ψυχωση και σπουδες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

ψυχωση και σπουδες

καλησπερα
    ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο σας εχει βοηθηθει απο τους καθηγητες στο πανεπιστημιο να περασει τα μαθηματα λογω ψυχωσης και αν ναι με ποιο τροπο?προφορικο , πιο ευκολες ερωτησεις?επισης αν καταγραφεται στο πτυχιο οτι βοηθηθηκε , ευχαριστω εκ των προταιρων

Senior Member
    τη σχολη εισαι? φυσικα και δεν καταγραφεται στο πτυχιο...... ανθρωποι ειναι βοηθανε......

Senior Member
    φαρμακευτικη..σε εχουν βοηθησει κ σενα με το πτυχιο?σου εδιναν διαφορετικο γραπτο η διαφορετικο τροπο εξετασης?ενημερωσε με λιγο αν ξερεις ευχαριστω χ

Senior Member
    εγω ειχα αλλα προβληματα, στο τριτο ετος ξεκινησα προφορικα γιατι ειμαι δυσλεκτικος και ποιστοποιησα τοτε τη δυσλεξια μου για να καταφερο να τελιωσω τη σχολη
    στα μεσα του τριτου ετους τη ξεκινησα χωρις να εχω περασει μαθημα μεχρι τοτε, και με βοηθησαν να προσαρμοστο στα προφορικα...... πριν δεκαπεντε χρονια αυτα.....
    τοτε ειχα καταθλιψη και τραυματικο αγχος και πανικους, και εκανα θεραπεια για τρια χρονια με σεροπραμ...... την ψυχωση την αποκτησα πριν 4 χρονια.......

στα ιδια θεματα απαντουσα , απλα στα πρωτα μαθημα που εδωσα με εσπρωξαν λιγο στη βαθμολογια και περασα καποια εργαστηρια και μαθηματα χαλαρα

Senior Member
    Υπάρχει η δυνατότητα βοήθειας για άτομα με κάποια μαθησιακά προβλήματα και θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα που σέβεται τον εαυτό του.
    Βέβαια ο τρόπος που γίνεται στην ελληνική εκπαίδευση δεν τιμά κανέναν για τον λόγο ότι δεν είναι ενήμεροι για θέματα όπως η δυσλεξία πχ και τις ιδιαιτερότητες ενός παιδιού με αυτα τα θέματα και πολλές φορές παρατηρείται μια άνιση μεταχείριση είτε ευνοόντας ένα παιδί με δυσλεξία δίνοντας βαθμό χωρίς κάποιο αντίκρισμα σε γνώσεις, σε βάρος της πλειοψηφίας των άλλων μαθητών που κοπιάζουν, είτε αδικώντας το παιδί με την ιδιαιτερότητα μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του.

Θα μπορούσες να το συζητήσεις με κάποιον έμπιστο καθηγητή ή τον προϊστάμενο του τμήματος ζητώντας εχεμύθεια και διακριτικότητα.
    Η ψύχωση είναι άλλο ζήτημα που δεν νομίζω να είμαστε από τα άτομα που ευνοούνται γενικά στην ζωή.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti