Results 76 to 90 of 201
-
25-01-2018, 15:45 #76
- 25-01-2018, 15:47 #77
Και αλλες φορες εχεις εκδηλωσεις συμπεριφορες ζηλειας και κτητικοτητας απεναντι στη μητερα σου και παλι ηταν για ιδιο λογο. Πιστευεις οτι οσο ησουν μικρη στερηθηκες το ενδιαφερον της? Ενιωθες παραμελημενη και σου βγαινει τωρα να διεκδικεις με καθε μεσο να σε εχει προτεραιοτητα?
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
25-01-2018, 16:02 #78
Κοίτα, θα σου πω... Ας τα πάρω ένα ένα: Έχω εκδηλώσει ξανά τέτοιες συμπεριφορές για τον ίδιο λόγο γιατί κυριολεκτικά μας έχει πρήξει και μας έχουν πρήξει και ο ξάδελφος μου και η οικογένεια του (αναφέρομαι στους θείους μου, ο Θεός να τους κάνει)... Δεν είναι παρά αρπακτικά που μας θυμούνται μόνο όποτε χρειάζονται κάτι, ποτέ δεν μας νοιάστηκαν, ποτέ δεν ένιωσα να πήρα την παραμικρή αγάπη απ' αυτούς... Αντιθέτως μια ζωή μόνο προβλήματα προκαλούσαν, εδώ το έχω να πω ένα παράδειγμα αλλά κρατιέμαι για να μην τους κάνω εντελώς ρεζίλι... Γι' αυτό για τους συγκεκριμένους αντιδρώ έτσι... Ναι, το αναγνωρίζω ότι το έχω γενικά αυτό το θέμα αλλά σε άλλες περιπτώσεις το ελέγχω ή τουλάχιστον προσπαθώ...αλλά αυτούς δεν τους αντέχω!
Τώρα για την μητέρα μου, όχι, δεν ένιωσα να στερούμαι το ενδιαφέρον της μικρή αντιθέτως ήταν υπερπροστατευτική... Αλλά ναι, εγώ είμαι το παιδί της κι όχι ο ξάδελφος μου ή κι εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος και το νορμάλ θα ήταν να με έχει προτεραιότητα αλλά αυτή με έχει χεσμένη απ' ότι φαίνεται... Πήρα ηρεμιστικά πριν γιατί δεν μπορούσα ν' αναπνεύσω και με νύσταξαν και κοιμήθηκα αλλά τώρα που ξύπνησα πάλι σκατά νιώθω... Πρέπει να βρω έναν τρόπο να φύγω από εδώ, μόνο χειρότερα με κάνουν...
Κι είναι κι αυτό που είπα και πριν: δεν θα στερούμαι εγώ χρήματα για να τα δίνει αλλού! Ούτε ευρώ! Αν θέλω να δώσω θα δώσω από μόνη μου! Ας μου άφηνε όλο το επίδομα κι αν της έφταναν ας τάιζε κι όλη τη γειτονιά!Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
25-01-2018, 16:03 #79
25-01-2018, 16:46 #80
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
25-01-2018, 17:02 #81
Δεν γίνεται γιατί επειδή έγινε κι άλλη μείωση της σύνταξης στον πατέρα μου και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα ζήτησε το μισό από το δικό μου...
Πάντως πριν μιλούσαμε και του είπα ότι δεν θέλω να μένω άλλο εδώ και να βρούμε μια λύση και μου είπε ότι δεν υπάρχει λύση δηλαδή για άλλο σπίτι τώρα και νιώθω να πνίγομαι πάλι, δεν μπορώ ν' αναπνεύσω και κλαίω... Θέλω να φύγω και δεν μπορώ! Δεν αντέχω άλλο εδώ μέσα! Και μου είπε και την κλασσική μαλακία των γονέων ότι δεν κάνει να αντιμιλάω, άκου! Λες και τον έβρισα ποτέ που εκεί θα είχε δίκιο να το πει φυσικά! Του είπα ότι οι απόψεις του είναι του 1800... Αλλά ότι και να του πω αν δεν βρεθεί τρόπος να φύγω από εδώ δεν θα ηρεμήσω...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
25-01-2018, 21:01 #82
Κύκνε, αν θέλεις να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου δεν ωφελεί να διαπραγματεύεσαι ότι είναι σημαντικό για σένα... κι επίσης δεν είναι απαραίτητο να δίνεις λογαριασμό. Αντιλαμβάνομαι πως η κατάσταση σου δεν διευκολύνει μεγάλες αλλαγές, αλλά ίσως ήρθε η στιγμή να προσπαθήσεις περισσότερο για να βρεις την ησυχία σου. Ίσως χρειάζεται να ρισκάρεις περισσότερο και να σκεφτείς μόνο τον εαυτό σου για να πλησιάσεις στην ανεξαρτησία σου. Δεδομένων των συνθηκών θα μπορούσες να ξεκινήσεις με αργά αλλά σταθερά βήματα.... ο τρόπος για να φύγεις από το σπίτι σου είναι ένας... ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις, μπορείς να το κάνεις;
25-01-2018, 21:15 #83
Φυσικα και γινεται. Αν εσυ ειχες μια πιο φυσιολογικη πορεια εδω και χρονια και εμενες μακρια, αυτοι θα πεθαιναν της πεινας χωρις το επιδομα σου? Δε θα ειχαν να πληρωσουν το ρευμα, το νερο, το φαγητο τους κλπ?
Φυσικα και θα ειχαν.
Τωρα μπορει να μη φτανουν τα χρηματα επειδη φροντιζουν εκεινοι εξ ολοκληρου για τις αναγκες σου.
Κρατα το επιδομα σου, κανε οικονομια και φροντισε με αυτα τα χρηματα να καλυπτεις τα λιγοστα σου εξοδα σιτισης, ρουχισμου, τηλεφωνα
Ξερω οτι θα ειναι σαφως πιο αβολο απο την τωρινη κατασταση αλλα θα ειναι εστω ενα βημα προς μια συμπεριφορα ενηλικα.
Αν τα καταφερεις, θα εκτιμησεις και εσυ η ιδια το κατορθωμα σου, αλλα και οι γονεις σου που δε σε θεωρουν ικανη να διαχειριστεις μονη σου το επιδομα σου.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
26-01-2018, 02:52 #84
Ανησυχώ ότι αν τους το πω αυτό ότι το θέλω όλο θα μαλώσουμε πάλι... Εκτός αυτού, αυτό το μισό επίδομα πάει στο δάνειο που έχουμε για το σπίτι το οποίο μετά από την τελευταία μείωση δυσκολευόμαστε να πληρώνουμε τις δόσεις...
Πριν γίνει αυτή η μείωση και χρειαστούν βοήθεια οι δικοί μου μια χαρά περνούσα με το επίδομα, εννοώ ότι έφτανε για όλες τις ανάγκες μου...
Τι να κάνω; Είμαι απελπισμένη πια, τώρα γράφω πιο ήρεμα γιατί πήρα τηλέφωνο τον ψυχίατρο επειδή δεν μπορούσα να ηρεμήσω με τίποτα, έκλαιγα για ώρες και πήρα stendon μετά από συμβουλή του... Αλλά τώρα ξύπνησα και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξανακοιμηθώ...
Εν τω μεταξύ για κανένα μισάωρο δεν μπορούσα να μπω στο φόρουμ, είχες κι εσύ πρόβλημα;Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-01-2018, 02:53 #85
26-01-2018, 10:32 #86
Το χεις κουβεντιάσει αυτό ήρεμα με την μητέρα σου; Τις έχεις εξηγήσει πόσο δύσκολο είναι για σένα που αναγκάζεσαι να δίνεις το μισό επίδομα σου και πως σε κάνει να νιώθεις όταν βλέπεις ότι με αυτά τα χρήματα βοηθάει άλλους;
Οκ, οι περισσότερες οικογένειες έχουν οικονομικά προβλήματα πια και πρέπει να συμβάλλουν όλα τα μέλη κάπως για να βγουν τα έξοδα - πράγμα το οποίο είναι και λογικό εφόσον ζείτε στο ίδιο σπίτι εδώ που τα λέμε άρα τρώτε όλοι από το κοινό τραπέζι κτλ, αλλά πρέπει τουλάχιστον να της κάνεις σαφές ότι αυτά τα χρήματα τα δίνεις για το σπίτι και μόνο. Τα δίνεις επειδή θες να βοηθήσεις τους δικούς σου, και δεν δέχεσαι να βγαίνουν εκτός σπιτιού για ανάγκες άλλων όταν καλά καλά δεν μπορείτε να καλύψετε τις δικές σας.
Επίσης τα υπόλοιπα τα κρατάς μόνη σου για τα προσωπικά σου έξοδα και τα διαχειρίζεσαι εσύ ή πάλι τα δίνεις και ζητάς λίγα λίγα; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο πρέπει να το σταματήσεις. Κράτα μόνη σου όσα νομίζεις οτι πρέπει και προσπάθησε να κανονίζεις το πρόγραμμα σου βάση αυτών.
Αυτό για τα εισιτήρια που σου είπε η Ρεμ, ψάξτο. Όντως οι άνεργοι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις και εσύ με το επίδομα μάλλον δικαιούσαι επίσης.
26-01-2018, 10:51 #87
Παντως, υπαρχει και το θεμα οτι με το ΜΕΡΟΣ του επιδοματος που δινει η κυκνος δεν ζει ολη την οικογενεια. Απλα βοηθαει. Δεν νομίζω το ΜΕΡΟΣ να ειναι τοσο πολλα ωστε να συντηρειται μια οικογενεια.
Επομένως η κυκνος μαλλον δινει χρηματα για τα δικα της εξοδα ωστε να μην τα βαζουν ολα οι γονεις που δεν εχουν αρκετα.
Επομενως, απο που προκύπτει οτι η βοηθεια που δινει η μαμα στον αρρωστο ξαδερφο ειναι απο λεφτα της κυκνου κι οχι των γονιών;
Κι αν ειναι ετσι, δικαιωμα τους δεν ειναι να βοηθησουν εναν άνθρωπο εστω κι αν δεν περισσευουν, εστω κι αν στερουνται;
26-01-2018, 11:01 #88
Θα απαντήσω με ανάποδη σειρά αλλά δεν πειράζει... Μετά από συζήτηση που κάναμε μου είπε ότι ο πατέρας μου ότι το μέρος που λες πάει για το δάνειο του σπιτιού οπότε όντως άκυρο αυτό που είπα. Όμως εσύ πώς βλέπεις ότι είναι το σωστό αν για τον α' ή β' λόγο ξεμείνω (να διευκρινίσω ότι δεν κάνω τρελές σπατάλες) και χρειάζομαι δύο ευρώ κι έχουν μόνο τόσα να τα δώσουν στον άρρωστο ξάδελφο κι όχι στο άρρωστο παιδί τους; Εγώ όχι, το θεωρώ παραμέληση... Δικαίωμα τους είναι, σωστό δεν είναι...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-01-2018, 11:05 #89
Εντελώς ήρεμα όχι γιατί τσίριζε σαν τρελή χθες... Αλλά της το είπα αυτό που λες ότι τα δίνω για τις δικές μας ανάγκες κι όχι των άλλων εκτός της οικογένειας... Και σε κάποια φάση σήμερα μου είπε ότι όταν θα είναι ήρεμη θα συζητήσουμε, άντε να δούμε πότε θα είναι...
Όχι, τα υπόλοιπα τα κρατάω εγώ, πάλι καλά!Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
26-01-2018, 11:18 #90
Εξαρταται απο τις αναγκες, κυκνε μου.
Ξερουν οτι εχεις καποια δικα σου λεφτα, ξερουν κι οτι εχεις σπιτι και τροφη. Αν τα 2 τα θελεις για να παρεις βραχιολακι ενω ο ξαδερφος δεν εχει να φαει, δεν το βρισκω κακο να τα δωσουν στον ξαδερφο.
Νομιζω οτι οπως ειπε αλλο μέλος πριν, νομιζω η σαβ, αυτο που πραγματικα σε ενοχλει ειναι το οτι διεκδικεις την αφοσιωση της μανας σου κι οχι οτι εδωσε ενα εισιτηριο στον ξαδερφο.