.. κ να ήταν το μόνο αυτό - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
    Senior Member
    Μαρία μου είχες πει ότι δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι γιατί πρέπει να βοηθάς τον αδερφό σου επειδή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.Πώς μπορείς βρε Μαράκι μετά από αυτό που σου έκανε να προτιμάς να υποφέρεις εσύ για να βοηθάς αυτόν τον άνθρωπο?

Banned
    οκ λοιπον ας πιασουμε ενα ενα τα προβληματα.

1. Καταρχην ας μιλησουμε λιγο για το παρελθον.
    Δεν νομιζεις οτι ηρθε η ωρα να ξορκισεις ολες τις ενοχες και τις φοβιες που κουβαλας??
    Δεν νομιζεις οτι θα ηταν καλυτερα, αν αφηνες πισω σου ολο αυτο το βεβαρημενο ιστορικο σου???
    Πρεπει καποια στιγμη να αποσταποιηθεις απο ολα αυτα τα τρομερα συμβαντα.
    Πιστευω οτι πρεπει να συγχωρησεις ολους οσους σου εκαναν κακο αλλα να μην ξεχασεις.
    Τοποθετησε ολους οσους επαιξαν ενεργο ρολο στην ζωη σου στο κουτακι που τους πρεπει και αρχισε να τους αξιολογεις αναλογα με το πως επραξαν.
    Αρχινα απο τον πατερα σου, που οπως φαινεται ειναι κομβικο σημειο στο στορυ.
    Εκτος απο τα λαθη που εκανε ο πατερας σου, ψαξε και για δικα σου λαθη.
    Κανε την αυτοκριτικη σου για ολα αυτα τα χρονια που περασαν.
    Ορθωσε κεφαλι και σταματα το αυτομαστιγωμα, δεν προκειται να σου δωσει καμια λυση, αντιθετα θα σε φορτωσει ενοχες.
    Ο πατερας σου οτι εκανε ειναι γιατι ετσι εμαθε, δεν εχει νοημα ουτε να τον βρισεις ουτε να τον αποπεμψεις.
    Αντιθετα εχει νοημα να τον καταλαβεις και να τον αντιμετωπισεις.
    Η μητερα σου (η και ο αδερφος σου?) με την αστοχη στωικωτητα συνηγορησε στο να γινονται τα πραγματα απο χειροτερα χειριστα..... μα και αυτη ετσι εμαθε.
    Τα δικα σου διδαγματα ομως ποια ειναι??

2. και εδω περναμε πλεον στο μελλον.
    Πρεπει να καθαρισεις απο το παρελθον σου για να περασεις σε ενα στερεο μελλον.
    Το προβλημα ειναι οτι σου εχουν δημιουργησει ενα συστημα ενοχων και με αυτο εχεις μεγαλωσει.
    Δυστυχως η βια που εχεις εντρυφησει εχει περασει μεσα σου.
    Ενεχεται ο κινδυνος να εισαι και εσυ εξισου βιαιη στους γυρως σου.
    Οταν δεχτεις τοση βια παιζει η πιθανοτητα να λειτουργεις και εσυ η ιδια ετσι κυριως δε απο φοβο και απο αμυνα.
    Δεν εχεις μαθει πως μπορεις να κερδισεις το σεβασμο του αλλου οσο δε και την αγαπη και την εκτιμηση του.
    Πραγματα πολυ βασικα για να μπορεσεις να κοινωνικοποιηθεις σωστα και με ασφαλεια.

Για αυτο λοιπον θα πρεπει να αρχισεις να δουλευεις το παρελθον σου αφενως και να σκεφτεσαι το μελλον σου.
    Ειναι μια δουλεια αποκλειστικα δικια σου, φυσικα παρα μα παρα πολυ δυσκολη και επιπονη.
    Θελω εδω ομως να σημειωσω κατι.
    Αν αρχισεις βημα βημα συντομα θα φτασεις σε ενα επιπεδο που δεν θα εχει καμια σχεση με την σημερινη μαρια που μιλαμε.
    Θα σου προτεινα να δεχτεις ως αξιωματα, οτι η μαρια πχ ειναι αξια να να κανει οτι φανταζεται και περναει απο το μυαλο της.
    Ολα αυτα για να τα κανεις χρειαζεσαι καταρχην ενα ασφαλες περιβαλλον.
    Ειναι προαπαιτουμενο να φυγεις απο το χωρο που ζεις και να μεινεις καπου που θα εχει ασφαλεια.
    Ειτε εχεις σχεση ειτε οχι πρεπει να ζησεις σε ενα ηρεμο περιβαλλον που θα το οριζεις εσυ για να αποκτησεις ηρεμια, ασφαλεια και υπευθυνοτητα απεναντι στον εαυτο σου.
    Πρεπει επισης να οριοθετηθεις απεναντι στους συγγενεις σου, οτι πανω απο ολα αυτο το καιρο εχεις αναγκη να τα βρεις με τον εαυτο σου και αυτη ειναι η προτεραιοτητα σου.
    Οποτε στα ενδεχωμενα καλεσματα, γκρινιες, απειλες κλπ να μην ενδιδεις εφοσον δεν εχεις φτασεις σε ενα ικανο επιπεδο καλης αυτογνωσιας.
    Υπολογιζω οτι ειχσαι κοντα στα 30, οποτε ειναι καλη ηλικια για να το βαλεις μπροστα.
    Δεν ξερω τι υλικη υποδομη σου λειπει αλλα ακομα και αν παιζει αυτο, βαλτο στα ζητηματα που πρεπει να παλεψεις εντατικα.
    Στο διαδρομη αυτη θα κανεις καινουριους φιλους η και παρεες.
    Αυτο που θα κρατησεις καλα μεσα σου ειναι οτι σε καθε (νεα η παλια) επαφη, αυτο που δεν θα διαπραγματευεσαι με τιποτα θα ειναι η αξιοπρεπεια σου η οποια τεινει οχι μονο να εχει τσαλαπατηθει αλλα να γινει σχεδον ανυπαρκτη.

Τωρα θα μου πεις οτι ολα αυτα ειναι δυσκολα....
    χμμμ ε ναι δυστυχως.
    Και δεν φανταζεσαι ποσο....
    Ο κοσμος γυρω μας ειναι και αυτος δυσκολος.
    Και εμεις ειμαστε ομοως δυσκολοι.
    Τιποτα δεν ειναι αγγελικα πλασμενο, ουτε καν εμεις, οσο και αν θελουμε να παριστανουμε τους αγγελους.
    Ετοιμασου λοιπον να ξαναπληγωθεις και να πληγωσεις και εσυ επισης.
    Αλλα αυτα ειναι μεσα στα παιχνιδια της ζωης, μονο που εσενα η ζωη σου επαιξε πολυ ασχημα παιχνιδια....
    Πετα λοιπον τα αχρηστα παιχνιδια και κρατα τα χρησιμα.
    Οταν θα αρχισεις πραγματικα να ζεις, θα δεις οτι ολα οσα σου γραφω, αξιζουν το κοπο και παρα πολυ μαλιστα....
    Γιατι μια θεση στον ηλιο τον δικαιουμαστε ολοι,
    μπρος μαρς λοιπον να κατακτησεις την δικια σου θεση.
    Εκει ειναι και σε περιμενει, το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να την διεκδικησεις!

Καλη σου μερα,

Senior Member
    Sofia ευχαριστω για τη στηριξη

Dalia ναι έτσι είναι, έχει προβλημα με την καρδια του, παιδι ηταν κ εκεινος τοτε, λες να μην εχει τυψεις για οτι εγινε? Δεν εχω βρει το κουραγιο, αλλα θελω να μιλησω μαζι του για να καταλάβω το τι κ το πως. Έτσι λειτουργω προτιμω να υποφέρω κ να προσφερω σε εκεινους που εχουν την αναγκη μου τωρα. Ενα μερος στο σπιτι το συντηρώ εγω κ οικονομικα, αλλα κ το νοικοκυριό, φαγητο. Ο κ. τελειος ο πατερας μου εννοω επαθε εφραγμα δεν δουλευει κ απο πισω ο αδερφος μου. Στηριζω τη μανα μου όμως, εγω κ εκεινη δουλευουμε για να τα φερουμε βολτα,την βλεπω σαν εναν ανθρωπο που δεν ειχε επιλογες κ η ζωη της στερησε πολλά. Νιώθω ήδη ενοχη με την σκεψη οτι θα παθει κατι αν την παρατησω κ εγω!

Senior Member
    krino
    1. οσο πισω κα να αφησω το ιστορικο μου παντα πιστευω θα εχω τις ενοχες κ τις φοβιες
    αν δεν τους ειχα συγχωρεσει δεν θα ημουν μαζί τους τωρα
    το λαθος μου ολα αυτα τα χρονια ειναι που δεν μιλησα, εφοσον δεν αντεχα την κατασταση κ αντι να κανω αποπειρες επρεπε να τους ειχα καταγγειλει, ακομη αν δεν καταφερνα να κανω αυτό έπρεπε τουλαχιστον να ειχα φυγει ηδη
    θελω να πιστευω σαν διδαγμα οτι η ζωη παντα σου φερνει οσα μπορεις να αντεξεις κ κατι παραπανω
    αν θελεις να πεις τι διδαχτηκα στην ζωη μου μεχρι σημερα, ένα έχω να πω, δεν καλυπτουμε τα γεγονοτα, μιλαμε κ βρισκουμε λυση στο προβλημα
    2. ωραια τα λόγια αλλά η πράξη δύσκολη
    25 ειμαι κ οπως εχω γραψει κ καπου αλλου εχω αποδεχτει οτι δεν ειμαι καλα, δεν μπορω να ζησω φυσιολογικα αυτη την στιγμη, μου φταινε πραγματα χωρίς λόγο ετσι γιατι κατι σκέφτηκα, ε λοιπον δεν θα παρω στο λαιμο μου κανενα επειδη εχει λασκαρη η βιδα μου
    οσο για οοολα τα υπολοιπα που μου γραφεις, γνωστα κ για να πετύχουν θέλουν πολυ δουλεια, πρέπει να κάνω πολυ δουλειά μεσα μου, θελει χρονο

η ζωή ετσι σκληρη είναι παντοτε κ ολοι καποια στιγμη το ανακαλύπτουν
    να αρχισω να βαζω στοχους για να φτιαξω τον εαυτο μου για ενα καλύτερο μελλον (μη μου πεις για ονειρα ποτε δεν ειχα, αρκουμε σε οτι απλα μου ερχεται)
    να εχω το νου μου ομως γιατι η σκαλα που πρεπει να ανεβω έχει αρκετα σκαλια σπασμενα
    μην το βαλω κατω ομως να συνεχισω να ανεβω οροφους σιγα σιγα κ καποια στιγμη θα φτασω στο φως

δεν πιστευω να εχει αραχνες εκει μεσα?

thanks krino

Senior Member
    Oi ανθρωποι αυτοι ειναι ενηλικεσ...ετσι κι εσυ ...εισαι ενηλικασ και πρεπει να αναλαβεισ τον εαυτο σου...δεν εχεισ καμια ευθυνη για τισ ζωεσ των ανθρωπων αυτων..ειναι πιο ξενοι και απο ξενουσ...

Καμια τυψη..εκεινοι νιωθουν τυψεισ για το πωσ νιωθεισ εσυ???οχι βεβαια...

Ειναι η ωρα να αλαξεισ την ζωη σου..μπορεισ και θα το κανεισ..γιατι μονο ετσι μπορισ να αλλαξεισ τον δρομο τησ ζωησ σου.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Member
    Αλλοιμονο γιατι να μην το βοηθησει το παιδι αυτος την κραταγε γιια να τακτοποιηθουν οι αλλοι του εχει και υποχρεωση!!!

Senior Member
    ???

Senior Member
    Mαρία, πάρε τη ζωή σου πολύ στα σοβαρά. Ο,τι έγινε, ό,τι συνέβη δεν πρέπει να σε αφήνει με αίσθημα ούτε ενοχών ούτε κενού, ούτε ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Αρχίνα τα όνειρα με τη μορφή στόχων και ξεμπέρδευε εντός δευτερολέπτων με τους θυμούς σου. Μη κοιτάς πίσω σου, αξίζεις το καλύτερο για τον εαυτό σου και αυτό να σου γίνει καθημερινό βίωμα. Εχοντας περάσει ένα τέτοιο εξευτελισμό σε μιά τόσο τρυφερή ηλικία οφείλεις να κάνεις τριπλάσιο δρόμο. Κάντον.Ο καθένας από εμάς, έχει μπει σε περίεργα λούκια, άλλος με τον ένα τρόπο άλλος με τον άλλον, κανενός η ζωή δεν έχει χαριστεί πίστεψέ με. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, να μάθεις να αξιολογείς. Να κρατάς τα καλά, αυτά που σε φτιάχνουν στη ζωή σου, και να πετάς τα υπόλοιπα που σε χαλάνε. Κυρίως όμως, να γνωρίζεις ποιά είσαι εσύ, δηλ τι ακριβώς πράγματα αξίζουν για σένα και με αυτά να πορεύεσαι.

Καλή δουλειά, καλή προσπάθεια.

Senior Member
    Κυρίως όμως, να γνωρίζεις ποιά είσαι εσύ, δηλ τι ακριβώς πράγματα αξίζουν για σένα και με αυτά να πορεύεσαι.
    liberchild
    δεν ξέρω ούτε ποιά είμαι, ούτε αν αξίζουν πράγματα για να πορεύομαι
    ο θυμός δεν ξεμπερδεύτε σε δευτερόλεπτα, χρόνια τώρα ζω μαζί του
    όνειρα κ στόχους δεν έχω, ελπίζω μόνο τωρα τελευταία ότι με αυτή την προσπάθεια κάτι θα γίνει, φοβάμαι την αποτυχία όμως γι\'αυτό κ τις περισσότερες φορές δεν κάνω κάτι
    σε ευχαριστώ όμως για τα λόγια σου \"ό,τι βρέξει ας κατεβάσει\" είναι το μόνο σίγουρο

Senior Member
    αυτη η υποθεση δεν τελειωνει μεσα μου, ουτε μπορω να μιλησω για το τι συνεβη κ μενω σαν βλακας ακουνητη όταν θελησε η ψυχ να το κουβεντιασω κ δεν καταφερνω παρα μονο να ανατριχιαζω κ να πεφτει σε ενα κενο, σε ενα τιποτα το μυαλο μου
    ισως ειναι λαθος μου που το κουβεντιαζω, δεν γνωριζω που θα βγαλει κ πως να συνεχίσω σκαλιζοντας κατι τέτοιο

Senior Member
    μαρία χωρίς να το θες, επανέρχεσαι σε θέματα που οφείλω να επανεξετάσω

θενκς ε λοτ

Senior Member
    χωρις να το θελω, με απασχολουν πολλα κ προσπαθω τουλάχιστον σε αυτά που εχω αναφέρει εδω μέσα να βρω μια άκρη κ να αντιμετωπίσω μια φορα αυτα που συμβαίνουν.
    δεν πιστευω να εισαι της ιερας εξετασης κ να κανεις βασανηστήρια;; χα, χα

Senior Member
    Originally posted by mmaria
    χωρις να το θελω, με απασχολουν πολλα κ προσπαθω τουλάχιστον σε αυτά που εχω αναφέρει εδω μέσα να βρω μια άκρη κ να αντιμετωπίσω μια φορα αυτα που συμβαίνουν.
    δεν πιστευω να εισαι της ιερας εξετασης κ να κανεις βασανηστήρια;; χα, χα

εκεί που πρέπει ναι.....

Senior Member
    τι εκεί που πρέπει βασανίζεις κόσμο;;; με την καλή έννοια φαντάζομαι..
    πες μου τι θες να επανεξετασεις, μπας κ βοηθήσεις κ εμένα να καταλάβω

Senior Member
    Originally posted by mmaria
    τι εκεί που πρέπει βασανίζεις κόσμο;;; με την καλή έννοια φαντάζομαι..
    πες μου τι θες να επανεξετασεις, μπας κ βοηθήσεις κ εμένα να καταλάβω

δεν είμαι σαδίστρια, απλά μ αρέσει να φέρνω τους άλλους αντιμέτωπους με τις αδυναμίες τους, τρελλαίνομαι γι αυτό το παιχνίδι, ειδικά όταν αφορά πρόσωπα που αγαπώ.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast