να εμποδιστει ετσι η θεραπεια και να αγχωθει ο ασθενης και δεν πρεπει κιολας να πιστεψουν και να θεωρησουν και δεδομενα οσα θα πει ο ασθενης στην 1η συνεδρια. Αργοτερα ψαχνοντας και αναλυοντας βγαινουν οι ριζες των προβληματων και οι αληθειες.
Εσυ αναφερεσαι μαλλον στους ψυχιατρους που στην 1η επισκεψη σου φορανε μερικες ταμπελες και κανα δυο κουτια χαπια(μινιμουμ).Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
05-11-2017, 01:00 #24
Για "σωστό επαγγελματία" μίλησα και για ψυχοθεραπεία γενικά. Αν είναι ειδικευμένος, ψυχοθεραπεία μπορεί να κάνει και ένας ψυχίατρος χωρίς να δώσει φάρμακα. Ακόμα και όταν πρέπει, αν του πεις πως δεν θες θα προχωρήσει με ψυχοθεραπεία. Αυτό που είπα είναι πως ένα έμπειρος γιατρός (ή και ψυχολόγος) μπορεί να καταλάβει τι έχεις από την 1η φορά. Εγώ ήθελα να το ακούσω πάντως γιατί το έψαχνα για μήνες και δεν είναι πάντα κακό να γνωρίζεις τι έχεις. Η ψυχολόγος μου ασπούμε μου είχε σπάσει τα νεύρα που φτάσαμε στην 6η συνεδρία για να ψιθυρίσει δειλά δειλά την λέξη κατάθλιψη, σκέψου να ήταν και κάτι σοβαρότερο. Και αυτό όχι επειδή είχε κάποια άλλη φιλοσοφία από πίσω (γιατί της εξήγησα πως με βοηθάει να το ξέρω και να το πολεμάω και να μην είμαι στην άγνοια) αλλά επειδή δεν ήτανε καν έμπειρη και φοβόταν. Δεν μιλάμε για ρίζες προβλημάτων και ψυχανάλυση αλλά για διάγνωση. Οι ρίζες ασπούμε μπορεί να είναι ίδιες σε διάφορες διαταραχές. Απλά δεν ήθελα να το δαιμονοποιήσουμε.
07-11-2017, 01:05 #25
Σωστά ένοιωσες θεματοθέτρια. Μπορεί το πρόβλημα του καθενώς να μην μας ενδιαφέρει "αγγίζει" τόσο, αλλά ποιοτικά, ο πόνος ως συναίσθημα, είναι το ίδιο σοβαρό για όλους τους ανθρώπους. Τι κι αν κάποιος έχει καρκίνο ή κάποιος άλλος εχει πχ τσακίσει το δαχτυλάκι του στην άκρη κάποιου επίπλου. Και οι δύο ανθρωποι βιώνουν πόνο και έχουν δικαίωμα να το εκφράσουν. Συνεπώς, αυτό που θέλω να πω είναι πως αν δεν ένοιωσες πως έλαβες την σημασία που θα ήθελες, αλλά ένοιωσες να σε ξεπετάει, είτε μην ξαναπας και πήγαινε κάπου αλλού, τώρα που είναι νωρίς, είτε πες της το. Δεν είναι φίλοι μας οι ειδικοί ψυχικής υγείας, είναι επαγγελματίες οι οποίοι πληρώνονται για να μας βοηθουν και μέσα στα πλαίσια της βοήθειας αυτής, είναι και το ότι θα πρέπει να σε βοηθήσει να "λυθείς" και να νοιώσεις ανετα ώστε να εκφράσεις τα προβλήματά σου δίχως φόβο, να έχει την κατάργηση και την θέληση ώστε να σε βοηθήσει να τα βάλεις τα θέματα σε μια σειρα και να τα λύσεις. Αν νοιώθεις πως δεν έκανε σοβαρή προσπάθεια από την πρώτη συνεδρία, τότε αν φτάσεις σε φάση να θες να βγάλεις από μέσα σου αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί τι θα κάνει???
Aπο την άλλη δεν βρίσκω καθόλου κακό ότι απαντούσε με γενικεύσεις, επειδή δεν σε ξέρει και μέχρι να σε μάθει δεν θα πρέπει να είναι πολύ "δοτική" γιατί αν ελεγε κάτι απόλυτο και εριστικό, από τη στιγμή που δεν ξέρει το πρόβλημά σου, μπορεί τελικά και να σου έκανε χειρότερο κακό από ότι καλό.
Βέβαια, το ότι δεν φτιάχνει το χερούλι της πόρτας, δεν είναι το χέιρότερο, το χειρότερο είναι που κάνει ετσι τα ραντεβού ώστε οι πελάτες της να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Ο δικός μου γιατρός ποτέ δεν το έκανε. Ποτέ δεν είχα δει πελάτη του πριν ή μετά το ραντεβού μας κι αυτό μου έδινε κιόλας την ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας απέναντι του, ότι δλδ ηταν μόνο δικός μου γιατρός πράγμα που συνειδητοποίησα πολύ αργότερα και κατάλαβα πως με βοήθησε πολύ γιατί ποτέ δε φοβήθηκα μην εκτεθώ σε κάποιον τρίτο.
Τι να σου πω, αν θες τη γνώμη μου, πήγαινε σε άλλο γιατρό. Είναι να γίνει το "κλικ" με τους γιατρούς αυτούς. Και στον επόμενο που θα πάρεις να κλείσεις πες του,θελω να μην εχω επαφή με άλλους πελάτες να μην ακουω να μην με ακουνε κτλ.
Καλή συνέχεια και καλή δυναμη σε ότι κι αν επιλέξεις :)