Ποτε πρεπει να σε διωξει ο ψυχοθεραπευτης? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 73
    Banned
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 24 ΜΕΡΟΣ 1ο

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Και γιατί η μόνη πρόταση η οποία υφίσταται στο μυαλό του "επαγγελματία ψυχικής υγείας" είναι να παραπέμψει τον θεραπευόμενο σε ΑΛΛΟ "επαγγελματία ψυχικής υγείας" καταδικάζοντας τον να ξαναξεκινήσει από την αρχή;
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν ξέρουμε αν είναι η μόνη πρόταση στο μυαλό του, είναι αυτή στην οποία κατέληξε κατά την κρίση του την οποία αποφάσισε ο ασθενής να εμπιστευθεί. κρίση που οφείλεται στην οποια γνώση, οποια προσωπικότητα και όποιες γνωσεις διαθέτει για το αντικείμενο, αλλα και για τον συγκεκριμενο ασθενη μετα απο χρόνια παρακολουθησης.
    "καταδίκη" την ονομάζεις εσυ, κατα την "ανειδίκευτη " γνωμη και κρίση σου και με την άγνοια για το τι πραγματικά έχει δει ο ειδικός, αλλα και αγνοια και της ιδιας της ψυχοθεραπείας.
    στην πραγματικότητα μπορεί να είναι καλύτερο για τον ασθενή απο το να συνεχίσει, ακριβώς όπως πρότεινε ο ειδικός..
    Καταδίκη το ονομάζουν οι ψυχικά ασθενείς γενικά και όχι εγώ συγκεκριμένα. Είσαι σοβαρή; Δεν σου στοιχίζει εσένα τίποτα το να "ξεβρακωθείς" μπροστά σε έναν άγνωστο; Να μοιραστείς τις πιο απόκρυφες σκέψεις και συναισθήματα σου; Να το ξαναβρείς μέσα σου ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ; Να το ξαναβρείς μέσα σου ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ; Και δεν αναφέρομαι καν σε δαπάνη χρόνου, χρήματος, ταλαιπορίας, κόπου, αναταραχής, κλπ στα οποία υποβάλλεται ο ψυχικά ασθενής.

Αν πάλι επιμένεις ότι εσένα δεν σου στοιχίζει τίποτα, πες μας ότι προτίθεσαι να υποστείς όλα τα παραπάνω μπροστά σε ψυχικά ασθενείς. Πολλοί θα ήθελαν να δουν την αντιστροφή αυτή των ρόλων έστω και μια φορά.

Όλα τα παραπάνω, στον κόσμο των "
    επαγγελματιών ψυχικής υγείας" - και προφανώς και τον δικό σου - δεν κοστίζουν και δεν ζυγίζουν τίποτα. Μόνο οι ψυχικά ασθενείς "έχουν ένα τόσο δα θεματάκι" με τα παραπάνω. Όσο τα έξοδα, οι μετακινήσεις, η ταλαιπορία, ο ψυχικός πόνος, το ενδεχόμενο προδοσίας και ή ίδια η προδοσία βαρύνουν κάποιον άλλο, για σένα και τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" ο μήνας έχει εννιά. Οι μέγιστοι τιμητές των πάντων, ορμώμενοι από το απυρόβλητο της οποιαδήποτε ευθύνης και δέσμευσης μίλησαν. Ουγκ.

Και προσπαθείτε να "γλυκάνετε" το παραπάνω "χάπι" με την μ****** ότι τάχα μου "
    είναι για το καλό του ψυχικά ασθενή". Είδαμε και τη savatage πιο πάνω που τον έχει γραμμένο τον ψυχικά ασθενή σχετικά με τις προτεραιότητες της.

Το ότι ο ψυχικά ασθενής ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ δεν σημαίνει ότι η επιλογή του αυτή είναι και ορθή. Μόνο εσύ "ευλογάς" την επιλογή του ψυχικά ασθενή, εκθειάζοντας "
    την οποια γνώση, οποια προσωπικότητα και όποιες γνωσεις διαθέτει για το αντικείμενο, αλλα και για τον συγκεκριμενο ασθενη μετα απο χρόνια παρακολουθησης".

Ποιές γνώσεις; Να πιάσω να μιλήσω για τα ανύπαρκτα θεμέλια της ψυχιατρικής / ψυχολογίας; Τις παραδοχές και τις αναπόδεικτες μπούρδες τις οποίες έντυσαν με την ιατρική ποδιά και απάτες που θα ντρέπονταν ακόμα και ξεδιάντροποι πολιτικοί να επιχειρήσουν;

Ποιά προσωπικότητα; Να μιλήσω για την ηθική υπόσταση του μέσου όρου των "
    επαγγελματιών ψυχικής υγείας" ή για τα αποτελέσματα τους επί 53 έτη;

Ποιά παρακολούθηση; Να μιλήσω για το μαύρο κουτί της συναλλαγής στην οποία ο "
    επαγγελματιας ψυχικής υγείας" δεν δεσμεύεται για τίποτα και προς οποιονδήποτε και επιπλέον τελεί στο απυρόβλητο εσκεμμένης "παράλειψης" νομοθετικού ελέγχου;

Είσαι σοβαρή; Που ζεις εσύ; Μη μου πεις στην Ελλάδα γιατί δεν θα σε πιστέψω. Εσύ μπορείς να χτυπιέσαι ότι η γνώμη μου διακρίνεται - σύμφωνα με σένα - από άγνοια και έλλειψη εξειδίκευσης. Εγώ όμως, όπως υποδεικνύω και εδώ (https://www.e-psychology.gr/forum/th...AF%CE%B1%CF%82) δεν βλέπω του χρόνου να έχετε πρωτοετείς φοιτητές στις σχολές σας. Να δω σε 3 χρόνια με κλειστές τις σχολές σας σε τι κατάσταση θα είσαστε.

Για ποιό λόγο η παύση ψυχοθεραπείας, χωρίς την αλλαγή του θεραπευτη - παρόλο που η απόφαση διακοπής ή όχι ανήκει ΜΟΝΟ στον θεραπευόμενο - παραβλέπεται όποτε συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα;
    ΛΑΘΟΣ. η διακοπή της θεραπείας με τον συγκεκριμένο θεραπευτή, είναι απόφαση οποιουδήποτε απο τους δυο. ο θεραπευτης δεν είναι ομηρος σε μια θεραπέια που δεν πιστεύει πλέον.
    εσυ προσωπικά, αποδίδεις πάντα δόλο στον θεραπευτή, αλλά μπορεί απλά να έχει δίκιο..
    αποφαση μονο του ασθενη, ειναι αν θα σταματησει η οχι ΓΕΝΙΚΩΣ την θεραπεία, οπότε αν θέλει να συνεχίσει μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο θεραπευτή.
    Πολυ ωραία. Πες μου λοιπόν με ποιόν τρόπο θα εξασφαλίσεις τον ψυχικά ασθενή και θεραπευόμενο από τα παρακάτω:

1. Ότι ο "
    θεραπευτής" του δεν θα τον υποβάλλει σε ισόβια συντήρηση, ενασχολούμενος ΜΟΝΟ με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ και όταν ο θεραπευόμενος "πάει να αγγίξει" τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του, καθότι αυτά απαιτούν περισσότερο χρόνο, υπομονή, προσπάθεια, να βαφτίζει "στασιμότητα" την μη-επίτευξη προόδου και να τον παραπέμπει αλλού;

2. Ότι ο "
    θεραπευτής δεν θα τον ξεκινήσει σε ένα ταξίδι και μετά θα τον εγκαταλείψει μεσοπέλαγα φορτώνοντας τον ψυχικά ασθενή με νέα προβλήματα π.χ. σχετικά με προδοσία, εγκατάλειψη κλπ;

3. Ότι ο "
    θεραπευτής δεν θα βαφτίζει "στασιμότητα" την ενασχόληση με τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του θεραπευομένου προκαλώντας σύγχηση και εκνευρισμό στον θεραπευόμενο ο οποίος για όσο χρονικό διάστημα πάλευε με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ είχε 100% συνεννόηση με τον θεραπευτή, οι μέθοδοι και οι τεχνικές του δούλευαν κ.ο.κ.;

4. Ότι ο "
    θεραπευτής δεν θα του λέει του θεραπευόμενου στην πρώτη γνωριμία ότι "όλα θεραπευόνται" και μόλις ο θεραπευόμενος αρχίσει να προσεγγίζει τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του, να αλλάζει γνώμη και να του λέει ότι "πλέον ο θεραπευόμενος κρίνεται ανίατος" ή ότι "ο συγκεκριμένος θεραπευτής / τεχνική / μέθοδος" δεν μπορούν να του προσφέρουν τίποτα άλλο και ο - πάνω από όλα - "τίμιος" θεραπευτής, δεν είναι ότι δεν θέλει να "σκοτώσει τη χήνα με τα χρυσά αυγά" αποθεραπεύοντας τον θεραπευόμενο, απλά δεν θέλει να παίρνει άλλο τα λεφτά του γιατί νιώθει ότι δεν του προσφέρει, ΕΠΕΙΔΗ ΑΞΑΦΝΑ ΤΟ 2017 ΜΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ!; Τα προηγούμενα 53 χρόνια ο ********* δεν ζοριζόταν να εισπράττει όμως! Τι ξαφνική αλλαγή σε ότι αφορά την ηθική υπόσταση των "επαγγελματιών ψυχικής υγείας".

Θα σου κάνω τη χάρη να μην αναφερθώ σε αποζημίωση, δικαίωση, επανόρθωση για όλα τα παραπάνω.

Σε ότι αφορά την πεποίθηση σου ότι "
    αποφαση μονο του ασθενη, ειναι αν θα σταματησει η οχι ΓΕΝΙΚΩΣ την θεραπεία", εξήγησε μας με ποιούς τρόπους δεν είναι στο χέρι του θεραπευόμενου να αραιώσει την θεραπεία (π.χ. μια φορά το μήνα) χωρίς να αλλάξει θεραπευτή, ή να την πάυσει προσωρινά μέχρι νεοτέρας; Τι / ποιός, θα τον εμποδίσουν; Ποιός θα κρίνει αν π.χ. ο θεραπευόμενος έχει ή όχι χρήματα για εβδομαδιαία συντήρηση, εβδομαδιαία ψυχολογική υποστήριξη ή εβδομαδιαία ισόβια ενασχόληση με δευτερεύοντα προβλήματα;
    Last edited by M87; 24-11-2017 at 18:39.

Banned
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 24 ΜΕΡΟΣ 2ο

Προσωπικά το βρίσκω πολύ περίεργο το ότι εμμέσως πλην σαφώς ο θεραπευόμενος ΠΡΕΠΕΙ να καταδικαστεί σε επανεκκίνηση. Άλλωστε δεν συζητάμε την "προδοσία" ή την αμφισβήτηση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ την οποία έχει ο θεραπευόμενος στον θεραπευτή. Συνεπώς γιατί η όποια διακοπή - η επιλογή της οποίας ανήκει στον θεραπευόμενο μόνο - συνοδεύεται από "αλλαγή θεραπευτή"; Ούτε η μέθοδος κρίνεται γιατί μέχρι το σημείο* της στασιμότητας η όποια μέθοδος καλώς ή κακώς δούλευε. Όπως έθεσε η savatage το ερώτημα:
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Μετα απο ποσο διαστημα στασιμοτητας θα επρεπε να σε σταματουν? Και ειναι καλυτερο να σου πουν ξαναελα οταν θα το εννοεις οτι θελεις να κανεις αλλαγες ή να σε παραπεμπουν σε αλλο επαγγελματια με ισως διαφορετικη μεθοδο?
    μα τον εμπιστευεται ΑΚΡΙΒΩΣ για να τον καθοδηγησει για τον καλυτερο τροπο να θεραπευτη. αν σε καποιο σημειο αποφασισει οτι η καλυτερη λυση θα ειναι να παει αλλου, θα ρπεπει και παλι να τον εμπιστευθει, αλλα ακομα κι αν δεν εμπιστευθεί την αποφαση του, το καλυτερο θα ειναι να φυγει ετσι κι αλλιως. τι δουλεια μπορει να κανει με καποιον θεραπευτη που δεν εμπειστευεται και που ο διιος (ο θεραπευτης) κρινει οτι δεν μπορει να τον θεραπευσει>?
    η διακοπή της θεραπείας με τον συγκεκριμένο θεραπευτή, είναι απόφαση οποιουδήποτε απο τους δυο. ο θεραπευτης δεν είναι ομηρος σε μια θεραπέια που δεν πιστεύει πλέον.
    εσυ προσωπικά, αποδίδεις πάντα δόλο στον θεραπευτή, αλλά μπορεί απλά να έχει δίκιο..
    Απο στασιμότητα ξεκίνησε το ερώτημα της savatage και σε εμπιστοσύνη καταλήγουμε ΠΑΝΤΑ την συγκεκριμένη συζήτηση. Θες να μου το εξηγήσεις αυτό, γιατί "δεν το πιάνω"; Όπως αναφέρω και στην 2η σελίδα του παρόντος, ούτε η εμπιστόσύνη, ούτε και οι τεχνικές του θεραπευτή αμφισβητούνται. Μόνο η "στασιμότητα".

Και για να έχουμε καλό ερώτημα:

Πως θα θέσεις χρονικά όρια στο τι αποκαλείς στασιμότητα; Δηλαδή αν εσύ είσαι "γάτα" και ξεπετάς τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ σου σε ένα έτος πάνω-κάτω, ενώ εγώ είμαι στραβάδι και θέλω το διπλάσιο χρόνο ή και παραπάνω, με ποια κριτήρια και ποιά λογική θα επιτρέψεις στην αφεντιά σου την αποθεραπεία, ενώ θα χαρακτηρίσεις την δική μου αργοπορία ως "στασιμότητα"; Είμαι περίεργος να ακούσω.

Πέρα από αυτό, συνήθως - πρακτικά στο 100% των περιπτώσεων - στην πρώτη γνωριμία οι "θεραπευτές" είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΟΙ σχετικά με την εκτίμηση τους σε ότι αφορά την αποθεραπεία του ασθενή. Όσο προχωράει η σχέση με τον θεραπευόμενο και εκείνος σημειώνει πρόοδο, η "σούπα" χαλάει, με αποκορύφωμα όταν ο θεραπευόμενος πάει να αγγίξει τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του. Τότε ο "θεραπευτής" πέφτει σε κατάθλιψη για τον ασθενή και την "αδιέξοδη θεραπεία στην οποία είναι κολλημένος". Παράλληλα δε, τον πιάνουν και "τύψεις" ότι τρώει τα χρήματα του θεραπευομένου και ότι δεν παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες. Θυμάται δε ότι υπάρχουν και συνάδελφοι του με τους οποίους ίσως να ήταν καλύτερα μαζί τους ο θεραπευόμενος. Θες να μας το εξηγήσεις αυτό;

* Εικάζω το σημείο αντιμετώπισης ΚΥΡΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ μιας και αφ' ενός για τα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ προβλήματα του θεραπευόμενου οι "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" πετάνε τη σκούφια τους! και αφ' ετέρου τα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ παίρνουν περισσότερο χρόνο από τα υπόλοιπα, οπότε είναι εύκολο αυτά να "βαπτιστούν" ως στασιμότητα.
    "εικαζεις" κατα την καχυποπτη κριση σου. δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να αποδειξεις οτι ειχε αδικο ο θεραπευτης, απλα θελεις να τον αμφισβητησεις , χωρις στηριγμενα επιχειρηματα. οπως κανεις απντα οταν μιλας για θεραπευτες
    Δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα επειδή οι αποδείξεις δεν είναι διαθέσιμες ούτε σε μένα, ούτε και σε κανέναν άλλο. Παρόλα αυτά, τα ΜΜΕ έχουν πρόσβαση σε μελέτες και καταγραφή των ψυχικών νόσων για τις οποίες ανακοινώνουν "αύξηση παρουσιάζουν οι ψυχικές νόσοι" ΚΑΘΕ χρόνο, χωρίς να μας λένε επακριβή ποσοστά. Λες να μην πραγματοποιείται καταγραφή της αποτελεσματικότητας / αναποτελεσματικότητας των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών επειδή δεν χρειάζεται ή επειδή δεν υπάρχουν αποθεραπευμένοι; Δείξε μου τα στατιστικά αποθεραπείας του Ελληνικού πληθυσμού. Δείξε μου τους αποθεραπευμένους. Δείξε μου πόσο "βελτιωμένη" είναι η κοινωνία μας 53 χρόνια τώρα, που θα έπρεπε να έχουν αποθεραπευσει, ίσως και το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού. Δείξε μου πόσο μειώθηκαν οι καταχρήσεις, οι πωλήσεις ψυχοφαρμάκων, νόμιμων παράνομων ναρκωτικών, προιόντων καπνου, οινοπνεύματος, εγκλεισμού, εγκληματικότητας, διαζυγίων, εκτρώσεων, ανήλικων μητέρων, ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (που δεν είχαμε μέχρι τώρα) κλπ.

Αν είναι να παραθέσεις στοιχεία θέλω ημ. δημοσιοποίησης, αρχή έκδοσης, τίτλο, πηγή, οργανισμό προέλευσης, σύνδεσμο, ημερομηνία φύλλου εφημερίδας ή ISBN και συγγραφέα.
    Last edited by M87; 24-11-2017 at 18:44.

Senior Member
    Εσύ μπορείς να χτυπιέσαι ότι η γνώμη μου διακρίνεται - σύμφωνα με σένα - από άγνοια και έλλειψη εξειδίκευσης.
    ...
    Αλλιώς "τραγούδαγε" ο "θεραπευτής" όταν ο θεραπευόμενος ξεκινούσε την συνεργασία. ΟΛΟΙ μας ακούσαμε υποσχέσεις θεραπείας, αποθεραπείας, φυσιολογικής ζωής, ελπίδες κλπ.
    OXI. EΣΥ ακουσες υποσχεσεις! Εσυ εμπιστευτηκες λαθος(για σενα) επαγγελματια και μεθοδο. Εσυ ενιωσες απορριψη και προδοσια και σε διακατεχει ακομα η εκδικητικη μανια για την ψυχιατρο/ψυχοθεραπευτρια με τα ασπρομαυρα παπουτσια που θεωρεις οτι σε εγραφε οταν μιλουσες και οτι χρησιμοποιουσε ολα τα τεχνασματα της για να σε ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ να βρεις λυση στα προβληματα σου.
    Δεξου και μια φορα την ευθυνη σου. Επισης δε βγαινουν ολοι οι επαγγελματιες με καρμπον, επειδη αυτη που εσυ διαλεξες και πληρωνες και τσακωθηκες και επαθες ψυχικο τραυμα(ΕΝ ΜΕΡΕΙ δικαιολογημενα) μπορει να ειχε τα x ελαττωματα σαν επαγγελματιας(Δεν αναφερομαι στα παπουτσια της εγω φυσικα....) δε σημαινει οτι ειναι ολοι ιδιοι και μας πιανουν στην 1η συνεδρια και μας υποσχονται πραγματα, μας γραφουν ενω μιλαμε μονοι μας και μετα μολις μας αντιπαθησουν μας δειχνουν την πορτα.
    Ειχες μια πολυ κακη εμπειρια αλλα η εκδικητικη μανια με το πληθος υπεργενικευσεων ολο αυτον τον καιρο στα φορουμ απο δω κι απο κει(μεχρι και σε φορουμ για μπασκετ πηγες και τα εκανες κοπυ πεηστ βρε ανθρωπε!!!) με κανει να αναρωτιεμαι αν ειχες ερωτευτει τελικα αυτη τη γυναικα ή αν ειχες αποκτησει καποιο ειδος παθολογικης εξαρτησης μαζι της.
    Οποιος και να σου μιλησει του αποκρινεσαι σα να απευθυνεσαι σε αυτην που πιστευεις οτι σε εβλαψε.
    Τυφλος συνομοσιωλογος!

Και τελος, στο θεμα του νηματος, οπως ειπε και η ρεμεντυ ο ψυχοθεραπευτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ του πελατη.
    Οπως και ο δικηγορος θα αφησει μια υποθεση αν το θελησει, ετσι μπορει να κανει και ο ψυχοθεραπευτης.
    Μπορει οντως να το κανει για δικο του συμφερον, για να ξεφορτωθει τον πελατη, αλλα το δικαιωμα να μην ειναι ομηρος ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ οπως ζητας εσυ Μ87, το εχει! Οπως και σε ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

Καθε φορα που σου δινουμε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ να συνδιαλεχθεις σαν ανθρωπος ΠΑΝΤΑ καταληγεις να μας πεις οτι ειμαστε ψυχολογοι ολοι και οτι απειλεις τις σχολες "μας" με κλεισιμο, ποιος? ΕΣΥ! Που πας και κανεις αντιγραφη επικολληση σε φορουμ για μπασκετ και γελανε και οι ρεγγες...

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποσκοπεί στο να επεξηγήσει και να εμπλουτίσει τις κακές πρακτικές των οποίων έτυχα ως θεραπευόμενος
    https://www.e-psychology.gr/forum/th...l=1#post587400
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Α ρε Μ87,έγραψες μέχρι και σε forums για basket αλλά και για ηλεκτρονική,τα δικά σου...
    Και σε πήραν στο ψιλό...
    Last edited by WhyAlwaysMe?; 24-11-2017 at 21:09.

Banned
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (1. ειρωνικό μήνυμα, 2. σπαμ, 3. συνεχή μηνύματα με bold χαρακτήρες
    Last edited by Aeon; 29-11-2017 at 14:34.

Senior Member
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (1. ειρωνικό μήνυμα, 2. σπαμ, 3. συνεχή μηνύματα με bold χαρακτήρες
    EΠειδη κανεις επεξεργασια και αλλαζεις τις δημοσιευσεις σου συνεχως πανω στα νευρα σου.

Και επανερχομαι.
    Last edited by Aeon; 29-11-2017 at 14:34.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Εδώ να προσθέσω επειδή ήμουν αθλητής οι αθλητές ασχολούνται με ψυχολογία είναι πολύ σημαντικό στην απόδοσή τους και όλα αυτά που συζητάτε εμείς τα συζητούσαμε πριν είκοσι χρόνια κ κάποιοι βρήκαν τις λύσεις αυτά για να ξέρετε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Αίντε και να πιστέψω ότι όλα τα βίωσα εγώ και αποτελούν προσωπική μου "παρεξήγηση" και ότι ο ψυχοθεραπευτής ήταν Άγιος (...λέμε τώρα). Σε εκείνη την περίπτωση γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις λέγοντας πιο κάτω "[/B]εν μέρει δικαιολογημένα" αλλά και "είχες μια πολύ κακή εμπειρία";

Εισαι προκατειλλημενος λογω προσωπικου σου βιωματος και απο εκει πηγαζει και το μενος σου και η δηθεν σταυροφορια εναντιων ολων. Ακομα και των ψυχικα ασθενων. Τους προσβαλλεις επανειλλημενως καθε φορα που ερχεσαι σε δυσκολη θεση γιατι δεν αντεχεις το ενδεχομενο να την πατησες εσυ απο δικη σου ευθυνη και να μην την πατησαν αλλοι ειτε επειδη ΤΥΧΑΙΑ επεσαν σε καλυτερους επαγγελματιες απο τη δικη σου ψυχαναλυτρια ειτε επειδη προσεξαν με βαση συγκεκριμενα κριτηρια ειτε και τα δυο!
    Σ'αρεσει δε σ'αρεσει εμενα καμμια ψυχολογος δε μου εχει υποσχεθει πραγματα στην πρωτη συνεδρια ουτε σε καμμια.
    Και στο νημα που μολις ανοιξε η nefeli28 (που λες οτι σου στελνει σε προσωπικα μηνυματα οτι συμφωνει μαζι σου) και αναφερει συγκεκριμενες φρασεις βαρυγδουπων υποσχεσεων απο καποιον συμβουλο που πληρωνε, δε συμπασχω καθολου, δε μου εχει συμβει ποτέ. Και οπως δεν εχει συμβει σε μενα να μιλαω με καποιον αντρα συμβουλο που πληρωνω σα να ειμαστε φιλαρακια σε παγκακι, ειμαι σιγουρη οτι ΔΕΝ εχει συμβει και σε πολλους αλλους.
    Ειναι προσωπικες σας εμπειριες γιαυτο και δεν ειστε σε θεση να υπεργενικευετε.
    Ειδικα εσυ που το εχεις παει σε αλλο λεβελ, δεν ειναι οτι απλως γενικευεις, ειναι οτι ζητιανευεις αναγνωσεις παντου και νομιζεις οτι ετσι αποκτας καποιου ειδους δυναμη. Δεν εκανες ποτέ καταγγελια και νομιζεις οτι αντιγραφοντας ενα κειμενο στο ιντερνετ απο δω κι απο κει θα εξαφανισεις ολους τους ψυχολογους και τους ψυχιατρους και τους αντιστοιχους φοιτητες. Προβλημα!
    Περίεργα πράγματα... Θα έλεγε κανείς ότι εσύ ήσουν παρόν κατά τις συνεδρίες μου - αν και εφόσον είσαι ικανή να κάνεις μια τέτοια σύγκριση και να λες ότι απευθύνομαι σε όλους "σα να απευθύνεσαι σε αυτήν που πιστευεις ότι σε έβλαψε". Πολύ ενδιαφέρον αυτό.

Πως ξέρεις ΠΩΣ (τον τρόπο) μιλούσα στον ψυχοθεραπευτή μου Savatage;
    Ελα τωρα, αφου καταλαβες, τι ρωτας? Εγω ημουν η ψυχαναλυτρια με τα ασπρομαυρα παπουτσια, εγω περπατουσα πανω κατω, εγω σε εγραφα οταν μιλουσες, εγω απεκρυπτα πληροφοριες για να μην αποθεραπευτεις, εγω σε αντιπαθησα, εγω σε σουταρα, εγω ολα! Με τσακωσες τσακαλι! :)

μου το ξανασερβίρεις ότι είναι "
    για το καλό του θεραπευόμενου πρέπει να παραπεμφθεί αλλού[B]" (;;;Τι 'ν τούτο;;;). Επιτέλους καταλήξαμε! Μένει τώρα να δούμε ΤΟ ΓΙΑΤΙ αυτό είναι το ζητούμενο.
    Τι γιατι? Για να μην του τρωει χωρις αποτελεσμα!! Ποσες φορες πρεπει να το πουμε ακομα για να το καταλαβεις?? Ποσες επαναληψεις επρεπε να σου εχω πει εξαρχης οτι προτιθεμαι να χρησιμοποιησω? :P

[COLOR="#000000"]Σε ότι αφορά το να θεωρώ ψυχολόγο όποιον είτε υπερασπίζεται ευθέως τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας[B]", είτε αγνοεί την διάσταση του ψυχικά ασθενή [ηθελημένα ή μη], νομίζω ότι είναι αναμενόμενο, ειδικά σε ένα forum όπως αυτό εδώ.
    Oχι, δεν ειναι καθολου αναμενομενο. Μονο εσυ το κανεις. Οποτε ζοριζεσαι πετας ενα "εσεις οι ψυχολογοι" ή "εσεις οι φοιτητες ψυχολογιας" ή -ακομα καλυτερα- "εσεις απο τις φαρμακοβιομηχανιες" και νομιζεις οτι ετσι ξεγλυστρας.
    Αν η επιχειρηματολογία μου ήταν σαθρή ή οι υποψίες μου αβάσιμες δεν νομίζω να διάβαζε κανείς τα όσα λέω. Δεν φαίνεται να είναι έτσι όμως. Σήμερα και χτες για παράδειγμα η Nefeli28 μου έστειλε pm ότι συμφωνεί με τις θέσεις μου.
    ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΣ. Προσπαθεις να πεταξεις το μπαλακι σε ενα αλλο μελος του φορουμ, για να πιαστεις απο καπου αλλα και για να τη βαλεις απεναντι σε άλλα μελη. Η εμπειριες σας ομως παροτι εχουν κοινη καταληξη, ηταν αρκετα διαφορετικες! Εκτος αν και η δικη σου ψυχαναλυτρια ειχε φτασει σε τετοιο βαθμο θρασους και οικειοτητας ωστε να σου μιλαει με αναλογο υφος οπως ο συμβουλος στον οποιο αναφερεται η Nefeli28. Οποτε οσο και αν προσπαθεις να θεωρησεις οτι λετε τα ίδια για τους ιδιους λογους, δε νομιζω να το πετυχαινεις, παρα μονο αν καποιος δεν εχει διαβασει τις περιγραφες ΚΑΙ ΤΩΝ 2 σας.

Παρόλα αυτά, οι αντιδράσεις σου μου λένε άλλα. Κάτι σε ενοχλεί. Και αν θες εδώ είμαι να το συζητήσουμε.
    Σου ειπα τι με ενοχλει. Οτι οποτε σου δινω την ευκαιρια να συζητησουμε εκθετοντας αποψεις και εμπειριες, ΠΑΝΤΑ το γυρνας σε προσωπικη επιθεση με προσχημα οτι ειμαστε επαγγελματιες ψυχικης υγειας ολοι οσοι διαφωνουμε μαζι σου.
    Επισης, με ενοχλει οτι πρεπει να κραταω βαρδιες στο νοσοκομειο ολη νυχτα μεχρι 8 το πρωι, αλλα δε νομιζω να αναφεροσουν σε κατι τετοιο ε???

Μπορείς να ελπίζεις να σε σώσει η Remedy τώρα...
    ΡΕΜΕΝΤΥ ΣΩΣΕ ΜΕ!!! ΑΓΙΟΥΤΟ!!
    Θα μπω αυριο να δω με τι σθενος με υπερασπιστηκες. Αν δεν τα καταφερες αρκετα καλα σου κοβω και την ιντερνετικη καλημερα.

Δε σου φαινεται οτι μας συγχωρεις βρε καλουλη παλαιοημερολογιτη, μενος βγαζεις και παλι μενος και ξανα μενος.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Πωωωωωωωω....
    Μ87,ελπίζω να μην ψηφίζεις μόνο.
    Να υποθέσω πως θεωρείς καλύτερες τις εκκλησίες και τους παπάδες,παρά τους ψυχολόγους κλπ.
    Α,πες και κανένα ευχαριστώ στη διαχείριση που ακόμα σε κρατά εδώ μέσα.
    Και γράψε έστω μια φορά σε θέμα του ανθρώπου που φοβάσαι εδώ μέσα(τον NikosD. βρε λέω)!

Nefeli28
    Guest
    Δεν χρειάστηκα ποτέ υποστηρικτες ή εχθρούς για να πω την ιστορια μου. Γιατί απλα ειναι η ιστορια μου. Χωρις κορδελιτσες, φανφάρες και χειριστικα υπονοουμενα. Ειναι η ιστορία μου, τελεία.
    Γι'αυτο και δεν ψάχνω συμφορουμιτες για κοντρες, ουτε γενικευω, ουτε επιτιθεμαι σε κανεναν. Λεω τον πονο μου κι όποιος επιθυμεί, απαντάει κατι που τον εκφραζει. Εχω ευχαριστήσει στο παρελθον και το ξανακανω, οσους ασχοληθηκαν με το θεμα μου και εδωσαν καποιες πολυ βοηθητικες απαντήσεις.
    Σαφώς δεν εχουν παθει ολοι ο,τι εγω, ούτε ομως ειμαι η μοναδικη περίπτωση που έτυχε κακης μεταχειρισης απο ειδικο ψυχικης υγειας.
    Τελος, ο σκοπος μου ουδεποτε ηταν να αποτρέψω καποιον απο ψυχοθεραπεια, δεν εχω καμία αρμοδιοτητα να το κανω αυτο σε κανέναν, αλλα να κρουσω το καμπανάκι για προσοχη σε ποιον εμπιστευομαστε την ψυχη μας.
    Πραγματικα, δεν χωριζουμε κατι εδω μεσα. Θεωρω πως στεκόμαστε οσο το δυνατον βοηθητικά στα θεματα που μας αφορουν/ ενδιαφερουν.

Nefeli28
    Guest
    ...savatage, ουδέποτε ειπα ή θεωρησα πως αυτα που γραφω ήταν εμπειριες που ειχαν και πολλοι αλλοι. Και νομιζω πως ημουν πολυ προσεκτική με την υπεργενικευση που ειπες, παρολη την ενταση και τον θυμο που ειχα και δεν προχωρησα σε κατι τετοιο. Ο στόχος μου πιστευω πως ήταν ξεκάθαρος σε οσους με εχουν διαβασει

Banned
    Last edited by Aeon; 29-11-2017 at 14:36.

Banned
    Last edited by Aeon; 29-11-2017 at 14:38.

Banned
    Last edited by Aeon; 29-11-2017 at 14:39.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (1. ειρωνικό μήνυμα, 2. σπαμ, 3. συνεχή μηνύματα με bold χαρακτήρες.
    Eγώ δεν έχω λόγο να πάω στα θέματα του.
    Εσύ πρέπει να γράψεις στα θέματα του,είναι κομμένα και ραμμένα για σένα.Αλλά τον φοβάσαι και δεν πλησιάζεις στα θέματα του!Γιατί δεν θα ξέρεις τι να πεις και θα αντικρούσει τα ''επιχειρήματα'' σου πανεύκολα!
    Last edited by Aeon; 29-11-2017 at 14:39.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast