Results 1 to 15 of 64
Thread: Κατι εχω. Αλλα τι;
-
01-01-2018, 14:11 #1
Κατι εχω. Αλλα τι;
Καλησπερα σας, δεν ξερω σε ποιον απευθυνομαι, αλλα θα μπω κατευθειαν στο point. Ειμαι 22 ετων,μεγαλωμενη σε μια οικογενεια που δεν ειχε να μου δωσει καποια φοντα,μια αδελφη μεγαλυτερη κατα ενα χρονο και εχω μια παρανοικη ιδιοσυγκρασια. Εχω μια χαμηλη αυτοεκτιμηση (μιας που ποτε δεν μπορω να υλοποιησω κανενα στοχο) , θυματοποιουμαι συνεχεια, χαμηλη αυτοπεποιθηση, ντρεπομαι να μιλαω γιατι μου μοιαζω λιγη. Κανω συγκρισεις με την αδελφη μου η οποια ειναι πανεξυπνη,με μια τρομερη αντιληψη, που ξερει να διαχειριζεται τα πραγματα, να δινει συμβουλες και να κανει δεσμους. Ειχα ενα παλικαρι που ηταν στο δικο της το στυλ μα φυσικα με αφησε διοτι δεν αντεχε τις συνεχομενες παρανοιες μου για τα παντα,και φυσικα μεσα απο αυτο εβλεπα πως δεν με εκτιμαει και δεν μπορει να συζηταει πολλα μαζι μου διοτι ηταν σιγουρος πως δεν θα καταλαβαινα. Εκεινη μου εχει πει οτι ειμαι παρτακιας, και πολυ εγωκεντρικη. Και φυσικα παρανοικη. Το προβλημα μου ειναι πως ενω μπορω να καταλαβω την παρανοικη συμπεριφορα μου ακομη και τη στιγμη που την κανω, δεν μπορω να το αλλαξω. Αυτο με φτανει πολλες φορες στο να κλαιω, να παθαινω κατι σαν καταθλιψη που να σκεφτομαι να αυτοκτονησω χωρις ομως ποτε να εχω την πραγματικη προθεση να το κανω, να μην εχω φιλους, και να μην βρισκω ενδιαφερον σε κανενα και τιποτα (περα απο τον πρωην γκομενο μου,πραγμα παραλογο).Ειναι σαν να παθαινω ψυχωση και εμμονη με αυτους που θαυμαζω, οπως αυτους τους δυο.Δεν βρισκω το νοημα της ζωης. δεν ξερω τι θελω και με θλιβει που εχω ΑΥΤΟΝ τον τροπο σκεψης. Επισης, εχω παρατηρησει πως ειμαι καλα οταν μετα με αφηνουν, σαν να προκαταβαλλω τον εαυτο μου στην απορριψη. Δεν ξερω ποιο ειναι το ακριβες ερωτημα. Ισως .. Χρειαζομαι ψυχολγο; ψυχιατρο; τι εχω; γιατι υπεραναλυω τα παντα; Ευχαριστω οποιον κι αν το διαβαζει..
- 01-01-2018, 18:17 #2
Τα φοντα που δεν πηρεσ που ειναι δηλαδη τι δεν εχεισ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
01-01-2018, 19:36 #3
01-01-2018, 20:11 #4
χρειαζεσε κατι να εκτονονεσαι οπως γυμναστικη πχ για να σου φευγει ολο αυτο μπορεις να μου πεις ενα παραδειγμα για να καταλαβω τι ενοεις
01-01-2018, 20:14 #5
Οταν ελεγε ευχαριστω οποιον το διαβαζει δεν περιμενε εμενα
01-01-2018, 20:47 #6
Π.χ.Αναπτυξη κριτικης σκεψης. Συναισθηματικη (προσωπικη)ασφαλεια. Τα φοντα για αναπτυξη. Σωστη ανατροφη,διαπαιδαγωγηση. Οταν μεγαλωνεις σε ενα περιβαλλον που ειναι φτωχο, και μεταφορικα και πραγματικα, καταλαβαινεις πως δεν εχεις τις ιδιες δυνατοτητες αναπτυξης της προσωπικοτητας σου. Εχεις μια αντιληψη πιο στενης εμβελειας. Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα εκτονωσης, οσο απλα νοοτροπιας σκεψης.
01-01-2018, 20:51 #7
Φιλε, elis, οταν γραφω σε ενα φορουμ στο διαδικτυο, περιμενω τα παντα διοτι ξερω πως το μοιραζομαι δημοσια. Θα γελαγα με την απαντηση σου, αλλα δυστυχως δεν μπορω,γιατι δεν καταλαβαινω τον συνειρμο σου για να στειλεις ενα τετοιο βιντεο. Μπορεις να μου εξηγησεις για να γελασουμε παρεα.
01-01-2018, 22:22 #8
Καλωσηρθες καλισι και σου ευχομαι μια καλυτερη χρονια απο την προηγουμενη.
Ειναι πολυ καλο που συνειδητοποιεις το αποτελεσμα απο τα προβληματα σου, εχεις ηδη εντοπισει τον λαθος τροπος σκεψης και συμπεριφορας σου, απλα δεν εχεις καταφερει να βρεις ακριβως τη ριζα του και κατα συνεπεια τη λυση του ή εστω μια κατευθυνση προς τη λυση του. Δεν ξερω αν γινεται χωρις επαγγελματικη βοηθεια. Παντως αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι απο τον τροπο που εγραψες το πρωτο σου μηνυμα δε μοιαζεις για γυναικα χαμηλης αντιληψης, παρολο που δηλωνεις οτι εισαι, αρα κατι υπαρχει εκει να βρεις. Σου ευχομαι να καταφερεις να βρεις το δρομο και τον τροπο να χτισεις την αυτοεκτιμηση σου και στη συνεχεια να κανεις και τις αναλογες επιλογες.
Στην ηλικια σου ημουν εντελως χαμενη στη μεταφραση, θα τα καταφερεις και συ να ξεθολωσεις το τοπιο.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
01-01-2018, 23:04 #9
Καλησπερα savantage
01-01-2018, 23:11 #10
Καλησπερα savatage και καλη χρονια! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Νομιζω αυτο ακριβως ειναι το προβλημα. Οτι δεν βρισκω τη ριζα του. Το πιο ανησυχητικο για εμενα ειναι το να παω σε ψυχολογο και να μου γραψει καποια φαρμακευτικη αγωγη, διοτι εκει θα νιωσω πως οντως εχω καποιο προβλημα πιθανον βιολογικο και καταλαβαινεις πως θα λειτουργησει αυτο μετα σε μενα. Απο τη μια θεωρω πως αυτο που μου συμβαινει ,συμβαινει οταν δεν εχεις προσωπικη ζωη, οταν κινεισαι χωρις να εχεις γνωμονα τον εαυτο σου.Απο την αλλη σκεφτομαι πως ανθρωποι που δεν εχουν ασχολιες στη ζωη τους για να επικεντρωθουν, πως γινεται να ειναι ηρεμοι και να μην σκεφτονται με αυτον τον τροπο; Θελω να πω οτι μου φαινεται περιεργο το να πρεπει να στοχευω καπου για να μην παρανοω. Εκτος και αν το να ξεκινησω να δημιουργω και να πετυχαινω καποιους στοχους,αλλαξουν την αυτοεκτιμηση μου και ταυτοχρονα την αυτοπεποιθηση μου και σιγα σιγα αρχιζω να το ελεγχω η και να το ξεπερασω.Ωσοτοσ εχω καλεσει σε ενα κεντρο για ψυχολογικη υποστηριξη, ειναι δωρεαν, διοτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα, αλλα δεν με εχουν παρει πισω. Αν προσπαθησω, γινεται να αλλαξει αυτο; Εσυ ειχες καποιο παρομοιο προβλημα;
01-01-2018, 23:24 #11
Γεια σου Αλεξανδρε, καλη χρονια!Π.χ. Να νομιζω πως καποιος εχει ασχημη εντυπωση για εμενα επειδη μπορει καποια στιγμη να ηταν πιο αποτομος σε μια του απαντηση. Πραγμα που φυσικα δεν συμβαινει. Να νομιζω κατι,χωρις απτα στοιχεια.
01-01-2018, 23:54 #12
Οι ψυχολογοι δε συνταγογραφουν, δεν ειναι γιατροι. Κανουν συνεδριες ψυχοθεραπειας. Υπαρχουν διαφορετικες μεθοδοι και προσεγγισεις και υπαρχουν και καποιοι που χρησιμοποιουν συνδιασμο. Απο αυτα που αναφερεις, πιθανοτατα δε θα σε παραπεμψει καποιος σε ψυχιατρο αλλα ακομα και να το εκανε, σε ορισμενες περιπτωσεις η αγωγη ειναι πολυ βοηθητικη, τουλαχιστον σαν ενα αρχικο μπουσταρισμα για να μπορεσει να λειτουργησει ξανα ο οργανισμος, να σταθει στα ποδια του, απο κει και περα η βασικη δουλεια ειναι η εσωτερικη... εκει ειναι το μεγαλο στοιχημα. Παντως δεν αναφερεις να εχεις σωματικα συμτωματα βαρια, σωστα?
Απο τη μια θεωρω πως αυτο που μου συμβαινει ,συμβαινει οταν δεν εχεις προσωπικη ζωη, οταν κινεισαι χωρις να εχεις γνωμονα τον εαυτο σου.Απο την αλλη σκεφτομαι πως ανθρωποι που δεν εχουν ασχολιες στη ζωη τους για να επικεντρωθουν, πως γινεται να ειναι ηρεμοι και να μην σκεφτονται με αυτον τον τροπο; Θελω να πω οτι μου φαινεται περιεργο το να πρεπει να στοχευω καπου για να μην παρανοω. Εκτος και αν το να ξεκινησω να δημιουργω και να πετυχαινω καποιους στοχους,αλλαξουν την αυτοεκτιμηση μου και ταυτοχρονα την αυτοπεποιθηση μου και σιγα σιγα αρχιζω να το ελεγχω η και να το ξεπερασω.Ωσοτοσ εχω καλεσει σε ενα κεντρο για ψυχολογικη υποστηριξη, ειναι δωρεαν, διοτι δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα, αλλα δεν με εχουν παρει πισω. Αν προσπαθησω, γινεται να αλλαξει αυτο; Εσυ ειχες καποιο παρομοιο προβλημα;
Ναι, θα σε βοηθησω να βαζεις μικρους στοχους, να κανεις βηματα μπροστα για να ανεβασεις την αυοπεποιθηση σου και γενικα να απασχολεις το μυαλο σου με διαφορα προτζεκτς, αρκει να μην εχεις μη-ρεαλιστικες προσδοκιες, να μην εστιαζεις στα αρνητικα και να μην το βαζεις κατω. Δεν ξερω ομως αν εισαι ετοιμη να το πετυχεις αυτο αφου ακομα βρισκεσαι στη φακα της συγκρισης και αυτο εχει να σε ταλαιπωρησει πολυ και να σε κρατησει πισω. Ξαναδοκιμασε σε καποιο κεντρο ψυχικης υγειας, δεν ξερω αν κανουν καλη δουλεια, αλλα αξιζει η δοκιμη.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
02-01-2018, 00:29 #13
Λοιπον, εχω μερικες φορες πονο στο σημειο της καρδιας, λες και ειμαι αγχωμενη,κι οταν με πιανει αυτο το "καταθλιψη" εχω ενα γερο σφηξιμο στο στηθος,και αυπνιες τρελες. Δεν ξερω εαν ειναι συμπτωματα σωματικα, υποθετω οτι ναι. Καταθλιψη διαγνωσμενη; Αυτο σου συνεβαινε μετα απο καποιο γεγονος; η ειχες μονιμα καταθλιψη; Τι προτζεκτς ειναι αυτα; Θα ξανα προσπαθησω κι αν δεν, θα παω σε καποιο νοσοκομειο που ειναι και εκει δημοσια.
02-01-2018, 09:35 #14
Κουκλα με ολο το σεβασμο δε σου λειπει τιποτα γι αυτο κοροιδευω γτ δεν το καταλαβεσ
02-01-2018, 11:48 #15