Τι σημαίνει "σπάω τον τσαμπουκά" σε κάποιον και ποια είναι η αναγκαιότητά του στην ωρ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Banned

Τι σημαίνει "σπάω τον τσαμπουκά" σε κάποιον και ποια είναι η αναγκαιότητά του στην ωρ

Τι σημαίνει "σπάω τον τσαμπουκά" σε κάποιον και ποια είναι η αναγκαιότητά του στην ωρίμανση μιας προσωπικότητας; Είμαι στο εξωτερικό για δουλειά σχετική με το πτυχίο μου όμως για αρχή ίσως χρειαστεί να κάνω κάτι άσχετο και για λίγα λεφτά που το θεωρώ υποτιμητικό μιας και είμαι 40 ετών και με πιάνουν τα διαόλια μου. Αυτά τα "διαόλια" είναι ο τσαμπουκάς που είναι ανάγκη να σπάσει;

Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Αυτο ακριβως σημαινει αυτη η εκφραση. Αλλα η δουλεια δεν ειναι ντροπη, τιποτα δεν ειναι υποτιμητικο αν εσυ το κανεις με αξιοπρεπεια. Το να το καταλαβεις αυτο ειναι ισως η ωριμανση της προσωπικοτητας στην οποια αναφερεσαι. Περναω το ιδιο. Αλλα μη τρελενεσαι, δες ο,τι περνας τωρα απλα ως μεσο για να φτασεις στον στοχο σου. Απλα προσεξε μη σε καταπιει η βιοπαλη και αναβαλλεις τον στοχο σου περισσοτερο απο οσο κρινεις αναγκαιο.

Senior Member
    Ωστοσο πως προεκυψε αυτη σου η ερωτηση; Σου ειπε κανεις οτι πρεπει να σου σπασει ο τσαμπουκας; Αν ηταν δικος σου ανθρωπος στο ειπε για καλο δικο σου. Αν ηταν απο εν δυναμει εργασιακο περιβαλλον τοτε μαλλον μιλαμε για ελληνες εργοδοτες...αμα μιλαμε για δουλεια του ποδαριου μην πας εκει. Κανε το ιδιο για ξενους εργοδοτες καλυτερα. Η μερα με τη νυχτα.

Banned
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δεν είναι Έλληνας ο εργοδότης αλλά απλά ο manager. Δεν μου το είπε κάποιος, απλά μου είχε γίνει εμμονή αυτή η φράση, ότι πρέπει να ξεπεράσεις τον εγωισμό σου, που για μένα όπως και για πολλούς ο εγωισμός είναι κινητήριος δύναμη, επομένως μπερδεύτηκα αρκετά με όλο αυτό.

Senior Member
    δεν νομιζω οτι ειναι ενα σταδιο που πρεπει οπωσδηποτε να περασεις για να προκοψεις.
    ΙΣΩΣ ομως να χρειαστει να το περασεις, οπως συμβαινει τωρα με σενα.
    δεν ειναι οτι σε προχωραει το να σου σπασει ο τσαμπουκας.
    αυτο που σε προχωραει ειναι το να μην χασεις τον στοχο σου με διαφορες αναποδιες και δυσκολιες οπως αυτη που περιγραφεις και να τις χρησιμοποιεις σαν μεσα για να φτασεςι, να μην αφησεις να σε καταπιουν, οπως ειπε η νατ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by diomides View Post
    Τι σημαίνει "σπάω τον τσαμπουκά" σε κάποιον και ποια είναι η αναγκαιότητά του στην ωρίμανση μιας προσωπικότητας; Είμαι στο εξωτερικό για δουλειά σχετική με το πτυχίο μου όμως για αρχή ίσως χρειαστεί να κάνω κάτι άσχετο και για λίγα λεφτά που το θεωρώ υποτιμητικό μιας και είμαι 40 ετών και με πιάνουν τα διαόλια μου. Αυτά τα "διαόλια" είναι ο τσαμπουκάς που είναι ανάγκη να σπάσει;

Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App
    Οχι. Γιατι το λες αυτο? Βασικα, γιατι το "ντυνεις" με μια τοσο ασχημη εκφραση? Και μαλιστα εντελως ξεπερασμενη.... Δεν υπαρχει αυτο πλεον, η παιδοψυχολογια εχει αναιρεσει τετοιες αντιληψεις που αποδειχτηκαν επικινδυνες και καταστροφικες. Σου το ειπε καποιος σχετικα με τη δυσαρεσκεια σου για αυτη τη δουλεια που πρεπει να κανεις τωρα στην αρχη?
    Οπως σου ειπαν και τα κοριτσια παραπανω, κοιτα το μακροπροθεσμο στοχο σου και μην κολλας. Δεν ειναι θεμα ηλικιας, ειναι οτι ξεκινας απο τα βασικα για να φτασεις εκει που θελεις. Υποθετω οτι ειναι παγια πολιτικη του χωρου στον οποιο εργαζεσαι, να προσφερουν την αναλογη θεση αναλογα με την εργασιακη εμπειρια που μπορει να τους αποδειξει ενας εργαζομενος και οχι αναλογα με την ηλικια του. Οποτε ενδεχομενως θεωρουν οτι πρεπει να ξεκινησεις απο χαμηλα και να ανεβεις σταδιακα.
    Ή καταλαβα παντελως λαθος και εννοεις οτι για να επιβιωσεις μπορει να χρειαστει να δουλεψεις σε εναν παντελως διαφορετικο χωρο που καμμια σχεση δεν εχει με επαγγελματικη ανελιξη?
    Βασικα και σε αυτη την περιπτωση, το ιδιο ακριβως ισχυει οπως σου ειπαν, μην πνιγεις στις αρνητικες σκεψεις, μη χασεις το στοχο σου.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung