Results 1 to 15 of 19
Thread: Transgender σε άρνηση?
-
07-11-2017, 16:47 #1
Transgender σε άρνηση?
Καλησπέρα σας,δεν ξέρω σίγουρα εάν είναι το σωστό μέρος γι αυτό το thread εάν υπάρχει πιο κατάλληλο ελπίζω να μπορεί να το μεταφέρει κάποιο εκει,.
Από μικρή ηλικία (6-7 χρονών) φορούσα γυναικεία ρούχα και εσώρουχα της μητέρας μου, τα παπούτσια της και έκανα βόλτες μέσα στο σπίτι, μια φορά με είχε πιάσει η μητέρα μου όταν έκανα βόλτες μέσα στο σπίτι και με μάλωσε, από τότε είχα στο μυαλό μου ότι έπρεπε να προσέχω πιο πολύ να μην με ξαναπιάσουν πολλές φορές είχα ορκιστεί στον εαυτό μου ότι δεν θα το ξανακάνω , άλλα πάντα η επιθυμία να ντυθώ με γυναικεία ρούχα επέστρεφε σαν μια φυσική ανάγκη, στις λίγες αναμνήσεις που έχω από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι μια φορά που είχα ντυθεί με ένα κορμάκι και ένα καλσόν της μητέρας μου και είχα πει στον μικρότερο αδερφό μου να παίξουμε ότι εγώ είμαι το κορίτσι και αυτός το αγόρι αλλά να μην το πει σε κανέναν, μας έπιασαν οι γονείς μου αν και δεν θυμάμαι εάν μας μαλώσανε (πιθανότατα ναι απλά δεν τυχαίνει να το θυμάμαι ) , από τότε ήξερα ότι δεν πρέπει να με ξαναπιάσουν , ορκίστηκα πολλές φορές ακόμα στον εαυτό μου οτί δεν πρέπει να ξαναγίνει κάτι τέτοιο χωρίς αποτέλεσμα φυσικά όπως και τις προηγούμενες φορές , θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου ότι θα μεγαλώσεις , και θα ζήσεις όπως θες μόνος σου μακριά από την οικογένεια γιατί ήξερα πώς δεν θα το δεχόντουσαν εύκολα, (αυτό το συμπέρανα από τις αντριδράσεις του της 2 φορές που με πιάσανε στα πράσα ) τα χρόνια περνούσαν, δεν ξαναέδωσα αφορμή σε κανέναν ούτε από την οικογένεια ούτε σε κάποιο φίλο γιατί φοβόμουν της αντιδράσεις τους , ποτέ μέχρι τότε δεν μπορούσα να περιγράψω αυτό που ένιωθα ,προσπάθησα να ζήσω την ζωή μου όπως μου επέβαλε το φύλο που γεννήθηκα με ότι στερεότυπα μπορεί να κουβαλάει αυτό, δεν υπήρχε η γνώση ότι υπάρχει και κάτι διαφορετικό και ότι ένιωθα το καταπίεζα μέσα μου , μέχρι την στιγμή που βάλαμε internet στο σπίτι μας και είχα πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που μπορεί να σου δώσει το ίντερνετ και κατάλαβα ότι δεν είμαι το μόνο άτομο που νιώθει έτσι, πάντα ένιωθα πιο κοντά στο γυναικείο φύλο η αλήθεια είναι, έτσι έμαθα και ιστορίες άλλων ατόμων που πολλές είχαν κοινά σημεία μ την δική μου εμπειρία μέχρι τώρα , και άλλες όχι , (άλλωστε ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός) και ένιωσα για πρώτη φορά να καταλαβαίνω τι μου συμβαίνει, από τότε έχω δει πάρα πολλά βίντεο στο youtube από άτομα κυρίως ξένα (γιατί η Έλληνες δεν μιλάνε γι αυτά τα θέματα εύκολα ανοιχτά) που έλεγαν την δική του ιστορία για το πώς βίωναν την ζωή τους μέχρι εκείνη την στιγμή και βρήκα τον εαυτό μου να ταυτίζεται με πολλά από αυτά τα βίντεο , επίσης και με αρκετές ταινίες με τραντζέντερ χαρακτήρες έχω πιάσει τον εαυτό μου να ταυτίζεται, πλέον έχω φτάσει 25 χρονών εδώ και περίπου μισό χρόνο έχω μετακομίσει και νοικιάζω μια γκαρσονιέρα , αυτό την απόφαση την πείρα για 2 λόγους πρώτον γιατί πάντα ήθελα να έχω την ανεξαρτησία μου , και 2ον γιατί ήθελα να έχω έναν χώρο που μπορώ να εκφραστώ όπως εγώ θέλω χωρίς να μπορεί κανείς να μου πεί κάτι αρνητικό , σε αυτό το διάστημα μπορώ να πώ πως ζω με την θυλική μου πλευρά όσο είμαι μέσα στο σπίτι, και όταν συναναστρέφομαι με κόσμο εκτός σπιτιού η στην δουλειά μου πρέπει να συμπεριφέρομαι όπως ορίζει το βιολογικό μου φύλο ίσως αυτό να με φέρνει σε άρνηση ως προς την ταυτότητα φύλου μου ? Έχω μιλήσει στους δικούς μου για το πώς νιώθω άλλα δεν τους έχω πεί τα πάντα του είπα απλά ότι ποτέ δεν ένιωσα άντρας , γενικά είμαι αρκετά ντροπαλό και ευαίσθητο άτομο , αν και το 2ο δεν έχω αφήσει πολλά άτομα από αυτά που συναναστρέφομαι να το καταλάβουν. Ο λόγος που δεν έχω επισκεφθεί κάποιον ψυχολόγο σχετικό με αυτά τα θέματα ακόμα είναι η ντροπή. ζητάω συγνώμη για το πολύ μεγάλο κείμενο αλλά είναι η πρώτη φορά που ανοίγομε για αυτά που νιώθω έστω και ιντερνετικά και καταλαβαίνεται πως είναι πολλά.
- 07-11-2017, 17:50 #2
καλησπερα.
απο ολο το κειμενο σου, αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι ο τιτλος. γιατι υπαρχει ερωτηματικο? εχεις καποια πιεση να βαλεις μια ταμπελα πιο συγκεκριμενη απ οσα εχεις περιγραψει?
νοιωθεις, οπως νοιωθεις.
τωρα που εχεις την ανεξαρτησια σου και μπορεις και εκφραζεσαι πιο ελευθερα, μπορεις να ζησεις οσο μπορεις πιο ελευθερα, δοθεντων των περιορισμων της κοινωνιας που ζεις, των επιπτωσεων σε σχεσεις, δουλεια κλπ.
αυτα εσυ θα τα δεις και θα τα σταθμισεις.
το μονο που μπορω να σκεφτω, ειναι οτι ελπιζω η ζωη σου να ειναι σε μεγαλη πολη, ωστε να μπορεσεις να ζησεις πιο ελευθερα και να βρεις και ατομα με τις ιδιες αναζητησεις με σενα.
οπως και να το κανουμε, η αθανατη ελληνικη επαρχια, δεν ειναι το πιο βοηθητικο πλαισιο για τετοιες περιπτωσεις.
07-11-2017, 21:27 #3
Ο λόγος που έβαλα το ερωτηματικό είναι ότι, και εγώ εάν κάνω μια σύνοψη της ζωής μου καταλήγω εκεί ότι είμαι transgender, αλλά βρίσκω τον ίδιο τον εαυτό μου αρκετές φορές να με αμφισβητεί, και κάθε φορά ξεκινώ πάλι από το μηδέν ψάχνοντας για καινούργια στοιχεία που θα αποδείξουν ότι είμαι transgender, και το τελευταίο διάστημα έχει συμβεί πάρα πολύ έντονα και με μεγάλη συχνότητα αυτό το πράγμα, και μερικές φορές κιόλας που βλέπω βίντεο(ενός τρανς ατόμου) που ταυτίζομαι πολύ με την δική του ιστορία η κάποια ταινία έχει τύχει να ξεσπάσω σε κλάματα έτσι ξαφνικά, και μετά πάλι αμφιβολίες και ψάξιμο από την αρχή. Και δεν ξέρω εάν όλο αυτό γίνεται από άρνηση , από το πόσο καταπιεσμένη ήταν τόσα χρόνια αυτή η πλευρά του εαυτού μου , η από φόβο προς όλες τι αλλαγές που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια απόφαση όχι για μένα τόσο , όσο για την οικογένεια μου , μπορεί να είναι και ενας συνδυασμός των παραπάνω δεν ξέρω.
07-11-2017, 21:38 #4
Συμφωνω με τη ρεμεντυ, στη χωρα που ζουμε πραγματι ειναι δυσκολο να ζησεις με αυτο. Ωστοσο, οσο πιο συντομα κανεις ανακωχη με τον εαυτο σου τοσο το καλυτερο. Δε νομιζω οτι χρειαζεσαι αλλα βιντεο για να αποφασισεις τι αισθανεσαι και τι θελεις να εισαι.
Παντως θα χρειαστεις ψυχολογικη βοηθεια, οση μπορεις να παρεις, παρτην. Εχεις ανθρωπους εμπιστοσυνης που να μπορεις να ξεκυνηγεις να ανοιγεσαι? Εχεις κανει ποτε σχεση ή κατι ερωτικο?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
07-11-2017, 21:52 #5
07-11-2017, 22:15 #6
Και πώς ενιωθες? Σωματικα
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
07-11-2017, 22:47 #7
Περισσότερο ψυχικά(νομίζω πως την είχα ερωτευτεί) ένιωθα ωραία παρά σωματικά, εννοώ όταν αυτή ήθελε να προχωρήσουμε εμένα δεν μου έβγαιναν πράγματα να τα κάνω αυθόρμητα εκτός από τα φιλιά και της αγκαλιές, γενικά είμαι και ντροπαλό άτομο , αυτή είχε κάνει την πρώτη κίνηση και μου είχε στείλει μήνυμα για να γνωριστούμε και τα σχετικά, εάν δεν είχε κάνει αυτή την κίνηση δεν νομίζω να έιχε συμβεί κάτι μεταξύ μας.
07-11-2017, 23:18 #8
Οποτε απο σεξουαλικη προτιμηση δεν εχεις καποιες ενδειξεις για τις προτιμησεις σου? Αν κανεις ενα ονειρο για εναν ερωτα και μια ομορφη σχεση πώς θα φανταζοσουν την εικονα?
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
07-11-2017, 23:38 #9
Αν πούμε καθαρά σεξουαλικά προτίμηση πιστεύω είμαι bisexual, ιδανική σχέση θα ήταν με κάποια τρανς η cis(εκ γενετής γυναίκα) γυναίκα πιστεύω δεν θα μπορούσα να ερωτευτώ άνδρα, αν και η ζωή είναι όλο εκπλήξεις και ποτέ δεν ξέρεις παρόλα αυτά δεν πιστεύω πώς θα μπορούσα να συμβεί εύκολα.
07-11-2017, 23:42 #10
Οκ ευκολα ή δυσκολα καλο ειναι να ξερεις προς τα πού να κινηθεις. Αυτα τα ατομα που λες, trans και cis(αυτο δεν ξερω τι ειναι) εχεις καποιο τροπο να τα γνωρισεις? Κλαμπ που να συχναζουν? Δεν ξερω. Γιατι ειπες οτι ολο ψαχνεις σε ξενα σαητς, σε ελληνικα εχεις κοιταξει τι συμβαινει?
07-11-2017, 23:58 #11
trans γυναίκα είναι εκ γενετής άνδρας που νιώθει γυναίκα και ζεί ως γυναίκα , cis γυναίκα είναι μια εκ γενετής γυναίκα που νιώθει γυναίκα και ζει ως γυναίκα. Για κλαμπ νομίζω πως δεν υπάρχει σίγουρα στην πόλη μου (κατά 99% , είμαι επαρχία) , για να καταλάβεις ένα γκέι μπάρ υπήρχε και αυτό δεν λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, σε ξένα sites ψάχνω κυρίως πληροφορίες για την transgender κατάσταση (από απλά τρανς άτομα μέχρι ψυχολόγους και gender therapist μιάς και η τελευταία ιδικότητα ούτε που υπάρχει σαν υπηρεσία στην Ελλάδα από το λίγο που έχω ψάξει), ένα ελληνικό site/forum που θεωρείτε ενεργό αν και όχι πολύ δραστήριο είναι το queer.gr και είμαι μέλος .
08-11-2017, 00:04 #12
Οκ κι αυτο το σαητ που λες ειναι μια αρχη. Θα μπορουσες επαγγελματικα να μεταφερθεις σε μεγαλη πολη? Το εχεις σκεφτει?
08-11-2017, 00:16 #13
Το σκέφτομαι εδώ και χρόνια είτε για Αθήνα η Θεσσαλονίκη η ακόμα και το εξωτερικό έχω σκεφτεί σαν λύση, γενικά μου βγαίνει μια τάση να αφήσω πίσω τα πάντα, εννοώντας φίλους συγγενής , να κόψω κάθε επαφή με τα άτομα που τόσα χρόνια με γνώριζαν σαν άνδρα, γιατί πρώτα απ όλα δεν έχω τα ψυχικά αποθέματα να κάτσω να εξηγήσω στον κάθε έναν ξεχωριστά την κατάσταση ελπίζοντας ότι θα καταλάβει , και να αντέχω και τις άσχημες εκφράσεις που τυχών μπορεί να ξεστομίσουν ακόμα και άθελα τους, μόνο σε μία φίλη μου έχω την διάθεση να κάτσω να εξηγήσω τα πάντα και πραγματικά ελπίζω να καταλάβει, και ίσως όλα αυτά που περιγράφω να με κάνουν να φοβάμαι να αποδεχτώ πλήρως τον εαυτό μου.
08-11-2017, 00:24 #14
Ασε το κομματι αποκαλυψεις, εξηγησεις σε συγγενεις κλπ στην ακρη... ΕΝΑ βημα τη φορα. Πρωτα αντιλαμβανεσαι ποιος εισαι και τι θελεις. Μετα εξεταζεις τι περιβαλλον και ποιες συνθηκες χρειαζεσαι για να εισαι αυτο που θελεις. Οποτε εδω μαλλον συμφωνουμε οτι πρεπει να φυγεις απο την επαρχια. Προσανατολισου στο να βρεις μαρτυριες απο ατομα που περασαν τα ιδια με σενα και κινηθηκαν αναλογως. Σε μεγαλη πολη ή ακομα καλυτερα σε μερικες αλλες ευρωπαικες χωρες θα βρεθεις πιο ευκολα σε οικειο περιβαλλον. Κανε καμμια γνωριμια και απο φορουμ, fb, chat κλπ να μιλας για το θεμα σου. Αν πιστευεις οτι θα σε ανακουφισει ψυχικα μιλα και σε αυτη τη φιλη σου, ναι. Αλλα το κομματι γονεις, συγγενεις, γενικοτερο περιβαλλον απο παρεες μη-σημαντικες μην το φορτωσεις στον εαυτο σου σε εαυτη τη φαση. Too soon.
08-11-2017, 00:41 #15
Στην οικογένεια μου μίλησα εδώ και 1.5 εβδομάδα περίπου, στην μητέρα μου πρώτα γιατί ήθελα κάπου να μιλήσω και να τα βγάλω από μέσα μου, η αντίδραση της ήταν καλή θα έλεγα, βέβαια δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την κατάσταση, γιατί και εμένα δεν μου βγαίνει να τα τους τα πώ όλα τόσο έυκολα, ποτέ δεν είχαμε την καλύτερη επικοίνωνια σαν παιδί με γονείς, βέβαια στην μητέρα μου έχω πει κάποια πράγματα παραπάνω από ότι στον πατέρα μου ή τον αδερφό μου ,γιατί δεν ξέρω επικοινωνούμε λίγο καλύτερα με την μητέρα μου από ότι με τους υπόλοιπους. Η αλήθεια είναι ότι μετάνιωσα που το είπα στους δικούς μου γιατί δεν έχουν καμία γνώση πάνω στο θέμα(βέβαια έφυγε ένα βάρος από επάνω μου ) και πρέπει να τους τα εξηγήσω όλα από την αρχή , και νιώθω σαν να απολογούμαι για το ότι δεν είμαι σαν του υπόλοιπους..