τί ειναι αυτό που με βασανίζει?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

τί ειναι αυτό που με βασανίζει?

Απο τα 18 μου που περασα σε πολη εκτος αθηνών και ειχα προβληματα με το τοτε αγορι μου που ηταν στην αθηνα, αρχισαν περιεργες σκεψεις. Ανωμαλες, κακες σκεψεις, αηδιαστικες... οποτε εκανα μία απο αυτες σκεφτομουν ολη μερα οτι ειμαι ανωμαλη, οτι εχω προβλημα, ενιωθα ενοχες, ενιωθα πιεσμενη, κατερρεα... ολα περναγαν οταν βρισκομουν με το αγορι μου, μαλλον μου διασπαγε την προσοχη...? δε ξερω.. στην αποσταση και στους τσακωμους τρελαινομουν.. φοβομουν για χρονια οτι θα τρελαθω, φοβομουν μην εχω καποια ψυχωση. τελικα πριν δυο χρονια ετυχε και μιλησα με μια παιδοψυχιατρο (στα 24 μου) η οποια μου ειπε οτι ειμαι νορμαλ, οποτε απο τοτε αρχισα να δινω λιγοτερο σημασια σ αυτες τις σκεψεις και ελαττωθηκαν οι ενοχες μετα απο καθε σκεψη, αν κ ακομα ενα αισθημα φοβου οτι δεν ειμαι φυσιολογικη και ενοχης το εχω...στις σχεσεις βγαζω αλλου ειδους θεματα, γινομαι πολυ κουραστικη με τις εμμονικες σκεψεις που εχω και εκφραζω, οι οποιες αφορουν τα κομπλεξ κατωτερωτητας μου.. (εχω υποστει παρα πολυ bulling) γινομαι παρανοικη, ερωτευομαι κ ξαφνικα νιωθω η πιο ασχημη πανω στον πλανητη, οτι ο αλλος ειναι μαζι μου επειδη δεν εχει αλλη επιλογη και βρισκω ενδειξεις στα παντα (θεωρω με ψυχαναγκαστικο τροπο). εδω κ εναμιση χρονο χωρισα και ειναι πρωτη φορα στη ζωη μου που δε μπορω να προχωρησω. παντα ειχα θεμα, αλλα ημουν καλα συντομα κ λειτουργικη.. τωρα οσο περνα ο καιρος χειροτερευω.. η γονεις μου θυμωνουν μαζι μου αν τους πω οτι στεναχωριεμαι γι αυτον και δε δινουν σημασια, με διωχνου... ηρθα και εξωτερικο πριν 4 μηνες, μονη μου κ εχω βυθιστει... ολη μερα καθε μερα θα κανω αρνητικες σκεψεις απο το πουθενα για να επιβεβαιωσω στον εαυτο μου οτι ο πρωην μου δε με ηθελε, οτι με κοροιδευε. βλεπω σειρες για να χαλαρωσω, θα ακουσω μια φραση και θα κανω εναν περιεργο συνειρμο, σχετικο, και θα πεσω.. μιλαω με καναν ανθρωπο παλι το ιδιο.. κανω πληγες στα χερια και στα ποδια μου, προσπαθω να βγαλω υγρο απο καθε πορο, το χω πολυ αναγκη.. το κανω χρονια, αλλα φετος ξεκινησα και στα ποδια... ειναι ολα αυτα στο φασμα της ΙΨΔ? εχει καποιος κοινες εμπειριες? μηπως ειναι καταθλιψη? υποφερω παντως και κανεις δε νοιαζεται, ουτε οι γονεις μου.. δεν πιστευω στους ψυχολογους, ειχα προσπαθησει και δε βοηθησε, παρ ολα αυτα θα ξανα κανω προσπαθεια.. δεν πιστευω οτι αυτο θα αλλαξει.. το μονο που θα ηθελα ειναι να χα επαφη μ αυτον... με πληγωσε τοσο πολυ ενω με ηξερε.. μονο τους γονεις μου σκεφτομαι...

Banned
    Μήπως πρεπει να κανεις και παρέες; Κάνεις κάποιο άθλημα να γραφτεις σε καποια ομαδα; ή αν παιζεις μουσικη ή καποια τεχνη (φωτογραφια κλπ) θα μπορουσες πάλι να γραφτεις σε μια σχετικη ομάδα. Έχεις σκεφτεί;

Junior Member
    εδω που εχω ερθει ειναι δυσκολα ολα. δεν προλαβαινω να κανω τιποτα λογω απαιτητικου μαστερ και η κοινωνικοποιηση επισης φαινεται πολυ δυσκολη

Junior Member
    Και γω συμφωνω μαζι σου πως οι ψυχολογοι δεν μπορουν να κανουν και πολλα πραγματα μονοι μας πρεπει... Σε νιωθω γτ και γω αντιμετωπιζω τα ιδια με σενα σκεψεις παραλογες με το παραμικρο σε οτι και να κανω και το χειροτερο ειναι πως κανενας δεν σε καταλαβαινει πραγματικα ουτε καν ο ειδικος...

Εστάλη από M5 Note στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Quote Originally Posted by Angel1996 View Post
    Και γω συμφωνω μαζι σου πως οι ψυχολογοι δεν μπορουν να κανουν και πολλα πραγματα μονοι μας πρεπει... Σε νιωθω γτ και γω αντιμετωπιζω τα ιδια με σενα σκεψεις παραλογες με το παραμικρο σε οτι και να κανω και το χειροτερο ειναι πως κανενας δεν σε καταλαβαινει πραγματικα ουτε καν ο ειδικος...

γινεται με καποιο τροπο να ρθουμε σε επαφη? εαν θελεις φυσικα...

Banned
    Σε αυτό τι ακριβώς εννοείς:"οτι ο αλλος ειναι μαζι μου επειδη δεν εχει αλλη επιλογη". Ότι δλδ αφού θεωρείς τον εαυτό σου άσχημη, για να είναι μαζί σου και να "μην έχει άλλη επιλογή", οπότε κι αυτός κατώτερος των προσδοκιών σου. Δε μπορεί δλδ να είναι με μια όμορφη γυναίκα.. Αυτά του τα έλεγες κιόλας ή μόνο τα πίστευες; Του έλεγες πχ "είσαι μαζί μου γιατί δε μπορείς να βρεις άλλη;"

Junior Member
    Quote Originally Posted by Sof14 View Post
    γινεται με καποιο τροπο να ρθουμε σε επαφη? εαν θελεις φυσικα...
    Ναι δεν εχω προβλημα εχεις φβ να τα πουμε εκει?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Angel1996 View Post
    Ναι δεν εχω προβλημα εχεις φβ να τα πουμε εκει?

Ναι. Μπορεις να μου το στειλεις σε pm γιατι δε ξερω πως γινεται? η γραψτο εδω αν δεν εχεις θεμα

Junior Member
    Eπειδη δεν με αφηνει να σου στειλω pv το φβ μου ειναι Αγγελος Κουκοβινος με εξωφυλλο την ελληνικη σημαια..

Αγαπητή Sof14
    τα άτομα που έχουν υποστεί πολυ bulling στα σχολικά χρόνια συνήθως δυσκολεύονται στην πορεία να έχουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους. Ολα αυτά που σε βασανίζουν, η τάση σου να αυτομαστιγώνεσαι, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι είσαι άσχημη, ελλιπής, μη φυσιολογική, ανάξια για αγάπη είναι απλώς ένα καθρέφτισμα της δικής σου αντίληψης και εικόνας για τον εαυτό σου.

Κάθε άνθρωπος θα βιώσει απόρριψη είτε απο ερωτικό συντροφο, φίλο, γονέα, εργοδότη, είναι κομμάτι της ζωής μας.
    Οπως όμως θα παρατηρήσεις ο καθένας αντιδρά τελείως διαφορετικά στην απορριψη όπως και στις κρίσιμες στιγμές.
    Ενας άνθρωπος με θετική αυτοεκόνα και αυτοεκτίμηση θα πενθήσει, θα στενοχωρηθεί αλλά σ'υντομα θα βρει την αισιοδοξία του και θα αλλάξει σελίδα.
    Αντιθέτως εσύ φαίνεται να ανακυκλώνεις κάθε άσχημο σου συμβαίνει και να το γενικοποιείς ώστε να καταλήξεις να επιβεβαιώνεσαι ότι δεν αξίζεις και ότι είσαι καταρραμένη. Σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις όμως ότι δεν πρόκειται για καμία αλήθεια αλλά για την δική σου οπτική!!!
    Επομένως, εκεί ειναι θεωρώ η ρίζα όλων των προβλημάτων.. στα bullying τότε στα χρόνια που σε πληγωσαν τόσο που ποτέ δεν διαχειριστηκες σωστά μέσα σου..

Junior Member
    Ειναι ιψδ. Το εχω και γω απο τα 11. Πηγενε σε ψυχολογο και να σου δωσει και φαρμακα τα οποια πρεπει να παιρνεις συνεχεια. Δεν περναει αλλιως. Εγω παλια εφτασα μεχρι την αυτοκτονια

Junior Member
    Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις για χάπια... Και προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο, έχουν πολλές παρενέργειες