Results 1 to 14 of 14
Thread: Η...επιστροφή της πρώην
-
02-01-2018, 04:11 #1
Η...επιστροφή της πρώην
Καλησπέρα κ από μένα καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!
Θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα που με προβληματίζει. Έχω μια σχέση αρκετά σοβαρή. Στις πολύ αρχές αυτής της σχέσης και μόλις η πρώην του συντρόφου μου έμαθε για μας του είπε ψέματα ότι είναι έγκυος. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι είναι ψέμα απ αυτά που έλεγε αλλά στο τέλος αποκαλύφθηκε και 100% κ από κει κ πέρα συνέχισε ο καθένας τη ζωή του (με διάφορες παρεμβολές για κάποιο διάστημα από κεινη αλλά μην σας κουράζω). Πριν από κάποιους μήνες μάθαμε ότι η ίδια πρώην του συντρόφου μου είναι ζευγάρι με τον μικρότερο του αδερφό και μάλιστα περιμένουν και παιδάκι κ θα παντρευτούν...Αφού ξεπεραστηκε το πρώτο σοκ απ την οικογένεια του συντρόφου μου κ μετά από αρκετούς καβγάδες τα 2 αδέρφια τα βρήκαν και προσπαθούν όλοι να ξεπεράσουν όλη αυτή την αναταραχή. Ωστόσο εγώ δεν μπορώ χωνέψω ότι εχει ξαναμπεί αυτή η γυναίκα στη ζωή μας κ μάλιστα για τα καλά...Εχω κάνει αρκετές προσπάθειες να το δεχτώ και να το δουλέψω μέσα μου, ωστόσο πάντα κάτι κλωτσάει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το μωράκι που θα έρθει στον κόσμο προφανώς και και φυσικά ούτε με το να έχει ο φίλος μου καλή σχεση με τον αδερφό του και να τα βρούν αλλά όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την συγκεκριμένη πάντα ταράζομαι. Να σημειώσω επίσης ότι δεν έχω καμιά αμφιβολία για τα αισθήματα του συντρόφου μου, δεν ισχύει βέβαια το ίδιο κ για τις αμφιβολίες μου κ για τα δικά της αισθήματα...Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις γνώμες κ κάποιων ανθρώπων που είναι εντελώς εκτός της φάσης και θα κρίνουν εντελώς αντικειμενικά.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Πολλές ευχές για υγεία και μια καλή χρονιά!
- 02-01-2018, 09:52 #2
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Πολύ άβολη κατάσταση αυτή που περιγράφεις. Το θετικό είναι πως δεν έχεις αμφιβολίες για τα αισθήματα του συντρόφου σου όπως λες αλλά βρίσκω απόλυτα λογικό να νιώθεις παράξενα με την γυναίκα αυτή στην ζωή του έστω με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά ξέρεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό εκτός από το να προσπαθήσεις να κρατήσεις τυπικές σχέσεις μαζί της.
Πόσο χρονικό διάστημα έχει περάσει από όλα αυτά; Πόσο καιρό έχει που χώρισαν και η κοπέλα έκανε σχέση με τον αδερφό του;
02-01-2018, 12:55 #3
Καλημέρα! καλή χρονιά!θα ήθελα καταρχάς να σου πω, ότι αν έκανε σχέση ο αδερφός μου με την πρώην μου κοπέλα χωρίς να μου το πει πρίν γίνει κάτι,δεν θα του ξαναμιλουσα και δεν θα ήθελα να ξέρω τίποτα για την ζωή τού, χωρίς τσακωμούς και ξεκατινιασματα.πρεπει να θέτουμε κάποια όρια στον εαυτό μας,για το τι δεχόμαστε και τι όχι.ειναι δικαίωμα του που έκανε σχέση με την πρώην του αδερφού μου, είναι όμως δικαίωμα μου να μην θέλω αυτούς τους ανθρώπους στην ζωή μου.
Εστάλη από [device_name] στο E-Psychology.gr Mobile App
02-01-2018, 13:07 #4
καλημερα και χρονια πολλα!.
οπως λες κι εσυ, το βασικο ειναι οτι εισαι σιγουρη για τα αισθηματα του ανδρα σου.
αν ηταν να βασιζομαστε στα αισθηματα της καθε μουρλοκακομοιρας που με ψεματα και μεθοδευσεις κυνηγαει τους ανδρες, καηκαμε...
εν ολιγοις, ΔΕΝ σε ενδιαφερουν τα δικα της αισθηματα και με το δικιο σου αμφιβαλεις για τις προθεσεις της.
εκ πρωτης οψεως, οπως τα λες, το πιο πιθανο ειναι να χωθηκε στον αδερφφο για να βρισκεται στο περιβαλλον του ανδρα σου.
αν ισχυει, ειναι πολυ αρρωστο και τιμωρει ολους εκτος απο εσας το ζευγαρι. δλδ τιμωρει τον εαυτο της πρωτα απ ολους, τον αδερφο και τελος το παιδι της που χρησιμοποιησε σαν μεσα για να πετυχει αυτη ην διαστροφη που σκεφθηκε.
προφανως ειναι απο τις γυναικες που νομιζουν οτι οι εγκυμοσυνες ειναι μεσον για να τις δεχτουν ανδρες που δεν τις θελουν.
θα μαθει με τον σκληρο τροπο οτι δεν ειναι ετσι, αφου δεν μπορει να το σκεφθει μονη της.
εκανε ομως ενα τραγικο λαθος και εβαλε αυτογκολ.
οσο και να χωθηκε στην οικογενεια, εκανε την κινηση που την βγαζει οριστικα απο την ερωτικη ζωη του ανδρα σου. κανεις που δενε χει την δικητ ης διαστροφη δεν θα ξανασκεφτοταν ερωτικα την γυνικα τουα δερφου του (πλεον), επομενως, αν ο καημος της ηταν να γινει νυφη του ανδρα που υποτιθεται ηθελε, αστην να γινει..
καποια ατομα που δεν μπορουν να ανεχθουν την απορριψη με υγιη τροπο, προσπαθουν να ενοχλησουν εστω, καποιον που δεν μπορουν να εχουν την αποδοχη του.
επειδη δεν την γουσταρει ο δικος σου, προσπαθησε να σας ανακατεψει. αν την γουσταρε η ειχε ελαχιστες εστω πιθανοτητες, δεν θα την εβλεπες ποτε, θα ηταν αορατη για σενα.
τον εαυτο της τιμωρει, κι αν τα εκανε ολα μονο για να χωθει στον ανδρα σου, θα πληρωσει αργοτερα πολυ ακριβα την ιδεα της αυτην, οταν θα καταστρεψει 3 ζωες.
ειναι σιγουρα μια αβολη κατασταση οπως λεει και η ελισαβετ.
εσυ με οσα εχουν προηγηθει και κυριως τα ψεματα και τα ανακατωματα, εχεις καθε δικαιωμα να μην εχεις σχεσεις μαζι της, το ιδιο κι ο ανδρας σου. μην νοιωθεις καμια απολυτως ενοχη γι αυτο. κρατα τυπικες και απομακρες σχεσεις κι αστην να τα βρει με τον καημενο τον αδερφο οταν σκασει η βομβα στο σπιτι του και συνειδητοποιησει γιατι ειναι μαζι του..Last edited by Remedy; 02-01-2018 at 14:09.
02-01-2018, 14:37 #5
Καλημέρα κ ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!
elisabet Η ιστορία με εκείνη κ την δήθεν εγκυμοσύνη της μετράει 2 χρόνια όσα είμαι κ εγώ με τον σύντροφό μου. Εκείνη μετά απ αυτό έπιανε γνωστούς και φίλους προκειμένου να έρθει κ πάλι κοντά σε εκείνον κατηγορώντας μάλιστα κ εμένα ότι τον ξεμυάλισα και είμαι η αιτία που την έκανε πέρα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ίσχυε αφού όταν γνώρισα τον φίλο μου είχε χωρίσει από εκείνη ήδη απλά όχι πολύ καιρό, τόσο ικανό για να προσποιηθεί μια εγκυμοσύνη. Ανάμεσα σ αυτούς που πλησίασε για να παραπονεθεί ήταν κ ο αδερφός του και μετά από ένα εξάμηνο περίπου που έβγαιναν έκαναν σχέση. Το θέμα είναι ότι πήρε περίπου άλλους 6 μήνες να μάθει ο σύντροφός μου ότι έχει δημιουργηθεί αυτή η σχέση (και αυτός ήταν κ ο λόγος που περίπου για 1 χρόνο δε μιλάγανε με τον αδερφό του - τώρα λόγω του μωρού και του γάμου έχουν αποκατασταθεί η σχέσεις τους) και εγώ έμαθα εδώ και 3-4 μήνες τι συμβαίνει καθώς είχα πλήρη άγνοια. Τώρα η κατάσταση έχει ως εξής: Ο σύντροφός μου και γενικά η οικογένεια προσπαθούν να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να διορθώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις κ εγώ να μην μπορώ ούτε να τη βλέπω αλλά και να νιώθω περίεργα κάθε φορά που θα βρίσκονται όλοι στον ίδιο χώρο. Στον γάμο που έγινε δεν πήγα - δεν ξέρω μπορεί κ να ήταν λάθος. Προσπαθώ να αποφύγω τη συνάντηση μαζί της αν και ξέρω ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα κάποια στιγμή θα γίνει κ αυτό...
Damien έχω κ εγώ αδερφή και κατανοώ πλήρως αυτό που λες κ εγώ έτσι θα αντιδρούσα!! Ωστόσο αν ο σύντροφός μου θέλει να είναι καλά με τον αδερφό του προφανώς κ εγώ δεν μπορώ να επέμβω όσο κ αν με ενοχλεί που αναγκαστικά θα βρίσκεται και εκείνη στο κάδρο...Τα όρια πάντως η συγκεκριμένη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού κ φυσικά και ο αδερφός του συντρόφου μου που έκανε σχέση μαζί της κ μάλιστα χωρίς αρχικά να το πει στον αδερφό του...
Remedy σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την εκτενή απάντηση σου! Το θέμα είναι ότι ο σύντροφός μου θέλει πια να έχει σχέσεις με τον αδερφό του και το ανηψάκι του και βέβαια χωρίς εκείνη δε γίνεται! Όταν εγώ αρνούμαι να βρεθώ στον ίδιο χώρο μαζί της πολλές φορές νιώθω η περίεργη της υπόθεσης που ενώ όλοι το έχουν αποδεχτεί και έχουν προχωρήσει κυρίως για χάρη του μωρού εγώ δεν μπορώ! Προσπαθούν να με πείσουν όλη η οικογένεια ότι είναι "καλό κορίτσι" και "έκανε λάθη που τα έχει μετανιώσει" αλλά εγώ απ αυτή τη γυναίκα μόνο αρνητικές εισροές έχω, δεν εχω λάβει κάτι θετικό! Την κατάσταση δυστυχώς δεν μπορώ να την αλλάξω και τα χέρια μου είναι δεμένα το μόνο σίγουρο είναι αυτό που είπες ότι αν εχει μπει με κακό σκοπό σ αυτή την οικογένεια το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά η γρήγορα θα φανεί.
Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας είναι ένα θέμα πολύ λεπτό που με έχει φθείρει πολύ όλο αυτό το διάστημα κ δεν ξέρω πραγματικά ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση ...
02-01-2018, 14:55 #6
Εσύ είχες άγνοια τι εννοείς; Την ήξερες ως κοπέλα του αδερφού του συντρόφου σου αλλά δεν ήξερες πως πρόκειται για την πρώην του;
Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η θέση σου και σε κατανοώ απόλυτα που δεν θες οποιαδήποτε σχέση μαζί της, πρόσεξε όμως μη σου γυρίσει μπουμεραγκ όλο αυτό. Απ ότι καταλαβαίνω τα αδέρφια μεταξύ τους πέρασαν μια πολύ δύσκολη φάση εφόσον για ένα χρόνο δεν μιλούσαν καν και προφανώς διαταράχτηκε η ισορροπία όλης της οικογένειας, στην ουσία όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσουν μεταξύ τους και εφόσον δείχνουν να έχουν αποκατασταθεί κάπως οι σχέσεις τους όντως εσύ θα βγεις η κακιά της υπόθεσης αν επιμείνεις σε αυτό.
Εστίασε στην σχέση με τον σύντροφο σου και προσπάθησε να μην παίρνεις προσωπικά όλα τα υπόλοιπα. Αν εκείνη μπήκε στην οικογένεια για να είναι κοντά με τον δικό σου είναι δικό της πρόβλημα και του συντρόφου της τώρα, όχι δικό σου. Μην μπαίνεις σε συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για τον ρόλο της συγκεκριμένης κι αν μετάνιωσε ή όχι, δεν σε αφορά βασικά και μόνο εις βάρος σου μπορεί να λειτουργήσει εφόσον βλέπεις μάλιστα πως οι άλλοι την έχουν αποδεχθεί. Ακόμα και με τον σύντροφο σου νομίζω οτι πρέπει να είσαι προσεκτική σε αυτά που του λες για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορείς φυσικά να του εξηγήσεις την θέση σου, οτι νιώθεις άβολα κτλ αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να του απαγορεύσεις να έχει σχέσεις με τον αδερφό του, το παιδί του και συνεπώς κι εκείνη. Μην μπεις στο τρυπάκι του ανταγωνισμού μαζί της, ο σύντροφος σου έχει επιλέξει να είναι με σένα, δεν έχει νόημα.
Στη θέση σου θα προσπαθούσα να κρατήσω την γνώμη μου για εκείνη όσο γίνεται για τον εαυτό μου και να έχω μαζί της κάποιες εντελώς τυπικές σχέσεις, του τύπου γιορτές, γάμος όπως είπες κτλ χωρίς πολλά πολλά.
02-01-2018, 15:04 #7
γιατι την ειχε χωρισει ο δικος σου? για κατι που του εκανε η επειδη του τελειωσε?
02-01-2018, 15:18 #8
Τη φάση τότε με τη δήθεν εγκυμοσύνη την είχα περάσει μαζί με τον σύντροφό μου και ας είμασταν στην αρχή της σχέσης μας τα ήξερα όλα και τον στήριξα και αυτό είχε κάνει ακόμα πιο δυνατή την σχέση μας στην πορεία. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι η συγκεκριμένη έκανε σχέση με τον αδερφό του, το έμαθα όταν πια ήταν έγκυος. Ο σύντροφός μου ντρεπόταν γι αυτό που του είχε κάνει ο αδερφός του και θεωρούσε κιόλας ότι δεν θα κρατήσει αυτή η σχέση και δεν μίλησε σε μένα όταν το έμαθε. Το έμαθα λοιπόν όταν ήρθε η εγκυμοσύνη κ κατάλαβαν ότι όχι μόνο δε θα το διαλύσουν αλλά θα το δέσουν ακόμα πιο σφιχτά. Elisabet είναι ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα καταλαβαίνω ότι κινδυνεύει να μου γυρίσει μπουμπερανγκ η ιστορία και να βγω εγώ η κακιά και η παράξενη. Έχω ξεκαθαρίσει στον σύντροφο μου ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχει σχέσεις με τον αδερφό του και το παιδί αλλά αυτό που δεν θέλω είναι να βρίσκονται οι 2 τους μόνοι τους γιατί δεν υπάρχει λόγος. Είναι το μόνο "βέτο" που του έχω βάλει. Εκτός αυτού εκείνη έχει αρχίσει και μιλάει και λέει ότι δεν καταλαβαίνει πιο είναι το πρόβλημα που έχω και ότι εκείνη δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί μου (γιατί να είχε αλλωστε!) και θέλει να βρεθούμε όλοι μαζί να γίνουν όλα όπως "πρέπει"... Τι να πω δεν ξέρω.
Remedy του τελείωσε απλά και επειδή τον γνώριζα και φιλικά πριν αρχίσει η σχέση μας ήξερα ότι του είχε τελειώσει και καιρό πριν βάλει οριστικό τέλος στη σχέση τους και ότι δεν ήταν πραγματικά ερωτευμένος μαζί της. Απλά εκείνη δεν το δέχτηκε τότε γι αυτό και αυτή η ιστορία με τις εγκυμοσύνες και τις υστερίες.
02-01-2018, 15:34 #9
Κοιταξε η αληθεια ειναι οτι θα φερει προβληματα η τύπισσα. Παταει στη ζηλια την δικη σου και στην τυχον αδυναμια του αντρα σου. Συζητησε το ειλικρινα με τον αντρα σου πως να το διαχειριστειτε.
02-01-2018, 15:46 #10
"περιεργη" δεν εισαι καθολου, η κατασταση ειναι πολυ "περιεργη" και αρκετα μπλεγμενη.
προς το παρον ομως, εισαι η "απ εξω" της οικογενειας κι αυτο πρεπει να το προσεξεις παρα πολυ.
δεν θα σου ελεγα να πας σε καποια συγκεντρωση η στον γαμο αν σου γυρνανε τ αντερα, αλλα αν απλα προτιμας να το αποφυγεις χωρις να νοιωθεις και τπτ φοβερο, ΜΗΝ το αποφυγεις.
την αφηνεις να σε εκτοπιζει απο την οικογενεια του συντροφου σου, αν δεν το εχεις συνειδητοποιησει.
ενα κρισιμο σημειο της ιστοριας ειναι αν πραγματικα γνωριζε οτι δεν μπλεξατε με τον δικο σου οσο τα ειχαν, αλλα μετα, η το ηξερε πολυ καλα οτι τα φιαξατε μετα, αλλα το χρησιμοποιει σαν αλλοθι για να δικαιολογησει τις υστεριες της.
ΑΝ υπαρχει περιπτωση να τα ειχατε πριν χωρισουν οριστικα, η εστω να ειναι εκεινη βεβαιη οτι τα ειχατε πριν χωρισουν ενω δεν ειναι ετσι, εχει καθε δικαιωμα να προσπαθει να κερδισει τον πρωην της, αλλα κανενα να κανει υστεριες και να λεει τετοια τερατωδη και κατινιστικα ψεματα περι εγκυμοσυνης κλπ.
η σχεση με τον αδερφο ειναι αλλο ενα ακανθωδες θεμα και για τον αδερφο και για την δικη της επιλογη.
ο αδερφος, αν μεν το θεωρει τοσο απλο και φυσιολογικο να κανει σχεση με την πρωην που κυνηγαει τον αδερφο του και να της κανει τον παρηγορητη, θα το ελεγε στον αδερφο του οτι συμβαινεικατι τετοιο, δεν θα το εκρυβε. κατι παιζει και μεταξυ τους, ανταγωνισμος, φθονος, δεν ξερω τι, παντως δενε χουν υγιη σχεση μεταξυ τους.
αυτη τωρα, πηγε με τον αδερφο η για να ειναι κοντα του εστω και με αυτον τον τροπο, δλδ μια επιλογη απελπισιας και απολυτως καταστροφικη για ολους τους, Η δεν ηθελε τον πρωην της, αλλα ηθελε απεγνωσμενα καποιον να παντρευτει για να μην μεινεισ τα αζητητα, οποτε με το που ενδιαφερθηκε γι αυτην ο αδερφος και μπλεχτηκανε, ξεχασε πραγματικα τον δικο σου, και ειναι πραγματικα αφοσιωμενη πλεον στον ανδρα της καισ την οικογενεια που εκαναν. κουτσαινειε τσι κι αλλιως το στορι, αλλα τουλαχιστον σε αυτην την εκδοχη δεν εποφθαλμια πλεον μια σχεση με τον δικο σου.
η θεση σου ειναι οντως δυσκολη, αλλα συμφωνω με οσα λεει η ελισαβετ.
βρες μια θεση στην ιστορια αυτην, περα απο την θεση στην καρδια του δικου σου, γιατι προς το παρον, αυτη που λειπει απο το καδρο εισαι εσυ...
02-01-2018, 16:12 #11
Πρώτο φάουλ που εντοπίζω : έγινε σαφές πως έχεις πρόβλημα μαζί της και δεν θες επαφές. Αυτό κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να το δείξεις, δεν υπάρχει λόγος να το ξέρουν οι άλλοι και σαφώς όχι η ίδια. Δείχνει αδυναμία, δείχνει σε εκείνη οτι νιώθεις να απειλείσαι κι έτσι τώρα μπορεί να βγαίνει από πάνω του στυλ "δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει, εγώ θέλω να είμαστε όλοι μαζί κτλ" Οι γονείς είναι φυσιολογικό να θέλουν τα παιδιά τους αγαπημένα και μονιασμένα, αν η άλλη λοιπόν με αυτό τον τρόπο το πλασάρει ως οτι εκείνη είναι οκ μαζί σου κι εσύ είσαι αυτή που έχει το πρόβλημα και χαλάς το ωραίο κλίμα, μάντεψε ποιας το μέρος θα πάρουν! Κι έχει δίκιο η Ρεμ στην ουσία σε απομονώνει με το τρόπο της. Εσύ τι φοβάσαι; Αν είσαι οκ με τον σύντροφο σου, γράψτην κανονικά και μην επιτρέπεις να σε βάζει στην άκρη. Είσαι 2 χρόνια με τον άνθρωπο σου, είστε καλά μεταξύ σας, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! Ούτε σημαίνει πως επειδή είναι γυναίκα του αδερφού του άντρα σου θα γίνεται κολλητές αλλά ούτε χρωστάς να της δείχνεις πως την φοβάσαι. Κράτα μια τυπική σχέση μαζί της και παίξτο άνετη. Ο, τι χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφύγεις γιατί δεν το αντέχεις (όπως ο γάμος που είπες) οκ, υπάρχουν και οι δικαιολογίες...δεν χρειάζεται να ξέρει πως δεν θες να πας αλλά μην αφήνεις να σε βάζει στην άκρη της οικογένειας επειδή εκείνη το παίζει άνετη.
Με τον σύντροφο σου νομίζω οτι σωστά το χειρίστηκες, κι εγώ στη θέση σου το μόνο βέτο που θα είχα θα ήταν να μην είναι μόνοι οι δυο τους γιατί δεν υπάρχει και λόγος εξάλλου. Εκείνος τι λέει για όλα αυτά; συμφωνεί με αυτό;
02-01-2018, 16:34 #12
Είναι ακριβώς όπως τα λέτε....Εκείνη είναι μέσα στην οικογένεια τώρα θα φέρει στον κόσμο κ τον απόγονο και εγώ έχω μείνει στην απέξω. Πρέπει να αρχίσω να κρατάω πράγματα για τον εαυτό μου αν κ πραγματικά δεν ξέρω αν πρόκειται να τη χωνέψω ποτέ. Δηλ προτείνετε αν προκύψει μια συνάντηση μαζί της να το αφήσω να συμβεί ή να το επιδιώξω; Ρεμ όχι είχαν χωρίσει γύρω στο μήνα πριν εγώ μπω στο πλάνο, και στο επόμενο 15ημερο μετά εκείνη έκανε όλα αυτά που σας περιέγραψα, όταν κατάλαβε ότι ο δικός μου προχώρησε τη ζωή του. Ελισάβετ έτσι ακριβώς το αντιμετωπίζει εκείνη και μάλιστα τώρα την πρωτοχρονιά μας κάλεσαν μέσω της μητέρας του συντρόφου μου σπίτι τους και το αρνήθηκε ο δικός μου χωρίς καν να με ρωτήσει γτ ήξερε ότι δεν θα ήθελα. Με το να μη είναι μόνοι οι δυο τους συμφωνεί, αλλά και εκείνος θέλει να εξομαλύνει τη σχέση του με τον αδερφό του και κατά τη γνώμη του αυτό θα επιτευχθεί 100% μόνο όταν εγώ συμφωνήσω να βγούμε πχ όλοι μαζί για καφέ ή να βρεθούμε εν πάση περιπτώσει με κάποιον τρόπο. Δεν είναι ότι φοβάμαι ακριβώς αλλά νιώθω περίεργα, άβολα να τον περιτρυγυρίζει με οποιοδήποτε τρόπο, δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Άλλωστε δεν ξέρω ποιος νορμάλ άνθρωπος θα δεχόταν χωρίς κανένα πρόβλημα τον/την πρώην του συντρόφου του στη ζωή τους σαν να μην τρέχει τπτ! Απ την άλλη αν κρατήσω αρνητική στάση καιρό όπως είπατε κ εσείς γίνομαι εγώ η ξινή και η κακιά της ιστορίας, και αυτή που τελικά μένει απ έξω...
02-01-2018, 17:32 #13
Εγώ νομίζω πως τα αδέλφια έκαναν τις επιλογές τους. Από 'κει και πέρα, είναι επιλογή σου το τι θα κάνεις εσύ.
Γνώμη μου είναι πως, όσες απαγορεύσεις και να βάλεις στο σύντροφό σου, ότι είναι να γίνει θα γίνει μεταξύ αυτού και της πρώην. Μη σου πω πως με τις απαγορεύσεις κάνεις πιο γλυκιά τη συνάντησή τους. Αν ο σύντροφός σου θελήσει να έχει παρτίδες μαζί της, είναι δικό του θέμα. Από 'κει και πέρα, εσύ αποφασίζεις για το τι θα κάνεις με το σύντροφό σου. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεις από κοινού με άλλους ανθρώπους για τα άτομα με τα οποία θα συναναστρέφεσαι εσύ. Αυτοί αποφασίζουν για τον δικό τους εαυτό και εσύ για τον δικό σου εαυτό.
Προφανώς και δεν είσαι υποχρεωμένη να συναναστρέφεσαι με τον οποιονδήποτε. Το πως θα φανεί η οποιαδήποτε στάση σου στους άλλους, είναι δικό τους θέμα, εκτός αν η στάση σου προβληματίζει εσένα την ίδια.
Μερικές φορές, όταν έχουμε σχέση με έναν άλλο άνθρωπο, ξεχνάμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Ξεχνάμε πως είμαστε ξεχωριστές οντότητες και πως εμείς αποφασίζουμε για τον εαυτό μας.
02-01-2018, 18:37 #14
SB έχεις απόλυτο δίκιο απλά το έθεσα ως "όρο" αν θες να το πουμε έτσι μετά από μια συνάντηση που είχε ο δικός μου με εκείνη που ζήτησε αυτή προκειμένου να του εξηγήσει και να του ζητήσει συγνώμη. Όσο ήταν μαζί της αυτή τη 1,5 ώρα που πίνανε καφέ κ δεν ήξερα τι γινόταν είχα ψιλοφρικάρει, όχι για να μην γίνει κάτι πονηρό αλλά γιατί δεν μου άρεσε μετά απ όλα αυτά τα παλιά σκηνικά που είχαν γίνει μαζί να ξαναβρίσκονται κ μάλιστα μόνοι τους. Και ναι όντως προβληματίζομαι κ εγώ με τη δική μου στάση γιατί έχω αρχίσει κ αναρρωτιέμαι αν είμαι όντως υπερβολική κ ότι αν τελικά εκείνη ερωτεύτηκε τον αδερφό του δικού μου κ είναι όλα "αθώα" όσο μπορούν θα πρέπει να το χωνέψω κ να προχωρήσουμε όλοι παρακάτω. Απλά δυσκολεύομαι ολίγον τι στη διαδικασία της χώνεψης :P