Πληροφορία για ιστορία διηγήματος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Post Πληροφορία για ιστορία διηγήματος

Καλησπέρα.

Γράφω ένα διήγημα και θέλω μια πληροφορία, η οποία και αφορά κυρίως την παιδική ψυχολογία.
    Η κεντρική ιδέα έχει να κάνει με ένα παιδί, γύρω στα οκτώ, το οποίο κρατάει τα μάτια του κλειστά για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και αρνείται πεισματικά να τα ανοίξει.
    Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό να συμβεί (και ούτε με ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση).
    Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι το πώς ένας ψυχολόγος (παιδοψυχολόγος θα αντιμετώπιζε αυτή ή μια παρόμοια κατάσταση

Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά αυτός ο τομέας του φόρουμ μου φάνηκε ο πιο κατάλληλος για να κάνω αυτού του είδους την ερώτηση.

ευχαριστώ και να είστε καλά.

Senior Member
    λοιπον...
    υπαρχει ενα θεατρικο εργο, 'το χερι", του τιμ κραουτς (2003), με θεμα μια κοπελα που καποια στιγμη σε νεαρη ηλικια,10 ετων, σηκωσε το ενα χερι της ψηλα και αρνουνταν να το κατεβασει επι χρονια.
    ειναι πολυ ενδιαφερον και σαν συγγραφη και ψυχολογικα- υπαρξιακα. αναζητησε το και θα βρεις πολλες ψυχολογικες εξηγησεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgexm View Post
    Καλησπέρα.

Γράφω ένα διήγημα και θέλω μια πληροφορία, η οποία και αφορά κυρίως την παιδική ψυχολογία.
    Η κεντρική ιδέα έχει να κάνει με ένα παιδί, γύρω στα οκτώ, το οποίο κρατάει τα μάτια του κλειστά για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και αρνείται πεισματικά να τα ανοίξει.
    Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό να συμβεί (και ούτε με ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση).
    Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι το πώς ένας ψυχολόγος (παιδοψυχολόγος θα αντιμετώπιζε αυτή ή μια παρόμοια κατάσταση

Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά αυτός ο τομέας του φόρουμ μου φάνηκε ο πιο κατάλληλος για να κάνω αυτού του είδους την ερώτηση.

ευχαριστώ και να είστε καλά.
    Καλυτερα να ρωτησεις εναν παιδοψυχολογο γιατι εδω τα μελη ειμαστε ασθενεις κυριως, αντε και καποιοι φοιτητες ψυχολογιας ή νεοπτυχιουχοι περιστασιακα που συντομα εξαφανιζονται.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Junior Member
    η κεντρική ιδέα του έργου που περιγράφεις έχει πράγματι κοινά στοιχεία με την δικιά μου.
    Θα το ψάξω σίγουρα και σ' ευχαριστώ

Junior Member
    Γι' αυτό αποφάσισα να γραφτώ εδώ, μήπως και βρεθεί κάποιος.
    Πάντως και οι ασθενείς μ' ενδιαφέρουν... (χαχα)
    Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι είμαστε ασθενείς (και οδοιπόροι) - κανένας δεν είναι 'απόλυτα φυσιολογικός' απλώς μπορεί και διαχειρίζεται καλύτερα τον εαυτό του, τα 'χει βρει με την πάρτη του, που λένε.
    Έξαλλου, όπως είπε και ο αγαπημένος μου Γιούνγκ (που απ' την υπογραφή σου υποθέτω ότι είναι και δικός σου) "δείξε μου έναν φυσιολογικό άνθρωπο και εγώ θα στον θεραπεύσω (ή κάπως έτσι).

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    λοιπον...
    υπαρχει ενα θεατρικο εργο, 'το χερι", του τιμ κραουτς (2003), με θεμα μια κοπελα που καποια στιγμη σε νεαρη ηλικια,10 ετων, σηκωσε το ενα χερι της ψηλα και αρνουνταν να το κατεβασει επι χρονια.
    ειναι πολυ ενδιαφερον και σαν συγγραφη και ψυχολογικα- υπαρξιακα. αναζητησε το και θα βρεις πολλες ψυχολογικες εξηγησεις.
    Λοιπόν, κατάφερα να βρω κάποια στιγμιότυπα στο youtube, ωστόσο, απ' ό, τι κατάλαβα, το συγκεκριμένο έργο παραείναι αφαιρετικό (πειραματικό για να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω. Πάντως ακόμη με ενδιαφέρει να το δω (εφόσον βέβαια καταφέρω να το βρω ολόκληρο...)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgexm View Post
    Γι' αυτό αποφάσισα να γραφτώ εδώ, μήπως και βρεθεί κάποιος.
    Πάντως και οι ασθενείς μ' ενδιαφέρουν... (χαχα)
    Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι είμαστε ασθενείς (και οδοιπόροι) - κανένας δεν είναι 'απόλυτα φυσιολογικός' απλώς μπορεί και διαχειρίζεται καλύτερα τον εαυτό του, τα 'χει βρει με την πάρτη του, που λένε.
    Έξαλλου, όπως είπε και ο αγαπημένος μου Γιούνγκ (που απ' την υπογραφή σου υποθέτω ότι είναι και δικός σου) "δείξε μου έναν φυσιολογικό άνθρωπο και εγώ θα στον θεραπεύσω (ή κάπως έτσι).
    Εχεις δικιο. Δεν εχω γνωρισει κανεναν ανθρωπο που να μην ειναι ασθενης ή "ασθενης", παρα μονο ανθρωπους που αρνουνται την αληθεια τους. Το βλεπουμε και στο φορουμ συχνα πυκνα. Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου, αν τα δεις σκουρα, δοκιμασε να επικοινωνησεις με παιδοψυχολογους με email.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Μηπως κατι τον τρομαξε πριν τα κρυψει? Καποια σκηνη?

Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Πρεπει να τον σιγουρεψει για το τι θα δει στο περιβαλλον του και να τον βεβαιωσει για αυτο.να τον ρωτησει τι περιμενει να δει η πως φανταζεται τον κοσμο γυρω του ωστε να τον φτιαξει οπως τον περιμενει για να μπορει να προσαδμοστει?

Junior Member
    Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που λες. Αν δεν καταφέρω να βρω τις πληροφορίες που θέλω από εδώ, η αμέσως επόμενη επιλογή που έχω είναι να απευθυνθώ σε φόρουμ του εξωτερικού, όπου εκεί κατά κανόνα έχουν περισσότερη κίνηση και περιεχόμενο.
    Πάντως, όχι. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να επικοινωνήσω απευθείας με κάποιον ειδικό μέσω mail. Απλά σκέφτομαι ότι θα το παρακάνω για μια ιστορία δύο - τριών χιλιάδων λέξεων. Αν ωστόσο έγραφα μυθιστόρημα που θα βασιζόταν σ' αυτή την ιδέα (που δεν αποκλείεται ένα διήγημα να περιέχει περισσότερα απ' όσα υπολόγιζες στην αρχή), θα το έκανα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by iwannaaa View Post
    Μηπως κατι τον τρομαξε πριν τα κρυψει? Καποια σκηνη?

Ναι... Κι εγώ πιστεύω ότι αυτό θα ήταν που θα υπέθετε ως πρώτο πράγμα κάποιος ειδικός - πως έχει συμβεί κάποιο γεγονός στο παιδί το οποίο και το ανάγκασε να αντιδράσει κατ' αυτό τον τρόπο... και πράγματι κάτι συνέβη.

Junior Member
    Πρεπει να τον σιγουρεψει για το τι θα δει στο περιβαλλον του και να τον βεβαιωσει για αυτο.να τον ρωτησει τι περιμενει να δει η πως φανταζεται τον κοσμο γυρω του ωστε να τον φτιαξει οπως τον περιμενει για να μπορει να προσαδμοστει?

Δεν νομίζω πως είσαι ψυχολόγος... είσαι;

Senior Member
    Οχι.γιατι?

Junior Member
    Οχι.γιατι?

Γιατί βάζεις ερωτηματικά αντί για τελείες χαχα πάντως υποψιάζομαι ότι η προσέγγισή σου πλησιάζει αρκετά εκείνη ενός ειδικού, εντούτοις δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Αυτό είναι που ζητάω στην ουσία, να καταλάβω τον τρόπο αντιμετώπισης ενός πραγματικού ψυχολόγου.
    Last edited by Georgexm; 21-12-2017 at 09:24.

Senior Member
    Δεν ειμαι ειδικος.αλλα δεν χρειαζεται καποιος τετοιος.μονο φαντασια

Page 1 of 2 12 LastLast