Results 1 to 15 of 15
Thread: Φιλοσοφουμε
-
25-11-2017, 21:42 #1
Φιλοσοφουμε
Γιατι οι ανθρωποι ψαχνουμε συνεχως την απολαυση? (φαγητο , σεξ , ποτο , κλαμπ , χρημα για διασκεδασειςκτλ) και τι γινεται οταν τιποτα δε μας ευχαριστει πια?Μηπως αν δεν ειχαμε τοσες προσδοκιες για το τι εστι ευτυχια και διασκεδαση ικανοποιουμασταν πιο ευκολα και δε γινομασταν αντικειμενο καταθλιψης? Ποσες φορες σας εχει τυχει να φτιαχνετε ιδανικα μια κατασταση στο μυαλο σας και να απογοητευεστε απο την πραγματικοτητα?
- 25-11-2017, 21:44 #2
την ικανοποίηση στη ζωή μου την αντλώ με το να θέτω στόχους και να απολαμβάνω τη διαδικασία και την προσπάθεια του να φτάσω μέχρι εκεί. επίσης μου δίνει τεράστια ευχαρίστηση το να δίνω σε ανθρώπους ό, τι έχουν ανάγκη και να ψωνίζω. δεν είναι όλα τυποποιημένα ο κάθε άνθρωπος έχει βρει τους δικούς του τρόπους να νοιώθει χαρά.
25-11-2017, 21:45 #3
και τα ψώνια μου αρέσουν γιατί αισθάνομαι ότι φροντίζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου με αυτό.
25-11-2017, 22:00 #4
Οι άνθρωποι ψάχνουν συνεχώς την εύκολη απόλαυση, ώς παυσίπονο στην καθημερινή τους ρουτίνα! Εκείνοι που φθάνουν στο σημείο να μην ικανοποιούνται πλέον με τίποτα από αυτά, ειναι όσοι τα έχουν κανει με υπερβολή! Οι άνθρωποι που βάζουν ευγενικούς στόχους, όπως για παράδειγμα να μάθουν μια τέχνη, να γράψουν ένα βιβλίο, τη δική τους μουσική κλπ είναι οι μόνοι που νιώθουν χρήσιμοι, και λαμβάνουν από αυτή τη διαδικασία μια πραγματική ευτυχια, η οποία πηγάζει ουσιαστικά από την αγάπη που αναπτύσουν για τον ίδιο τους τον εαυτό! Ακόμη μεγαλυτερη ευτυχία, είναι να μοιράζονται αυτή την αγάπη με κάποιον δικό τους άνθρωπο.
25-11-2017, 22:05 #5
Αρα εγω που δε με ευχαριστει τιποτα ειμαι υπερβολικη? Παρολο που τα κανω ολα με μετρο?
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
25-11-2017, 22:10 #6
Η ισως φταει οτι εχω εγκαταλειψει την πραγματικη αγαπη του εαυτου μου?
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
25-11-2017, 22:18 #7
Εννοώ πως όσοι κάνουν τα οσα περιέγραψες με κάποια υπερβολή, τείνουν να βαριούνται ακόμη και την ίδια τους τη ζωή! Εσύ Ιωάννα απλώς δεν έχεις μάθει ακόμη να αγαπάς τον εαυτο σου, και για να τον αγαπήσεις, πρέπει πρώτα να τον ανακαλύψεις! Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Μην βιάζεσαι για τίποτα στη ζωή σου! Έχεις όλον τον καιρό μπροστά σου! Είσαι μόλις 17 χρονών έφηβη ακόμη! Τώρα είσαι ακόμη στη φάση που πρέπει να επιλέξεις τους πρακτικούς στόχους στη ζωή σου, όπως το να περάσεις στη σχολή που θέλεις, που θα βάλει τις βάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική σου πορεία! Μπές πρώτα σε αυτό το πρόγραμμα, και ύστερα θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα! Δεν το λέω επειδή υποβιβάζω τη νοημοσύνη σου! Στο έχω ξαναπέι πως σκέφτεσαι πολύ ώριμα για την ηλικία σου! Όλα πρέπει να γίνονται στον κατάλληλο καιρό!
26-11-2017, 15:55 #8
Φαινομενα της εποχης , ειμαι 56 και ποτε δεν σκεφτηκα κατ αυτον τον τροπο...........μας ωθει η σημερινη κοινωνια να σκεφτομαστε ετσι ......παλια με λιγα ησουν ευχαριστημενος , τοσα λιγα , που να ηθελες το 78 να παρεις ενα μπουφαν δεν εβρισκες , επρεπε να πας εξωτερικο για να ψωνισεις , οποτε μιλαμε για φαινομενα υπερκαταναλωτισμου .....που δεν περιοριζονται στην Ελλαδα ....σημεια παρακμης ......
26-11-2017, 15:57 #9
26-11-2017, 15:58 #10
26-11-2017, 16:26 #11
πλέον υπάρχει πρόσβαση στα πάντα αλλά τα πάντα ίσως γι αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν χάσει την αξία τους. είναι έντονο το στοιχείο της αλλοτρίωσης. οι άνθρωποι δε δένονται και δε δίνουν αξία σε τίποτα. δεν ευχαριστιούνται με τίποτα. η δίψα δε σβήνει ποτέ, και τα πάντα χάνουν την αξία τους ακριβώς επειδή προσφέρονται στο πιάτο.
Βάλε στόχο την υστεροφημία. είναι ένας δύσκολος αλλά και άκρως δημιουργικός στόχος.
27-11-2017, 15:30 #12
Ποτε αλλοτε η ' πολιτισμενη ' κοινωνια ειχε προσβαση σε τοσο μεγαλη ποικιλια αγαθων , και αυτο δεν ειναι καλο , καθολου .....τελη δεκαετιας 70 , πηγαιναμε με τον πατερα μου στο Βασιλοπουλο , και ειχε μονο δυο ποικιλιες γαλακτος , τα Ελληνικα με το ασημι καπακι, και τα τριγωνακια τα enstall τα Αυστριακα .....κι ειμασταν πανευτυχεις , τουλαχιστον επινες γαλα , οχι αυτο το πραμα το κατ ευφημισμον γαλα με την υψηλη παστεριωση ( πανε περιπατο ολες οι βιταμικνες στους 132 κελσιου ) και την ομογενοποιηση ..............τυχεροι οσοι ζησαν τετοιες εποχες , παντοιοτροπως ,......το σουβλακι εκανε 1 cent , ολοι μπορουσαν να ταγορασουν , οχι 2,30 ευρω ......θα μπορουσα να γραφω πολλα για την εποχη που εζησα τοτε , αλλα θα γινω κουραστικος .....
27-11-2017, 20:13 #13
Μακ πήγαινε σε ένα χωριό της βόρειας Ελλάδας πάρε τυρί λάδι κρέας κ φάε σπανακόπιτα θα πάθεις πλάκα με το τι κάνουν οι άνθρωποι όλα όπως παλιά πήγαινε κ δε θα χάσεις
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-11-2017, 06:25 #14
Το ξερω , πηγαινω σενα χωριο εξω απ την Στυλιδα , εκει μενει ο κολλητος μου , και μονο οι ντοματες που τρως ειναι καλυτερες απο βιοκαλλιεργειας ......αλλα ειναι μικρο χωριο , και δεν εχει ποικιλια ........ακομη κι η Λαμια εχει νοστμα πραματα αμα ξερεις τα κατατοπια .....πιο πανω δεν εχω παει .....θα παω ομως ....με την πρωτη ευκαιρια καλοδιαθεσιας .....κρεας εχει νοστιμοτατο στο χωριο του φιλου , τον Αχινο, αφου εφερνα μπιφτεκια αψητα απο την ταβερνα για να τα ψησω εδω ....και στην Βορεια Ευβοια εχω εντοπισει κρεωπολειο με ωραια κρεατικα ......
28-11-2017, 19:45 #15
Ζητά να αγοράσεις φέτα ή κατσικίσιο τυρί από κτηνοτρόφο σα να παίρνεις συμπληρώματα είναι εγώ είμαι λεσ κ πήρα αναβολικά κι είναι από το τυρί τρώω τριάντα χρόνια κ κάνω γυμναστική αφού κανεισ βάρη σ χρειάζεται δοκίμασε ένα χρόνο κ μετά έλα κ πεσ σε όλους ότι κάνω λάθος ακούμε κ δε θα χάσεις
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....