στρατος και διπολικη διαταραχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Junior Member

στρατος και διπολικη διαταραχη

Καλησπέρα σε όλους . Ειμαι 22 και εδώ και ένα χρόνο περίπου διαγνώστικα με διπολική διαταραχή. Κάνω ψυχοθεραπεία και παίρνω τα συγκεκριμένα φάρμακα ( effexor x75 , depakin chrono 500mg , kai seroquel 25 mg για τον υπνο. ) Έχω δει διαφορα προς το καλό με τα φάρμακα και την ψυχοθεραπεία.
    Θα ήθελα να ,μου απαντήση καποιος , αν μπορώ να πάω στρατό με την νόσο που έχω και με τα φάρμακα που παίρνω ?
    Μπορώ να παίρνω τα φάρμακα μέσα στον στρατο? επιτρέπεται ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Senior Member
    Aν θέλεις να πας μπορείς να πας. Το ζήτημα είναι αν το θες και σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι σωματικά και ψυχολογικά ώστε να αντέξεις τις απαιτήσεις του στρατού.
    Να ξέρεις πως το άγχος και η πίεση μπορεί να είναι εκλυτικοί παράγοντες δηλ να πυροδοτήσουν μια υποτροπή.
    Συζήτησε το με τον γιατρό σου πρώτα και μετά βλέπεις τι κινήσεις θα κάνεις.
    Θα χρειαστείς μια γνωμάτευση από γιατρό που να λέει ότι μπορείς και θέλεις να κάνεις την θητεία.

Εγώ πάσχω από σχιζοφρένεια και το 16' ήταν να μπω παρόλο που δεν αισθανόμουν 100% έτοιμος. Ήμουν και 30 χρονών και σε συνδιασμό με την ψυχολογική μου κατάσταση αποφάσισα να μη πάω κ πήρα απαλλαγή μετα από 2χρονη αναβολή.

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι οτι αν είσαι στην αρχή της θεραπείας και δεν έχεις πάρει αναβολή μη ριψοκινδυνέψεις την υγεία σου. Μπορεί να γίνεις χειρότερα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    οπλο δε θα παρεις οποτε τη να πας στρατο να κανεις, τη ι4 τη ι5, δεν κοιτας να γλιτωσεις τη θητεια καλυτερα;

Junior Member
    Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα αν γνωρίζεις
    1) Για να πάρω απαλαγή πρέπει να μου δώσει ο ψυχίατρος ένα χαρτί οτι έχω διπολικη διαταραχή κτλ?
    2) Αν δεν μπορώ να πάω , και τους το πω θα το σεβαστούνε και θα μου δώσουν απαλαγη(εχω αναβολη εωσ το 22) ?
    3) είναι ευκολο να παρω απαλαγη με την νόσο που έχω και τα φαρμακα που παιρνω?

Junior Member
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    οπλο δε θα παρεις οποτε τη να πας στρατο να κανεις, τη ι4 τη ι5, δεν κοιτας να γλιτωσεις τη θητεια καλυτερα;
    Είναι ευκολο να παρω απαλαγη με την νόσο που έχω και τα φαρμακα που παιρνω? γιατί έχω δει απο το φεκ οτι σου δίνουν απαλλαγή, με την διπολικη διαταραχη, πρώτα με 2ετης αναβολη όμως

Senior Member
    δεν ξερω φιλε, εγω τη ψυχωση την επαθα 34 χρονων και εκανα κανονικα τη θητεια μου στα 28 ενοπλος, ειναι και αυτο μια εμπειρια......
    παντως αν πας αοπλος δεν εχει αξια η θητεια...........

Senior Member
    Αν έχεις σκοπό να δουλέψεις στη ζωή σου πρέπει να πας αν δε θέλεις μην πας
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Αν έχεις σκοπό να δουλέψεις στη ζωή σου πρέπει να πας αν δε θέλεις μην πας
    δεν ισχυει αυτο.

Banned
    Quote Originally Posted by kostas_empiros View Post
    1) Για να πάρω απαλαγή πρέπει να μου δώσει ο ψυχίατρος ένα χαρτί οτι έχω διπολικη διαταραχή κτλ?
    2) Αν δεν μπορώ να πάω , και τους το πω θα το σεβαστούνε και θα μου δώσουν απαλαγη(εχω αναβολη εωσ το 22) ?
    3) είναι ευκολο να παρω απαλαγη με την νόσο που έχω και τα φαρμακα που παιρνω?
    1)ναι ειναι ευκολοτερο αν υπαρχει ιατρικη γνωματευση.
    2)οχι πρεπει να εισαι εκει τη μερα που ορισαν να παρουσιαστεις αλλιως σε θεωρουν ανυποτακτο και παρανομο.
    3)ναι αλλα ποτε δε ξερεις τι γινεται οταν θα περασεις απο επιτροπη.

Senior Member
    H διαδικασία έχει ως εξής:
    1)Σου έρχεται χαρτί κατάταξης
    2)Πηγαίνεις στο φρουραρχείο και στην στρατολογία τουλάχιστον 5 μέρες πριν από την ημερομηνία κατάταξης για να σε παραπέμψουν σε επιτροπή αναβολών
    3)Εκεί σου δίνουν αναβολή 2χρονη ή 1 χρόνου και μετά τα 2 χρόνια αναβολών μπορείς να διεκδικήσεις απαλλαγή.

Χρειάζεσαι γνωμάτευση γιατρού. Κάποιοι λένε ότι αν νοσηλεύτηκες σε δημόσιο νοσοκομείο είναι πιο ευνοΐκό.
    Ο στρατός έχει κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις γιατί μπορεί να έχεις μπλεξίματα με στρατοδικείο χωρίς να θέλω να σε τρομάξω.
    Οπότε ψάξτο καλύτερα και σε ανάλογα site περι θητείας.

Σ'αυτό που είπε ο elis για την δουλειά πλέον δεν φαίνεται πουθενά το i5 παρα μόνο σε σώματα ασφαλείας,πυροσβεστική κ πιθανόν στο δημόσιο.
    Ο elis το εννοεί περισσότερο για το ψήσιμο και τις αντοχές στην πίεση. Φυσικά αυτό δεν ισχύει γιατί και σε άλλες χώρες όπως Αμερική και πολλές ευρωπαϊκές δεν υπάρχει θητεία. Αν ίσχυε αυτή η λογική δεν θα μπορούσε να αντέξει κανείς στις εργασιακές απαιτήσεις. Υπάρχει η νοοτροπία ότι ο στρατός σε κάνει άντρα λες και δεν μπορείς να γίνεις και να ωριμάσεις διαφορετικά. Περισσότερο κατάλοιπα που συντηρούν αυτόν τον μηχανισμό.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Η επιτροπή αναβολών είναι σε στρατιωτικό νοσοκομείο και σου έρχεται ειδοποίηση με ταχυδρομείο μαζί με οδηγίες ώστε να κλείσεις ραντεβού.

Senior Member
    Ευχαριστω σειριε που το διευκρινησεσ εννοω θα εχεισ να ανταγωνιστεισ στη δουλεια αυτουσ που εχουν αυτη την εμπειρια θα μπορεισ να δουλεψεισ αλλα κ διευθυντησ να γινεισ δε θα εισαι πετυχημενοσ ετσι νομιζω εγω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Πηρα και γω μετα απο 2 χρονια αναβολων απαλλαγη ευκολα. Το μονο που χρειαζεται ειναι γνωματευση απο δημοσιο ιατρο οτι παρακολουθεισαι (ειναι σημαντικο να γραφει οτι παρακολουθεισαι) και απο ιδιωτη κανει αλλα του δημοσιου εχει μεγαλυτερη βαρυτητα. Οπωσδηποτε την φαρμακευτικη αγωγη και απο κει και περα υπομονη.
    Στο στρατο μπαινεις υγιεις και βγαινεις με ψυχολογικα, για μια τετοια διαταραχη οπως αυτη δεν θα το σκεφτομουν ΚΑΝ να μπω στρατο.

Οσον αφορα τη δουλεια με Ι5 δουλευεις κανονικα παντου, εκτος απο : Στρατο/Αστυνομια/Πυροσβεστικη/Εταιριες Security/και ισως δασοφυλακη. Δηλαδη μονο σωματα ασφαλειας.
    Ειναι παρανομο να σου ζητησουν χαρτι με την ακριβη παθηση. Επισης ειναι ρατσιστικο να σου πουνε οτι εχεις Ι5 εισαι επικινδυνος για εργασια, με αυτο το σκεπτικο ολες οι γυναικες που δουλευουν ειναι υποπτες οτι ειναι επικινδυνες αφου δεν πανε στρατο.

Member
    Quote Originally Posted by kostas_empiros View Post
    Καλησπέρα σε όλους . Ειμαι 22 και εδώ και ένα χρόνο περίπου διαγνώστικα με διπολική διαταραχή. Κάνω ψυχοθεραπεία και παίρνω τα συγκεκριμένα φάρμακα ( effexor x75 , depakin chrono 500mg , kai seroquel 25 mg για τον υπνο. ) Έχω δει διαφορα προς το καλό με τα φάρμακα και την ψυχοθεραπεία.
    Θα ήθελα να ,μου απαντήση καποιος , αν μπορώ να πάω στρατό με την νόσο που έχω και με τα φάρμακα που παίρνω ?
    Μπορώ να παίρνω τα φάρμακα μέσα στον στρατο? επιτρέπεται ?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Aυτό καλύτερα να το ρωτήσεις στον στρατό. Πώς κατάλαβες, αν επιτρέπεται, ότι έχεις διπολική?

Junior Member
    Για δικό σου καλό είναι να μην πας στο στρατό. Εγώ εκεί κι ενώ ήμουν στον τέταρτο μήνα της θυτιας την εγκατέλειψα μετά από παραμονή και προσπάθειας μου για ένα μήνα στο 424. Τελικά έχω πάρει νόμιμη απαλλαγή μετά από 3-4 επιτροπές. Δεν ξέρω εάν ο στρατός ήταν το πρόβλημα παντός τώρα μετά από 20 χρόνια και πλέον με σύνταξη αναπηρίας και διάφορες διάγνωσεις τουλάχιστον τον μεγάλο μου γιό δεν θα τον αφήσω να πάει αφού φενετε να έχει πολλά κοινά με τα δικά μου προβλήματα. Εγώ παντός εάν δεν με είχαν πάρει το όπλο αμεσος μετά την διάγνωση κατά τον τέταρτο μήνα τώρα πιθανότατα να μην έγραφα. Παντός πρόβλημα με την νόμιμη απαλλαγή έχεις μόνο στα σώματα ασφαλείας όπως αναφέρθηκε αφού εγώ ήμουν στην ποιο καλό πληρωμένη εργασία στην Ελλάδα και δεν με είχαν δημιουργίσει πρόβλημα μέχρι που κατέρρευσα και από δική μου επιλογή παραιτήθηκα.

Page 1 of 2 12 LastLast