ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    ΣΥΓΝΩΜΗ. ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ;
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Originally posted by kely28
    παραθέτω μερικά αποσπάσματα διαλόγο εμού και του ψυχιάτρου:

Ψ: εργάζεσαι? είσαι ευχαριστημένη από την δουλειά σου?
    Ε: Ναι, αν και αυτόν τον καιρό μου προκαλεί άγχος γιατί θα κριθεί η μονιμότητά μου και οι αποδοχές μου, που μέχρι τώρα δεν είναι και ιδιαίτερα καλές.
    Ψ: Δεν είσαι μόνιμη και ικανοποιημένη από τις αποδοχές σου? Γιατί? Για Αλβανίδα σε έχουν εκεί μέσα? Για Αλβανίδα?
    -----------------------------------------------------------------------------

Ρε συ, μάλλον αυτός έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από σένα... Κι εγώ στη θέση σου , δεν θα έπαιρνα τα χάπια, παρά μόνο εάν το ένοιωθα πως κάτι πρέπει να πάρω...
    Μέχρι να βρεις κάποιον ειδικό κατάλληλο (γιατί ο συγκεκριμένος, μάλλον κατά λάθος έχει πτυχίο (by the way, έχει?????) , μην τα πάρεις!
    αργότερα..

Ψ: Δε θέλεις να έρθει η μαμά σου (από την επαρχία) να σου κάνει το νοικοκυριο?
    Ε: Θέλω να έρθει, όχι όμως για το νοικοκυριό. Η μητέρα μου πάσχει απο μανιοκατάθλιψη, από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου εγώ έκανα το νοικοκυριό ακόμη κι όταν έμενα με τους γονείς μου. Η μητέρα μου δεν είχε διάθεση για τέτοια ποτέ, πιεζόταν πολύ για να κάνει δουλειές κι έτσι είχα αναλάβει εγώ αυτα τα θέματα.
    Ψ: Μια χαρά! Δουλάρα δηλαδή κανονικη!

Και συνέχισε κάπως έτσι το 45λεπτο... Αφού με είπε Αλβανίδα, δουλάρα και δε θυμάμαι κι εγώ τί άλλο!!! Α!!! Η μπάλα πήρε και τα αφεντικά μου, τα στόλισε και αυτά με 2-3 κοσμητικά επίθετα!!! Που να εμπιστευθείς μετά κάποιον που σου φαίνεται εξαρχίς γέλοίος!!! Σίγουρα θα επισκεφθώ κάποιον άλλο που θα με κάνει να νιώσω ασφάλεια και οικειότητα.

Να πω όμως και το καλό: Σκέφτομαι τους διαλόγους και γελάω!!!

Senior Member
    Originally posted by kely28
    Ναι, στην πρώτη συνεδρία! Ίσως να το δικαιολογούσα ως \'\'ταρακούνημα\'\', όπως είπε και η prasiniklosti, αν γνωριζόμασταν ήδη, αλλά ήταν στην πρώτη συνεδρία αυτά και μάλιστα εγώ ήμουν ήδη φορτισμένη από όλα όσα του έλεγα και συνέχεια έκλαιγα. Να υποθέσω ότι αυτός είχε όρεξη για χιούμορ?
    Γι\'αυτό σε ρώτησα.Αν υπήρχε δηλαδή μια οικειότητα και ήξερε τον χαρακτήρα σου,αν σε πειράζουν αυτά ή όχι,τότε ίσως να δικαιολογούνται αυτά.Αλλά όχι και στην πρώτη συνεδρία.Ακόμα δεν σε ήξερε.
    Αυτό που λέει η prasiniklosti πάντως έχει μια βάση.Να κοροϊδέψει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο ο γιατρός τη σκέψη μας,αυτό που μας βασανίζει για να μας ταρακουνήσει και να μας βοηθήσει να το δούμε κι εμείς αλλιώς.

Senior Member
    Originally posted by MANTHES
    ΣΥΓΝΩΜΗ. ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ;
    Ναι,μια χαρά.

Senior Member
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΣΕ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ
    ΜΠΡΑΒΟ
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Παιδιά , δεν ξέρω αν είμαι επηρεασμένη απ\'την δική μου θεραπεύτρια, με την οποία μέχρι στιγμής έχουμε άψογη σχέση, αλλά όσο αντικειμενική μπορώ να είμαι και ομολογουμένως αρχάρια, τέτοιοι μηχανισμοί αντίδρασης από θεραπευτή, δεν δικαιολογούνται σε πρώτη συνεδρία και όχι μόνο. Να βρεις άλλον ψυχαναλυτή κορίτσι μου, λέω ξανά!

Senior Member
    Μα καλά μωρέ δουλευόμαστε τι είναι αυτά που λέει και έχει δώσει και όρκο. Που άμα ήμουν στην συνεδρία και άκουγα τίποτα τέτοιο θα τον άρχιζα στις φάπες... δες τι κυκλοφορεί ρε!!! προσπάθησε να βρεις κάποιον άλλον καλύτερα γιατί αυτά εδώ ούτε στην λαμπίρη δεν τα ακούμε. Που τον πέτυχες γιατί έτσι μου ρχεται να πάω εκεί να του κάνω τη μούρη κρέμα...

συγνώμη αλλά μάλλον δεν είχα διαβάσει τους διαλόγους σας. είναι απαράδεκτος. πρέπει να αλλάξεις σύντομα γιατρό. θα σου πρότεινα τον δικό μου αλλά είναι στην πετρούπολη. αν πιστεύεις πως θές μπες στοτο e- προφίλ μου δες e-mail και θα σου στείλω τηλέφωνο και διεύθηνση. μπορείς να πας και στο κέντρο ψυχικής υγείας της περιόχής σου.

Senior Member
    πώ, πώ!
    Αν είχα πάθει τέτοιο τραμπάκουλο ούτε που θα σκεφτόμουν να ξαναπάω!
    Τι συμπεριφορά κ αυτή!!!
    Πας στο ΙΚΑ κ περιμένεις με το νουμεράκι σου κ βλέπεις τον γιατρό να χαχανίζει με τις νοσοκόμες, μόνο η εικόνα σε κάνει να φύγεις με χίλια. Ξεφτίλα κ εσυ περιμένεις εξαντλώντας όλη σου την υπομονή! Μετά μπαίνεις κ έχει το βαρυ κ ασήκωτο ύφος, σου γραφει την συνταγή χωρίς να σε κοιτάξει κ σου λέει τελειώσαμε.
    Αυτόν τον όρκο πρέπει να τον καταργήσουνε τουλάχιστον!
    Βέβαια πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου, γι\'αυτο κ επισκέψου κάποιον άλλο κ αμα δεν σου κάνει, ψάξε, υπάρχουν πάρα πολύ, δεν μπορεί κάτι θα βρείς κ για σένα!
    Εμένα ο ψυχίατρος του τεβε που μου γράφει φάρμακα, δεν κάνει ψυχοθεραπεία, είναι πολύ ευγενικός, μιλάει πολύ όμορφα κ είναι πολύ άντρας, κούκλος! δεν προκειται να πάω αλλού για φάρμακά. Ήταν κ ο πρώτος ψυχίατρος που επισκέφθηκα κ πήγα φοβισμένη ότι θα συναντούσα τον αϊνσταϊν σε παραλλαγή. Χα, χα, σορυ ξέφυγα!
    Μην απελπίζεσαι πάνω απ\'όλα ο εαυτός μας!

Senior Member
    Μαρία αυτός ο ψυχίατρος που σου γράφει τα φάρμακα εκτός από εκεί που δουλεύει μήπως έχει και δικό του γραφείο όπου μπορείς να κάνεις και ψυχοθεραπεία?Το έχεις ψάξει?

Junior Member
    Παιδια γεια σας,με τα μηνυματα σας με βοηθησατε να καταλαβω οτι πασχω απο ηπια καταθλιψη και σκεφτομαι να ζητησω βοηθεια απο γιατρο.Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ασφαλεια και θα πρεπει να πληρωσω τα φαρμακα.Μηπως ξερετε να μου πειτε αν ειναι ακριβα τα φαρμακα γι αυτην την ασθενεια?

Senior Member
    rania μου κι εγώ ασφάλεια δεν έχω ακόμη, αλλά και που θα αποκτήσω δε με βλέπω να την χρησιμοποιώ στο θέμα ψυχίατρος. Μερικά φάρμακα είναι πανάκριβα, άλλα πάλι πάμφθηνα. Αυτό πάντως να μη σε αγχώνει ιδιαίτερα, πιστεύω πως άμα του πείς του γιατρού σου για το κόστος των φαρμάκων, θα φροντίσει να μη σου χορηγήσει κάποιο ακριβό φάρμακο. Εξάλλου αυτό που έχουμε (ήπια κατάθλιψη) δεν νομίζω πως απαιτεί και τις πιο ακριβές θεραπείες! Αυτό σου το ερώτημα πάντως με απασχόλησε και εμένα όταν πήγα στον γιατρό. Τίποτα βέβαια δεν του είπα για αυτό, τον άφησα να μου δώσει ό,τι πίστευε και μετά έιδα πως ήταν φθηνο και οκ! Αν η θεραπεία μου ξεπερνούσε τα 100€ το μήνα θα του το έλεγα και θα βλέπαμε τί θα μπορούσαμε να κάνουμε μετά. Πάντως σε αυτά τα θέματα καλό είναι να μη μας πιάνουν οι τσιγγουνιές, καλύτερα να στερηθούμε κάτι άλλο και να εξοικονομήσουμε από εκεί τα χρήματα.

Ευχαριστώ παιδιά, καμιά φορά νομίζω πως είμαι εγώ παράξενη και μυγιάγγιχτη και τα παρεξηγώ με το παραμικρό! Έχω κλείσει ήδη την άλλη εβδομάδα ραντεβού με κάποιον άλλον, θα σας πω και από εκεί τις εντυπώσεις μου!

Junior Member
    Σ\'ευχαριστω kely για τις συμβουλες σου.Φοβομουν πως δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω οικονομικα μιας και ειμαι ανεργη.

Senior Member
    Originally posted by Dalia
    Μαρία αυτός ο ψυχίατρος που σου γράφει τα φάρμακα εκτός από εκεί που δουλεύει μήπως έχει και δικό του γραφείο όπου μπορείς να κάνεις και ψυχοθεραπεία?Το έχεις ψάξει?
    Δεν νομίζω Dalia γιατί μου πρότεινε κάποιους ψυχολόγους
    Δεν το έχω ψάξει

Senior Member
    Καλή επιτυχία kelly ελπίζω αυτή την φορά να βρείς κάποιον με κατανόηση κ να μπορέσει να σου δώσει τη βοήθεια που ζητάς!
    Από 15 μέχρι 30 ευρώ υπάρχουν αρκετά φάρμακα, μη σε ανησυχεί όμως για να νιώσεις εσύ καλύτερα πιάνουν τόπο τα λεφτά. Είναι επένδυση για ΣΕΝΑ.. μου είπε ο Lef κ να ψαχτώ κ να κανω κάτι, μεγάλη κουβέντα, για σκέψου!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast