ΑΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

ΑΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Καλημέρα σε όλους/-ες....
    Χαίρομαι που ανακάλυψα την όμορφη παρέα σας!

Πριν από 4 μήνες γνώρισα κάποιον από κοινή παρέα και αμέσως βγήκαμε και αρχίσαμε να επικοινωνούμε καθημερινά. Μου άρεσε και μου αρέσει πολύ. Είμαστε και οι δύο χωρισμένοι με παιδιά, είναι όμως μικρότερός μου κατά 4 χρόνια.
    Στην καθημερινή μας επικοινωνία, συνήθιζε να μιλάει συνεχώς για τον εαυτό του, καθώς είχε και έχει πολλά ζητήματα να επιλύσει μετά το διαζύγιό του. Με τον καιρό βέβαια, άρχισε να ακούει και μένα, και μάλιστα επισημαίνοντας κάτι τέτοιο ο ίδιος. Η επικοινωνία μας είναι πολύ καλή και καθημερινή, και το σεξ γίνεται όλο και καλύτερο.
    Ήμουν βέβαια από την αρχή διακριτική, χωρίς απαιτήσεις, γεγονός που εκτίμησε περισσότερο από όλα. Γιατί αυτό που τον φόβιζε ήταν ότι θα αρχίσω τις απαιτήσεις και την γκρίνια, όπως κάνουν όλες, όπως έλεγε, ή θα τον βαρεθώ και θα βρω άλλον. Στην αρχή, δεν καταλάβαινα γιατί τα έλεγε όλα αυτά. Σιγά σιγά, άρχισα να καταλαβαίνω… καμία δεν έμενε δίπλα του, γιατί, πέρα από τα προβλήματά του και την έλλειψη χρόνου, είναι και δύσκολος σαν χαρακτήρας. Εμένα όμως με έβλεπε και με βλέπει να μένω.
    Στους 2 μήνες περίπου όμως συνέβη το εξής: καταλαβαίνω ότι δεν έχει καλή διάθεση και τον ρωτάω αν έχει γίνει κάτι. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν με είχαν γνωρίσει άτομα του περιβάλλοντός του. Μου λέει ότι πρέπει να μου πει κάτι για να είναι ξεκάθαρος μαζί μου. Μου λέει λοιπόν πώς βλέπει το μέλλον του, ότι δεν θέλει να μείνει μόνος του, ότι θέλει να ξαναπαντρευτεί και να κάνει παιδί, ενώ εγώ έχω ήδη τα παιδιά μου και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο ξανά. Έμεινα άφωνη, ένιωσα προς στιγμήν απόρριψη αλλά αμέσως του είπα ότι αυτό δεν ξέρω αν θα γίνει στη ζωή μου γιατί για μένα παίζει ρόλο το άτομο και αν θα μου το βγάλει ξανά…. Και ότι από εδώ θα φύγω μόνο αν μου πεις ότι δεν με θες, και μιλάω για το τώρα, δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες για το μέλλον. Μου απάντησε ότι με θέλει και να συνεχίσουμε και ότι μάλλον ήταν λάθος να μου πει κάτι τέτοιο γιατί από αύριο θα είμαι διαφορετική απέναντί του…. Και ότι δεν έπρεπε να δείξουμε ότι έχουμε σχέση, εννοώντας τον κύκλο του, και αυτό σίγουρα σήμαινε κάτι που δεν έμαθα ποτέ!
    Συνεχίσαμε κανονικά και η στάση μου δεν άλλαξε, σαν να μην έγινε ποτέ αυτή τη συζήτηση. Δεν το επανάφερε το θέμα από τότε. Συνέχεια μου λέει και μου δείχνει ότι περνάει καλά μαζί μου, ότι έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και σεξουαλική χημεία.
    Μέχρι που πριν λίγες μέρες, συμβαίνει κάτι σοβαρό και κλείνεται στον εαυτό του. Μέσα σε αυτή τη διάθεση, μου λέει πως δεν θέλει να μου είναι βάρος, ότι έχει πολλά αυτήν την περίοδο που τον κάνουν να μην μπορεί να δώσει σε μία σχέση, και ότι εγώ δίνω και δεν παίρνω τα ανάλογα. Και πάνω εδώ, επανάφερε το θέμα για το οποίο μου είχε μιλήσει πριν από δύο μήνες….θέλω να είμαι ξεκάθαρος μαζί σου: συνεχίζουμε όπως είμαστε; Γιατί δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερα, δεν είμαι δοτικός και δεν αποκλείεται, είτε εγώ είτε αυτός, να αναζητήσουμε κάτι άλλο.
    Του είπα να μου ξεκαθαρίσει αν συμβαίνει κάτι τώρα και μου τα λέει όλα αυτά. Μου είπε όχι, είναι απλά σκέψεις που κάνει.
    Του είπα να μιλάει από δω και στο εξής για τον εαυτό του και όχι για μένα. Αν ζητάω ή όχι από τη σχέση, ή αν νιώθω ότι μου είναι βάρος, είναι δικά μου ζητήματα και δεν θέλω να τα νομίζει χωρίς να τα έχω θέσει η ίδια. Συμφώνησε αλλά φαίνεται ότι είναι τα άγχη του.
    Εγώ όμως προβληματίζομαι στο εξής: Με θέλει πραγματικά ή έχει θέσει ημερομηνία λήξης; Κι αν ναι, γιατί δεν φεύγει από τη σχέση και το ρίχνει πάνω μου να το κάνω εγώ;
    Να σημειωθεί απ’ όσο τον ξέρω μέχρι τώρα, δεν είναι ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε κοφτά αυτό που θέλει ή δεν θέλει.

Banned
    Εαν το 46 ειναι η ηλικία σου και θέλει να ξαναπαντρευτεί και να κάνει παιδιά όπως είπε, μάλλον σε θέλει με ημερομηνία λήξης δεδομένου και της αρχικής ξεκάθαρης απάντησής σου. Τα παιδιά τα δικά του ποιος τα ανατρέφει; αυτός, η πρωην συζυγος ή εναλλάξ;

Μέγα λάθος να λέει ότι οι γυναίκες ειναι όλες γκρίνια.

Στην ερωτηση σου γιατι δε φευγει από τη σχεση: Επειδη οι ανθρωποι καλύπτουν προσωπικες αναγκες στη σχέση. Αλλά σιγουρα όταν του δοθει η ευκαιρία θα είσαι παρελθόν. Πιθανον όταν ξεμπλέξει με το διαζύγιο.

Junior Member
    Το παιδί του ζει με τη μητέρα του και το βλέπει σε καθορισμένο χρόνο, όταν μπορεί. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα μεταξύ τους, δεν χώρισαν και με τον καλύτερο τρόπο. Η ηλικία μου είναι 43.

Banned
    Ευχαριστώ, για μενα ειναι σχεδόν σιγουρο ότι σε θέλει προσωρινά. Γι αυτό κι αισθάνθηκε ασχημα που σε γνωρισαν γνωστοί. Σημασία έχει τι θέλεις κι εσύ όμως. Μπορείς να αντέξεις με ημερομηνία λήξης; ... Πιθανόν ο δικός σου ξερει ότι αν σου πει ξεκαθαρα ότι σε θέλει με ημερομηνία λήξης, θα τον χωρίσεις και δεν το θέλει μάλλον. Αλλά αυτό δε σημαίνει αυτομάτως ότι σε θέλει και για πάντα.
    Last edited by DelMem201217a; 09-12-2017 at 00:54.

Junior Member
    Δεν πιστεύω έτσι κι αλλιώς ότι ξεκινάς μία σχέση γιατί θα διαρκέσει για πάντα. Ξεκινάς μία σχέση γιατί σου αρέσει ο άνθρωπος αυτός και όσο περνάς καλά, κι εσύ κι αυτός, μένεις και το εξαντλείς. Δεν μπαίνουν ανάμεσά σας υποθετικές θεωρίες για το μέλλον.
    Εξάλλου γιατί με πλησίασε εξαρχής; Ηξερε τα δεδομένα μου.
    Από την αρχή μιλάει για τα προβλήματά του και φαίνεται πόσο μεγάλη ανάγκη έχει για επικοινωνία. Αυτός ξεκίνησε αυτή τη σχέση..... και εγώ δεν έμεινα αμέτοχη και ψυχρή απέναντι σε όλα αυτά, τον στηρίζω όσο μπορώ. Αυτός μου είπε κάποια στιγμή πως δεν μιλάω για μένα, δεν ανοιγομαι και δεν αναφέρω τα δικά μου προβλήματα. Αλλά έτσι είμαι εγώ.
    Αλλά είναι παράλογο να έχει διαφορες μεταπτώσεις, όταν δεν είναι καλα, και να λέει είναι έντονο το ενδιαφέρον σου, όταν ο ίδιος το επιδιώκει. Και να συνεχίζει λέγοντας ότι δεν θέλω να σου είμαι βάρος, εγώ δεν μπορώ να δώσω σε καμία σχέση αυτή την περίοδο.
    Να σημειωθεί ότι έχει όντως πολλα ζητήματα σοβαρά, που όντως δεν θα άντεχες εύκολα δίπλα του.
    Εγω όμως του είπα πως μένω δίπλα του γιατί θέλω και όταν θα νιώσω ότι μου είναι βάρος, θα το πω από μόνη μου.

Με αυτά που μου λέει όμως με μπερδεύει και φοβάμαι πως θα μου χαλάσει ότι νιωθω για αυτόν.

Junior Member
    Όσο για τους γνωστούς, αυτός το επιδίωξε...... Τότε δεν το σκέφτηκε;
    Πιθανότατα, θα άκουσε απόψεις μετά που τον επηρέασαν......Γιατί χρονικά μετά από αυτό μου τα είπε πρωτη φορά αυτά.

Banned
    "Δεν πιστεύω έτσι κι αλλιώς ότι ξεκινάς μία σχέση γιατί θα διαρκέσει για πάντα." => Εδω όμως δεν είστε στο ξεκινημα! Έχετε προχωρησει στη σχεση, εχετε γνωρίσει καλά ο ένας τον άλλον.. Για πάντα κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Αλλά τουλάχιστο υποθέτω ότι δε θέλει σοβαρά! Αλλωστε στην αρχική αναρτηση δεν αναρωτιεσαι αν σε θέλει με ημερομηνία λήξης; Οπότε; Μπορεί προσωρινά να του αρεσει ότι τον βοηθάς, ότι κανετε ωραίο έρωτα, και και... αλλά όμως εφόσον είπε ότι θέλει οικογένεια και παιδί;..

Σίγουρα θα έχει ακούσει αποψεις! Που σιγουρα θα έχουν να κανουν και με τη (μικρη) διαφορά ηλικίας θα έλεγα.

Banned
    Ωστόσο δε μπορώ να πω με σιγουριά αν η απομάκρυνση του ειναι γιατί φοβαται μη γίνεται βαρος και σε επηρεάζει ψυχολογικά όπως ίσως νομίζει, ή αν πεχει να κάνει περισσότερο με αυτό που ειπε ότι θελει οικογένεια και την αρνητική σταση σου. Μπορεί να 'ναι συνδιασμός και των δύο. Αφού γενικα πολλοι άντρες εχουν την τάση να μην ζητάνε βοήθεια όταν εχουν πρόβλημα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by irene46 View Post
    Καλημέρα σε όλους/-ες....
    Χαίρομαι που ανακάλυψα την όμορφη παρέα σας!

Πριν από 4 μήνες γνώρισα κάποιον από κοινή παρέα και αμέσως βγήκαμε και αρχίσαμε να επικοινωνούμε καθημερινά. Μου άρεσε και μου αρέσει πολύ. Είμαστε και οι δύο χωρισμένοι με παιδιά, είναι όμως μικρότερός μου κατά 4 χρόνια.
    Στην καθημερινή μας επικοινωνία, συνήθιζε να μιλάει συνεχώς για τον εαυτό του, καθώς είχε και έχει πολλά ζητήματα να επιλύσει μετά το διαζύγιό του. Με τον καιρό βέβαια, άρχισε να ακούει και μένα, και μάλιστα επισημαίνοντας κάτι τέτοιο ο ίδιος. Η επικοινωνία μας είναι πολύ καλή και καθημερινή, και το σεξ γίνεται όλο και καλύτερο.
    Ήμουν βέβαια από την αρχή διακριτική, χωρίς απαιτήσεις, γεγονός που εκτίμησε περισσότερο από όλα. Γιατί αυτό που τον φόβιζε ήταν ότι θα αρχίσω τις απαιτήσεις και την γκρίνια, όπως κάνουν όλες, όπως έλεγε, ή θα τον βαρεθώ και θα βρω άλλον. Στην αρχή, δεν καταλάβαινα γιατί τα έλεγε όλα αυτά. Σιγά σιγά, άρχισα να καταλαβαίνω… καμία δεν έμενε δίπλα του, γιατί, πέρα από τα προβλήματά του και την έλλειψη χρόνου, είναι και δύσκολος σαν χαρακτήρας. Εμένα όμως με έβλεπε και με βλέπει να μένω.
    Στους 2 μήνες περίπου όμως συνέβη το εξής: καταλαβαίνω ότι δεν έχει καλή διάθεση και τον ρωτάω αν έχει γίνει κάτι. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν με είχαν γνωρίσει άτομα του περιβάλλοντός του. Μου λέει ότι πρέπει να μου πει κάτι για να είναι ξεκάθαρος μαζί μου. Μου λέει λοιπόν πώς βλέπει το μέλλον του, ότι δεν θέλει να μείνει μόνος του, ότι θέλει να ξαναπαντρευτεί και να κάνει παιδί, ενώ εγώ έχω ήδη τα παιδιά μου και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο ξανά. Έμεινα άφωνη, ένιωσα προς στιγμήν απόρριψη αλλά αμέσως του είπα ότι αυτό δεν ξέρω αν θα γίνει στη ζωή μου γιατί για μένα παίζει ρόλο το άτομο και αν θα μου το βγάλει ξανά…. Και ότι από εδώ θα φύγω μόνο αν μου πεις ότι δεν με θες, και μιλάω για το τώρα, δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες για το μέλλον. Μου απάντησε ότι με θέλει και να συνεχίσουμε και ότι μάλλον ήταν λάθος να μου πει κάτι τέτοιο γιατί από αύριο θα είμαι διαφορετική απέναντί του…. Και ότι δεν έπρεπε να δείξουμε ότι έχουμε σχέση, εννοώντας τον κύκλο του, και αυτό σίγουρα σήμαινε κάτι που δεν έμαθα ποτέ!
    Συνεχίσαμε κανονικά και η στάση μου δεν άλλαξε, σαν να μην έγινε ποτέ αυτή τη συζήτηση. Δεν το επανάφερε το θέμα από τότε. Συνέχεια μου λέει και μου δείχνει ότι περνάει καλά μαζί μου, ότι έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και σεξουαλική χημεία.
    Μέχρι που πριν λίγες μέρες, συμβαίνει κάτι σοβαρό και κλείνεται στον εαυτό του. Μέσα σε αυτή τη διάθεση, μου λέει πως δεν θέλει να μου είναι βάρος, ότι έχει πολλά αυτήν την περίοδο που τον κάνουν να μην μπορεί να δώσει σε μία σχέση, και ότι εγώ δίνω και δεν παίρνω τα ανάλογα. Και πάνω εδώ, επανάφερε το θέμα για το οποίο μου είχε μιλήσει πριν από δύο μήνες….θέλω να είμαι ξεκάθαρος μαζί σου: συνεχίζουμε όπως είμαστε; Γιατί δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερα, δεν είμαι δοτικός και δεν αποκλείεται, είτε εγώ είτε αυτός, να αναζητήσουμε κάτι άλλο.
    Του είπα να μου ξεκαθαρίσει αν συμβαίνει κάτι τώρα και μου τα λέει όλα αυτά. Μου είπε όχι, είναι απλά σκέψεις που κάνει.
    Του είπα να μιλάει από δω και στο εξής για τον εαυτό του και όχι για μένα. Αν ζητάω ή όχι από τη σχέση, ή αν νιώθω ότι μου είναι βάρος, είναι δικά μου ζητήματα και δεν θέλω να τα νομίζει χωρίς να τα έχω θέσει η ίδια. Συμφώνησε αλλά φαίνεται ότι είναι τα άγχη του.
    Εγώ όμως προβληματίζομαι στο εξής: Με θέλει πραγματικά ή έχει θέσει ημερομηνία λήξης; Κι αν ναι, γιατί δεν φεύγει από τη σχέση και το ρίχνει πάνω μου να το κάνω εγώ;
    Να σημειωθεί απ’ όσο τον ξέρω μέχρι τώρα, δεν είναι ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε κοφτά αυτό που θέλει ή δεν θέλει.
    δεν έμαθες ποτέ τι σήμαινε, αλλά έπρεπε να μάθεις, γιατί δεν είναι κάτι ασήμαντο αυτό που έιπε και εκανε...

αγαπητή φίλη, εσύ καλά τα λες, αλλά ο φιλος σου δεν τα λέει καθόλου καλα, φοβαμαι..
    δεν έχεις μόνο εσύ παιδια, έχει κι εκείνος!
    δεν σου φάνηκε σαν ψεύτικη δικαιολογία το ότι "θελει να παντρευτει και να κανει παιδια"? και καλα, ο γαμος μπορεί να γινει και χωρις να κανει παιδια. αλλα τα παιδια γιατι τον κοφτουν τοσο? αφου εχει!!!
    δεν σου φαίνεται σαν ψευτικη δικαιολογια? γιατι σε μενα, ετσι φαινεται.
    δλδ, δεν θελει να χωρισετε γιατι ειναι μονος και καμια δεν τον ανεχεται για πολυ, αλλα σου κανει συμβολαια οτι αυτο πουε χετε δεν ειναι και τπτ μονιμο και σοβαρο, μιας και οταν κανει το σοβαρο, θα παντρευτει και θα κανει (κι αλλα) παιδια.
    εσυ δλδ τι εισαι? για το διαστημα μεχρι να βρει μια που να τον ανεχεται αλλα και να θελει σχεση μαζι της?
    ωραιος ρε συ, που τον πετυχες?

κι επειτα, λεγοντας οτι δεν θελει να μεινει μονος αλλα να παντρευτει, εννοει οτι μαζι σου ειναι μονος????
    αρα εσεις τι εχετε?
    αυτα πρεπει να τα απαντησεις στον εαυτο σου, αν δεν στα απαντησει εκεινος.
    ποια "αγχη" του μωρε, οποτε τον βλεπεις "προβληματισμενο" να ξερεις οτι ψαχνεται. γι αυτο και σε κραταει μακρια απο τον κυκλο του.

ρεζουμε, το να ζηταει να μην κυκλοφορειτε στον κυκλο του ειναι μια καμπανα πιο μεγαλη απο την ζωη.
    δεν δειχνει απλα οτι σε κρυβει, αλλα κι οτι πιθανα να κανει την γαμπρο στις παρεες του. προσεχε...

Junior Member
    Αρχικά, να αναφέρω οτι την ηλικία δεν τη ρώτησε ποτέ σε μενα και ουτε μου εχει αναφέρει κατι ο ιδιος. Πιθανότατα, του το ειπαν τα ατομα αυτα, μετά που με γνώρισαν, γιατί εμαθα οτι συγγενείς του ρωτούσαν για μενα, τι ανθρωπος είμαι, ηθικός, και τετοια..... Γιατί αυτός στο παρελθόν εχει πληγωθει πολυ στις σχέσεις και στο γαμο του.

Το οτι θέλει κι άλλα παιδιά, ειναι γιατι το δικο του δεν το χαίρεται καθημερινά, εφοσον ζει με τη μητερα του... Εχει αδυναμία στα παιδιά!

Η ζωη του ομως πρεπει να μπει σε μια σειρά για να γίνουν ολα αυτα!!

Εγω ομως τι κανω διπλα του? Μονο αν σε θελει καποιος, μένεις.... Οχι να πλανάται κατι αλλο φανταστικό αναμεσα μας

Ειναι αυτο που του είπα τοτε.... Ειναι αδικο για μενα, εφόσον τωρα είσαι μαζί μου, να μην το ζεις στο μέγιστο, σκεφτόμενος ενα θεωρητικό μέλλον!!

Εστάλη από SM-A310F στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Ημουν πολυ καλα πριν τον γνωρίσω, ανέμελη και κεφάτη.... Ε ιχα βρει τον εαυτο μου μετα απο το δικο μου διαζύγιο!!

Τωρα νιωθω δεν ειμαι πια καλα, πως έχω μπει σε μια κατάσταση που δεν με αφηνει να νιώσω αυτη τη χαρα ξανά.... Τον θελω αλλα ειναι μεγαλο το τίμημα να χασω την ηρεμία μου!!

Senior Member
    αν για εκεινον αποτελει προτεραιοτητα το να κανει κι αλλα παιδια, παρε κι εσυ τις αποφασεις σου.
    η θα τον δεις κιε συ σαν κατι εφημερο, η αν νοιωθεις πολλα πραγματα και πληγωνεσαι, φευγεις και ξαναβρισκεις τον ανεμελο εαυτο σου.
    αν σου κανει τοσο ξεκαθαρα συμβολαια οτι αυτο που εχετε ειναι ασημαντο γι αυτον, τι πρεπει να κανεις?

Junior Member
    Νιωθω είπε οτι δενομαι μαζί σου, οτι εχω αρχίσει και εχω κατι μόνιμο..... Αλλα αυτο ειναι δικο του προβλημα!!

Η αλήθεια είναι πως τη σχεση αυτη την αρχισε και τη συνεχίζει αυτος, γιατι τον καλύπτει.... Δεν μου βρίσκει κατι αρνητικό "!

Αλλα ήρθε η ωρα μάλλον να δω και τι θελω εγω..... Περασε απ ο, τι φαίνεται η περίοδος της πρώτης ανεμελιάς!!

Απλά θελω να παρω τη σωστη απόφαση.... Μη τα χαλάσω ολα ακομα, να το εξαντλήσω.... Αν δω βεβαια οτι δεν μπορώ και χαλιέμαι, πρέπει να φυγω..... Ειναι παντως δύσκολος και λογικός ανθρωπος..... Αλλα εχει στοιχεία που μου αρεσουν, ασχετα αν μαζι του δεν μπορω να κανω πολλά πράγματα, γιατί υπάρχουν και οικονομικα θέματα!

Banned
    "Η αλήθεια είναι πως τη σχεση αυτη την αρχισε και τη συνεχίζει αυτος" ώπα κάτσε λίγο, του το 'χεις πει αυτό; δλδ του 'χεις πει εσύ ήθελες τη σχέση, εσύ με βρήκες, και τέτοια; Δίνεις την εντύπωση σαν να του κάνεις χάρη και μήπως το 'χει πάρει εγωιστικά.

Junior Member
    Η αλήθεια ειναι πως και οι δυο θέλουμε αυτή τη σχεση..... Ομως το προβλημα ειναι στην εκφραση της συναισθηματικής φόρτισης πλευράς, γεγονός που μπερδεύει και δεν μπορει να καταλάβει ο ένας τι σκέφτεται ο άλλος!

Page 1 of 2 12 LastLast