αλκοολισμός, προσπαθώ να σώσω το μπαμπά μου - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 144
    Έγραψα μια απάντηση δεν βλέπω να μπήκε σας στέλνω ξανα, συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι. Θα καταφύγω σε ειδικό αν χρειαστεί το εχω στο μυαλο μ. Αυτή τη στιγμη με ήρεμει αυτο π κανω κ κράξτε με έχετε δίκιο αλλα δεν εχω χρονο για τιποτα αλλο. Περιμενω πως κ πως να παμε στη γιατρό τέλη τ μηνα. Κατι αισιόδοξο ρε παιδια ; Το ξερω πως δε θα μ χρύσωσε το χάπι κ σωστα κανετε. Αλλα δε βλέπετε τιποτα στον ορίζοντα ; Εγω σας λεω πως κ μονο π πήγε σ γιατρό κ καλα για να μιλήσω εγω ηταν η πρόφαση αλλα αποφάσισε να μιλησει αυτος , για μένα κ αυτο ειναι άθλος

Senior Member
    Quote Originally Posted by ladylou View Post
    Σε ψυχίατρο δεν ξερω αν εχει διαφορά. Καλα δεν ειμαι γτ υπάρχει το προβλημα κ καλα δεν πρόκειται να γίνω οτι κ να μ πει ο κάθε γιατρός όσο υπάρχει το προβλημα. Ισως βελτιώσει τη διάθεση μ αλλα καλα δε θα ειμαι ποτε όσο υπάρχει το αγκάθι .
    Αν ο πατέρας σου τελικά δεν κόψει το αλκοόλ και συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που είναι πιθανό σενάριο, τότε αυτό σημαίνει ότι θα είσαι δυστυχισμένη για όσον καιρό διαρκεί αυτό? Αυτό είναι το σχέδιο της ζωής σου?

Senior Member
    Θα καταφύγω σε ειδικό αν χρειαστεί...
    Πότε κατά την γνώμη σου θα χρειαστεί? όταν θα είσαι ένα βήμα πριν την κατάρρευση?

Senior Member
    Έγραψα μια απάντηση δεν βλέπω να μπήκε σας στέλνω ξανα, συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι. Θα καταφύγω σε ειδικό αν χρειαστεί το εχω στο μυαλο μ. Αυτή τη στιγμη με ήρεμει αυτο π κανω κ κράξτε με έχετε δίκιο αλλα δεν εχω χρονο για τιποτα αλλο. Περιμενω πως κ πως να παμε στη γιατρό τέλη τ μηνα. Κατι αισιόδοξο ρε παιδια ; Το ξερω πως δε θα μ χρύσωσε το χάπι κ σωστα κανετε. Αλλα δε βλέπετε τιποτα στον ορίζοντα ; Εγω σας λεω πως κ μονο π πήγε σ γιατρό κ καλα για να μιλήσω εγω ηταν η πρόφαση αλλα αποφάσισε να μιλησει αυτος , για μένα κ αυτο ειναι άθλος
    Εσυ βλεπεις αυτα που θελεις να δεις για να εχεις καποιο λογο να αυτοεπιβραβευεσαι για ο,τι κανεις.
    Μη ζητας πληρωμενες απαντησεις. Εμεις σαν τριτοι βλεπουμε οτι πινει ακομα, αυτο.
    1 φορα το μηνα επισκεψη για συνταγογραφηση αντικαταθλιπτικου σε ψυχιατρο, δεν ειναι ουτε κατα διανοια ο τροπος για να αντιμετωπιστει ο αλκοολισμος.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Οχι αν δεν παει καλα θα φυγω από τη ζωή τους. Δε θα επιτρέψω να με δηλητηριάζει.

Συμφωνώ απλά η γιατρός έκρινε πως πρεπει να δούμε αν θα βοηθηθεί απο τα φάρμακα η μια φορά το μηνα ηταν μονο η αρχη. Παιδια κ η πίεση εχει αρνητικά αποτελέσματα ενα βήμα τη φορά. Ειδικός ειναι κατι θα ξερει ... ας την εμπιστευτούμε για αρχη. Όσο για τη βελτίωση ισως ενα ποσοστό ειβαι της φαντασίας μ αλλα αν ήθελε να κόψει τη θεραπεία θα το έκανε όσο κ αν ημουν εγω βδέλλα όσο κ αν χτυπιόμουν. Και στο παρελθόν εχω παρακαλέσει, εχω βρίσει εχω εχω ... αλλα δεν έκανε κανενα βήμα. Ο πατερας μ σε ψυχίατρο;;; ΘΑΥΜΑ το θεωρώ! Ελπίζω τωρα να ειναι διαφορετικά ..... έστω κ συμπτωματική αντιμετώπιση της κατάστασης π περνάει για αρχη ώστε να δωθεί η βάση για βελτίωση. Γιατι ο αλκοολισμός ειναι το σύμπτωμα τι τον οδήγησε πρεπει να λυθεί αλλα θελει χρονο

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    1 φορα το μηνα επισκεψη για συνταγογραφηση αντικαταθλιπτικου σε ψυχιατρο, δεν ειναι ουτε κατα διανοια ο τροπος για να αντιμετωπιστει ο αλκοολισμος.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!!

Άκου πως έχουν τα πράματα Lady.... Εσύ έχεις όλη την καλή θέληση (και μπράβο σου) να "σώσεις" τον πατέρα σου. Στην πραγματικότητα δεν έχεις την δύναμη να το κάνεις αυτό γιατί δεν έχεις τις γνώσεις και γιατί δεν μπορείς να είσαι αποστασιοποιημένη από το πρόβλημα. Όταν αναστατώνεσαι από τα γεγονότα δεν μπορείς να προσφέρεις βοήθεια παρά μόνο να ζητήσεις. Οι ειδικοί που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις έχουν εκπαιδευτεί πολλά χρόνια για μπορούν να βοηθούν τους εξαρτημένους. Αν λοιπόν νομίζεις ότι ο ρόλος σου απέναντι στον πατέρα σου είναι θεραπευτικός (όπως ανέφερες) τότε έχεις μπλέξει άσχημα. Σου προτείνω να πάρεις τηλέφωνο στο ΚΕΘΕΑ ΣΗΜΕΡΑ. Αυτοί θα σε καθοδηγήσουν και θα σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου και μάλιστα Δωρεάν.

Εχω παρει ... ξέρεις ποια ειναι η απάντηση ; Μονο αν το θελει ή εισαγγελική παρέμβαση. Δεν ειναι για όλους τους ανθρώπους εύκολο να πάνε σ ομαδικό. Αποκλείεται δηλαδή να το πήρε απόφαση; Ειδικός δεν ειμαι κ φυσικά κ δεν ειμαι ικανή, συμπαράσταση προσπαθώ να προσφέρω. Όσο για τη γιατρό ανέφερα πως δε θα περιοριστούμε με συνταγογράφηση μια φορά το μηνα.

Ρε παιδια γτ να το κάψουμε από τωρα; Αφού ο άνθρωπος έκανε κάποια βήματα. Εχει καταλάβει κάποια πραγματα. Ο χρόνος δε θα δείξει; Εννοείται οπως εσείς ειμαι κνεγω επιφυλακτική δεν ειμαι ονειροπαρμένη αλλα αφού εγινε μια αρχή ας τη στηρίξω από το τίποτα κατι ειναι κ αυτό.

Senior Member
    Ρε παιδια γτ να το κάψουμε από τωρα; Αφού ο άνθρωπος έκανε κάποια βήματα. Εχει καταλάβει κάποια πραγματα. Ο χρόνος δε θα δείξει; Εννοείται οπως εσείς ειμαι κνεγω επιφυλακτική δεν ειμαι ονειροπαρμένη αλλα αφού εγινε μια αρχή ας τη στηρίξω από το τίποτα κατι ειναι κ αυτό.
    Εκανες αρχη προς λαθος κατευθυνση, αυτο σου λεμε. Πολυ σωστα σου απαντησαν απο το ΚΕΘΕΑ. Πρεπει να το θελει ο ιδιος.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Θελω να σας ξεκαθαρίσω πως εκτιμώ πολύ π μ αφιερώνετε το χρόνο σας. Δε θέλω να γίνομαι γραφική και αν υπερασπίζομαι τη θέση μου είναι γτ θέλω να πιστέψω σ ενα καλύτερο μέλλον. Να πιστέψω πως θα βγει το καλο μπορεί να μην τα παμε τέλεια αλλα κ μονο π για πρώτη φορά μετά από καιρο άρχισε να ξεδιπλώνει τη σκέψη τ κ να μας ανοίγεται σαν οικογένεια για το προβλημα είναι ενα λιθαράκι. Ειλικρινά σας ευχαριστώ. Έψαχνα γενικά συζητήσεις για αλκοολικούς κ όσο μπορω θα σας ενημερώνω γτ μπορεί κάποιος να περνάει τα ιδια κ να θελει να δει πως προσπαθεί κάποιος να το αντιμετωπίσει. Μπορει κάποιος να θελει να δει πως κ άλλοι περνάνε δυςκολα.

Quote Originally Posted by savatage View Post
    Εκανες αρχη προς λαθος κατευθυνση, αυτο σου λεμε. Πολυ σωστα σου απαντησαν απο το ΚΕΘΕΑ. Πρεπει να το θελει ο ιδιος.
    Αυτή ήταν η μοναδική μ δυνατότητα. Αυτή και την κατέκτησα με πολλή προσπάθεια. Ισως μελλοντικά στραφούμε κ σε τέτοιες κατευθύνσεις. Από το τιποτα κατι ειναι κ αυτό ισως μια μικρή πρόοδος

Senior Member
    Δε σε κραζουμε ουτε σου τη λεμε, απλως δεν απανταμε αυτο που ζητας να ακουσεις. Θελεις να πιστεψεις πραγματα αλλα αν πιστευεις κατι που ακομα δε συμβαινει, θα γκρεμοτσακιστεις. Γινε πιο αυστηρη μαζι του, πιο απολυτη και παρτον στο ΚΕΘΕΑ να μιλησει με ειδικους και να αντιμετωπισει το προβλημα καταματα. Μην κρυβεις απο τη μανα σου οτι πινει ακομα. Μην τον καλυπτεις και μην τον κανακευεις.
    Η ψυχιατρος την ιδια συνταγη μπορει να εδινε σε εκατονταδες ατομα που δε θα ηταν και αλκοολικοι... Δεν ειναι αρμοδιοτητα της να αναλαβει εξολοκληρου μια τετοια περιπτωση.
    Καλη δυναμη σε σενα πανω απο ολα που εισαι νεο κοριτσι και αν το αποφασισει και ο μπαμπας σου να φερθει σαν ενηλικας και σαν πατερας και συζυγος, καλη επιτυχια και σε αυτον!

Senior Member
    Μια σημαντική διευκρίνηση!!!

Στο ΚΕΘΕΑ λειτουργεί ομάδα στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας του χρήστη χωρίς να είναι απαραίτητη η συμμετοχή του χρήστη. Άσχετα λοιπόν από το αν ο πατέρας θέλει η όχι να πάει, μπορείς να πας εσύ. Μπορείς να συμμετέχεις εσύ σε μία ομάδα ή να λάβεις εσύ συμβουλευτική από εκεί.

Senior Member
    Και τότε ίσως μπορέσεις να βοηθήσεις και τον πατέρα σου

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast