αλκοολισμός, προσπαθώ να σώσω το μπαμπά μου - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 144
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    Ladylou το ενδεχομενο λεω εγω τωρα να ανυικατεστησε τον εθισμο στο αλκοολ με αλλο εθισμο οπως η υπερφαγια στη ζαχαρη την σκεφτηκες?
    Ειναι γνωστο σεναριο αυτο οι εθιαμενοι οταν καθαριζουν να κολλανε σε αλλα πραγματα φαγητο σεξ εργασια σχεσεις συνεξαρτηση.....

Το αλλο πιο πανω που λενε για τα ναρκωτικα δεν ισχυει καν το γεγονος οτι μπλεκεις.....
    Πας και τα βρισκεις μονος σου......εμμονη καταναγκασμος παρορμηση αυτοκαταστροφη και ψυχικα τραυματα συμπληρωνουν το παζλ των εθισμενων που δεν μπλεκουν απο μαγκια αλλα ψαχνουν λαθος τροπο θεραπεια γιαυτο που τους συμβαινει......νομιζω ειναι πιο λογικο αυτο που λεω απο την καραμελα που λενε οτι μπλεκεις....τι να μπλεξεις καριερα ειναι η τοξικομανια?
    Το ξαναλεω πολλοι πινουν αυτοι που κολλανε και δεν σταματανε εχουν την ασθενεια ειναι ετσι η προσωπικοτητα τους....
    Καλυπτουν τα συναισθηματικα κενα τους με κατι εξω απο αυτους....
    Γεια σου kavkaz!

Από αυτά που λες μου γεννιέται η απορία...αφού είναι ασθένεια η εξάρτηση, μπορεί να "κολλήσει" με κάτι καλό ας πούμε;
    Γιατί φυσικά αν το ρίξει στα γλυκά ο άνθρωπος θα πάθει ζάχαρο έχει και μια ηλικία, αλλά μπορεί να κολλήσει με κάτι λιγότερο βλαπτικό όπως ένα χόμπυ, πχ να πηγαίνει για ψάρεμα ή να παίζει τάβλι κι ας εθιστεί όσο θέλει σε αυτό; Θεωρείς οτι αυτό θα ήταν μια λύση να προσπαθήσει να αντικαταστήσει έναν εθισμό όπως είναι το αλκοολ με κάτι "θετικό" ή λέω βλακείες;

Senior Member
    Γεια σου ελισαβετ....
    Απο μονος του να το κανει αυτο οχι δεν γινεται....το ζητουμενο ειναι να αλλαξει η ψυχικη διαθεση να καλυψει δλδ ενα καρο συναισθηματα που τα βιωνει σε μεγαλη ενταση....ενοχες ντροπη θλιψη θυμος φοβος ανασφαλεια ΚΕΝΟ κτλπ....ολα αυτα νομιζω δεν καλυπτονυαι με ταβλι η ψαρεμα....βεβαια δεν καλυπτονται ουτε με αλκοολ και ουσιες....στην αρχη ναι αλλα μετα διαλυεται η ζωη και του εθισμενου και επηρεαζονται και οι παραπλευροι.....
    Ο εθισμος ποτε δεν ειν καλος....
    Με οτι καταπιανεσαι το ξεσκιζεις το φτανεις στα ακρα με αποτελεσμα να δημιουργεις προβληματα.....
    Μονο αν εισαι σε διαδικασια αναρωσης απεχεις απο αλκοολ.ουσιες κτλπ τοτε τυχαινει να βγει σε καλο π.χ εθισμος στην ασκηση στην υγιεινη διατροφη στη μορφωση αλλα και παλι χρειαζεται καθοδηγηση....
    Το κλασικο συμπτωμα των εθιαμενων ειναι οτι δεν ξερουν τι σημαινει μετρο....
    Slipknot-Psychosocial......

Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    Ladylou το ενδεχομενο λεω εγω τωρα να ανυικατεστησε τον εθισμο στο αλκοολ με αλλο εθισμο οπως η υπερφαγια στη ζαχαρη την σκεφτηκες?
    Ειναι γνωστο σεναριο αυτο οι εθιαμενοι οταν καθαριζουν να κολλανε σε αλλα πραγματα φαγητο σεξ εργασια σχεσεις συνεξαρτηση.....

Το αλλο πιο πανω που λενε για τα ναρκωτικα δεν ισχυει καν το γεγονος οτι μπλεκεις.....
    Πας και τα βρισκεις μονος σου......εμμονη καταναγκασμος παρορμηση αυτοκαταστροφη και ψυχικα τραυματα συμπληρωνουν το παζλ των εθισμενων που δεν μπλεκουν απο μαγκια αλλα ψαχνουν λαθος τροπο θεραπεια γιαυτο που τους συμβαινει......νομιζω ειναι πιο λογικο αυτο που λεω απο την καραμελα που λενε οτι μπλεκεις....τι να μπλεξεις καριερα ειναι η τοξικομανια?
    Το ξαναλεω πολλοι πινουν αυτοι που κολλανε και δεν σταματανε εχουν την ασθενεια ειναι ετσι η προσωπικοτητα τους....
    Καλυπτουν τα συναισθηματικα κενα τους με κατι εξω απο αυτους....

Οχι μονο το εχω σκεφτεί αλλα το εχω διαβάσει κιόλας! Γι αυτο εχω δεύτερες σκέψεις. Δεν αντιμετωπίζω με αφέλεια την κατάσταση. Απλώς σιγουρα εκτός απο την εξάρτηση σε κατι διαφορετικό πιθανότατα το ζητάει κ ο οργανισμός σαν αποτελεςμα της αποτοξίνωσης του . Αναρωτιόμουν λοιπόν αν πρεπει να απελπιστω κ για αυτο η αν τυχαίνει να ειναι φάση π περνάει μόλις προχωρήσει η ολη διαδικασία της αποτοξίνωσης -απεξάρτησης.

Quote Originally Posted by JohnT View Post
    Δε πινει καθολου?

Κοιτά στις 28 μερες δοκίμασε 5 φορες. Τωρα εδω κ 7 μερες δεν εχει πιει τιποτα. Φυσικά εχει κ εμενα σαν βδέλλα οποτε δεν ξερω τι αξία εχει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ladylou View Post
    Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ... πότε την παλεύω ποτε οχι ... η επόμενη συνέδρια θα γινει αρχές Δεκέμβρη. Προς το παρόν εχει αρχίσει αλλη φάση, η έντονη επιθυμία για γλυκά... τρώει συνεχεια σοκολάτες κ δε μπορω να τον σταματήσω ... η γιατρός μ είχε πει οχι γλυκά γτ κανουν πιο έντονη την επιθυμία για αλκοολ και οπως διάβασα σε ξένα σάιτ ισχύει. Επίσης, ανέφεραν πως εχει “παρόμοια” αποτελέσματα με το αλκοολ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! μακάρι να αρχίσει λιγο οργανωμένα επισκέψεις στη γιατρό να δούμε καμία άσπρη μερα!
    Παρακαλω κοριτσι μου.
    Επειδη βουταει σε αλλο εθισμο, προσπαθησε να τον ξεγελας με γλυκα για διαβητικους. Με στεβια, γλυκαντικα κλπ
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Quote Originally Posted by savatage View Post
    Παρακαλω κοριτσι μου.
    Επειδη βουταει σε αλλο εθισμο, προσπαθησε να τον ξεγελας με γλυκα για διαβητικους. Με στεβια, γλυκαντικα κλπ
    Εχει διαφορά savatage? Την επόμενη φορά π θα παρει θα τ προτείνω αυτα! Μιλησα κ με τη γιατρό χθες γτ ειναι άρρωστος κ δε θα μπορέσει να παει αυτή την εβδομαδα κ μ είπε πως θελει να τ αυξήσει το cymbalta. Ναι της λεω να τ πω εγω να το αυξήσει;;;; Αν μάθει πως πήρα θα θυμώσει! Και τελικά της ειπα να τον παρει αυτή κ καλα... Ο πατέρας μ με τους ξένους μπορει να ειναι πλ καλος. ενώ πριν απο μια ωρα τ είχα υπενθύμησει πως τελειώνουν τα φάρμακα κ δεν πρεπει να διακοπούν απότομα κ πρεπει να πάμε στη γιατρό η να πάρουμε αλλα μέχρι να πάμε και δυσανασχέτησε. Στο τηλ βέβαια ηταν αρνάκι, τολμώ να πω πως χάρηκε π την άκουσε. Τ έκανε εντύπωση που τον σκέφτηκε η γιατρός.... που να ξέρες καημένε. Αυτα τα δυςκολα τ χαρακτήρα τ να μην είχα! Ειναι σημαντικό ο κάθε γιατρός να εχει απο κοντά τον ασθενή ... θα κλείσω με μια καλημέρα σε όλους!

Senior Member
    Καλημέρα macgyver,
    Σταμάτησε αυτή η επιθυμία από μόνη της ή έπρεπε να επιβληθείς σ αυτο;
    Καλημερα , οxi , δεν σταματουσε , μετα την καταναλωση αλκοολ , ηθελα να πιω πορτοκαλαδες , 3-4 , για γλυκαντικο .......δεν μπορουσα να επιβληθω , ουτε υπηρχε λογος , αλλωστε επρεπε να ισοφαρησω την αφυδατωση που προκαλει η καταναλωση αλκοολ ........διψαγα πολυ την αλλη μερα , ηθελα και κατι γλυκο , και τοριχνα στις πορτοκαλαδες με στεβια , να μην παχαινω κιολας .....η τις επινα συγχρονως με το κρασι προληπτικα ......χοντρικα επινα 1 μερος αλκοολ ( κρασιου ) και 1 μερος ποτροκαλοστεβιας ........

παντως θα συμφωνησω οτι αν δεν το θελησει ο ιδιος ο ασθενης , δεν κοβεται το αλκοολ , μεχρι σε ειδικο ειχα καταφυγει για την διακοπη του , αποτελεσμα 0 ...............ακομη κι αυτοι που καταφευγουν σε κεντρα αποτοξινωσης , μονο ενα 15 % τα καταφερνει οριστικως κι αμετακλητως να διακοψει το αλκοολ ......

Mac εμείς είμαστε στη φάση που σταμάτησε κ εχει αυτή την επιθυμία. Διάβασα πως αντικαθιστά κάποιες ουσίες που λείπουν τωρα π δεν πίνει αλκοολ δοπαμινη κτλ. Υποθέτω πως κ γι αυτο αυξήσε το ενα φάρμακο. Σημερα ειμαι συντηρητικά αισιόδοξη. Ολα συντηρητικά πάντα....

Senior Member
    Εχει διαφορά savatage? Την επόμενη φορά π θα παρει θα τ προτείνω αυτα! Μιλησα κ με τη γιατρό χθες γτ ειναι άρρωστος κ δε θα μπορέσει να παει αυτή την εβδομαδα κ μ είπε πως θελει να τ αυξήσει το cymbalta. Ναι της λεω να τ πω εγω να το αυξήσει;;;; Αν μάθει πως πήρα θα θυμώσει! Και τελικά της ειπα να τον παρει αυτή κ καλα... Ο πατέρας μ με τους ξένους μπορει να ειναι πλ καλος. ενώ πριν απο μια ωρα τ είχα υπενθύμησει πως τελειώνουν τα φάρμακα κ δεν πρεπει να διακοπούν απότομα κ πρεπει να πάμε στη γιατρό η να πάρουμε αλλα μέχρι να πάμε και δυσανασχέτησε. Στο τηλ βέβαια ηταν αρνάκι, τολμώ να πω πως χάρηκε π την άκουσε. Τ έκανε εντύπωση που τον σκέφτηκε η γιατρός.... που να ξέρες καημένε. Αυτα τα δυςκολα τ χαρακτήρα τ να μην είχα! Ειναι σημαντικό ο κάθε γιατρός να εχει απο κοντά τον ασθενή ... θα κλείσω με μια καλημέρα σε όλους!
    Εχει διαφορά ναι, η επεξεργασμενη ζαχαρη προκαλει εθισμο και αλλες σοβαρες βλαβες στην υγεια.
    Κοιτα η αληθεια ειναι οτι το συμπαλτα ειναι γνωστο οτι ανοιγει την ορεξη και καποιοι ασθενεις παχαινουν πολυ με αυτο. Μην του το πεις ομως. Απλα παρτου γλυκα για διαβητικους, οχι πως δε θα παχυνει ετσι κι αλλιως λογω των εξτρα λιπαρων και θερμιδων γενικα, αλλα τουλαχιστον να μην εθιστει στην επεξεργασμενη ζαχαρη. Πες και στη μαμα σου να προσεχει στο μαγειρεμα οσο γινεται και στο σπιτι αποφυγετε να εχετε πολυ παχυντικα σνακ.
    Κριμα που εχασε τη συνεδρια, ελπιζω να την αναπληρωσει συντομα.

Καλημερα και σε σενα και καλο κουραγιο!
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Junior Member
    Καλημέρα! Έχω περάσει από την κατάσταση σου νομίζω για να ξεκινήσω! Είμαι 25 χρονών, ο πατέρας μου είναι στα 53... Πίνει από όταν ήταν αυτός 23..! Μέναμε μέχρι πριν από 5 μήνες από όταν ήμουν ακόμα 8 χρονών (οι δικοί μου είναι χωρισμένοι από όταν γεννήθηκα!) σε διαφορετική πόλη! Η σχέση μας πάντως άριστη... Μπορεί να μιλούσαμε και κάθε μέρα στο τηλέφωνο όλα τα χρόνια και να βρισκόμασταν απλώς πιο αραιά λόγω απόστασης. Τα τελευταία 3 περίπου χρόνια ο πατέρας μου άρχισε να επαναλαμβανεται, να λέει κάποια ψέματα, να πλάθει κάποιες ιστορίες από το μυαλό του και να χάνει τις δυνάμεις του σταδιακά. Αξίζει να αναφερθει ότι δούλευε από τα 16 του (με μια παύση 2 χρονών όταν πήγε φαντάρος) στο ίδιο μαγαζί με λάστιχα αυτοκινήτων μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Τον προηγούμενο λοιπόν Δεκέμβριο το αφεντικό του (σχέση ζωής πλέον μετά από 35 χρόνια!) αναγκάστηκε να του πει να σταματήσει από την δουλειά λόγω του ότι δεν μπορεί πλέον λόγω του αλκοολισμού να σταυρώσει κουβέντα με πελάτη σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς και να σηκώσει βάρος σε σχέση με παλιά..! Μετά από 5 μήνες στην ανεργία έπεσε σε αρκετά μεγάλη μορφή κατάθλιψης χωρίς βέβαια να το παραδέχεται (αλκοολισμός και κατάθλιψη πάνε πακέτο - το έχω ψάξει πολύ το θέμα και μπορώ να σου απαντήσω σε πολλά άμα θες απλά είναι πολύ μεγάλη η αυζητηση) και τον 6ο κιόλας μήνα ανεργίας του ειδοποιήθηκα ένα βράδυ από τον κολλητό του που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία ότι τον βρήκε σπίτι με μια μορφή εγκεφαλικού και τον πήγε στο νοσοκομείο. Την μεθεπομενη κιόλας μέρα ήμουν εκεί (εγώ Θεσσαλονίκη και αυτός Αθήνα - γι αυτό και δεν πήγα την ίδια στιγμή*) και τον είδα μέσα στο νοσοκομείο 20 κιλά κάτω με την τελευταία φορά που τον άφησα 4 περίπου μήνες πριν και το πιο σημαντικό ... Να μην με θυμάται! Ούτε τον εαυτό του δεν αναγνώριζε πια. Φυτό εντελώς που λένε. Δεν ήξερε ποιος ήταν , τι έκανε, δεν μπορούσε να περπατήσει πλέον , ούτε καν να σταθεί στα πόδια του ..! Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε περάσει ρους τελευταίους μήνες σε κίρρωση του ήπατος προχωρημενου βαθμού και είχε περάσει από μια μορφή ηπατικης εγκεφαλοπαθειας που δεν του επέτρεπε να χρησιμοποιεί πάνω από 30% του εγκεφάλου του. Ο νευρολόγος μου είπε ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσει να επανέλθει, 2 γιατροί το ίδιο σε διάστημα ενός μήνα. Προκειμένου να χάσω την δουλειά μου στην Θεσσαλονίκη όπου με περίμεναν αποφάσισα σε ένα βράδυ να τον φορτώσω στο αυτοκίνητο και να τον φέρω σπίτι μου! Κάναμε ολόκληρο ταξίδι προσέχοντας να μην μου ανοίξει κάποια πόρτα κ.Τ.λ., (μιας και ήταν στο μυαλό σαν παιδάκι!) , φτάσαμε και για να μην τα πολυλογώ (πράγμα που κάνω ήδη!!) πέρασα 2 από τους δυακολοτερους μήνες στη ζωή μου διότι είχα βάλει αποκλειστική στο σπίτι, μιλούσα συνέχεια με γιατρούς και δεν μου έδιναν καμιά ελπίδα, πήγαινα σε νοσοκομείο και η μόνη μου λύση που μου έδιναν οι γιατροί ήταν να τα παρατήσω ώστε να μην χάσω και την δική μου ζωή, να βρω ένα κέντρο χρόνιων παθήσεων και να τον κλείσω μέσα μέχρι να πεθάνει... Εγώ αποφάσισα να εξαντλήσω μέχρι και την τελευταία τελευταία ελπίδα που θα μπορούσα να έχω τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά , τον κράτησα σπίτι (ενώ όλοι επεμεναν ότι δεν υπάρχει ελπίδα και να μην το κανω) μέχρι που ένα βράδυ ως δια μαγείας ο πατέρας μου μου μίλησε διαφορετικά. Δεν άργησα να καταλάβω ότι με θυμόταν , θυμόταν λεπτομέρειες στα πάντα , θυμόταν ποιος είναι , θυμόταν γενικά! Με λίγα λόγια έγινε καλά!! Ξέρω ότι είσαι σε διαφορετική κλινική φάση από εμένα αλλά στα λέω όλα αυτά για να σου υπενθυμίσω (επειδή διάβασα μερικές από τις απαντήσεις που σου δόθηκαν από κάποιους!) ότι ο πατέρας σου είναι ασθενής που χρειάζεται βοήθεια. Δεν το ξέρει γιατί είναι κομμάτι της ασθένειας, δεν μπορεί να κόψει το ποτό γιατί ο πατέρας μου τώρα που έγινε καλά μου είπε ότι ήταν χάλια όταν δεν έπινε, οπότε στο μυαλό του κάθε αλκοολικού είναι κάπως αντίθετα τα πράγματα. Σε περίπτωση που ο μπαμπάς σου είναι σε φάση που δεν θέλει να πηγαίνει πουθενά , δεν έχει εμπιστοσύνη σε γύρω του πρόσωπα, έχει μια μορφή μυθοπλασίας κι επαναλαμβανεται έχει αρχίσει να σοβαρεύει πολύ η κατάσταση του.... Μην χάσεις ελπίδα καμιά και βοηθησε τον μέχρι τέλους. Ζω με τον πατέρα μου εδώ και 5 μήνες μαζί στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη (παράτησε την ζωή του στην Αθήνα) και μου είπε ότι έχει να νιώσει έτσι σχεδόν από τα 35 του χρόνια. Ήταν τόσα χρόνια σε μια φάση ναρκωσης που μόνο τώρα που το ξεπέρασε μπόρεσε να το δει! Εύχομαι ο,τι καλύτερο , και θα χαρώ πολύ να ακούσω θετικά σχόλια για οτιδήποτε!! (Ψάξε επίσης για την ασθένεια Wernicke - Korsakof ) - (είμαι σίγουρος ότι δεν το γράφω σωστά!) και κοίτα άμα έχει κανένα σύμπτωμα...

Εστάλη από HTC_E9pw στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Τι κανεις ladylou? Πώς εισαι? Αντεχεις? Εγινε η συνεδρια με την ψυχιατρο?

Quote Originally Posted by Apostolis14 View Post
    Καλημέρα! Έχω περάσει από την κατάσταση σου νομίζω για να ξεκινήσω! Είμαι 25 χρονών, ο πατέρας μου είναι στα 53... Πίνει από όταν ήταν αυτός 23..! Μέναμε μέχρι πριν από 5 μήνες από όταν ήμουν ακόμα 8 χρονών (οι δικοί μου είναι χωρισμένοι από όταν γεννήθηκα!) σε διαφορετική πόλη! Η σχέση μας πάντως άριστη... Μπορεί να μιλούσαμε και κάθε μέρα στο τηλέφωνο όλα τα χρόνια και να βρισκόμασταν απλώς πιο αραιά λόγω απόστασης. Τα τελευταία 3 περίπου χρόνια ο πατέρας μου άρχισε να επαναλαμβανεται, να λέει κάποια ψέματα, να πλάθει κάποιες ιστορίες από το μυαλό του και να χάνει τις δυνάμεις του σταδιακά. Αξίζει να αναφερθει ότι δούλευε από τα 16 του (με μια παύση 2 χρονών όταν πήγε φαντάρος) στο ίδιο μαγαζί με λάστιχα αυτοκινήτων μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Τον προηγούμενο λοιπόν Δεκέμβριο το αφεντικό του (σχέση ζωής πλέον μετά από 35 χρόνια!) αναγκάστηκε να του πει να σταματήσει από την δουλειά λόγω του ότι δεν μπορεί πλέον λόγω του αλκοολισμού να σταυρώσει κουβέντα με πελάτη σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς και να σηκώσει βάρος σε σχέση με παλιά..! Μετά από 5 μήνες στην ανεργία έπεσε σε αρκετά μεγάλη μορφή κατάθλιψης χωρίς βέβαια να το παραδέχεται (αλκοολισμός και κατάθλιψη πάνε πακέτο - το έχω ψάξει πολύ το θέμα και μπορώ να σου απαντήσω σε πολλά άμα θες απλά είναι πολύ μεγάλη η αυζητηση) και τον 6ο κιόλας μήνα ανεργίας του ειδοποιήθηκα ένα βράδυ από τον κολλητό του που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία ότι τον βρήκε σπίτι με μια μορφή εγκεφαλικού και τον πήγε στο νοσοκομείο. Την μεθεπομενη κιόλας μέρα ήμουν εκεί (εγώ Θεσσαλονίκη και αυτός Αθήνα - γι αυτό και δεν πήγα την ίδια στιγμή*) και τον είδα μέσα στο νοσοκομείο 20 κιλά κάτω με την τελευταία φορά που τον άφησα 4 περίπου μήνες πριν και το πιο σημαντικό ... Να μην με θυμάται! Ούτε τον εαυτό του δεν αναγνώριζε πια. Φυτό εντελώς που λένε. Δεν ήξερε ποιος ήταν , τι έκανε, δεν μπορούσε να περπατήσει πλέον , ούτε καν να σταθεί στα πόδια του ..! Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε περάσει ρους τελευταίους μήνες σε κίρρωση του ήπατος προχωρημενου βαθμού και είχε περάσει από μια μορφή ηπατικης εγκεφαλοπαθειας που δεν του επέτρεπε να χρησιμοποιεί πάνω από 30% του εγκεφάλου του. Ο νευρολόγος μου είπε ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσει να επανέλθει, 2 γιατροί το ίδιο σε διάστημα ενός μήνα. Προκειμένου να χάσω την δουλειά μου στην Θεσσαλονίκη όπου με περίμεναν αποφάσισα σε ένα βράδυ να τον φορτώσω στο αυτοκίνητο και να τον φέρω σπίτι μου! Κάναμε ολόκληρο ταξίδι προσέχοντας να μην μου ανοίξει κάποια πόρτα κ.Τ.λ., (μιας και ήταν στο μυαλό σαν παιδάκι!) , φτάσαμε και για να μην τα πολυλογώ (πράγμα που κάνω ήδη!!) πέρασα 2 από τους δυακολοτερους μήνες στη ζωή μου διότι είχα βάλει αποκλειστική στο σπίτι, μιλούσα συνέχεια με γιατρούς και δεν μου έδιναν καμιά ελπίδα, πήγαινα σε νοσοκομείο και η μόνη μου λύση που μου έδιναν οι γιατροί ήταν να τα παρατήσω ώστε να μην χάσω και την δική μου ζωή, να βρω ένα κέντρο χρόνιων παθήσεων και να τον κλείσω μέσα μέχρι να πεθάνει... Εγώ αποφάσισα να εξαντλήσω μέχρι και την τελευταία τελευταία ελπίδα που θα μπορούσα να έχω τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά , τον κράτησα σπίτι (ενώ όλοι επεμεναν ότι δεν υπάρχει ελπίδα και να μην το κανω) μέχρι που ένα βράδυ ως δια μαγείας ο πατέρας μου μου μίλησε διαφορετικά. Δεν άργησα να καταλάβω ότι με θυμόταν , θυμόταν λεπτομέρειες στα πάντα , θυμόταν ποιος είναι , θυμόταν γενικά! Με λίγα λόγια έγινε καλά!! Ξέρω ότι είσαι σε διαφορετική κλινική φάση από εμένα αλλά στα λέω όλα αυτά για να σου υπενθυμίσω (επειδή διάβασα μερικές από τις απαντήσεις που σου δόθηκαν από κάποιους!) ότι ο πατέρας σου είναι ασθενής που χρειάζεται βοήθεια. Δεν το ξέρει γιατί είναι κομμάτι της ασθένειας, δεν μπορεί να κόψει το ποτό γιατί ο πατέρας μου τώρα που έγινε καλά μου είπε ότι ήταν χάλια όταν δεν έπινε, οπότε στο μυαλό του κάθε αλκοολικού είναι κάπως αντίθετα τα πράγματα. Σε περίπτωση που ο μπαμπάς σου είναι σε φάση που δεν θέλει να πηγαίνει πουθενά , δεν έχει εμπιστοσύνη σε γύρω του πρόσωπα, έχει μια μορφή μυθοπλασίας κι επαναλαμβανεται έχει αρχίσει να σοβαρεύει πολύ η κατάσταση του.... Μην χάσεις ελπίδα καμιά και βοηθησε τον μέχρι τέλους. Ζω με τον πατέρα μου εδώ και 5 μήνες μαζί στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη (παράτησε την ζωή του στην Αθήνα) και μου είπε ότι έχει να νιώσει έτσι σχεδόν από τα 35 του χρόνια. Ήταν τόσα χρόνια σε μια φάση ναρκωσης που μόνο τώρα που το ξεπέρασε μπόρεσε να το δει! Εύχομαι ο,τι καλύτερο , και θα χαρώ πολύ να ακούσω θετικά σχόλια για οτιδήποτε!! (Ψάξε επίσης για την ασθένεια Wernicke - Korsakof ) - (είμαι σίγουρος ότι δεν το γράφω σωστά!) και κοίτα άμα έχει κανένα σύμπτωμα...

Εστάλη από HTC_E9pw στο E-Psychology.gr Mobile App

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σ κ που δεν το έβαλες κατω! Αποτελεί σ μεγάλη έμπνευση για μένα! Εχω διαβάσει κ για το σύνδρομο π λες! Ευτυχώς δεν ειναι τοσο σοβαρές οι βλάβες (όλοι οι χρόνιοι αλκοολικοί έχουν βλάβες στον εγκέφαλο αυτο ισχύει). Προς το παρόν ειναι 13 μερες π πιστεύω δεν ηπιε ούτε σταγόνα! Την κυριαξη ήθελε να μείνει μόνος κ πήγε σ ενα σπίτι π έχουμε άδειο για δυο ώρες κ φυσικά εγω αγωνιούσα για το αν θα πιει! Με μεγάλη μ χαρά κ έκπληξη είδα πως δεν ήπιε!!! Κατι ειναι κ αυτο! Ειναι γονείς μας δεν μπορούμε να τους αφήσουμε! Επιτέλους νιώθω πιο καλα γτ βλέπω βελτίωση! Οποτε εχω καλύτερη διάθεση! Φυσικά ποτέ δεν επαναπαύονται! Ειναι νωρις ακόμα! Θα ηθελα κ εγω να μάθω για την πορεία τ μπαμπά σ! Ειναι ωραίο να ξέρεις πως κάποιος αντιμετωπίζει αντίστοιχες καταστάσεις κ οτι δεν ειςαι μόνος!

Τι κανεις ladylou? Πώς εισαι? Αντεχεις? Εγινε η συνεδρια με την ψυχιατρο?

Οχι ακομα λόγω κάποιων υποθέσεων π προέκυψαν! Αλλα μ το είπε κ ο ίδιος περιμενει να πληρωθεί κ θα παμε! Ειμαι σ καλη περίοδο τωρα με την «πρόοδο» του! Ήρθε κ ένας φίλος τ σημερα! τ είχα πει για το θέμα μυστικά κ τον επισκέφτηκε τ μίλησε ο μπαμπάς μ για αυτο κ εκείνος ήρθε ξανα σημερα για επίσκεψη για να τ κανει παρέα έμεινε κ για φαγητο! Ειναι σημαντική κ η βοήθεια απο το περιβάλλον να αλλάζει παραστάσεις γτ είχε απομονωθεί! Και ειδικά απο ανθρώπους οπως ο φίλος τ π ειναι πλ καλο παιδι! Μακάρι αυτα τα Χριστούγεννα να ειναι διαφορετικά!!!

Senior Member
    Οι επισκεψεις του φιλου του ειναι οντως ενα πολυ καλο νεο.
    Ελπιζω σε εκεινο το ακατοικητο σπιτι που πηγε για να μην ειναι μαζι σας, να μην πηγε για να πιει, αν και αυτο θα το μαθεις μονο απο τον ιδιο.

Οι επισκεψεις του φιλου του ειναι οντως ενα πολυ καλο νεο.
    Ελπιζω σε εκεινο το ακατοικητο σπιτι που πηγε για να μην ειναι μαζι σας, να μην πηγε για να πιει, αν και αυτο θα το μαθεις μονο απο τον ιδιο.
    Κ εγώ το ελπίζω. Με κάθεται επιφύλαξη λεω πως λόγω των φαρμάκων που παίρνει τωρα όταν πιει κανει μπαμ οποτε πιστεύω πως δεν ηπιε γτ δε φανηκε κατι.

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast