Σχέση χωρίς συναίσθημα ή με διάφορες είναι δυνατή ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

Σχέση χωρίς συναίσθημα ή με διάφορες είναι δυνατή ?

Με αφορμή το περιστατικό μιας γνωστής μου έχω λίγο προβληματιστεί .
    Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή .Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς σχέση και η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα .Πέρασε πολλα και σε θέματα υγείας αλλά και σε διαπροσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο .Αναπόφευκτα έχει μάθει να ζει με έναν τρόπο ζωής της τρίτης ηλικίας .Δεν έχει πολλά ενδιαφέροντα ,ίσως καθόλου ,ούτε είχε βρεθεί κάποιος να την προσελκύσει .Θέλει να κάνει οικογένεια αλλά έχει κάποια κολλήματα .
    Το τελευταίο διάστημα λοιπόν την προσέγγισε κάποιος αξιόλογος άντρας με τον οποίο αρνείται να βγει .Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν πολλά κοινά οπότε θεωρεί πως είναι χαμένη υπόθεση .Έχει στο νου της κάτι πιο ρομαντικό και θέλει να ερωτευθεί .Συν ότι έχει τώρα και κάποιο πρόβλημα υγειας(ξεπερνιέται αλλά θέλει χρόνο) που την κάνει ακόμα πιο ευάλωτη πιο συναισθηματική .Νομίζω ότι φοβάται δεν ξέρω τον εαυτό της ,να μην πληγωθεί .Να ζήσει λίγο φυσιολογικά ..Σκέφτεσαι δε ότι είναι πια πολύ μεγάλη και δεν έχει πια πολλαπεριθωρια ..

Μεγάλη δεν είναι αλλά δεν είναι και μικρή .Πρέπει να είναι 35-37 νομίζω αλλα τώρα αν σκεφτείς πολλούς κακοθελητες που αρχίζουν πάει πέρασε η μπογιά της είναι γεροντοκόρη κλπ Θεωρώ βέβαια πως μια γυναίκα σε αυτή την ηλικία είναι ακόμα νεοτατη (όχι απαραίτητα επειδή είμαι και εγώ κάπου εκεί ) και έχει τη δυνατότητα να ζήσει όπως θέλει ..ως μια νέα γυναίκα .

Εγώ. Από τη μια καταλαβαίνω οτι παίζει ρόλο το συναίσθημα αλλα από την άλλη αν θες να φτιάξεις τη ζωή σου δεν κάνεις λίγο και τα στραβά μάτια ?

Ουσιαστικά αναρωτιέμαι .Βλέπεις κάποιον δεν σε ελκύει η δεν έχεις τα ίδια ενδιαφέροντα .Το προχωράς και όπου πάει ?Πρέπει οι σύντροφοι να είναι ταιριαστοί η μπορεί να συνυπάρξουν με αρκετές διαφορές ? Και ο έρωτας πάει περίπατο ?
    Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι αν ο άλλος φέρεται καλά σε μια γυναίκα τότε αυτή πρέπει να είναι ευτυχισμένη .Μπορεί όμως να είναι χωρίς συναίσθημα ?
    Η συντροφικότητα είναι ένας συμβιβασμός μια λογική ?
    Νομίζω ειναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που βρήκαν η που ζουν τον έρωτα της ζωής τους η απλά τον έρωτα και πάνε καλά ..Θα ήθελα γνώμες

Senior Member
    Για μένα σχέση χωρίς συναίσθημα δεν είναι δυνατή, αν δεν είμαι ερωτευμένη δεν θέλω ούτε να με αγγίξει ο άλλος...κι είμαι κατά του να κάνεις τα στραβά μάτια, δεν θα είσαι ευτυχισμένη έτσι...προσωπικά καλύτερα μόνη μου παρά αυτό...κι είμαι 39, πιο μεγάλη απ' την κοπέλα που λες...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Κάπως έτσι σκέφτομαι και εγώ ,αλλαλεω μήπως είμαι εγώ λάθος ..Έχω υπάρξει σε σχέση που δεν τον ήθελα τον άλλο με το σκεπτικό ότι μπορεί να είναι καλός να μου φέρεται καλά κλπ .
    Σου έχει συμβεί κυκλάμινο κάτι τέτοιο? Δλδ να μη σε ελκύει ο άλλος αρχικά να βγείτε και να σε κερδίσει μετά ?

Senior Member
    Το να ερωτευτείς και με ανταπόκριση κι όλας είναι λαχείο .Δεν ξέρω το σκέφτομαι πολύ ότι τελικά και ο έρωτας κάποια στιγμή θα φύγει ..
    Από την άλλη αν ας πούμε δεν δώσεις μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο μήπως είναι λάθος ?Εννοώ μήπως με το ότι δεν σε ελκύει η δεν ταιριάζεις χάσεις ένα σημαντικό άνθρωπο τελικά ?
    Και αυτοί σπανίζουν ..

Senior Member
    Αν σε βλέπει όμορφη κ θα σ φερθεί καλά κ θα τον αγαπήσεις ασ πούμε εμένα οι φίλοι μου τις κοπέλες μου τις βλέπανε μέτριες εγώ όμως που δουλεύω από μικρός κι έχω άλλα μάτια κι αντίληψη της βλέπω κουκλαρεσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by mara035 View Post
    Κάπως έτσι σκέφτομαι και εγώ ,αλλαλεω μήπως είμαι εγώ λάθος ..Έχω υπάρξει σε σχέση που δεν τον ήθελα τον άλλο με το σκεπτικό ότι μπορεί να είναι καλός να μου φέρεται καλά κλπ .
    Σου έχει συμβεί κυκλάμινο κάτι τέτοιο? Δλδ να μη σε ελκύει ο άλλος αρχικά να βγείτε και να σε κερδίσει μετά ?
    Αν εννοείς εμένα, κύκνο με λένε όχι κυκλάμινο...

Όχι, δεν μου έχει συμβεί γιατί αν δεν με ελκύει δεν θα βγούμε...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Άρα elis εσύ πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί να σε προσελκύσει αργότερα με τη συμπεριφορά του ?Να σε κάνει δλδ να τον θες .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Αν εννοείς εμένα, κύκνο με λένε όχι κυκλάμινο...

Όχι, δεν μου έχει συμβεί γιατί αν δεν με ελκύει δεν θα βγούμε...
    Ναι οκ την έκανα την πατάτα λόγω ταχύτητος εσένα εννουσα κυκνε ..Συγγνώμη για το όνομα .
    οπότε δεν δίνεις καν ευκαιρία ..

Senior Member
    Το να ερωτευτείς και με ανταπόκριση κι όλας είναι λαχείο .Δεν ξέρω το σκέφτομαι πολύ ότι τελικά και ο έρωτας κάποια στιγμή θα φύγει ..
    Από την άλλη αν ας πούμε δεν δώσεις μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο μήπως είναι λάθος ?Εννοώ μήπως με το ότι δεν σε ελκύει η δεν ταιριάζεις χάσεις ένα σημαντικό άνθρωπο τελικά ?
    Και αυτοί σπανίζουν ..
    Αν δεν με ελκύει ή δεν ταιριάζω δεν θα περνάω καλά άρα δεν θα είναι σημαντικός για μένα...Ναι, μπορεί ο έρωτας να φύγει με τα χρόνια και τότε θα είναι ακόμα χειρότερα αν δεν ταιριάζει το ζευγάρι γιατί δεν θα υπάρχουν τα πρώτα μέλια που σε κάνουν να δέχεσαι πολλά...Θα υπάρχουν διαφωνίες και καβγάδες...

Senior Member
    Ναι οκ την έκανα την πατάτα λόγω ταχύτητος εσένα εννουσα κυκνε ..Συγγνώμη για το όνομα .
    οπότε δεν δίνεις καν ευκαιρία ..
    Δεν πειράζει... :)

Ε, όχι, δεν νιώθω καλά να βγω με κάποιον αν δεν μου αρέσει, αν δεν μου προκαλεί κάποιο θετικό συναίσθημα...και μ' αυτό δεν εννοώ να έχει εμφάνιση μοντέλου αλλά να μου βγάζει κάτι συμπαθητικό το παρουσιαστικό του...αν δεν μου αρέσει καθόλου δεν μπορώ να βγω...

Κατά τη γνώμη μου όλα είναι πολύ σχέτικα, και το πως ερμηνευει ο καθένας τον έρωτα και την αγάπη είναι πάλι σχετικό.
    Είναι ελάχιστες φορές, που ίσως προκύψει αυτό το απόλυτα αμοιβαίο, είναι γεγονός. Να πάθεις δηλαδή κεραμύδα και να πάθει και ο άλλος εξίσου. Συνήθως είτε πρόκειται για ενθουσιασμό που φεύγει έίτε πάντα κάποιος θέλει πιο πολύ άλλος λιγότερο Από μια αποψη καμία από τις δύο θέσεις δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη. Βέβαια, υπάρχουν αρκετές διαβαθμίσεις στα συναισθήματα, και να μην είσαι ερωτευμένος εάν ο άλλος σου βγάζει κάτι και νιώθεις σεξουαλική έλξη, γιατί να μην βγει?? Σημασία όμως έχει και το χάσμα, όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο.. Αν για παράδειγμα σου αρέσει κάποιος χαλαρά και εκείνος δηλώνει ερωτευμένος, λογικό να πνιγείς και να εστιάζεις περισσοτερο στο τι δεν νιώθεις παρά στο τι νιώθεις, γιατί τα συναισθήματα σας έχουν μεγάλο χάσμα και πρέπει να δώσεις μια απάντηση ενώ ουτε είσαι απόλυτα στο ναι αλλά ούτε και στο όχι.. Αν από την άλλη και οι δύο το βλέπετε χαλαρά και το χάσμα είναι μικρό τότε μπορεί να υπάρχει εξέλιξη..
    Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο από όλα είναι η ελευθερία για μένα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως κάθε σχέση πρέπει να είναι ανοικτή και ελευθερη. Αν κάποια στιγμή και τα δύο άτομα επιθυμούν πραγματικά αποκλειστική σχέση τότε αυτό θα είναι μια φυσική εξέλιξη. Αν ο ένας επιθυμεί το κάτι παραπάνω αλλά ο άλλος όχι, τοτε δεν υπάρχει κάποιο νόημα στη σχέση..
    Τώρα αν θες να βγεις με κάποιον που δεν σου κινει κάτι συναισθηματικό μέχρι στιγμής, μπορείς να το δοκιμάσεις χαλαρά ή ακομη και μια φιλική συνανστροφή, αρκεί να μην δεσμευτείς τελικά και εγκλωβιστείς σε κάτι που πραγματικά δεν σε γεμίζει..
    Last edited by Magdalinx; 20-11-2017 at 04:22.

Senior Member
    Ο ερωτας , οταν περασουν τα πρωτα πυροτεχνηματα , ειναι συντροφικοτητα και αμοιβαια κατανοηση , διαλογος για τα παντα , ...........................συμβιβασμος ισως ειναι μετα απο πολλααααα χρονια γαμου ,αμα συμβιβαστεις και στην σχεση , δεν ειναι καθολου ευοιωνο ......παντα περιμενω να μου κανει καποια το κλικ , αλλιως δεν κανω σχεση .....η κανω σχεση ( εχω κανει ) με ημερομηνια ληξεως ......

Senior Member
    Νομιζω οτι ο τιτλος ειναι λαθος. Δεν μπορει να μην υπαρχει συναισθημα σε μια σχεση. Εννοεις σχεση χωρις ερωτα.
    Για εμενα το κυριοτερο αρχικα, θα πρεπει να υπαρξει ενα ενδιαφέρον για το για τον αλλον παρομοιο με αυτο μιας επερχομενης φιλιας και οπωσδηποτε αμοιβαια ελξη για σεξ. Αυτα τα δυο αποτελουν τα βασικα στοιχεια για το πρωτο κλικ που λεμε που θα φερουν και τον ερωτα και την αγαπη.

Ο κεραυνοβολος ερωτας, αυτος που παταει σε ανασφαλειες και κενα, συνηθως παει παρεα με πονο και πολυ συμβιβασμο, με φοβο και

Senior Member
    σχεση χωρις ελξη και συναισθημα δεν εχει κανενα νοημα για μενα.
    αλλα δεν ειναι απαραιτητο οτι θα νοιωσεις εντονη ελξη την πρωτη στιγμη που θα δεις καποιον.
    σχεση δεν χρειαζζεται να κανεις, ουτε χωρις συναισθημα, ουτε με το ζορι.
    μπορεις να κανεις απλη παρεα, ομως.
    μερικες φορες η ελξη ερχεται αφου γνωρισεις καποιον κι οχι απο την πρωτη στιγμη.

Senior Member
    Σχέσεις υπάρχουν πολλών ειδών. Θα αναφερθώ σε αυτή που λέμε "σχέση ζωής", που σημαίνει μοίρασμα, συμπόρευση και συντροφικότητα (άσχετα αν τελικά διαρκέσει μια ζωή ή μια εβδομάδα)

Η πείρα με έχει διδάξει πως αν δεν υπάρξει μια ερωτική χημεία από την αρχή, οτιδήποτε προκύψει στη συνέχεια θα πατά σε γυάλινα πόδια. Με τον όρο "ερωτική χημεία" δεν περιορίζομαι στη σεξουαλική έλξη, αλλά αναφέρομαι σε μια συμβατότητα αισθητική (μου αρέσει να την/τον βλέπω/ακούω/αγγίζω), νοητική (με ενδιαφέρει να κουβεντιάζουμε, τον θεωρώ ευφυή, εκτιμώ τη στάση του απέναντι στη ζωή, βρίσκω πως έχει χιούμορ), συναισθηματική (αυτό που λέμε "κατανόηση").

Κι επειδή όλα αυτά φαντάζουν πολύ "λογιστικά", για μένα το κριτήριο είναι ένα: Όταν φέρνεις το πρόσωπο αυτό στο νου, τι νιώθεις; Όλα αυτά περί ευκαιρίας που πρέπει να δώσεις στον άλλο, περί μελλοντικής εξέλιξης της σχέσης (ποιάς σχέσης;) είναι καθαρά νοητική επεξεργασία προσωπικών σου φόβων (μοναξιά, θάνατος). Αυτό απαντά και στο ερώτημά σου: Σχέση χωρίς συναίσθημα ΔΕΝ υπάρχει. Αν λοιπόν ΝΙΩΘΕΙΣ πως γουστάρεις να είσαι μαζί με κάποιον χωρίς να τον περάσεις από νοητικό κόσκινο, προχώρα. Αν νιώθεις ψιλοαδιάφορα, βάλτον στη λίστα των "κοινωνικών γνωριμιών" και προχώρα παρακάτω.

Page 1 of 2 12 LastLast