Results 61 to 75 of 205
Thread: ΦΑΡΜΑΚΑ Κ.Α
-
14-11-2017, 20:05 #61
Anares εγω παντως θα αρχιζα τα φαρμακα προτου εξελιχθει σε κατι ακομα πιο βαρυ και μετα πρεπει να παιρνεις μεγαλη δοση φαρμακων ή δε σε πιανουν καν τα φαρμακα.
Το καλο ειναι να αντιμετωπιζεται νωρις οτι προκυπτει πριν καουν πολλα εγκεφαλικα κυτταρα...
Τα φαρμακα προστατευουν τον εγκεφαλο σου.
Αυτο που φοβασαι στα φαρμακα ειναι η καταστολη.
Υπαρχουν φαρμακα ή ενεσεις που δε καταστελλουν τοσο πολυ και υπαρχει ικανοποιηση απο τη ζωη.
Δεν ειναι οπως παλια...
Παρε τα χαπακια σου και τελειωσες. Τι βασανιζεσαι εδω περα..
Αργοτερα οταν πιασεις δουλεια κλπ. πως θα δουλευεις με αυτες τις σκεψεις ;
Εστω και σε μικρη δοση ρωτα ενα γιατρο αμα χρειαζονται φαρμακα.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
- 14-11-2017, 20:24 #62
Maus στη δουλεια υποβαλλω το μυαλο μου στη συγκεντρωση, λογω της ευθυνης που εχω. Αν και ομολογω πως εχω να παω μισο μηνα στη δουλεια...
Εσυ φιλε/φιλη μου δε φοβασαι την καταστολη; Δε νιωθεις απροστατευτος/η; Ζω με καταστολη μεσα στο σπιτι εδω και 22 χρονια που υπαρχω. Εμαθα να τη σιχαινομαι και να την μισω την καταστολη, να της εναντιωνομαι.
Παρ' ολα αυτα καταλαβαινω τι θες να πεις.Last edited by Delmem240118a; 14-11-2017 at 20:59.
14-11-2017, 21:05 #63
Το θέμα είναι ότι θα χειροτερευεις όσο περνάει ο καιρός, παλιά αυτά τα προβλήματα τα θεωρούσαν αννοια του εγκεφάλου και καταστρέφουν εγκεφαλικά κύτταρα όσο μενεις χωρίς φάρμακα, τα φαρμακα προστατεύουν τον εγκέφαλο
Εστάλη από MotoG3 στο E-Psychology.gr Mobile App
14-11-2017, 23:26 #64
15-11-2017, 02:31 #65
Aν είσαι troll πρέπει να σου δώσουν βραβείο συγγραφικής ικανότητας και ψυχολογικών γνώσεων.
Το λέω γιατί αν και δεν μπαίνω πολύ συχνά στο forum διαβάζω για αρκετούς που τρολάρουν πιθανόν από βαρεμάρα.
Απλά ο λόγος σου δεν μου έβγαλε αγωνία ή πόνο ή σύγχυση αλλά κάτι το μυθιστορηματικό και καλοχτισμένο.
Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό και ίσως να είναι απλά ευφράδεια στον λόγο.
Τέσπα το ερώτημα σου είναι δύσκολο να απαντηθεί έτσι απλά για το αν τα φάρμακα είναι καλό να τα πάρεις.
Οι γιατροί τους παράγοντες που κοιτάνε συνήθως για το αν χορηγήσουν φάρμακα είναι η σοβαρότητα της πάθησης, η λειτουργικότητα του ασθενή και αν τα συμπτώματα έχουν σοβαρή επίπτωση στην ποιότητα της ζωής του. Με λίγα λόγια μας θέλουν παραγωγικούς και κοινωνικά δραστήριους και να μη αποτελούμε κίνδυνο για την κοινωνία και τον εαυτό μας.
Έτσι για να σου απαντήσω:
Αν υποθέσουμε πως ότι γράφεις είναι αλήθεια
1ον λειτουργικά έχεις θέματα όπως αναφέρεις μιας και έχεις να πας μισό μήνα στην δουλειά...το πως εξασκείς την συγκέντρωσή σου αυτό δεν γνωρίζω πως το κάνεις και αν είναι εφικτό από άτομο που υποφέρει.
2ον αυτοτραυματίζεσαι και έχεις αυτοκτονικές τάσεις άρα αποτελείς κίνδυνο για τον εαυτό σου και την ίδια σου την ζωή
3ον ακούς φωνές και έχεις πιθανή παράνοια.
Ετσι καταλήγω χωρίς να θέλω να σε πείσω για κάτι πως τα φάρμακα αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις και μπορούν να σε επαναφέρουν σε μια καλύτερη κατάσταση.
Ο δρόμος για όλους είναι δύσκολος και στην αρχή επειδή συνήθως οι δόσεις είναι μεγάλες υπάρχει καταστολή και νιώθεις πιο αργός σε όλα. Με υπομονή η δόση μειώνεται σε συντήρησης και με τα κατάλληλα φάρμακα κ δόση μειώνονται οι παρενέργειες.
Ζύγισε τα και πάρε μια απόφαση όσο καταλαβαίνεις τι σου γίνεται.
Αυτά.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-11-2017, 02:52 #66
Αυτό δεν το περίμενα... ειλικρινά.... Τι λες άνθρωπέ μου;;; Άλλη δουλειά δεν είχα στη ζωή μου από το να κάνω πλάκες στο ίντερνετ! Και ειδικά με ένα θέμα τόσο σοβαρό!
Όταν μιλάω σε φίλους μου, δε με καταλαβαίνουν ακριβώς. Και σκέφτονται πως μάλλον τα' παιξα... Και με πονάει παρα πολύ που με αντιμετωπίζουν σαν ανόητο παιδάκι που μάλλον δεν είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του. Σκέφτηκα πως άνθρωποι με παρόμοια βιώματα και μεγαλύτερη εμπειρία, θα με καταλάβαιναν. Έτσι μόλις 3 μέρες πριν έφτιαξα ένα λογαριασμό στο φόρουμ, ώστε να επικοινωνήσουμε. Εγώ που ούτε φεισμπουκ δεν εχω! Με το ζόρι έχω μέιλ δλδ... Αλλά ήμουν έτοιμη να σκάσω και είπα να προσπαθήσω.
Να με συγχωρείς που η "ευφράδεια λόγου" μου δεν έβγαλε τον απαιτούμενο για τα γούστα σου πόνο!!
15-11-2017, 07:01 #67
Anares εχεις παει σε γιατρο ;
Ας μην ειναι ψυχιατρος ;
Εστω σε εναλλακτικης ιατρικης ;
Υπαρχουν και συμπληρωματα η βαλεριανα κλπ. που βοηθανε στο αγχος αμα ειναι κατι απλο.
Αλλα εμεις ολοι εδω περα ειμαστε ασχετοι και πρεπει γιατρος να σε δει.
Εμεις ειμαστε απλως ασθενεις με τις προσωπικες μας ιστοριες και δε μπορουμε να σε συμβουλεψουμε σωστα.
Υπαρχει και το πιο απλο η κυστεϊνη NAC N-acetylcysteine που δεν εχει καθολου παρενεργειες για τις ψυχωσεις και απο οτι λενε μετα απο 6 μηνες εχει αποτελεσμα για ψυχωσεις.
Περισσοτερα δες εδω οπως σου ειπα :
http://schizophrenia.com
και πηγαινε εκει πανω που λεει vitamins & supplements.
Επισης υπαρχει και το φυτικο συμπληρωμα ginkgo biloba.
Αμα δεν ειναι σχιζοφρενεια δηλαδη και ειναι ΙΔΨ ή κατι αλλο υπαρχουν και συμπληρωματα.
Το θεμα ειναι να δοκιμασεις κατι να γινεις καλυτερα και να μην καθεσαι απλως ετσι.
Αμα δεις οτι δε γινεσαι καλυτερα ουτε με τα συμπληρωματα αρχισε τα φαρμακα οπως θα σου πει ο ψυχιατρος.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
15-11-2017, 07:08 #68
Κανονικα θα πρεπει να υπαρχει καποια βοηθαει απο το κρατος, καποιος κοινωνικος λειτουργος σε τετοιες περιπτωσεις αμα ειναι ετσι τα πραγματα στο σπιτι σου.
Χωιρις να σου βαζω ιδεες, εισαι πια μεγαλη και αμα ειναι ετσι τα πραγματα στο σπιτι σου μπορεις και να φυγεις απο αυτο.
Η καταστολη οντως ειναι ασχημο πραγμα με τα φαρμακα τα οποια σε μεγαλες δοσεις σε χαζευουν (ελπιζω προσωρινα).
Το θεμα ειναι οτι αλλα φαρμακα δε καταστελλουν τοσο πολυ και επισης μετραει παρα πολυ η δοση του φαρμακου.
Δηλαδη αργοτερα οταν εισαι στη δοση συντηρησης δε θα υπαρχει καταστολη.
Επισης υπαρχουν και οι ενεσεις που εχουν πολυ λιγοτερη καταστολη.
Δηλαδη και η καταστολη ειναι χημεια... Εξαρταται απο το φαρμακο και τη δοση...
Υπαρχουν φαρμακα που θα νιωθεις περδικι με αυτα αμα σε πιανουν.
Εσυ που φαινεσαι και λειτουργικη ισως χρειαστει να παρεις μια ελαχιστη δοση που δε θα σου κακοφαινεται καθολου ή μονο στην αρχη λιγο και μετα θα την μειωσεις.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
15-11-2017, 10:46 #69
Kοίτα πιθανώς να παρεξήγησα και αν συνέβη κάτι τέτοιο ζητώ συγγνώμη. Απλά υπάρχουν πολλά φαινόμενα τρολινγκ από άτομα με πολλούς λογαριασμούς.
Πιθανώς ο λόγος σου και το ότι έχεις διαβάσει πολλά πράγματα πάνω σε ψυχολογία να μου έβγαλαν κάτι τέτοιο.
Εμένα πολλοί νόμιζαν ότι είμαι μπάτσος ή ψυχίατρος που ψαρεύει κ άλλα ξέρω γω για τον ίδιο λόγο του γραπτού λόγου.
Όπως είδες μπήκα στον κόπο να απαντήσω και αυτό θα ήθελα να κρατήσεις. Ελπίζω κάπως να βοήθησα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-11-2017, 17:38 #70
Ακριβώς Αλέξανδρε...
15-11-2017, 18:09 #71
15-11-2017, 18:19 #72
Ναι φιλε/φιλη μου maus πηγαινω εδω και δυο μηνες σε ψυχιατρο-ψυχαναλυτη.... αυτος μου ειπε να παρω τα αντιψυχωσικα... λεει θα μου φυγει το υπερβολικο αγχος που εχω, οι περιεργες ιδεες/αισθησεις και θα βοηθησει λεει και με τον ''αυτοκτονικο ιδεασμο'' (πρωτη φορα ακουσα τον ορο) και τις αναλογες τασεις αυτοκαταστροφης...
Απλα εγω οπως ειπα φοβαμαι να του μιλαω για τα παντα, φοβαμαι πως κατα καποιο τροπο θα μου παιξει κανα παιχνιδι περιεργο... δεν ξερω... αν χρειαστει λεει θελει να επικοινωνησει με συγγενικο μου προσωπο!!! Γιατι ρε γαμωτο μου;;; Εσυ/Εσεις πως καταφερες/ατε να ανοιχτεις/τειτε; Να μιλας/ατε με ανεση στο γιατρο;;;
Θα τσεκαρω αυτα τα φυσικα συμπληρωματα που λες. Σε ευχαριστω.
15-11-2017, 18:39 #73
κοιτα εγω το παλεψα χρονια. απο τα 14 παιδευομαι με διαφοα. στο γιατρο πηγα στα 24 και τωρα ειμαι 29.
καποια στιγμη μαζευονται τοσα πολλα που δε μπορεις να την παλεψεις.
η συμβουλη μου εμενα ειναι να παρεις φαρμακα αλλα να πας παραλληλα σε ψυχολογο οπωσδηποτε. μονο ετσι θα λυσεις τα θεματα σου. τα φαρμακα θα σε ηρεμησουν αλλα θελει δουλεια με εσενα.είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
15-11-2017, 19:00 #74
Δεκτη η συμβουλη σου, και προφανως βοηθας ρε serios. Και σε ευχαριστω. Απλα γιατι να σκεφτεις κατι τετοιο; Ναι μου αρεσει πολυ να γραφω απο παιδι, και ειμαι καλη σε αυτο. Δε σημαινει πως ειμαι τρολ ή δε ξερω τι αλλο νομιζεις... Επισης απ' οτι βλεπω και εσυ και αλλα παιδια εδω μεσα χειριζεστε καλα το λογο. Αλλα δε σκεφτηκα ποτε πως κανετε πλακα ή κατι τετοιο... Ειμαι αρκετα περηφανη, και με πειραξε αυτο που ειπες. Όσο για γνωσεις ψυχολογιας, δε θα έλεγα πως ξερω κάτι παραπανω απο λιγο Φροιντ.
Τωρα οσον αφορα τη λειτουργικοτητα που λες, παρατηρω πως ψιλοξεχναω. Δλδ κατι παω να πω και τα μπερδευω καπως στο μυαλο μου (ενας συνδιασμος πολλων σκεψεων, φωνων και αγχους), και ξεχναω την αρχικη μου σκεψη. Σημειωση: δεν μου συνεβαινε αυτο στο παρελθον... Εε τωρα να παθαινω ανοια απο αυτη την ηλικια, μαλλον χλωμο το κοβω... Επίσης γινομαι καχυποπτη. Όπως αυτο με το γιατρο που ειπα, που πιστευω οτι θελει με καποιο τροπο να με βλαψει ή οτι κατι σχεδιαζει κλπ. Εξάλλου δεν ηταν καν δικη μου ιδεα να παω σε ψυχοθεραπευτη. Μου ειπαν μια φιλη και το αγορι μου -μετα απο μια σειρα αυτοκαταστροφικων συμπεριφορων και πραξεων που με οδηγησαν στο νοσοκομειο- πως πρεπει να παω. ''Ανησυχουμε για σενα'' μου ελεγαν. Πφφ...Last edited by Delmem240118a; 15-11-2017 at 19:18.
15-11-2017, 19:47 #75
Aπλά παρεξήγησα αυτό που μου έβγαλε ο λόγος...μη το παίρνεις τόσο σοβαρά. Ζητώ συγγνώμη.
Κοίτα να δεις ... αν πάσχεις από κάτι στο φάσμα της ψύχωσης πιθανόν όσο το αφήνεις και με τις κρίσεις άγχους που πιθανόν να συμβαίνουν αυτό να οξύνεται.
Το ότι καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει άσχημα είναι καλό σημάδι και αν καταλήξεις να πάρεις φάρμακα πιθανόν η πρόγνωση σου να είναι θετική κ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στα σταματήσει ένας καλός γιατρός κάποια στιγμή.
Αν ξεκινήσεις αγωγή πρέπει να ξέρεις ότι δεν τα σταματαμε ποτέ μόνοι μας και δεν παίζουμε με την δόση.
Σε μένα η κατάσταση μου επιδεινώθηκε σε διάστημα 4 μηνών αρχικά με συμπτώματα μειωμένης συγκέντρωσης, αϋπνίας, και σιγά σιγά μπήκα στον κόσμο της παράνοιας κ της ψύχωσης.
Οπότε συμφωνώ με όσους είπαν ότι πρέπει να το προλάβεις.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti