Έχετε αναρωτηθεί πότε - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Senior Member
    Originally posted by Manos88
    Κοινώς ο τομέας \"πρόληψης\" υπάρχει στην ψυχική υγεία; Αν ήταν έτσι τότε γιοί-κόρες ψυχολόγων-ψυχιάτρων θα ήταν πέτρινοι και όμως άλλα λέει η ιστορία.
    Να ξεκαθαρίσω πώς δεν ειμαι κορη ψυχιάτρου -ψυχολογου (αν κ τώρα σκεφτομαι πώς θα ήμουν τοτε...χεχε...). Θα σου πω κατι.Κάνω ψυχοθεραπεια 1.5 χρονο σχεδον. Μετά απο καποιο διάστημα αισθανθηκα πολυ ομορφα, σε επαφη με τον εαυτο μου, βλεποντας τις αναγκες μου...πραγματικα αισθανομουν ομορφα:)...Στην πορεια -μετά απο κάποια γεγονοτα- έπεσα πάλι (αλλα διαφορετικα)....Κ αναρωτήθηκα: ειναι στοχος τί τελικα? να μην αισθανομαι τη λύπη, τη στεναχώρια, να γινω δλδ αναισθητη? η απαντηση μου ειναι οχι,θα ναι σαν να χω χασει εμενα....το πιο πολυτιμο πραγμα που εχω, τα συναισθηματα μου...Αρα για μενα δεν τιθεται θέμα προληψης, αλλα ανακαλυψης του βαθυτερου, πιο καθαρου \"εγω\".

Senior Member
    Ωωω μωρέ σοφία σοβαρά μιλάς τώρα; βεβαίως και θα νιώσεις χαρά στεναχώρια βεβαίως και θα κλάψεις κτλ κτλ αυτά όμως δεν είναι ψυχικές ασθένειες... το ίδιο είναι μια βαριάς μορφής κατάθλιψη με το \"στεναχώρια\"; αυτά είναι ακραίες καταστάσεις που εφόσον τις φτάσεις σημαίνει ότι έχεις μια προϊστορία... δεν τις παθαίνεις σε μια μέρα ή σε ένα μήνα. Τα αυτονόητα θα λέμε; κανείς δεν είναι ψυχικά ασθενής γιατί απλά έχασε το σπίτι του στο δάνειο ή έχασε την δουλειά του ή όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που όσοι έχουμε ψυχολογικά προβλήματα μας καταπατάνε επειδή έχουμε μια διαστρεβλωμένη αντίληψη λόγω εμπειριών και λόγω κακής μεταχείρισης... δεν νομίζω κάποιος με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή να αγχώνεται για τα πάντα επειδή απλά και μόνο έχει δύσκολη δουλειά ή πολλές ευθύνες... έχει μάθει έτσι... έτσι μεγάλωσε, έτσι ξέρει και έχει μάθει στον φόβο γιαυτό και η ψυχοθεραπεία είναι χρόνια διότι αυτές οι τέλος πάντων συνήθειες είναι πολύ δύσκολο να διαγραφούν και να τις αντικαταστήσουν πιο υγιές...

Με ρώτησες τι αντι-προτείνω... εγώ δεν είμαι ακόμη γιατρός ούτε επιστήμων για να προτείνω κάτι απλά θα σου πω το εξής και εσύ βγάλε συμπέρασμα...

Όταν είπα σε έναν φίλο μου ότι θέλω να ασχοληθώ με την ψυχιατρική μου είπε: \"τι θες και ασχολήσε με αυτά ...δεν έχεις ακούσει αυτό που λένε ας τον τρελό στην τρέλα του;\"

Senior Member
    Επίσης δεν μένω καθόλου στην εικόνα και δεν κατάλαβα γιατί όλοι το πήρατε έτσι το θέμα... αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να αρρωστήσει ποτέ; δεν είπα ότι είναι απίθανο... είπα ότι ο τρόπος που χειρίζεται τα θέματα είναι πολύ υγιείς (την έχω πει την λέξη 4 δις φορές) και αυτό είναι που την κρατάει έτσι χαρούμενη και θα είναι πολύ δύσκολο να την ρίξει κάτω κάτι... δεν μένω στην εικόνα γιατί πολύ απλά μιλάω για 2 φίλες μου συγκεκριμένα που τις γνωρίζω από 7 ετών και ξέρω λεπτομέρειες για αυτές.

ΞΑΝΑ ΟΜΩΣ... ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ χαρούμενος... γιατί το πάτε στα άκρα δηλαδή; αυτό δεν είναι υγιές να είσαι πάντα ένα από τα δύο γι\'αυτό ακριβώς η κατάθλιψη κατατάσεται σε ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι συνέχεια στεναχωρημένος όπως και όταν είσαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ χαρούμενος θεωρείται και αυτό ασθένεια... ούτε μιλάω για ρομπότ που δεν νιώθουν τίποτα... για την χρυσή τομή μιλάω...

Page 2 of 2 FirstFirst 12