Results 1 to 15 of 40
Thread: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ
-
08-05-2008, 17:11 #1
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ
Αποφάσισα να επισκεφθώ ψυχίατρο, καθώς με βασανίζει εδώ και χρόνια ήπια κατάθλιψη. Σε περιόδους που τα γεγονότα δε βοηθούν βέβαια πέφτω σε πιο βαριά, αλλά συνήθως προσπαθώ να το ξεπεράσω χωρίς φάρμακα. Πριν καμιά δεκαριά χρόνια (στα 20 μου) επισκέφθηκα έναν ψυχίατρο, ο οποίος μου είχε δώσει ladose και ομολογώ πως είχα νιώσει καλύτερα, αλλά μετά τα διέκοψα και συνέχισα να ζω μακριά από γιατρούς και φάρμακα. Το τελευταίο 6μηνο νιώθω πως έχει επιδεινωθεί η κατάσταση και αποφάσισα να επισκεφθώ έναν γιατρό. Καλή εντύπωση δε μου έκανε, καθώς κοροιδευε πολλά από αυτά που έλεγα και ειρωνευόταν. Μου χορήγησε μόνο dogmatyl (1 των 50 καθε βράδυ), το οποίο ακόμη δεν έχω πάρει, καθώς αμφιβάλλω αν κατάλαβε τί έχω. Ψαχνοντας είδα πως το συγκεκριμένο φάρμακο αφορά τις ψυχώσεις, κάτι το οποίο εγώ ποτέ δεν είχα. Απλή κατάθλιψη που με οδηγεί και σε υπερφαγία θα χαρακτήριζα την κατάστασή μου. Ξέρει κανείς μήπως σε τι βοηθάει το εν λόγω φάρμακο? Μήπως δρα και ως αντικαταθλιπτικό σε μικρές δόσεις?
- 08-05-2008, 17:29 #2
Απόσο γνωρίζω είναι φάρμακο που επηρεάζει την επίδραση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Νομίζω ότι η υπερφαγία έχει να κάνει με την συγκεκριμένη ορμόνη και ίσως σε βοηθήσει... βέβαια δεν ξέρω την περίπτωση σου απλά λέω.
08-05-2008, 18:49 #3
kely αφού έχεις αμφιβολίες και δεν είσαι ευχαριστημένη από τον γιατρό που πήγες καλύτερα να πας και σε κάποιον άλλο να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.
Ψυχίατρος και να ειρωνεύεται..απαράδεχτο μου φαίνεται.Αλίμονο αν δεν έχουν οι ψυχίατροι κατανόηση πάνω σ\'αυτά τα προβλήματα και κοροϊδεύουν.
08-05-2008, 20:12 #4
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΑΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
08-05-2008, 20:15 #5
Αντί να αναρωτιέσαι για το φάρμακο, κοίτα άμεσα να αλλάξεις γιατρό.
08-05-2008, 20:21 #6
To dogmatyl είναι ηρεμιστικο , μου το εδωσε κι εμένα ο νευρολόγος για τους ιλίγγους που έχω λόγω άγχους.
08-05-2008, 20:24 #7
Ναι! είναι απαράδεκτο, βρες έναν άλλον που θα είναι πιο επαγγελματίας και πιο προσιτός σε σενα.
Για το φάρμακο δεν έχω άποψη.. αλλά σίγουρα βρες άλλον ειδικό. Αν έχεις και συστάσεις ακόμα καλύτερα.
08-05-2008, 22:29 #8
Κότα ,το dogmatyl,σε μικρές δόσεις έωσ 200mg,δρα κατά των νευρώσεων και έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
08-05-2008, 22:59 #9
παραθέτω μερικά αποσπάσματα διαλόγο εμού και του ψυχιάτρου:
Ψ: εργάζεσαι? είσαι ευχαριστημένη από την δουλειά σου?
Ε: Ναι, αν και αυτόν τον καιρό μου προκαλεί άγχος γιατί θα κριθεί η μονιμότητά μου και οι αποδοχές μου, που μέχρι τώρα δεν είναι και ιδιαίτερα καλές.
Ψ: Δεν είσαι μόνιμη και ικανοποιημένη από τις αποδοχές σου? Γιατί? Για Αλβανίδα σε έχουν εκεί μέσα? Για Αλβανίδα?
αργότερα..
Ψ: Δε θέλεις να έρθει η μαμά σου (από την επαρχία) να σου κάνει το νοικοκυριο?
Ε: Θέλω να έρθει, όχι όμως για το νοικοκυριό. Η μητέρα μου πάσχει απο μανιοκατάθλιψη, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου εγώ έκανα το νοικοκυριό ακόμη κι όταν έμενα με τους γονείς μου. Η μητέρα μου δεν είχε διάθεση για τέτοια ποτέ, πιεζόταν πολύ για να κάνει δουλειές κι έτσι είχα αναλάβει εγώ αυτα τα θέματα.
Ψ: Μια χαρά! Δουλάρα δηλαδή κανονικη!
Και συνέχισε κάπως έτσι το 45λεπτο... Αφού με είπε Αλβανίδα, δουλάρα και δε θυμάμαι κι εγώ τί άλλο!!! Α!!! Η μπάλα πήρε και τα αφεντικά μου, τα στόλισε και αυτά με 2-3 κοσμητικά επίθετα!!! Που να εμπιστευθείς μετά κάποιον που σου φαίνεται εξαρχίς γέλοίος!!! Σίγουρα θα επισκεφθώ κάποιον άλλο που θα με κάνει να νιώσω ασφάλεια και οικειότητα.
Να πω όμως και το καλό: Σκέφτομαι τους διαλόγους και γελάω!!!
08-05-2008, 23:04 #10
επειδή κι εγώ υποφέρω απο κατάθλιψη μου δίνει αντιψυχωσικό σε μικρή δοσολόγία όπως κι εσένα τα οποία δρουν και σαν αντικαταθλιπτικά σε μικρές δόσεις. μην το φοβάσαι καλό θα σου κάνει. αν τα κιλά σου είναι και περισσότερα απο το κανονίκο μάλλον γι΄ αυτό θα σου το έδωσε γιατί τα απλά αντικαταθλιπτικά αυξάνουν την όρεξη κάτι που δεν θα ήταν και ότι καλύτερο.
για την ειρώνία που λές καμιά φορά αντιδρούν οι γιατροί ανάλογα με τον ασθενή που έχουν απέναντι τους για να τον βάλουν στη θέση τους.. εγώ σε κάθε συνεδρία που πήγαινα του έλεγα για το θάνατο, πως φοβάμαι για τους δικούς μου ανθρώπους και πως με τρελένει η σκέψη μη πάθουν κάτι. μια μέρα όμως με ταρακούνησε για τα καλά, και καλά μου έκανε αφού με το καλό δεν έπαιρνα μπρος. μου είπε \" ξέρεις πως φόβούνται να πεθάνουν αυτοί που τους αρέσει η ζωή;\" και υψώνει τον τόνο της φωνής του και μου λέει \" θες να πεθάνεις; αυτή τη στιγμή εσύ έχεις πρόβλημα κι όχι οι δικοί σου!
ίσως η ειρώνία του ήταν γιατί έχει όπως είπες κι εσύ κάτι ήπιο και ήθελε να σου δείξει πως δέν έχεις τίποτα.
αν πάλι δεν αισθάνεσαι καλά καλό θα ήταν να πας και σε κάποιον άλλο.
08-05-2008, 23:29 #11
Η αλήθεια είναι πως έχω μια φοβία να πάρω τέτοιου είδους φάρμακα... Φοβάμαι μην πάω να διορθώσω κάτι ήπιο και μου βγεί κάτι χοντρό μετά... Δεν ξέρω αν είναι τόσο ακίνδυνα, έστω και σε μικρές δοσολογίες... Παρατηρώ μια άρνηση μου να πάρω τέτοια φάρμακα, ομολογώ...
08-05-2008, 23:53 #12
Μία φορά πήγες σ\'αυτόν τον γιατρό?Δηλαδή στην πρώτη συνεδρία έγιναν αυτοί οι διάλογοι?
08-05-2008, 23:56 #13
ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΜΕΣΩΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ
ΕΣΥ ΝΤΙΑΝΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ; ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
08-05-2008, 23:58 #14
Originally posted by MANTHES
ΕΣΥ ΝΤΙΑΝΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ; ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
09-05-2008, 00:02 #15
Ναι, στην πρώτη συνεδρία! Ίσως να το δικαιολογούσα ως \'\'ταρακούνημα\'\', όπως είπε και η prasiniklosti, αν γνωριζόμασταν ήδη, αλλά ήταν στην πρώτη συνεδρία αυτά και μάλιστα εγώ ήμουν ήδη φορτισμένη από όλα όσα του έλεγα και συνέχεια έκλαιγα. Να υποθέσω ότι αυτός είχε όρεξη για χιούμορ?
Παραιτήθηκα από τις εφαρμογές, πού να γνωρίσω κόσμο;
06-07-2025, 11:30 in Σχέσεις και Επικοινωνία