Real Friendship... - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 63
    Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Σίγουρα ο χρόνος έτσι όπως το θέτεις, δεν είναι απόδειξη φιλίας. Μέσα από αυτόν όμως βλέπουμε τη διάρκεια και την πρόθεση να χτίσει ο άλλος κάτι μαζί σου.
    Θέλει πολύ κόπο και θέληση.
    Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την έννοια της φιλίας. Φιλία δεν είναι σου γίνομαι κασκόλ και να έχω την απαίτηση να με ακούς και να μου συμπαραστέκεσαι στο οτιδήποτε.
    αυτο με το κασκολ μ αρεσε:) (παρεπιπτόντως μ αρεσουν πολυ τα κασκολ, τα αληθινα...οχι οι σχεσεις κασκολ...χεχε)

μεσα απο τον χρονο βλέπουμε πολλά,βλεπουμε κ τις προθέσεις.δεν διαφωνω.μερικες φορές ομως δεν φτάνουν κ οι καλύτερες των προθέσεων. απλα δεν φτάνουν, αν μιλάμε αλλη γλώσσα, ας πουμε...

ναι, θελουν κοπο κ προσπάθεια οι σχεσεις.απο την άλλη ομως καποια πραγματα στις ομορφες σχεσεις (οπως εγώ τις βλέπω έτσι), γίνονται τοσο αβίαστα....κ αυτο ειναι υπέροχο:)

Originally posted by Sofia

απλα δεν φτάνουν, αν μιλάμε αλλη γλώσσα, ας πουμε...

....αυτό δε νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ χρόνο....

Banned
    Originally posted by Sofia
    ναι, θελουν κοπο κ προσπάθεια οι σχεσεις.απο την άλλη ομως καποια πραγματα στις ομορφες σχεσεις (οπως εγώ τις βλέπω έτσι), γίνονται τοσο αβίαστα....κ αυτο ειναι υπέροχο:)
    Αυτό το \'αβίαστα\' μου λέει πολλά, σε όλων των ειδών τις σχέσεις. Με δυο καλές φίλες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό είχα αυτή την αίσθηση από την αρχή και την έχω ακόμα πάνω από 10ετία τώρα. Ήταν απλά τόσο εύκολη η επικοινωνία, παρά τις μεταξύ μας διαφορές. Όμως χρειάστηκε και η πάροδος του χρόνου για να τις θεωρήσω καλές φίλες.

Senior Member
    Sometimes I think I\'m stupid...

Όταν είχα πρωτογνωριστεί με το αγόρι μου , μου είχε πει ότι χρειάζεται να με προστατεύει γιατι μπορεί να με δουλέψει οποιόσδήποτε αρκεί να το θελήσει... Και γνωστές μου με έχουν αποκαλέσει \"αθώα\", \"αγνή\", \"καλό παιδί\"... Και προσπαθώ να προσποιηθώ οτί είμαι σκύλα τελευταία για να προστατεύσω τον εαυτό μου... Δεν γουσταρω να είμαι \"ο μαλακας\"...

Originally posted by epakaki
    Sometimes I think I\'m stupid...

Όταν είχα πρωτογνωριστεί με το αγόρι μου , μου είχε πει ότι χρειάζεται να με προστατεύει γιατι μπορεί να με δουλέψει οποιόσδήποτε αρκεί να το θελήσει... Και γνωστές μου με έχουν αποκαλέσει \"αθώα\", \"αγνή\", \"καλό παιδί\"... Και προσπαθώ να προσποιηθώ οτί είμαι σκύλα τελευταία για να προστατεύσω τον εαυτό μου... Δεν γουσταρω να είμαι \"ο μαλακας\"...

Σε καμία περίπτωση μην αλοιώσεις τον εαυτό σου. Να είσαι σίγουρη πως θα υπάρξουν άνθρωποι που θα εκτιμήσουν τον χαρακτήρα σου και θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
    Μην απογοητεύεσαι και μη κλείνεις την πόρτα της καρδιάς σου επειδή έτυχε να γνωρίσεις κενούς ανθρώπους.
    Εκεί έξω υπάρχουν άτομα που ψάχνουν φίλους σαν και σένα...

Senior Member
    Τώρα που σας βρήκα : Τί είναι για εσάς καλή φιλία ?

Ο ορισμός που δίνει ο καθένας μας είναι διαφορετικός και νομίζω οτι και αυτό παίζει το ρόλο του στη διάρκεια της σχέσης ..........

Επίσης πόσο χρόνο περνάτε με τους φίλους σας ? Πόσο συχνά συναντιέστε ?

Φιλία για μένα είναι:
    Σε κάθε συνταρακτικό που συμβαίνει στη ζωή μου, πρέπει να το μάθουν άμεσα οι φίλοι μου.
    Όπως προείπα στα άσχημα, απλά τα αναφέρω και δύσκολα θα εκφράσω τη στεναχώρια μου.
    Η λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι πρωταρχική για μένα.
    Επίσης δεν αντέχω με τίποτα την πίεση και να μου ζητούν αποκλειστικότητα.
    Είμαι εκεί, δίπλα τους, σε όλες τις καλές και τις κακές στιγμές με οποιοδήποτε κόστος, (δουλειά, προσωπική ζωή).
    Έχω παρατήσει οικογένεια, φίλο και δουλειά για να βρίσκομαι μια βδομάδα δίπλα σε φίλη που με είχε ανάγκη.
    Έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο μια ολόκληρη μέρα και άυπνη έκανα άλλο ένα ταξίδι με το αμάξι, μόνο και μόνο για να είμαι στα βαφτίσια του παιδιού μιας φίλης μου.
    Στο θέμα με τη μαμά, τις πρώτες μέρες είχα φίλους που κοιμόντουσαν στο πάτωμα για να είναι κοντά μου.

Επειδή έχω την τύχη να έχω ...μπόλικους φίλους, τους βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ και μου επιτρέπει ο χρόνος μου.
    Αρκεί να σας πω πως έχω έξι γραμμές κινητού για δωρεάν συνομιλία με αυτούς και τον φίλο μου. Τα υπόλοιπα από τη σύνδεση και το σπίτι.

Μπορεί η ποσοτητα να μην προσδιορίζει την ποιότητα, αλλά στη δική μου περίπτωση δεν είναι έτσι.

ΥΓ. Οι περισσότεροι από αυτούς μπαίνουν εδώ και έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις πάνω σε θέματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς το φόρουμ.

Senior Member
    ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
    ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
    ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ .... ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
    ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
    ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

2 φορές το μήνα , στην καλύτερη 1 φορά την βδομάδα

Senior Member
    Θεοφανία , οπως σου έχω ξαναπει σε θεωρώ τυχερή (εστω και αν προκάλεσες αυτήν την τύχη) .
    Τέτοια φιλία σαν αυτή που περιγράφεις με ένα άτομο την έζησα . (είναι εκτός Ελλάδας τωρα)
    Είχα και άλλους (νομιζα) φίλους , αλλά δεν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον και επικοινωνία . Βρισκόμαστε πλέον λίγες φορές το χρόνο ........ και τότε μόνο λέμε τα νέα μας . Οταν κάποια στιγμή παραπονέθηκα σε μια φίλη , οτι εκείνη δεν παίρνει πλέον ποτέ τηλέφωνο , μου είπε οτι κανέναν δεν παίρνει ......... Θα έπρεπε να με παρηγορεί αυτό ? Εχω απογοητευτεί ........... παρόλου που την αγαπάω .......... και κατι παρόμοιο με με άλλη φίλη ........
    Ασχολούνται μόνο με την δουλειά και τη σχέση τους !!!!!!!

Kleiw μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσες πατάτες έχω φάει και πόσο έχω απογοητευτεί από ανθρώπους. Ευτυχώς, επειδή πήρα πολύ αγάπη από το σπίτι, έχω μια άμυνα και στις σχέσεις και στους φίλους που την κατάλληλη στιγμή τραβάω ένα χι και πάω γι\' άλλα. Μέσα μου στην αρχή πληγώνομαι, αλλά ευτυχώς το ξεπερνάω πολύ γρήγορα. Αν κάτσω να σας πω καταστάσεις απογοήτευσης, δεν θα το πιστεύετε.
    Το γιατρικό όμως είναι να μη σταματήσεις να ψάχνεις. Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον άνθρωπο θα κολλήσεις και από που θα προκύψει μια φιλία.
    Η συμβουλή μου, (αν έχει για σας κάποια αξία) είναι να μη σταματάτε το ψάξιμο.
    Ένα άλλο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι πρώτα πρέπει πρώτα απ όλα να κάνουμε αυτοκριτική και μετά να κατηγορούμε τους άλλους.
    Να βλέπουμε που φταίμε πρώτα εμείς και μετα να αρχίσουμε να κατηγορούμε ότι ο άλλος είναι ανάξιος να αντιληφθεί τις προθέσεις και τα συναισθήματα μας.

Ένα απ τα πράγματα που έχω μετανιώσει πολύ στη ζωή μου, είναι που έχασα μια φίλη γιατί πίστεψα μια άλλη-που πλέον δεν είμαστε μαζί-και ένα χρόνο τώρα βαράω το κεφάλι μου.
    Δυστυχώς έγιναν πολλά και δεν έχω βρει το θάρρος να της ζητήσω συγνώμη...

Senior Member
    Θεοφανία το κακό με εμένα είναι οτι την περίοδο που αυτές οι φιλίες ήταν στην κορύφωση τους (φοιτητικά χρόνια) , πίστεψα οτι θα είμαστε φίλοι για πάντα (και το ίδιο ισχυρίζονταν και οι ίδιοι) . Δεν έχουμε χαθεί τελειώς μεν , δεν μου έχουν φερθεί επίσης άσχημα , αλλα η σχέση δεν έχει παρόν γιατι πολύ απλά δεν της αφιερώνουν χρόνο . Αυτό είναι το παράπονο μου . Και απο την μια καταλαβαίνω οτι οι προτεραιότητες άλλαξαν , αλλα θεωρώ οτι για τους φίλους πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο . Πληγώθηκα πολύ ......... και δεν κατάλαβα και γιατί ........ η μόνη εξήγηση που έχω να δώσω είναι οτι για εμένα η φιλία ήταν κάτι πολύ σημαντικό και την είχα περισσότερη ανάγκη , ενώ εκείνοι όχι .......... απο τότε είμαι διστακτική ........ σαν κατι να τελείωσε μέσα μου , σαν να τελειώσε το \'\'παραμύθι\'\' φιλια ......... σαν να φοβάμαι οτι θα ξαναπληγωθώ .........

(αρκετά άτομα που θεωρούσα φίλους , με παρατήσανε οταν έκαναν σχέση ............ απότομα και σχεδόν ολοκληρωτικά ......... ήταν αυτοί φίλοι ? )

Senior Member
    Originally posted by Kleiw
    Και απο την μια καταλαβαίνω οτι οι προτεραιότητες άλλαξαν , αλλα θεωρώ οτι για τους φίλους πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο .
    TA EIΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. AYTO EINAI BOΛΕΜΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ.
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Θα μπορούσε να γίνει κανείς φίλος με ένα παιδί; και να το βιώσει με τον τρόπο που το βιώνει ένα παιδί; να καταλάβει ως τη ζει κ πως τη ζητάει τη φιλία ένα παιδί;
    Το κακό με μενά ειναι ότι ειμαι και θα παραμείνω παιδί, με ό,τι μπορει αυτό να σημαίνει...Υπάρχουν πολλα πραγματα που απλώς δεν τα καταλαβαίνω,χαζη κ αφελής...

Originally posted by MANTHES
    Originally posted by Kleiw
    Και απο την μια καταλαβαίνω οτι οι προτεραιότητες άλλαξαν , αλλα θεωρώ οτι για τους φίλους πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο .
    TA EIΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. AYTO EINAI BOΛΕΜΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ.

Συμφωνω και έτσι πρέπει να γίνεται. Πρέπει να σεβόμαστε πότε ο άλλος δεν θέλει να μιλήσει και να μην τον πιέζουμε.

Κλειώ, αυτό που περιγράφεις δεν είναι φιλία και πραγματικά μην απογοητεύεσαι. Ανθρώπους που τους θεωρούσα φίλους επειδή ήμασταν μαζί σχολείο, δεν τους βλέπω καν. Το θέμα είναι να μη μας συνδέουν οι καταστάσεις, αλλά το συναίσθημα.

Senior Member
    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΛΕΙΩ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΕΣΥ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast