Έχω κατάθλιψη ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Έχω κατάθλιψη ?

Έχω αρχίσει να πιστεύω πως οδευω προς στην κατάθλιψη ..Δεν ξέρω μπορεί να είναι κάτι περαστικό .Πέρασα πολλά το τελευταίο διάστημα και κάποια προβλήματα υγείας .Και μετά από αυτό συναιβη και κάτι άλλο και έπεσα ακόμα πιο κάτω ψυχολογικά .Θέλω να μιλήσω σε κάποιον και δεν έχω κανένα για αυτό που μου συναιβη .Πάντα τα αντιμετώπιζα μόνη μου αλλά τώρα νομίζω πως θα σκάσω ..Ήθελα να γράψω και εδώ στις σχέσεις να το μοιραστώ , αλλά και αυτό το φοβαμαι ..
    Κάθε απόγευμα και βράδυ αισθάνομαι τεράστια θλίψη ,θέλω να βάλω τα κλάματα αισθάνομαι να πονάει η ψυχή μου .
    Δεν ξέρω αν τελικά είναι θλίψη η κατάθλιψη αλλά νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα πέρασα περισσότερα από όσα μάλλον αντέχω .
    Έχω ζητήσει βοήθεια ψυχοθεραπευτή αλλά θα με δεχτεί με το νέο έτος πια και θα κρίνει αν πρέπει να συνεχίσω συνεδρίες ..
    Ψάχνω στο ιντερνετ για τα συμπτώματα αλλά δεν είναι και ο καλύτερος ο οδηγός .

Senior Member
    Καλησπέρα mara030. Δεν γνωρίζω αν έχεις κατάθλιψη αυτό θα το κρίνει ο ειδικός που θα σε δει.Ανεξαρτήτως διάγνωσης όμως, έχεις κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα που είναι η αναγνώριση του προβλήματος και η αναζήτηση βοήθειας από ειδικό.Αυτό είναι πολύ θετικό.Και εγώ σαν εσένα συνήθιζα να αντιμετωπίζω τα πάντα μόνη μου μέχρι που η κατάθλιψη μου χτύπησε την πόρτα και συνειδητοποίησα μία μέρα ότι δεν πάει άλλο και ζήτησα βοήθεια.Να ξέρεις ότι καταλαβαίνω απολύτως το φόβο σου να μοιραστείς ότι συνέβη και σε κάνει αισθάνεσαι έτσι και εγώ δεν αισθανόμουν άνετα να μιλήσω σε κανέναν για πάρα πολύ καιρό.Ο ψυχοθεραπευτής θα σε βοηθήσει να ανοιχτείς και να νιώσεις καλύτερα. Εδώ μέσα μπορεί επίσης να βρεις άτομα που να έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και να σε βοηθήσουν όποτε νιώσεις έτοιμη να το βγάλεις από μέσα σου.

Senior Member
    Μην συγχεεις το πενθος/στενοχωρια/αντιξοοτητες με την κτθλψη που ειναι μες την ζωη , ολοι περναμε στεναχωριες .............αμα αυτη η κατασταση κρατησει ενα μηνα , τοτε ( ισως ) μπορεις ναπευθυνθεις σεναν ειδικο ........

Senior Member
    Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας ..
    Mary φοβάμαι να μοιραστώ αν και εδώ υπάρχει η ανωνυμία ..Ξέρεις πολλές φορές είναι δύσκολο ..

Macgyver η κατάσταση έχει ξεπεράσει το μήνα και έχει πάρει άλλη μορφή γιατί το πρόβλημα υγείας μετατοπίστηκε και έγινα μάλλον χειρότερα .Νιώθω ότι χρειάζομαι βοήθεια . Κατανοώ ότι όλοι περνάμε στεναχώριες μου ήρθαν πολλά συνεχόμενα και δύσκολα .Έχω κάνει στο παρελθόν ψυχοθεραπεία για άλλους λόγους με είχε βοηθήσει κάπως ..

Senior Member
    Αφου εχεις ξανακανει και σε βοηθησε , κανε παλι .......καλη ειναι η ψυχοθεραπεια , αλλα μην βαφτιζεις την θλιψη σου καταθλιψη .........

Senior Member
    Η εκδηλωση καταθλιψης δεν συνδεεται αμεσα με τα τωρινα μας προβληματα.Ισως ειναι ενα γεγονος της ζωης μας που θαψαμε και μια αφορμη το πυροδοτησε.Η το γεγονος οτι τα κρατας ολα μεσα σου και δεν εισαι ειλικρινης με σενα και μετα με τους αλλους.λιγοι ειναι οι ανθρωποι που μας ακουν.οι περισσοτεροι θελουν να προσποιουμαστε για να ανεβαινει το κεφι

Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Χμμμ με τον εαυτό μου είμαι ειλικρινής πολυ περισσότερο τουλάχιστον το προσπαθώ όσο γίνεται για αυτό είμαι έτσι με τους αλλους δεν μπορώ γιατί δεν το δέχονται ..Οπότε πρέπει να το παίζω χαζή και χαρούμενη ...Αυτό που λες .
    Και σίγουρα έχουν μαζευτεί πολλά .Πολλές παλιές πληγές που έκλεισαν κάποιες από αυτές και ίσως να με οδήγησαν εδώ. .
    Το λινκ με προβλημάτισε ..