xanax και υπνος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Κοζανη
    Posts
    160

    xanax και υπνος

    παιδια να ρωτησω κατι ,,, μου εδωσε ενας συναδελφος xanax και παιρνω απο μετα απο μεγαλη υπερενταση ... ειτε απο δρομολογιο (ειμαι οδηγος) η απο εντονη στρες .. μια φορα τη βδομαδα το πολυ... λετε να μου γινει εξαρτηση? νομιζω οτι με βοηθαει γιατι εχω προβληματα στρες και αυπνια

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    47
    ναι ειναι εθιστικα. οι γιατροι τα δινουν για κρισεις πανικου, αγχοι, φοβιες, οχι αϋπνια.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    αθηνα
    Posts
    16,721
    Αμα μπορεις να το ελεγκξεις , καλως , γιατι εμενα μουχει γινει εθισμος , ειναι ιδαιτερως εθιστικο φαρμακο .......

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Κοζανη
    Posts
    160
    Δεν ξέρω πόσο αιθηστικο μπορεί να μου γίνει παίρνοντας ένα τη βδομάδα.. Αυτό φοβαμαι . Ξέρω ότι δεν είναι για αυπνια απλα η αυπνια μου οφείλεται σε άγχος και στρες.. Ευχαριστώ

  5. #5
    Το xanax είναι αγχωλυτικό και συνταγογραφείται για να καταπραϋνει τα συμπτώματα Άγχους, Φοβίας, Κρίσεων Πανικού. Δεν τα θεραπεύει όμως. Η θεραπεία τους-όπως και η θεραπεία της Αϋπνίας, είναι ένας διαφορετικός δρόμος που ειναι σωστό να πάρει κάποιος με την καθοδήγηση ενός γιατρού.

    Η Αϋπνία είναι θέμα σοβαρότατο! Το Xanax δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά ούτε και άλλα χάπια που είναι καθαρά ηρεμιστικά. Ξέρουμε σε τι χώρα ζούμε και πως μια διπλή κοκκινογραμη συνταγή για ν αποκτήσουμε αυτά τα χάπια δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί.
    Φίλοι μου, τα ηρεμιστικά και το xanax είναι μεγάλο λούκι. Παρα πολλοί δεν τα παίρνουν κατόπιν συμβουλής Σοβαρού Γιατρού-όχι ασυνείδητου Συνταγάκια ή της θειάς Μερώπης και καταλήγουν όχι μονο το προβλημα τους να μην λύνουν αλλά να μπαινουν μεσα σ ένα σοβαρότερο, τον Εθισμό.

    Εμένα μου είχε δώσει ο γιατρός μου xanax στην πρώτη φάση της θεραπείας μου που ήταν Η Αγχώλυση για 2 εβδομάδες. Μετά μου είπε επι λέξη "τα σταματάμε. Δεν μπορεί να συνεχίσει κάποιος να τα παίρνει επι μήνες γιατι ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ".

    Τα xanax και τα ηρεμιστικά έχουν και μυοχαλαρωτική δράση, γι αυτό δεν δίνονται σε επαγγελματίες οδηγούς-ούτε καν σε απλούς οδηγούς, γιατί επηρεάζουν τ' αντανακλαστικά. Αν είσαι επαγγελματίας οδηγός κι αντιμετωπιζεις σοβαρό θέμα Αϋπνίας μίλα με εναν γιατρό να σε βοηθήσει. Αν παίρνεις αγχωλυτικά ήδη-μόνο επειδή μπόρεσες απλά να τα βρεις, το κατόφλι για τα ηρεμιστικά είναι πολυ κοντύτερα απ όσο νομίζεις. Εκεί που νομίζεις ότι έχες τον Έλεγχο, εκεί πιάνεις τιμόνι...
    (ή μπαίνει και το αλκοόλ στην εξίσωση. Ακόμα χειρότερο το λούκι).

    Βρές λύση Στο Αληθινό Πρόβλημα, μη μπαλώνεις όπως-όπως-και κυρίως μόνος σου ένα σύμπτωμα. :)

  6. #6
    xaka10
    Guest
    Απαντησαν οι προλαλησαντες πολυ κατατοπιστικα στο ερωτημα σου απλα να προσθεσω οτι ειναι τα πιο εξαρτησιογονα ηρεμιστικα τα zanax απο τα πιο εθιστικα που υπαρχουν με συντομο χρονο δρασης δηλαδη καλυπτει αγχος ανησυχια και τα λοιπα που το συνταγογραφουν, για συντομο χρονο μετα η θα πρεπει να ξαναπαρεις η θα το καταπολεμας μονος σου αλλα θελει πολυ προσοχη στην οδηγηση γιατι ειδικα στην αρχη που δεν τα χει μαθει ο οργανισμος επηρεαζει αρκετα την προσοχη και τη συγκεντρωση.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    9
    καλησπέρα, αρχικά να αναφέρω ότι με έπιασε μια μικρή κριση πανικου πριν απο 3 μήνες - για πρωτη μου φορα. έκανα όλες τις παθολογικες εξετάσεις και όλα καλά, Δυστυχώς έχω εδώ και 1,5 μηνά προβλήματα με τον ύπνο μου. αν και έπεφτα ξερός ξυπνούσα αρκετά νωρίς κατά τις 5 και μετά δεν με ξαναέποιανε. όσο περνούσαν οι μέρες μετά ξυπνούσα 3-4 το πρωί και ύστερα από πολλές ώρες προσπάθειας θα κοιμόμουνα κατα τις 6 η 7 το πρωί. αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είμαι όλο και ποιο κουρασμενος κατα τη διάρκεια της ημέρας. τελικά πήγα πριν 15 μερες σε ψυχίατρο και μου έδωσε τα xanaz τον 0,25 για 3 φορές την ημέρα ( το βραδυ 05). στην αρχή όλα καλά.... χαλαρωσα και είχα ύπνο. εδώ και 5 μέρες πάλι είμαι ανήσυχος και γενικά μια ξυπναω μια κοιμάμαι γυρίζω 5-6 φόρες και λαγοκοιμάμαι! τελικά τι μου συμβαίνει καθως απο τις αυπνίες που είχα μου εμφανίστηκαν και ταχυκαρδίες κλπ. μήπως θα πρέπει να αυξήσω τις δόση η τη συχνότητα τον φαρμακων μου? και πώς παλεύεται αυτο το αχγος για να έχω ξανα το φυσιολογικό μου ύπνο όπως πρίν!!!!!!

Similar Threads

  1. υπνος
    By MARTZI in forum Θέματα Ύπνου
    Replies: 25
    Last Post: 14-01-2016, 01:08
  2. υπνος...
    By pandelic85 in forum Θέματα Ύπνου
    Replies: 1
    Last Post: 06-02-2013, 12:57
  3. ο ύπνος κι εγώ.
    By νιφάδα in forum Θέματα Ύπνου
    Replies: 18
    Last Post: 27-10-2012, 01:13
  4. Ύπνος
    By Νάντια in forum Θέματα Ύπνου
    Replies: 7
    Last Post: 06-09-2012, 23:28
  5. 'Υπνος, ύπνος και πάλι ύπνος...
    By Konstantinoss in forum Θέματα Ύπνου
    Replies: 15
    Last Post: 06-10-2011, 11:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •