Results 46 to 60 of 201
-
06-01-2018, 14:27 #46
Γεια σου Μάρα και καλή χρονιά!!!
Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα μπορέσω...έχω σκεφτεί κάποια πράγματα, το ένα το βρήκες είναι να ξεκινήσω γυμναστήριο που πιστεύω πως θα με βοηθήσει να χάσω και κιλά...αλλά δεν έχω ρωτήσει ακόμα τιμή γιατί αυτό που είναι κοντά στη γειτονιά μου είναι κλειστό από τότε που το αποφάσισα γιατί κάνουν κάτι εργασίες, μόλις ανοίξει θα ρωτήσω... Περνάω συχνά από εκεί οπότε θα το δω... Κι αν δω ότι μπορώ ν' αντεπεξέλθω οικονομικά θέλω να ξεκινήσω κι ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών με μια κοπέλα που ξέρω, θα την ρωτήσω σύντομα που θα την δω πόσο θέλει και θα δω αν μπορώ...
Αλλά ακόμα κι αν δεν έχω προς το παρόν καθημερινή δραστηριότητα βγαίνω όποτε μπορώ με καμιά φίλη...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 06-01-2018, 15:08 #47
Τι να σου πω, δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω με απόλυτη σιγουριά αλλά εγώ από εκείνο το βράδυ και μετά τρομοκρατήθηκα και δεν ήθελα ερωτικές σχέσεις από φόβο...
Δεν αρνούμαι το ότι με επηρέασαν οι συντηρητικές απόψεις των γονιών μου όμως, έχεις δίκιο σ' αυτό...έχεις διαβάσει που έγραψα σε άλλο θέμα ότι όταν ήμουν γύρω στα 15 είχα ερωτευτεί έναν συμμαθητή μου κι επειδή καθόμασταν τα βράδια (πολλές φορές και με άλλους συμμαθητές μας) κάτω στην οικοδομή μας όπου ο κάθε γείτονας μπορούσε να μας δει (και σε λογική ώρα μιλάμε, όχι αργά το βράδυ) και μιλούσαμε και κάναμε παρέα (δεν τα είχαμε καν γιατί εκείνου δεν του άρεσα) μου είχε πει η μαμά μου ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να με αφήνει να κάνω παρέα μαζί του γιατί έτσι κρατούσε το φανάρι; Έλεος δηλαδή, ακόμα παιδιά ήμασταν και δεν κάναμε τίποτα!
Αλλά ναι, έχεις επίσης δίκιο στο ότι θεωρώ την ερωτική επαφή κάπως βρώμικη, νιώθω τύψεις για κάποια πράγματα που έκανα και που άφησα να μου κάνουν...
Τέλος, ο πατέρας μου στον αδελφό μου δεν φέρεται έτσι ούτε καν να του μιλήσει άσχημα δεν το έχει κάνει ποτέ, μόνο σ' εμένα τα βγάζει όλα...αυτό είναι άδικο, δηλαδή επειδή είμαι κορίτσι θα με αντιμετωπίζουν διαφορετικά; Όχι ότι θέλω να έχει πρόβλημα ο αδελφός μου, προς Θεού, ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ...
Δεν ξέχασα το κείμενο που μου έγραψες απλά και σήμερα σαν ζαλισμένη κότα νιώθω και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ να το διαβάσω, μάλλον λόγω του κακού ύπνου...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
06-01-2018, 15:15 #48
Το ξέρω πόσο κακό μου κάνει Ελισάβετ κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που άνοιξα το θέμα και που έψαχνα να φύγω και που θα πάω...
Έγραψα πιο πριν στη Μάρα ότι σκέφτομαι να ξεκινήσω γυμναστήριο για ν' αδυνατίσω κιόλας κι αν καταφέρω ν' αντεπεξέλθω οικονομικά και μαθήματα Ισπανικών...κι όποτε μπορώ βγαίνω με καμιά φίλη, είχα βγει στις γιορτές και πέρασα πολύ ωραία...
Για όσα γράφεις για την ανασφάλεια έχεις απόλυτο δίκιο...για παράδειγμα στις ερωτικές σχέσεις δεν φοβάμαι μόνο την σεξουαλική βία αλλά και την απλή σωματική, το ξύλο δηλαδή...όποτε θύμωνε ο πρώην μου και μου φώναζε μαζευόμουν σε μια γωνία μέχρι που σταμάτησε να το κάνει αφού είδε ότι με τρόμαζε τόσο...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
06-01-2018, 16:15 #49
αν επιτρέπεται τι ψυχικά προβλήματα αντιμετωπίζεις ? ψύχωση και εσύ? Με κατάθλιψη μόνο δεν παίρνεις επίδομα ούτε και με ψύχωση. Πρέπει να έχεις σχιζοφρένεια για να πάρεις επίδομα την σήμερον ημέρα. Μην τρέπεσαι να μας πεις την αλήθεια εγώ πώς την είπα?
Θα συμφωνήσω με την Μάρα ασχολήσου με γυμναστική να βγαίνεις από το σπίτι σου.
ανακοινωθηκε σημερα ο* Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, παρακατω δινονται τα ποσοστα αναπηριας ανα κατηγοριας ασθενειας.
11.2. Ψυχικές διαταραχές σε χρήση ψυχοδραστικών ουσιών
Για τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών προτείνεται:
Ι. Ειδικό υποστηρικτικό της θεραπείας επίδομα:
Δίδεται σε όποιον παρακολουθεί σταθερά πρόγραμμα βοήθειας εξαρτημένων
ατόμων, προϋποθέτει βεβαίωση συμμετοχής από τον φορέα, ετήσια
επανεκτίμηση, με μέγιστη διάρκεια 4 έως 5 έτη
ΙΙ. Συνοδός ψυχοπαθολογία:
Εκτιμάται όπως σε όλους τους άλλους εξεταζόμενους
Εκτίμηση κατ’ έτος.
11.3. Σχιζοφρένεια και άλλες παραληρητικές διαταραχές
I. Σχιζοφρένεια: ........................................ Π.Α. 67% – 80%
με επανεξέταση κάθε δύο ή τρία έτη
Σε ακραίες, βαριές υπολειμματικές μορφές με παλινδρόμηση …….Π.Α. >80%
II. Σχιζότυπη διαταραχή: ............................ Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
III. Παραληρητική διαταραχή, παραφρένεια, υποστροφική παρανοειδής:
.................................................. ............. Π.Α. 50% - 67% για δύο ή τρία έτη
IV. Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή: .......... Π.Α. 50% - 67% για δύο ή τρία έτη
V. Άλλες «μη οργανικές» ψυχωτικές διαταραχές, ψυχωσιόμορφη διαταραχή μη
πληρούσα τα κριτήρια της σχιζοφρένειας: ..Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
11.4. Συναισθηματικές διαταραχές
I. Διπολική συναισθηματική διαταραχή: .......... Π.Α. 50% - 67% για δύο ή τρία έτη
(συνεκτιμώνται αριθμός επεισοδίων, διάρκεια αυτών, ύπαρξη συμπτωμάτων στα
μεσοδιαστήματα, αριθμός ημερών ελεύθερων συμπτωμάτων, παρουσία
ψυχωτικών συμπτωμάτων, κ.λπ.)
II. Υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή:.. Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
III. Επίμονες διαταραχές της διάθεσης (δυσθυμία, κυκλοθυμία, «νευρωσική»
κατάθλιψη): ................................................ Π.Α. 15% - 30% για δύο ή τρία έτη
IV. Συναισθηματική διαταραχή με ψυχωσιόμορφα στοιχεία:
.................................................. ............... Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
11.5. Νευρωσικές, συνδεόμενες με το στρες και σωματόμορφες
διαταραχές
Ι. Διαταραχές φοβικού άγχους (αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, ειδικές φοβίες):
.................................................. ............. Π.Α. 5% - 20% για δύο ή τρία έτη
ΙΙ. Φοβίες με διαταραχή πανικού: ............... Π.Α. 10% - 30% για δύο ή τρία έτη
ΙΙΙ.Αγχώδης διαταραχή: .............................. Π.Α. 5% - 20% για δύο ή τρία έτη
ΙV.Μεικτή διαταραχή άγχους και κατάθλιψης: ........................................
.................................................. ............. Π.Α. 5% - 30% για δύο ή τρία έτη
V. Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: ............ Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
Και σε παρουσία ψυχωτικών συμπτωμάτων.... Π.Α. ≤67% για δύο ή τρία έτη
VI.Διαταραχή μετατραυματικού στρες: ........Π.Α. 25% - 50% για δύο ή τρία έτη
(μετά 10 έτη μεταπίπτει σε «επιμένουσα μεταβολή της προσωπικότητας μετά
από καταστροφική εμπειρία», βλ. 11.7)
VII.Διαταραχή προσαρμογής: .....................Π.Α. 5% - 30% για δύο ή τρία έτη
VIII.Ψυχοαποσυνδετικές διαταραχές: ......... Π.Α. 5% - 30% για δύο ή τρία έτη
ΙX.Σωματόμορφες διαταραχές: ................... Π.Α. 5% - 30% για δύο ή τρία έτη
11.6. Σύνδρομα εκδηλούμενα στη συμπεριφορά και συνδεόμενα με
διαταραχές των φυσιολογικών λειτουργιών και σωματικούς
παράγοντες
I. Διαταραχές πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία):
.................................................. .............. Π.Α. 50% - 67% για δύο ή τρία έτη
II. Ψυχικές διαταραχές και διαταραχές της συμπεριφοράς συνδεόμενες με τη
λοχεία, με διαταραχές ή νόσους, οι οποίες δεν ταξινομούνται αλλού:
Στον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας δεν ενδιαφέρει η αιτιολογία, αλλά η
κλινική βαρύτητα και η εκτίμηση της περαιτέρω πορείας της ασθενούς. Οι
επιμέρους κλινικές εκδηλώσεις της διαταραχής εμπεριέχονται στις παραγράφους
11.3, 11.4 και 11.5.
11.7. Διαταραχές προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του
ενηλίκου
Ειδικές διαταραχές της προσωπικότητας:
Παρανοειδής ...........................................Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
Σχιζοειδής ...............................................Π. Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
Δυσκοινωνική (αντικοινωνική) ................Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
Συναισθηματική αστάθεια (παρορμητικού ή μεθοριακού) τύπου
.................................................. ............. Π.Α. 35% - 50% για δύο ή τρία έτη
Οιστριονική ............................................ Π.Α. 15% - 35% για δύο ή τρία έτη
Καταναγκαστική ..................................... Π.Α. 15% - 35% για δύο ή τρία έτη
Αγχώδης (αποφευκτική) .........................Π.Α. 15% - 35% για δύο ή τρία έτη
Εξαρτητική ............................................. Π.Α. 15% - 35% για δύο ή τρία έτη
Επιμένουσα μεταβολή της προσωπικότητας μετά από καταστροφική εμπειρία
.................................................. ............ Π.Α. 25% -50% για δύο ή τρία έτη
Μεικτή .................................................. .. Π.Α. 25% - 40% για δύο ή τρία έτηLast edited by δελφίνι; 06-01-2018 at 23:05.
06-01-2018, 17:13 #50
Ειλικρινά σχιζοφρένεια δεν έχω αλλά ψυχωτικά στοιχεία ναι...απ' ότι κατάλαβα ο συνδυασμός των δύο (κατάθλιψης, αυτών των ψυχωτικών στοιχείων συν τις αυτοκτονικές τάσεις) τους έκανε να εγκρίνουν το επίδομα... Μην νομίζεις πως ήταν εύκολο, στην αρχή νόμιζα ότι δεν θα μου το δώσουν γιατί ήταν ένας μέσα στην επιτροπή που κυριολεκτικά γελούσε κι ήταν ειρωνικός... Μάλλον ο Θεός με λυπήθηκε τουλάχιστον σ' αυτό κι έγινε το θαύμα, δεν ξέρω τι να πω...
Αν θέλεις πάντως προσπάθησε το κι εσύ να βγάλεις επίδομα...δεν είναι πολλά λεφτά αλλά είναι καλύτερα απ' το τίποτα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
06-01-2018, 18:21 #51
Επίδομα δεν μπορώ να βγάλω γιατί με βγάλανε με 50% αναπηρία και μη οργανική ψυχωτική διαταραχή. Ίσως επειδή δεν νοσηλεύτηκα σε κλινική ποτέ δεν με βγάλανε μεγάλο ποσοστό αναπηρίας. Πραγματικά τι άλλο θα με βρει σε αυτήν την ζωή. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ άτυχη. Αν βάλω ψυχωσική διαταραχή με παχυσαρκία ίσως πάρω το 67% για να παίρνω επίδομα. Θα το σκεφτώ. Πάντως παιδιά από τότε που συνηδειτοποίησα την κατάστασή μου είμαι σε βαριά μελαγχολία. Κρίμα να μην είμαι υγιής και εγώ σαν τόσο κόσμο.
Κύκνε, πραγματικά στενοχωριέμαι πολύ που υποφέρεις και εσύ σαν εμένα. Εύχομαι σύντομα να βρεις και εσύ ευτυχία σε αυτήν την ζωή όπως εύχομαι και σε μένα. Κρίμα άλλοι να ζούνε και να βασιλεύουνε και άλλοι να ταλαιπωρούνται σε αυτήν την ζωή. Άδικη είναι αυτή η ζωή γιατί οι κακοί ζούνε καλά και οι καλοί υποφέρουνε.Last edited by δελφίνι; 06-01-2018 at 19:00.
06-01-2018, 18:48 #52
Διαβάζοντας όλα τα σχόλια σου Κύκνε, στεναχωρήθηκα πολύ. Νιώθω ότι η πηγή όλων των προβλημάτων σου είναι το τοξικό περιβάλλον στην οικογένεια. Κρίμα που η μαμά σου δεν είχε τη δύναμη να χωρίσει νωρίτερα και να σας απομακρύνει από τον πατέρα σας. Αν δεν το έκανε με το περιστατικό που κοπανούσε το κεφάλι σου στο τραπέζι ενώ ήσουν παιδί, δεν νομίζω να το κάνει τώρα.
Αν επιτρέπεται, μπορώ να ρωτήσω με τι ασχολιόσουν επαγγελματικά όταν δούλευες κι αν μιλάς αγγλικά; Επειδή ανέφερες ότι δούλευες με υπολογιστές, μήπως θα μπορούσες να κάνεις freelancing δουλειές από το σπίτι, όταν έχεις χρόνο κι όρεξη; Κάτι τέτοιο μπορεί να σου αποφέρει εξτρά εισόδημα και τη δυνατότητα να απομακρυνθείς από τους γονείς σου.
Επίσης, έχεις ζήσει ποτέ μόνη σου ή μακριά από τους γονείς σου; Ρωτάω πιο πολύ για να καταλάβω αν έχεις ένα μέτρο σύγκρισης για το πως ήσουν τότε και πως τώρα που μένεις μαζί τους.
07-01-2018, 09:31 #53
07-01-2018, 09:35 #54
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-01-2018, 09:38 #55
Δούλευα σε γραμματεία του πανεπιστημίου εδώ mila... Ναι, μιλάω αγγλικά και χρησιμοποιούσα υπολογιστή στη δουλειά αλλά έχω τις βασικές γνώσεις, όχι προγραμματισμό και τέτοια... Τι είναι οι freelancing δουλειές; Πρώτη φορά το ακούω...
Όχι, δεν έχω ζήσει ποτέ μακριά απ' το σπίτι εγώ...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-01-2018, 10:03 #56
Ωραία! Και η γραμματειακή υποστήριξη είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από το σπίτι, αφού μιλάς αγγλικά. Υπάρχουν ιστοσελίδες σαν το fiverr.com και το upwork.com όπου μπορείς να κάνεις λογαριασμό και να παρέχεις υπηρεσίες ως virtual office administrator/virtual assistant από το σπίτι σου. Μέσω αυτών των σελίδων μπορείς να αναλαμβάνεις projects για σύντομο χρονικό διάστημα και η σελίδα παίρνει κάποιο ποσοστό από τις εισπράξεις σου. Αν θέλεις κάτι πιο μόνιμο, μπορείς να ψάξεις στο google για λέξεις όπως "remote jobs" και "remote virtual assistant" και να δεις θέσεις εργασίας σε διάφορες εταιρείες. Συνήθως θέλουν να ξέρεις το Microsoft Office (word, power point, excel, κτλ.) και αγγλικά. Ψάξε το λίγο, γιατί υπάρχουν ευκαιρίες να αποκτήσεις επιπλέον εισόδημα και να σταθείς στα πόδια σου σιγά-σιγά. Και μην πτοείσαι αν δεν βρεις κάτι με την πρώτη. Θέλει λίγο ψάξιμο και υπομονή το θέμα.
Όσον αφορά το να μείνεις μόνη σου, νομίζω ότι θα σου κάνει καλό. Θα βρεις την ησυχία σου και τον εαυτό σου. Αλλά για να γίνει αυτό (χωρίς συγκάτοικο) χρειάζεσαι έστω 200-300 ευρώ τον μήνα παραπάνω.
07-01-2018, 10:17 #57
Μάλιστα... Σ' ευχαριστώ για την πρόταση, θα το ψάξω κι αν έχω καμιά απορία θα σε ρωτήσω, ναι; Και πώς πληρώνεσαι; Ξέρεις;
Κι εγώ νομίζω πως θα μου κάνει καλό αλλά είναι πολλά λεφτά αυτά τα επιπλέον που χρειάζονται, θα δούμε...
Τώρα είναι η πρώτη φορά που μένω μόνη στο σπίτι από τότε που άνοιξα το θέμα...περιμένω να με πιάσει η καφεΐνη ώστε να συνέλθω απ' τον ύπνο και να πάρω για ερωτήσεις στη γραμμή βίας κατά των γυναικών...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-01-2018, 10:43 #58
Το βασικό είναι να έχεις έναν τραπεζικό λογαριασμό. Στο fiverr και το upwork πληρώνουν μέσω της ιστοσελίδας, και οι εταιρείες αυτές, αφού πάρουν το % τους, φροντίζουν να σου βάλουν τα λεφτά στο τέλος του μήνα. Στην δεύτερη περίπτωση, αν βρεις δουλειά σε κάποια εταιρεία, θα φροντίσεις να υπογράψεις ένα συμβόλαιο, όπου να αναφέρεται ξεκάθαρα ο μισθός σου και η ημερομηνία πληρωμής.
Μη λες ότι είναι πολλά τα λεφτά που χρειάζεσαι, διότι με 150 ευρώ βρίσκεις ένα επιπλωμένο στούνιο, με 200 ευρώ μια επιπλωμένη γκαρσονιέρα, κι αν βγάζεις άλλα 200-300 ευρώ το μήνα ζεις μια χαρά. Σκέψου ότι στην Ελλάδα του 2018 υπάρχουν πάρα πολλοί που βγάζουν το μήνα τους με 500 ευρώ, κι έχουν και παιδιά.
Άντε, πάρε τηλ στη γραμμή υποστήριξης και πες μας τι σου είπαν. Και καλήμέρα!! :)
07-01-2018, 18:53 #59
Καλησπέρα... :)
Τηλέφωνο δεν πρόλαβα να πάρω τελικά γιατί γύρισαν σύντομα αλλά μπήκα στη σελίδα τους και λέει ότι μπορώ να στείλω και e mail κι αυτό μου είναι πιο εύκολο γιατί μπορώ να το γράψω ακόμα και σε στιγμές που δεν είμαι σε φάση να μιλήσω...μόλις το κάνω και πάρω απάντηση θα σας πω τι μου είπαν...Αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω κάτι καινούριο αλλά είπα να γράψω γιατί δεν νιώθω πολύ καλά, νιώθω ανασφάλεια και σκέφτηκα πως ίσως αν το εκφράσω να μειωθεί λίγο το ψυχικό βάρος...αύριο θα πάω στο γιατρό οπότε πιστεύω πως θα βοηθηθώ...
Τώρα όσον αφορά τα χρήματα, ναι, νομίζω πως 500 ευρώ πρέπει να είναι καλά απλά σκέφτομαι και τα 100 που δίνω συχνά πυκνά στον ψυχίατρο...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
07-01-2018, 21:12 #60