λεκτικη βια.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

λεκτικη βια.

θα ηθελα να μου πειτε στη περιπτοση που καποιος σας λεει μαλακιες. κοροιδευει. υποτιμα. μειωνει. βριζει καμια φορα. κ γενικα σας επιτιθεται με τα λογια μονο. δεν λεω να σε βαρεσει η να σε πλακωσει στο ξυλο η να σε βιασει. μονο με τα λογια (που θεωρειται κ η πιο απλη μεθοδος βιας).πως πρεπει να αντιδρασει. εχω δει οτι το να μην δεινεις σημασια δεν φτανει καμια φορα. γτ καποιοι συνεχιζουν ακομα κ αν δεν δηνεις σημασια η ακομα κ αν γυρισεις να τους αντιμηλησεις εσυ. θελω εδω να πω πως πιστευω οτι ειναι υπερβολη να βαρεσεις καποιον που σε εβρισε αλλα δεν σε αγγιξε. νομιζω οτι στα λογια απαντας με λογια. αλλα κ παλι μερικοι δεν περνουν απο λογια. τι θα μπορουσα να τους πω για να το βουλοσουν?

Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Δεν εχει να κανει μονο με το τι απαντας, αλλα πώς απαντας. Αν απαντησεις βγαζοντας ενα προσωπο φοβισμενο, ο νταης παιρνει κι αλλο θρασος. Ο νταης πρεπει κατι να φοβηθει, οτι θα εχει κυρωσεις, να εχει κατι να "χασει" ή να θεωρησει οτι αυτο που κανει δε σε αγγιζει καν-οτι δηλαδη δεν πλησιαζει την αυτοπεποιθηση σου. Επειδη τη 2η περιπτωση την εχουμε αποκλεισει, καθως σε επηρεαζει παρα πολυ ψυχολογικα και αυτο το ξερει, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ(και μονο) ειναι οτι πρεπει να αγριεψεις.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Δεν εχει να κανει μονο με το τι απαντας, αλλα πώς απαντας. Αν απαντησεις βγαζοντας ενα προσωπο φοβισμενο, ο νταης παιρνει κι αλλο θρασος. Ο νταης πρεπει κατι να φοβηθει, οτι θα εχει κυρωσεις, να εχει κατι να "χασει" ή να θεωρησει οτι αυτο που κανει δε σε αγγιζει καν-οτι δηλαδη δεν πλησιαζει την αυτοπεποιθηση σου. Επειδη τη 2η περιπτωση την εχουμε αποκλεισει, καθως σε επηρεαζει παρα πολυ ψυχολογικα και αυτο το ξερει, ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ(και μονο) ειναι οτι πρεπει να αγριεψεις.
    ακουω συχνα που λενε μην δηνεις σημασια στοις μαλακιες που σου λενε αλλα τελικα δεν φτανει αυτο. γτ παλι θα τον κανουν αυτοι που την βρισκουν μαυτο. δλδ πρεπει να τους βαλω ορια με φωνες?

Senior Member
    Μπα δεν πιστευω στην αγνοηση σε αυτου του ειδους το μπουλινγκ, δεν πιανει. Σου κανουν νταηλικια γιατι σε θεωρουν δειλο, αυτο ειναι που χρειαζεται να ανατρεψεις.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    κ εχω παρατιρησει πως οταν δεν εχω πολυ ορεξη κ διαθεση τοτε περνουν περισοτερο αερα αυτα τα ατομα κ λεν πεεισωτερες μαλακιες

Senior Member
    Ναι ετσι γινεται δυστυχως.

Senior Member
    Μπα δεν πιστευω στην αγνοηση σε αυτου του ειδους το μπουλινγκ, δεν πιανει. Σου κανουν νταηλικια γιατι σε θεωρουν δειλο, αυτο ειναι που χρειαζεται να ανατρεψεις.
    ναι σωστα

Senior Member
    Ναι ετσι γινεται δυστυχως.
    παντος κ γω πιστευω πως δεν πρεπει να με απασχολει κ πολυ. λιγο ναι πρεπει αλλα οχι πολυ

Senior Member
    Κατά την γνώμη μου πρέπει να δείξεις με κάθε τρόπο οτι δεν τους φοβάσαι και στο μυαλό του ηλίθιου πολλές φορές η σιωπή ή η αγνόηση ειναι ένδειξη δειλίας ή φόβου με αποτέλεσμα ο άλλος να παίρνει ακόμα περισσότερο θάρρος για να επιτίθεται.
    Το έζησα προσωπικά πριν μερικά χρόνια παρόλο που δεν υπήρξα ποτέ άτομο που δεν απαντούσα, αλλά επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση μου φαινόταν πολύ γελοίο και κατινίστικο το θέμα προτιμούσα να το αγνοώ. Το αποτέλεσμα ήταν η άλλη να αποθρασυνθεί εντελώς γιατί προφανώς αυτό το θεώρησε αδυναμία. Μέχρι που τα άκουσε μαζεμένα και ησύχασε το κεφάλι μου.

Όσο και να μην σου αρέσουν οι εντάσεις και οι καβγάδες, όταν ο άλλος σου επιτίθεται πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Αν μπορούσες να το αγνοήσεις χωρίς να σε επηρεάζει ψυχολογικά και να σε ρίχνει όλο αυτό, προφανώς δεν θα το συζητούσαμε τώρα. Αφού λοιπόν σε επηρεάζει, δώσε τις απαντήσεις που αρμόζουν στην περίσταση. Τις περισσότερες φορές η επίθεση έχει να κάνει με το γεγονός οτι ο άλλος σε θεωρεί αδύναμο, όταν δείξεις λοιπόν πως δεν είσαι αυτό αρκεί για να σταματήσει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Κατά την γνώμη μου πρέπει να δείξεις με κάθε τρόπο οτι δεν τους φοβάσαι και στο μυαλό του ηλίθιου πολλές φορές η σιωπή ή η αγνόηση ειναι ένδειξη δειλίας ή φόβου με αποτέλεσμα ο άλλος να παίρνει ακόμα περισσότερο θάρρος για να επιτίθεται.
    Το έζησα προσωπικά πριν μερικά χρόνια παρόλο που δεν υπήρξα ποτέ άτομο που δεν απαντούσα, αλλά επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση μου φαινόταν πολύ γελοίο και κατινίστικο το θέμα προτιμούσα να το αγνοώ. Το αποτέλεσμα ήταν η άλλη να αποθρασυνθεί εντελώς γιατί προφανώς αυτό το θεώρησε αδυναμία. Μέχρι που τα άκουσε μαζεμένα και ησύχασε το κεφάλι μου.

Όσο και να μην σου αρέσουν οι εντάσεις και οι καβγάδες, όταν ο άλλος σου επιτίθεται πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Αν μπορούσες να το αγνοήσεις χωρίς να σε επηρεάζει ψυχολογικά και να σε ρίχνει όλο αυτό, προφανώς δεν θα το συζητούσαμε τώρα. Αφού λοιπόν σε επηρεάζει, δώσε τις απαντήσεις που αρμόζουν στην περίσταση. Τις περισσότερες φορές η επίθεση έχει να κάνει με το γεγονός οτι ο άλλος σε θεωρεί αδύναμο, όταν δείξεις λοιπόν πως δεν είσαι αυτό αρκεί για να σταματήσει.
    ευχαριστω ελισαβετ. κ γω αυτο πιστευω. κ δεν ειπε κανεις οτι δεν μαρεσουν οι εντασεις. αν το αποτελεσμα ειναι να νιωσω καλυτερα κ πιο απελευθερωμενος μετα απο αυτο ευχαριστος να τον ορμηξω κ με κλωτσιες κ μπουνιες

Senior Member
    αλλα πιστευω οτι το να πλακωσεις καποιον επειδη σε ειπε κατι με τα λογια θα σε κανει να βγεις εσυ ο μαλακας κ ο στραβος

Senior Member
    παντος δεν ειναι αυτο μονο το προβλημα μου. αυτο ουτε που με νιαζει. με νιαζει ομως η δικια μου ζωη. αυτη που παντα ηθελα να εχω αλλα ποτε δεν ειχα. μια ζωη που να μπορω να ζησω λιγο ανθρωπινα κ λιγο με αξιοπρεπεια. μια ζωη που θα εχω κ γω τις ιδιες ευκαιριες με τπυς αλους. κ εντελη μια ζωη που να θελω να ζησω κ οχι μια ζωη που θα παρακαλουσα να μην ειχα γενηθει. σορυ για το ξεσπασμα

Senior Member
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΛΑΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΜΕΝΟ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΑΝ ΒΛΑΜΕΝΟ Κ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Senior Member
    σηχαθηκα τους περισωτερους ανθρωπους. κ αυτο ησως να μην ειναι καλο για μενα. αλλα κ τι να κανω...

Senior Member
    Γτ σου κανουν μπουλιγκ?

Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Page 1 of 2 12 LastLast