Results 16 to 30 of 39
Thread: ΑΠΟΠEIΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
-
13-05-2008, 23:02 #16
Originally posted by Aphelia
Παίζει και ρόλο πότε την έκανε. Αν π.χ. την έκανε πριν 5 χρόνια μπορεί να έχουν πολλά αλλάξει στην ψυχολογία του.
Και συμφωνώ με την blackdaizy ότι είναι κίνηση που υποδηλώνει αίσθηση αδυναμίας αντιμετώπισης μιας κατάστασης. Έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας αλλά και βλέπω τον εαυτό μου πως είναι όταν τον πιάνουν οι τάσεις του μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, θέλει να ξεφύγει από αυτά που νομίζει ότι δε μπορεί να αλλάξει, απελπίζεται, μόλις δω όμως μια στάλα ελπίδας τότε όλα αλλάζουν μέσα στο μυαλό μου. Ευτυχώς που κατάφερα να αναπτύξω αυτή την \"αδυναμία\" που λέτε κάποιοι ότι σας εμποδίζει να κάνετε απόπειρα, το ένστικτο επιβίωσης είναι, σας προστατεύει ο εαυτός σας. Αλίμονο σε αυτούς που έχουν το στοιχείο προσωπικότητας που έχω εγώ, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ώστε να το ελέγξουν και τους πιάνουν μαύρες σκέψεις.
χμμμ... μαύρες σκέψεις. Μπόλικες κι εγώ.... αλλά βρε Aphelia προσπάθησε να τις αποβάλλεις όταν έρχονται... δεν είναι εύκολο...αλλά τα λέω σε σένα, για να τ\'ακούω κι εγώ! Έχεις δίκιο ότι το αίσθημα επιβίωσης είναι τελικά .... κι όχι η αδυναμία στο να το κάνεις.
- 14-05-2008, 11:57 #17
έχω κάνει κ γω 2 φορές αλλά χωρίς να χω φτάσει νοσοκομείο.
το παιδί που λέω έκανε πρόσφατα. έκανε πάνω από 5 πληγές στο χέρι με μαχαίρι. φοβάμαι να τον πλησιάσω... μην πω καμία βλακεία κ είναι χειρότερα. τελικά είναι καλύτερα να κάνεις λες και δεν έγινε τίποτα? δεν ξέρω τι στάση να κρατήσω.??? ο ίδιος έχει κλειστεί στον εαυτό του εδω και καιρό αλλά νόμιζα δεν είναι τίποτα θα περάσει.... αλλά τελικά δεν πέρασε χειροτέρεψε.
Ο ίδιος λέει ότι απλά έπεσε και χτυπήσε
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ :(
14-05-2008, 13:00 #18
Εγώ πάντως νομίζω ότι είναι καλύτερα να το συζητήσεις μαζί του παρά να κάνετε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.Χωρίς να τον ζορίσεις βέβαια.Να συζητήσετε μέχρι εκεί που αντέχει.Να του δείξεις ότι μπορείς να τον καταλάβεις αφού έχεις περάσει κι εσύ τέτοιες καταστάσεις.
Μην το αφήνετε έτσι γιατί αφού ήταν και πρόσφατο δεν μπορείς να ξέρεις αν έχει σκοπό να το ξαναπροσπαθήσει.
Δεν μας είπες,βλέπει κάποιον ειδικό?
14-05-2008, 13:48 #19
sorry που επεμβαίνω, έχω κάνει αμέτρητες απόπειρες, πάνω από 10 - 12, όλες με διαφορετικούς τρόπους, τα χάπια είναι το πιο ανώδυνο κ αμα συνέρθεις δεν έχει αλλάξει τίποτα απλά ο τροπος με τον οποιο θα ξαναδοκιμάσεις. Το μαχαίρι που γράφεις το \'χω δοκιμάσει αρκετες φορές κ ενω κόβεσαι συναντάς αντίσταση απο το ίδιο σου το χέρι, προσπαθείς να το μπήξεις πιο βαθεία κ δεν μπορείς, σαν κάτι να σε κρατάει, δοκιμάζεις κ αλλου κ πάλι το ίδιο, απελπίζεσαι τελικά, κρυβεις τις πληγές σου σαν να μην συμβαίνει τίποτα, μέχρι να σου την δώσει παλι κ βρεις κάτι άλλο. όταν κλεισουν συνηθως οι πληγες επιχειρείς πάλι!
θα προτεινα κάτι που να χαροποιούσε τον ίδιο, να του άλλαζε λίγο την σκέψη, το περιβάλλον γύρω του κάτι που να τον ανέβαζε λίγο κ ύστερα κουβέντα. μην πιέζεις καταστάσεις οι οποίες ακροβατούν σε λεπτές κλωστες. Ένα τσαφ κ σου την έδωσε! Προσωπικά όποιος προσπαθούσε να με πλησιάσει με τρελαινε περισσοτερο.
Υ.Γ.: Ελπίζω να το διόρθωσα, έχετε απόλυτο δίκιο
14-05-2008, 13:55 #20
Μαρία μου ανατριχιάζω μόνο που τα διαβάζω,αυτό για το μαχαίρι που λες.Απορώ πώς βρίσκεις το κουράγιο να κάνεις κάτι τέτοιο.Σκέψεις έχω κάνει πολλές φορές αλλά αυτό που λες με το μαχαίρι δεν μπορώ ούτε καν να το σκεφτώ.Μου φαίνεται το πιο τρομακτικό απ\'όλα.
14-05-2008, 14:01 #21
αυτή η απόπειρα εκτονώνει ενδορφινες κάτι διάβαζα κ το ανακάλυψα τυχαία τώρα τελευταία
σε αναζητηση στο google
Οι ενδορφίνες είναι μία από τις 3 κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών που παράγονται στον εγκέφαλο, με αντιπροσωπευτικότερη τη β-ενδορφίνη, που έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση.
Χαρακτηρίζονται παγκοσμίως σαν οι ορμόνες anti-stress και φυσικής αναλγησίας.
βλεπε: Οι Ορμόνες της Ευτυχίας
http://www.ionianet.gr/health/hormones.htm
κοιτα τι ανακαλύπτεις μετα απο τόσες απόπειρες!!!!
14-05-2008, 14:08 #22
Δεν το ήξερα αυτό.
Δηλαδή με αυτή την απόπειρα δεν είχες σκοπό να πεθάνεις αλλά το έκανες πιο πολύ για να νιώσεις ανακούφιση?Σαν αντίδραση κατά κάποιο τρόπο?
14-05-2008, 14:26 #23
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ;
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
14-05-2008, 14:34 #24
Ναι οκ,ίσως.
14-05-2008, 14:38 #25
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΚΑΤΙ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ.Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
14-05-2008, 14:44 #26
Αυτό με τις ενδορφίνες (δεν είχα ιδέα περί αυτών που μιλάτε) αλλά συμβαίνει όταν τρέξεις χωρίς σταματημό, ως τα όρια σου, τότε ο οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες σε τεράστιο βαθμό κι αισθάνεσαι τρομερή ευφορία.
Επίσης αυτό συμβαίνει στη γιόγκα. Είχα κάνει μια φορά για πλάκα και το αποτέλεσμα ήταν να γυρίζω σπίτι με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο μου σαν τον ηλίθιο. Natural high καταστάσεις. Δυστυχώς δεν επαναλήφθηκε στο δεύτερο μάθημα. Αυτά πληροφοριακά.
14-05-2008, 22:19 #27
Μαρία, έχω υπ οψιν μου για τι πράγμα μιλάς,
όμως το να αφήνουμε παρακαταθήκη στους επόμενους αναγνώστες το πόσο υπέροχη αίσθηση αφήνει το μαχαίρι που κόβει τις φλέβες, δεν είναι πολύ καλή ιδέα.
Μην ξεχνάς ακόμη πως όσο κι αν η ιστοσελίδα απευθύνεται σε ενήλικες, σίγουρα διαβάζουν και ανήλικοι.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
14-05-2008, 22:56 #28
Καταρχάς ...θα συμφωνήσω με τον Super Administrtor..!
Και συνεχίζω...
Originally posted by Dalia
Εγώ πάντως νομίζω ότι είναι καλύτερα να το συζητήσεις μαζί του παρά να κάνετε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.Χωρίς να τον ζορίσεις βέβαια.Να συζητήσετε μέχρι εκεί που αντέχει.Να του δείξεις ότι μπορείς να τον καταλάβεις αφού έχεις περάσει κι εσύ τέτοιες καταστάσεις.
Μην το αφήνετε έτσι γιατί αφού ήταν και πρόσφατο δεν μπορείς να ξέρεις αν έχει σκοπό να το ξαναπροσπαθήσει.
Δεν μας είπες,βλέπει κάποιον ειδικό?
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα που είπες.... αφού έχεις κι εσύ τέτοιου είδους εμπειρίες και ξέρεις πως είναι το αίσθημα, έστω και στο περίπου....γιατί φοβάσαι να του μιλήσεις??? Τι βλακεία φοβάσαι ότι θα πεις? Προσωπικά....θα του μίλαγα ανοιχτά, με τρόπο, θα μοιραζόμουν πρώτη εγώ μαζί του τις δικές μου εμπειρίες και τα συναισθήματα που οδήγησαν σ\'αυτή μου την πράξη (δεν γνωρίζω αν του έχεις μιλήσει για τις δικές σου απόπειρες) και με αυτόν τον τρόπο θα τον έφερνα πιο κοντά μου ώστε να μου ανοιχτεί και να παραδεχτεί το γεγονός, για να συζητήσουμε τους δικούς του λόγους που τον ώθησαν ... σε αυτή του την πράξη. Και ΝΑΙ, αν δεν βλέπει ειδικό.... πρέπει πάση θυσία να επισκεφτεί έναν. Δεν ξέρω αν με τον τρόπο που το επιχείρησε αν είχε σκοπό να το κάνει για να \"τιμωρήσει \" τον εαυτό του ή ήταν περίεργος για το \"αίσθημα\" της πράξης παρά \"αποφασισμένος\" για την καθ\'αυτού πράξη..! Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ....
Και πάλι... η γνώμη μου - φιλικά
17-05-2008, 18:54 #29
Πωπω ας φωναξει καποιος την κλουβα να σας μαζεψει μουρλες!!!! ακου ηδονη φατε ενα παγωτ σοκολατα για να νιωσετε ηδονη καντε ερωτα πατε μια βολτα δειτε τον ηλιο τι ειναι αυτα που διαβασα πωπω εφριξα σημερα!!!
17-05-2008, 23:48 #30
Εντάξει σίγουρα είναι πολύ άσχημο.Κι εγώ ανατριχάζω που το σκέφτομαι.Αλλά οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν οφελούν σε κάτι βρε ENIGMA.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία