Ψυχοαπατεώνας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Nefeli28
    Guest

Ψυχοαπατεώνας

Με αφορμη το πρόσφατο θεμα σχετικα με το ποτε ο ψυχολογος πρεπει να διωχνει τον ασθενή του και τις ενδιαφέρουσες αποψεις που ακούστηκαν, ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα, με σκοπό να μοιραστώ καποια συγκεκριμένα σημεια της παρωδιας που εζησα εγω με τον ειδικο που εμπιστευτηκα. Οποιος νομιζει οτι του θυμιζουν κατι αυτα που γραφω, παρακαλώ, ας γραψει εδω ή ας επικοινωνησει μαζι μου σε πμ. Ισως να μιλαμε για τον ιδιο απατεωνα που αυτοβαφτιζεται συμβουλος ψυχικής υγειας και τσεπωνει χιλιαρικα ευρω για να ασκήσει τις απατεωνιές του. Ισως ακουσει ο κοσμος περι τίνος πρόκειται, ισως βοηθηθούν καποιοι. Δυστυχώς ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ να φωναξω το ποσο απατεωνας ηταν και το τι συμβαινει στο γραφείο του. Αυτη ειναι η φωνη μου. Μακαρι και ΕΝΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ να μπορουσα να αποτρεψω απο τον ψευτοσυμβουλο της δεκαρας....
    Έχουμε και λεμε:
    1. Καπου ακουστηκε οτι οι θεραπευτες στην αρχη της θεραπειας ειναι πολυ πιο θετικοι απ'οτι στη συνεχεια.
    Μάλιστα. Όταν άρχισα εγω, στην 1η συνεδρια, μου ειπε: "εδω περα θα γινεις καλα Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Υπάρχει μια αόρατη ταμπέλα εξω απο την πορτα μου που γραφει: "ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ".
    Φυσικα, ενάμιση χρονο αργοτερα με παρεπεμψε σε αλλον ειδικο, φιλο του κατα τα λεγόμενά του, ο οποίος μολις ακουσε απο ποιον ερχομαι μου ειπε: " Απο τον κυριο ταδε ειπατε; λυπάμαι, δεν εχω να κανω κατι μαζι σας κυρια μου"!!!!!!!! Οπως καταλαβαινετε, ουτε με δέχτηκε ο ανθρωπος αυτος, ούτε καλα εγινα, ουτε θεραπεία υπήρξε, παρα μοναχα θανατος. Θανατος στην εμπιστοσυνη και ασφαλεια που αισθάνθηκα μαζι του.

2. Αρχιζουν να τα μασανε οταν ο θεραπευομενος φτανει στο κυριο προβλημα του. Όταν μετα απο ενα χρονο, εφτασα σε ενα βαθυ σημειο της παθογένειας μου, σε εκεινο ακριβώς το κρισιμο σημειο ακουσα πως "παραειμαι ευαισθητη", "απογοητεύομαι πολυ ευκολα", "τον πιεζω", "ασκώ πανω του χειριστικη συμπεριφορα" ( εγω ημουν ο ασθενής ετσι; κι εκεινος ο θεραπευτης, μην ξεχνιεστε), οτι "το παιζω συνθεραπευτρια", οτι "δεν καθομαι στ'αυγα μου", "οτι τον κατηγορω αδικως"...οτι...οτι...ο καταλογος δεν εχει τετλειωμο. Ολα τα εκανα λάθος και δεν μπορουσα να καθισω φρονιμα για να γινει η δουλειά. Μια απο τις κορυφαίες ατακες του ηταν: "ρε παιδι μου, σε θελω πιο ταπεινη"
    .........................................

3. Έκανε ο,τι περνουσε απο το χέρι του για να εισχωρήσει μεσα μου τη θεραπευτικη σαγηνη του. Αυτή τη φράση τη δανείστηκα από ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα με τίτλο: προσοχή στη θεραπευτική σαγήνη του θεραπευτή. Λέω, οπα, εδώ είμαστε.
    Φυσικά, δεν σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς θα τσιμπήσουν απ'αυτο. Υπαρχει συγκεκριμένη κατηγορια ασθενων που θα παραπλανηθει απο αυτο. Το θεμα ομως εδω δεν ειναι αν θα παραπλανηθει ο ασθενής, αλλα αν θα ασκήσει τη γοητεια του ο θεραπευτης για να τον χειριστει οπως επιθυμει και να ικανοποιήσει τον εγωισμο του. Θεραπευταρα ρεεεε! Κοίτα πώς την/τον εχω και την/τον τρεχω....
    Καποια απο τα λόγια του ήταν (αν εχετε ακουσει κατι παρομοιο, μπορεί και να μιλαμε για το ίδιο προσωπο): " εγω ολα τα μπορώ, γιατι τα εχω διαβασει", "δεν ακολουθώ συγκεκριμένες τεχνικες και προσεγγίσεις, αυτα τα κανουν οι ψυχολογοι, εγω ειμαι πανω απ'αυτους", "εμεις οι δυο ειμαστε σε μια φαση δημιουργικου ερωτα, ετσι λέγεται αυτο που μας συμβαινει", " θα σε παω μεχρι το τελος, μονο μην με αφησεις μονο μου, θελω να πάμε μαζι", "εδω μεσα θα γινει μια επέμβαση, θα σε ανοίξω σαν σε χειρουργειο και θελω να μου υποσχεθείς οτι θα με αφησεις να σε κλείσω, δεν θα μου φυγεις"

4. Απειρες, ακατανοητες, ακυρες εκμυστηρευσεις της προσωπικης του ζωης. Γκομενες, σεξουαλικα, περιπέτειες, ταξίδια στο εξωτερικο με ερωμενες που τους τα εκανε δωρο, ξεπετες, παρανομες σχέσεις με παντρεμενες, φασεις της ζωης του, τσακωμους και κοψιμο δεσμων με τους δικους του, εμπλοκή με ναρκωτικα, φυλακες, πουτανες, μια μεγαλη αρρωστια που τον βρήκε και λεπτομέρειες πώς την περασε....
    Θεραπεια καναμε ετσι; Βαθια θεραπευτικά πραγματα, οχι αστεια....

5. Ξερετε καμια Μαρια απο το Κιλκις ρε παιδια; Έβρισκε λεει τα παντα, ψιλομεντιουμ, ψιλοχαρτοριχτρα, ψιλοαπατεωνισσα, αλλα σου τα ελεγε ολα. Δεν με βολευε η περιοχη ομως ρε γαμωτο, αλλιως μου την συστησε να τη δω. Πού ξέρεις; μπορει εκει να γινομουν καλα!

6. Προφανως υπηρχαν κι αλλοι σαν κι εμενα, αλλα δεν τους γνωρισα ποτέ οσο ημουν εκει. Παντως ο ίδιος μου ανεφερε κάποιους που παραπονιουνταν, καποιους που του εβγαζαν το όνομα απο το κουδουνι, καποιους που τον απειλησαν με μηνυση....

Αν εχετε ακουσει κατι απ'αυτα, ισως να μοιραστηκαμε τον ιδιο καναπε....
    Ισως απλως να ειναι πολλοι εκει εξω οι ψυχοαπατεωνες....

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Καλησπέρα.Ας εκθέσω τη γνώμη μου:

1)Σίγουρα στην αρχή θα είναι πιο θετικοί,ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για μια άριστη συνεργασία,την καλύτερη δυνατή θεραπεία.Αν μετά είναι λιγότερο θετικοί,θεωρώ πως έχουν εκείνοι την ευθύνη.

2)Αυτό πιστεύω πως το κάνουν οι απατεώνες και όχι οι σοβαροί επαγγελματίες.Οι σοβαροί θα θελήσουν να σε βοηθήσουν με κάθε δυνατό και πιθανό τρόπο με στόχο την βελτίωση της ζωής σου και την επίλυση του εκάστοτε προβλήματος.

3)Αυτού του είδους οι απατεώνες είναι σαν λαοπλάνοι,λαϊκιστές που έχουν τον τρόπο να τραβάνε τον κόσμο με τα λεγόμενα τους.Βέβαια είναι στην κρίση του θεραπευομένου να τσιμπήσει ή όχι.Όσο για τις εκφράσεις του,ασχολίαστες.

4)Λογικό μου κάνει να φέρει κάποια παραδείγματα από τη δική του ζωή,ώστε να βοηθήσει και να δώσει ένα κίνητρο.Βέβαια με μέτρο...

5)Δεν είμαι από Κιλκίς.:Ρ

6)Φαίνεται για μεγάλο λαμόγιο.

amelia1996
    Guest
    Καλημέρα! Δεν μου θυμιζει κατι αυτη η περιπτωση, αλλα δυστυχως υπάρχουν και αυτοι οι "επαγγελματιες''. Υπάρχει κανεις που να του θυμιζει κατι η εξης περιπτωση ( χωρις να δημοσιευτουν ονοματα ) : ψυχοθεραπευτρια χωρις αδεια ασκησεως επαγγελματος που να εβρισκε δικαιολογιες οταν της ζητηθηκε τo πτυχιο?