Results 1 to 15 of 75
-
03-12-2014, 02:23 #1
Με προβληματίζει το πως θα επιβιώσω
Καλησπέρα στην παρέα του φόρουμ.Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει αρκετά το πως θα συνεχίσω να επιβιώνω.Είμαι 36 χρονών,μένω μόνος μου και σε δικό μου σπίτι και παρόλο που δουλεύω αντιμετωπίζω πρόβλημα επιβίωσης.Τα πράγματα στον επαγγελματικό χώρο μου από άποψη συμπεριφοράς είναι γενικά καλά αλλά τα τελευταία 4 χρόνια είμαστε στο θέμα των πληρωμών,χάλια.Αυτή την στιγμή έχω φτάσει να μου χρωστάνε κοντά στα 10.000€ και ζω με προκαταβολές.Τα έξοδα πολλά και εγώ προβληματίζομαι για το πως θα τα βγάλω πέρα.Επίσης στη δουλειά αυτή έρχομαι κατά τη 1 το μεσημέρι (κάποιες φορές και νωρίτερα) και τυχαίνει να καταλήξω κάποιες μέρες να φύγω 1 το βράδυ.
Αυτό με τα ωράρια το έχω συνηθίσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια αλλά το γεγονός ότι δε πληρώνομαι πια με τον κανονικό μου μισθό με έχει ρίξει πάρα πολύ ψυχολογικά.Και έτσι ενώ γενικά μου αρέσει το αντικείμενο που ασχολούμαι,πλέον δε δουλεύω με όρεξη γιατί ξέρω ότι δεν αποδίδει οικονομικά η προσπάθεια μου.
Κάθε μέρα υποσχέσεις απο τα αφεντικά,ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και να κάνουμε υπομονή.Προσωπικά έχω αρχίσει να κουράζομαι και δε ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση.Στήριξη απο γονείς δεν υπάρχει.Η οικογένεια μου (έχω ένα μικρότερο αδερφό) ζει με την σύνταξη του πατέρα μου και ίσα που τα βγάζει πέρα.Αλλωστε ποτέ δε θα έλεγα ότι ήμασταν πλούσιοι.Ο πατέρας μου πέρασε πραγματικά δύσκολα για να καταφέρει να κρατήσει το μαγαζί που είχε και να μας μεγαλώσει μέχρι να βγει στη σύνταξη και εκτός αυτού δεχθήκαμε ως οικογένεια,απίστευτο πόλεμο απο τις "αρχές" του τόπου και τελικά έγινε το χατήρι τους.Καταστάσεις που έφερναν στο σπίτι,καυγάδες και γκρίνια.Δυστυχώς η φτώχεια φέρνει γκρίνια.Ενώ μου την λένε για την δουλειά που διάλεξα να κάνω.Ο πατέρας για τα ωράρια και η μάνα για τις πληρωμές.Σαφώς και δεν έχουν άδικο αλλά δε μπορώ άλλη γκρίνια.
Σκέφτηκα να ξεκινήσω να πηγαίνω σε ψυχολόγο για το άλλο μου άλυτο και χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την αδυναμία μου να κάνω προσωπικές σχέσεις αλλά λόγω οικονομικού,δε κατάφερα να συνεχίσω να πηγαίνω.Πήγα στην πρώτη συνεδρία και δε μπόρεσα να κάνω δεύτερη.Είχα κανονίσει να κάνω 4 συνεδρίες το μήνα γιατί είχα για πολλοστή φορά υποσχέσεις ότι απο εδώ και στο εξής θα πληρωνόμαστε κανονικά.Αλλά μπα... ο χρόνος μου απέδειξε ότι αν πήγαινα στη 2η συνεδρία θα έπρεπε να βγάλω 10 μέρες με 2€.Και φυσικά απο την τράπεζα βρήκαν αφορμή να μου τηλεφωνήσουν και να μου υπενθυμίσουν ότι καθυστέρησα τη δόση..Και οκ ας έπαιρναν στο κινητό μου.Οι μακάκες της εισπρακτικής πήραν στο σπίτι των γονιών μου (δεν είπε ο τύπος τι με ήθελε αλλά φάνηκε ότι ήταν απο την τράπεζα ή κάποια τελοσπάντων υπηρεσία που χρωστάω) και έτσι έφαγα και απο εκεί γκρίνια.Έρχονται χριστούγεννα,νέα χρονιά και πραγματικά δεν μπορώ να χαρώ.Ειναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να πληρώσω μέχρι τέλος του χρόνου που πραγματικά θλίβομαι.Προβληματίζομαι γιατί δε ξέρω τι μου επιφυλλάσει το μέλλον.Και φυσικά συνεχώς ενοχλώ για χρήματα.Και έχω καταλήξει να νιώθω ότι είμαι ζητιάνος και όχι εργαζόμενος.
Σαφώς και δεν είμαι ο μόνος στην Ελλάδα του 2014 που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα και προφανώς υπάρχουν και άνθρωποι που είναι σε χειρότερη κατάσταση απο την δική μου.Δε ξέρω όμως πραγματικά τι να κάνω.Υπομονή; Να ελπίζω σε καλύτερες μέρες; Να έχω πίστη ότι τα καλύτερα έρχονται; οκ αυτό μου μένει να κάνω προς το παρόν.Μπορεί όντως να έρχονται καλύτερες μέρες και όλο αυτό να είναι ένα σχέδιο μιας ανώτερης δύναμης που δοκιμάζει τις αντοχές μου.Αυτή η ελάχιστη μικρή ελπίδα που δεν έχει σβήσει ακόμη μέσα μου και μου λέει "άντεξες μέχρι τα 20 σου χρόνια το bullying και τη μηδενική κοινωνική αποδοχή.Τα κατάφερες όμως να επιβιώσεις.Μη τα παρατήσεις τώρα.Κάνε υπομονή και θα ανταμειφθείς."
- 03-12-2014, 02:39 #2
Καλησπερα φιλε μου,Μαλλον πως μιλησαμε κ παλαιοτερα σε δημοσιευση που περιεγραφες ποσο δυσκολευεσαι να βρεις την καταλληλη γυναικα για να κανετε την οικογενεια σας,Μεσα στην κριση εισαι απο τους τυχερους που εχουν δουλεια κ σπιτι,Δυστυχως πρεπει να το παλεψεις επειδη ετσι κ δεν αποδιδεις οσο πριν στην δουλεια σου μπορει να βρεθεις με τον κινδυνο της απολυσης,Οπωσδηποτε πρεπει να κανεις το καλυτερο για τον εαυτο σου κ σε ψυχολογο να πας κ φαρμακευτικη αγωγη να παρεις ετσι κ σου πει προσπαθησε να πας σε κεντρο ψυχικης υγειας δωρεαν,Παραλληλα προσπαθησε να παρεις εστω ενα μερος απο τα 10000 που σου οφειλουν για να βαλεις στην ακρη,Επισης μην σκεφτεσαι αποκλειστικα τα χρηματα ο ανθρωπος δεν θελει αποκλειστικα χρηματα για να ειναι καλα πρεπει να βρεις κ μια λυση να μην εισαι τοσο μονος,Εισαι νεος ακομα κ δεν ειναι αργα να βρεις κ εσυ μια συντροφο,ποιο ειναι αυτο που φοβασαι σε μια προσωπικη σχεση?Οταν βρεις θα σου γεμισει την ζωη θα ηρεμησεις αρκετα
03-12-2014, 02:52 #3
εγω πιστευω οτι σε δουλευουν οσο μαζευονται λεφτα που σου χρωστανε πιος θα τα πληρωσει ολα αυτα
03-12-2014, 06:02 #4
κορζ θα σου έλεγα να ψάχνεις άλλη δουλειά στο αντικείμενο που σου αρέσει στο χαλαρό και αν βρεις κάτι και τσεκάρεις πως στην άλλη εταιρεία πληρώνουν να την κάνεις... αν και είναι ριψοκίνδυνο τέτοια εποχή να πας σε εταιρεία που δεν θα έχεις παρελθόν γιατί θα είσαι και από τους πρώτους που θα φύγει αν γίνει καμιά στραβή... (την πρώτη μου σκέψη κράτα, η δεύτερη ήταν επειδή είμαι κότα), επίσης για τα δάνεια που έχεις μπορείς να κάνεις διακανονισμούς και να σου μειώσουν την δόση, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς ακόμα και να τα παγώσεις για κάποιο διάστημα, αλλά θα σε συμβούλευα να αφήσεις τουλάχιστον ένα που να αποπληρώνεις κανονικά, απ' ότι κατάλαβα πληρώνεις πάνω από ένα πράγμα (δάνεια, δόσεις, κάρτες, δεν ξέρω) όσο για το ποσό που έχει μαζευτεί να σου χρωστάνε, και φαντάζομαι δεν θα είσαι ο μόνος... σκέφτομαι μήπως πάει για κλείσιμο η εταιρεία σου, δυστυχώς το έχω δει ακριβώς το ίδιο σε πολλούς γνωστούς μου και προφανώς τα λεφτά τα χάνεις... την γκρίνια των γονιών σου μην την ακούς αν σε ρίχνει κι άλλο..προφανώς και δεν έχουν καθόλου δίκιο απ' την στιγμή που εσένα το ωράριο δεν σε ενοχλέι και σε όποιον τομέα και να δούλευες η πιθανότητα να μην σε πλήρωναν υπάρχει... αν δεν το καταλάβαινουν κι όλας αραίωσε τις επισκέψεις σου... αφού σου κάνουν κακό... ίσως αυτοί οι άνθρωποι εκτονώνουν την δικιά τους πίκρα για τα δικά τους προβλήμτα με γκρίνια πάνω σου... δεν σημαίνει πως το κάνουν από κακό... αλλά το κάνουν.. και σε χαλάει.. οπότε αραίωσε
και κοίτα και αυτό που σου είπε η μυσπ... να βρεις κάποιον ψυχολογό δωρεάν... βέβαια δεν συγκρίνεται μ' αυτόν που θα επέλεγες... αλλά απ' το τίποτα θα βοηθήσει...
καλό κουράγιο και αν σε παρηγορεί οι περισσότεροι στην ίδια κατάσταση με την δικιά σου είναι..
03-12-2014, 14:55 #5
- In this old house where every door is open
μιας και δεν εχει μονο ο αλεξανδρος θειο, εχω κι εγω, εχω να πω κανε οτι εκανε ο θειος μου
Eκει που ηταν ετοιμος να τον μπαγλαρωσουν 5 τραπεζες, παντρευτηκε μια ηλιθια πλουσια :P Και μη φανταστεις καμια γρια μπαζολα, και 13 χρονια πιο νεα απο αυτον ειναι, και εμφανισιμη, και μορφωμενη και γιατρινα περικαλω με διδακτορικο :P
Περα απο την πλακα, οι εποχες ειναι δυσκολες και τα οικονομικα στεναχωρα! Αν μπορεις αλλαξε δουλεια, αλλιως αλλαξε χωρα!
03-12-2014, 15:45 #6
φιλε μου αν δεν εχεις τιποτα στο ονομα σου..μη πληρωνεις τιποτα στις τραπεζες! να πανε να γα***ουν οι παπαρες!
που ζητησαμε βοηθεια καποτε κ μας πηραν τα διπλασια σε τοκους! οι τοκογλυφοι τραμπουκοι!
εγω δεν πληρωνω το δανειο μου καιρο τωρα κ χεστηκα..τι θα μου παρουν?το βρακι? το κραγιον?το ρουζ?
ας μου τα παρουν...να γελασω κιολας!! ρε τιποτα!! μη κολωνεις καθολου φιλε μου!
εκτος κ αν εχεις πολλα σπιτια στο ονομα σου.πρωτη κατοικια δεν πειραζουν!
03-12-2014, 22:38 #7
Παντού τα ίδια...
Εγώ έχω πάθει το αντίθετο...
Βρήκα δουλειά που δε μου αρέσει αλλά με πληρώνει κανονικά.
Βασικό φυσικά...
Και ενώ θέλω πολύ να φύγω φοβάμαι να φύγω γιατί δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναβρώ και φυσικά αν θα με πληρώνουν τυπικά όπως εδώ...
Και εμένα η ψυχολογία μου σκατά λοιπόν.
Κάθε μέρα πάω με το ζόρι εκεί και σπάνε τα νεύρα μου, πέφτω ψυχολογικά και δεν ξέρω...
04-12-2014, 00:48 #8
Αστα να πάνε.Εμένα μου αρέσει αυτό που κάνω.Και το κλίμα μεταξύ των συναδέλφων είναι γενικά καλό.
Αλέξανδρε δίκιο έχεις.Αλλωστε δεν είμαι ο μοναδικός που του χρωστάνε τόσα πολλά.Bάλε ακόμη μεγαλύτερα ποσά για άλλα 3 άτομα συν μερικά ακόμη και απλά καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούμε αυτά τα χρήματα.Αν και πλέον σήμερα που ξαναέκανα θέμα,έρχονται καλύτερες μέρες σύμφωνα με τις οποίες θα παίρνω κοντά στα 1100€ ανά μήνα προκειμένου να μειωθεί και το προηγούμενο υπόλοιπο.Και τα μισά να παίρνω πάλι καλά θα πω.Η ελπίς πεθαίνει τελευταία.Θα δείξει στο άμεσο μέλλον..
Μυσπ έχεις δίκιο.Κάποια πράγματα μετά και απο ένα τελευταίο γεγονός,τα έχω αποκλείσει ότι θα συμβούν στη ζωή μου.Ναι τα χρήματα μπορεί να μην φέρνουν την ευτυχία αλλά και το αντίθετο άκρο είναι χάλια.Οσο για τον κίνδυνο της απόλυσης δεν είναι αυτό που με προβληματίζει.Ολο το σύστημα στηρίζεται πάνω μου.Παραέχω αυξημένη αίσθηση καθήκοντος για να αφήσω να πάνε όλα χάλια.Η δουλειά όλων των συναδέλφων στηρίζεται πάνω σε μένα.Αν εγώ κάνω βλακείες,καταρρέει η δουλειά όλων.Και όσο χάλια και να είμαι ψυχολογικά,δε θα το αφήσω να συμβεί αυτό.
Στην περιοχή μου υπάρχουν άλλες 2 επιχειρήσεις με το ίδιο αντικείμενο.Και εκεί η κατάσταση στα οικονομικά είναι στα ίδια χάλια.Εχουν άλλωστε έρθει αρκετοί από τις άλλες 2 εταιρίες σε εμάς,ευελπιστώντας σε καλύτερες πληρωμές και καλύτερο κλίμα.Οι άλλοι δε φτάνει που δε πληρώνουν,είναι συνέχεια και πάνω απο το κεφάλι τους να τους βρίζουν όλη μέρα.Οποιος έρχεται εδώ σε μας,εντυπωσιάζεται απο το πόσο καλή επικοινωνία έχουμε μεταξύ μας οι συνάδελφοι και το πόσο "χύμα" είναι και τα αφεντικά.Ισως γιατί και οι ίδιοι ξέρουν ότι δεδομένων των συνθηκών,δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας.Και φυσικά την "κάνανε" σε σύντομο χρονικό διάστημα.Απορούσαν βέβαια και με μένα πως αντέχω και κάνω 12ωρα καθημερινά συν κυριακές.Αλλά βλέπεις εγώ δεν έχω προσωπική ζωή (και ούτε βλέπω να αποκτάω με τα μυαλά που κουβαλάω) και έτσι δε με πολυχαλάει αυτό.Με χαλάει όμως να μην έχω χρήματα στη τσέπη να κάνω πράγματα που μου αρέσουν.
Ευχαριστώ όλους σας για την στήριξη.Δε με παρηγορεί όμως που υπάρχουν και άλλοι στην ίδια κατάσταση με μένα.Με λυπεί που νέα παιδιά στην Ελλάδα του 2014,αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.Με λυπεί που άνθρωποι στην πιο παραγωγική ηλικία τους,παλεύουν καθημερινά με ψυχολογικά προβλήματα.Last edited by Deleted-member-19102015; 04-12-2014 at 01:26.
04-12-2014, 01:12 #9
Δεν έχω πολλά σπίτια στο όνομα μου παρά μόνο 1 σπίτι και ένα αυτοκίνητο.Και το ποσό που έχει απομείνει είναι λιγότερο απο αυτά που μου χρωστάνε απο την δουλειά.Ομως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν έχω να το πληρώσω.Και έχω ήδη κάνει διακανονισμό εδώ και ενάμιση χρόνο και λόγω αυτού, έχω ήδη δώσει το μισό ποσό σε τόκους.Και αν συνεχίσω άλλα 2,5 χρόνια με τον διακανονισμό,θα έχω πληρώσει τα διπλάσια χρήματα.Αν τα δώσω μετρητοίς,γλιτώνω αρκετά χρήματα.Και αυτό μου την σπάει.Γιατί ξέρω ότι αν πληρωνόμουν κανονικά,θα είχα ήδη ξεχρεώσει.
04-12-2014, 02:18 #10
βασικα γιατι δε βρισκεις μια αλλη δουλεια για να τη κανεις απο κει βερεσε θα δουλευεις?
04-12-2014, 13:52 #11
\γι αυτο λεμε οτι οι τραπεζες ειναι απατεωνες!!
πληρωνεις τα 2πλασια σε τοκους..εγω με τοσους διακανονισμους που εχω κανει στο παρελθον για ενα καταναλωτ.δανειο 15000 εχω πληρωσει ηδη τα λεφτα κ χρωσταω κ απο πανω..γι αυτο κ γω δεν πληρωνω κ ας μου παρουν ο.τι εχω..τι να κανω..
αφυο δεν μπορω να περασω τον μηνα ..
04-12-2014, 14:49 #12
Αλέξανδρε δίκιο έχεις αλλά θα αναφέρω μερικούς λόγους
1.Μου αρέσει αυτό που κάνω
2.Στην Ελλάδα του 2014 είναι όλα ρευστά.Σήμερα πας κάπου και σε πληρώνουν και αύριο δε σε πληρώνουν
3.Ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα φτιάξει
4.Ανησυχώ ότι σε άλλη δουλειά,δε θα έχω το ίδιο καλό κλίμα μεταξύ των συναδέλφων.Εδώ μέσα <<λύνω και δένω>> και έχω κερδίσει τον σεβασμό όλων των συναδέλφων.Και με τα αφεντικά μιλάμε στον ενικό και χωρίς διάφορες "γλύκες" επειδή ειναι αφεντικά
5.Αν φτιάξουν τα πράγματα στις πληρωμές είναι καλύτερα να "είσαι ο πρώτος στο χωριό παρά ο τελευταίος στην πόλη"
6.Για να πάω κάπου αλλού πρέπει να είναι όντως καλύτερα.Δηλαδή να πληρώνομαι κάθε μήνα και με μισθό 750-800€ και να έχω κανονικά ασφάλιση και ένσημα και να μην έχω τα αφεντικά πάνω από το κεφάλι μου να με πιέζουν να κάνω την δουλειά μου.Εδώ τα αφεντικά ξέρουν ότι και θα χαζέψω στο νετ (όπως κάνω τώρα) αλλά όταν πρέπει να βγει η δουλειά,θα βγει και χωρίς να με πιέσουν.
7.Εχω ακόμη υπομονή.Οχι όση παλιότερα άλλα έχω
07-12-2014, 03:52 #13
Ποιό περίπου είναι το αντικείμενο της δουλειάς σου? Και σε ποιά περιοχή μένεις? Δεν είναι απαραίτητο να πεις συγκεκριμένα, μπορείς να πεις στο περίπου. Δυστυχώς το θέμα αυτό το έχω ξανα-ακούσει, και με ακριβώς αυτά τα ποσά (10.000 και 11.000 αντίστοιχα). Αλλά και εγώ, πάλι μπαίνω μέσα χρόνο με το χρόνο, αν και όχι μισθωτός. Και παρατηρώ ότι στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχει "τρίχα" που να μην την ανακαλύψει και κάποιος άλλος. Κάθε τι, που βρίσκω διαφορετικό από το σύνολο, υπάρχει και κάποιος/οι άλλοι που να βρίσκουν τα ίδια. Είναι τόσο ανταγωνιστικό το περιβάλλον που δεν πέφτει "τρίχα".
07-12-2014, 17:38 #14
Η περιοχή που μένω είναι επαρχιακή πόλη που αρχίζει απο Κ και το αντικείμενο που ασχολείται η επιχείρηση (δε ξέρω πως να το περιγράψω ώστε να μην αποκαλυφθεί εύκολα δημόσια) αρχίζει απο Κ ή Τ. Το επάγγελμα αυτό το λένε και Κ...... αλλά και Τ.......
08-12-2014, 12:39 #15
- still searching for the right place.....
Η κατάσταση που περιγράφεις παραέχει πολλά πλεονεκτήματα για να βροντήξεις κ να φύγεις, άσε που από τις περιγραφές σου, τίποτα αξιοσημείωτες εναλλακτικές δε μου φαίνεται να υπάρχουν. Τώρα θα μου πεις, τί να το κάνεις αν σε έχουν απλήρωτο.......? Κατά τη γνώμη μου κάνε λίγο υπομονή ακόμα, όσο αντέχεις. Αν πάλι δε δεις φως στο τούνελ κ είσαι ήδη στο ενοίκιο ψάξε κάτι σε άλλη πόλη, διαφορά δεν θα υπάρχει. Αν εκεί που είσαι δεν πληρώνεις ενοίκιο, νομίζω άλλη επιλογή εκτός της υπομονής δεν έχεις.