Results 31 to 44 of 44
Thread: Άγχος και μόνιμη ζάλη
-
27-06-2018, 17:10 #31
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- 27-06-2018, 17:50 #32
απο τη στιγμη της γεννησης μας ερχομαστε στον κοσμο σαν μια αγραφη κασετα, εννοώντας οτι το υποσυνειδητο μας ειναι καθαρο....και γιαυτο ουτε ενοχες εχουμε, ουτε φοβους εχουμε, ουτε αγχος ουτε τπτ.....μονο τα ενστικτα επιβιωσης οπως το επιμονο κλαμα για να μας δώσουν τροφη...
μολις ομως η κασετα αρχιζει να γραφει, κατα τη διαρκεια της ζωης μας και με βαση τις εμπειριες μας, εκει ξεκιναει το πανηγύρι......αναλογα με τα βιωματα του καθενος, ο ενας θα κανει κακες καταγραφες στο υποσυνειδητο οποτε θα του βγει σε κομπλεξ, χαμηλη αυτοεκτιμηση, κριση πανικου, αλλου σε φοβιες διαφορων ειδων, αλλου σε ιδεοληψιες, τρεμουλα, αρρυθμιες, ταχυκαρδιες, ζαλη, ασταθεια και παει λεγοντας......, αλλος θα εχει καλες καταγραφες αφου το περιβαλλον αναπτυξης του ήταν αρτια δομημένο για να γινει ενας υγιής φαινομενικα ανθρωπος......
η πρωτη περιπτωση ειναι και η πιο συχνη, αλλος με εντονοτερα συμπτωματα αλλος με λιγοτερα....
η δευτερη περιπτωση ειναι στην ουσια ανυπαρκτη γιατι πρεπει να μεγαλωσεις σε μια γυαλα, κατι το οποιο ειναι αδυνατον, απλα την αναφερω για να κατανοησουμε ποσο πολυ μας επηρεαζουν εμπειριες που εχουμε κατα τη διαρκεια της ζωης μας
αν η κασετα γραψει κατι αρνητικο (που παντα γραφει) τοτε τι ηρεμος εισαι, τι στον κοσμο σου εισαι, τι ο πιο χαρουμενος ανθρωπος ή αυτος που του εχουν ερθει ολα οπως τα θελει, αν γινει αυτη η καταγραφη τελος......το υποσυνειδητο θα δινει την εντολη οτι υπαρχει αυτο το γεγονος-βιωμα παρολο που αυτο μπορει να εχει περασει.....γιατι εσυ μπορει να εχεις ξεχασει αυτο που εγινε ομως το υποσυνειδητο δεν ξεχνα ποτε δυστυχως.......
αρα εδω διαπιστωνουμε οτι εμεις δεν ειμαστε οι σκεψεις που παραγει ο νους, παιρνοντας εντολη απο το υποσυνειδητο.....γιατι πολυ απλα αν ειχαμε μεγαλωσει αλλου με ιδανικες συνθηκες θα ειμασταν τελειως διαφορετικοι ανθρωποι......
εννοειται οτι παντα ολοι εχουμε εσωτερικες συγκρούσεις αλλα το θεμα ειναι σε ποιο βαθμο?
και εννοειται οτι η γυμναστικη ειναι το χωρις υπερβολες το 50 τις εκατο της ολης θεραπειας καθως οι ορμονες που παραγονται ειναι οι ιδιες με ενος φαρμακου.......
απλα εγω δεν εννοουσα οτι πρεπει το στρες να βρει διεξοδο οταν ειμαστε ηρεμοι, δλδ δεν εννοουσα να κανει αυτο το πραγμα, να μενει συνεχως ηρεμη αν αυτο καταλαβες, εννοουσα οτι ειναι λογικο να θελει το στρες να βρει διεξοδο οποτε τι ηρεμη ειναι τι αγχωμενη αυτο εκει θα προσπαθει να βγει.....απλα εν ηρεμια του ειναι πιο ευκολο να εκφραστει.....
27-06-2018, 20:51 #33
Ειμαι σε θεραπεια με φάρμακο (Siranalen) εδω και 2 μήνες . Διαταραχη γενικευμένου άγχους.
Τα περισσότερα συμπτώματα σχεδόν εξαλείφθηκαν , οχι ομως το άγχος. Τον τελευταίο καιρό έχω ένα αισθημα .. ζάλης να το πω ; Ελαφρού πονοκοκεφαλου ; Κάτι τέτοιο. Το νιώθω κυρίως στα μάτια και το πίσω μέρος του κεφαλιού . Είναι άραγε ψυχοσωματικά ή παρενέργεια του φαρμάκου;
Ο γιατρός σαν παρενέργεια ανέφερε τη ζάλη. Ας πουμε ότι αυτό που νιώθω προκαλείται από το φάρμακο. Μου δημιουργεί όμως άγχος και ανησυχία.. πολλές φορές νιώθω ότι θα παθω κρίση πανικού (νιώθω τους χτύπους της καρδιάς μου , αρχίζουν να ιδρώνουν οι παλάμες) αλλά τελικά δεν παθαίνω τίποτα . Πρέπει να μιλήσω με το γιατρό!
28-06-2018, 02:10 #34
θελεις να σου πω πως θα το θεραπευσεις? ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ......
εγω μαζι με αλλα χιλιαδες συμπτωματα ειχα και κατι παρομοιο...μια μερα καπως ανέπνεα και ο αερας προκαλεσε μεγαλη ενταση στο μετωπο μεχρι πισω αυχενα......ειχα συσσωρευμενο αγχος και γω τοτε.....οποτε φοβηθηκα.......και μετα με επιασε φοβος οτι θα το ξαναπαθω......και το παθαινα συνεχεια σε σημειο που να κοκαλωνει τελειως το κεφαλι, να μην μπορω να το κουνησω απο τον πονο και να υποφερω νομιζοντας οτι θα ειμαι ετσι για παντα.....ηταν σκετο μαρτυριο.....μεχρι που λεω τελος.....αφου οσο το σκεφτομαι αυτο συμβαινει θα σταματησω να το σκεφτομαι ή θα το αγνοω χωρις να φοβαμαι.....ετσι και μου περασε και αυτο
για δοκιμασε το και συ.....σαν συμβουλη στο λεω γτ εχω περασει πολλα αλλα ο μηχανισμος ειναι ενας.......σταματας να του δινεις σημασια
28-06-2018, 14:07 #35
marouli66 εχεις καμιά τεχνική που να βοηθάει να σταματήσει να το σκέφτεσαι? πχ πονάει η κοιλιά ...πως σταματάς να το σκέφτεσαι?
28-06-2018, 15:40 #36
Να σου πω κ εγώ την αποψή μου, μια και βλέπω το post.
Εννοείται οτι υπάρχουν τεχνικές...βέβαια μη φανταστείς οτι τα αποτελέσματα τους μπορούν να είναι τόσο άμεσα όπως ενός αγχολυτικού, ενός αντιφλεγμονώδους ή ενος αντιπυρετικού. Συγκεκριμένα αν σε πονάει η κοιλιά, παίρνεις λιγο postan και σου περνάει, αλλά τι γίνεται με την παραγωγή των σκέψεων?? Δεν είναι τόσο εύκολο...
Γίνεται όμως...κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού του μυαλού μου στο Nlp έμαθα ένα πολύ βασικό πράγμα...ο εγκέφαλος δεν εχει πραγματικότητα...πραγματικ� �τητα είναι αυτό που θα του βάλεις εσύ με τη σκέψη σου μια δεδομένη στιγμή...πχ..σκέψου τώρα ότι πίνεις ένα ξυνό, ένα πάρα πολύ ξινό λεμόνι...κλείσε τα μάτια και νιώσε αυτό το συναίσθημα...επππ...τι έγινε?? μήπως ξύνισε όλο σου το στόμα?
Μήπως ήπιες κάτι ξυνό στην πραγματικότητα?? Οχι βέβαια.
Θέλεις λοιπόν ν αντικαταστήσεις τις αρνητικές σκέψεις του φόβου για παράδειγμα...τι νιώθεις όταν φοβάσαι?? Πάρα πολυ άγχος, φυσικό ειναι...με τι θέλεις ν αντικαταστήσεις το φόβο?? Εγώ για παράδειγμα διάλεξα τη δύναμη, να νιώθω μέσα μου γενναία...
Τι έκανα λοιπόν φέτος και χωρίς να το καταλάβω μάλιστα?? Αρχισα να βλέπω συνέχεια survivor (ωωω ναι...γελάστε όσο θέλετε..χα χα)
Ενώ πέρυσι το έκραζα..Με τον καιρό λοιπόν, δε ξέρω πως έγινε, άρχιζα να ταυτίζομαι με την Μελινα και τη Δαλάκα...σ αυτό το σημείο πρέπει ν αναφέρω ότι πριν λιγο καιρό δεν οδηγούσα μόνη μου, γιατί πάθαινα κάτι κρίσεις πανικού και φοβόμουν την οδήγηση...με συνοδηγό δεν είχα πρόβλημα, μόνη μου όχι...
Σε κάποια λοιπόν πίστα, που είχαν μια καθετη τεράστια νεροτσουλίθρα και να σκάνε με το κεφάλι στην πισίνα, βλέπω τη Μελίνα να εξφεντονίζεται στον αέρα σαν πουλί και να σκάει μέσα. Εκείνη την ώρα μου έγινε ένα κλικ...αμαν λέω, τι έκανε η κοπέλα τώρα??
Τη ρωτάει μετά μια άλλη...δύσκολη η πίστα σήμερα εεε....και λέει η Μελίνα...ααα έμενα μου άρεσε τρομερά η πισίνα!!!
Οπότε εκεινη την ώρα...σκέφτομαι εγώ, καλά αυτή εκει πέρα, κάνει αυτό το πράγμα, που ψιλοβάζει σε κίνδυνο τη ζωή της, γιατί μπορεί να χτυπήσεις και άσχημα...και εσύ φοβάσαι να οδηγήσεις μέσα στην Αθήνα??
Οπότε την άλλη μέρα, πίστεψέ με και αυτοκίνητο πήρα μόνη μου και οδήγησα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο 20 χιλ. και έτρεχα μάλιστα..και την ώρα που πήγαινε να με πιάσει αυτή η σκατοαρνητιική σκέψη του φόβου, αυτόματα μου ερχόταν η εικόνα της Μελίνας που πετουσε σαν πουλί...και ένιωθα διαφορετική και δυνατή..απο τότε αυτή την σκέψη, την έκανα εικόνα στα δύσκολα...
Ετσι έγινε λοιπόν μ εμένα και ξεπέρασα τις κρίσεις πανικού, αν θέλεις το πιστεύεις...δεν έγινε σε μια μέρα, ούτε σε 2, έγινε όμως...
Γιατί?? γιατί είχα συνδεδεμένο για χρονικό διάστημα το μυαλό μου σε καταστάσεις δύναμης...και μόνο σ αυτές!! Γιατί γνωρίζω πια πως λειτουργούν οι σκέψεις και πως παράγουν συναισθήματα...και βασικά συμφωνώ με τη Μαρούλη, οτι 'ολες οι αρνητικές σκέψεις είναι συναισθήματα του φόβου και ο φόβος είναι ψευδαίσθηση του μυαλού. Τέλος εμεις δεν είμαστε το μυαλό μας, ούτε οι σκέψεις μας. Είμαστε πολύ ανωτερα πνευματικά όντα, μόνο που ακόμη δε το ξέρουμε...αυτά, σας ζάλισα λίγο!!
28-06-2018, 16:03 #37
Sidi, είναι παρενέργειες του φαρμάκου...τα φάρμακα αυτά, τους πρώτους 2-3 μήνες δρουν αρνητικά, πχ σου βγάζουν ολη την υπερενταση, το άγχος κ τις ζαλάδες προς τα έξω με σκοπό να κάνουν ομοιόσταση της σεροτονίνης μετά...δε σου είπε ο ψυχίατρος οτι το πρώτο δίμηνο θα εχεις τέτοιες παρενέργειες??
28-06-2018, 20:11 #38
Το siranalen (πρεγκαμπαλίνη) είναι για την επιληψία αλλα ενδείκνυται και για την γενικευμένη διαταραχή άγχους.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτή η ουσία σχετίζεται με τα αγχολυτικά και τα αντικαταθλιπτικά που ξέρω ότι θέλουν το χρόνο τους για να δράσουν και φέρνουν και παρενέργειες.
28-06-2018, 22:41 #39
εγω παντα αναφερομαι σε συμπτωματα ψυχοσωματικα και οχι παθολογικα.....αν σε ποναει πολυ η κοιλια ή το δοντι πρεπει κατι να παρεις δεν γινεται........αν ομως σε ποναει η κοιλια λογω αγχους φυσικα και υπαρχει τεχνικη.......την εχεις μεσα σου και εσυ αλλα και ολοι απλα δεν το ξερεις.....
η συγχρονη κοινωνια μας εχει γαλουχήσει να ζουμε μεσα στο φοβο και την αρνητικοτητα...ολες οι ειδησεις και οι ταινίες ειναι καταστροφικες, οτι διαβαζουμε και βλεπουμε καταστροφικο, οποτε και συ υποσυνειδητα γινεσαι ετσι......νομιζεις οτι εισαι μονο το μυαλο και οι αισθησεις που προκαλουνται απο αυτο και συγκεκριμενα απο το υποσυνειδητο ομως δεν ειναι ετσι......
κρυβεις μεσα σου και εσυ και ολοι μας μια δυναμη απειρη με την οποια αν μαθεις να συνδεεσαι δεν θα εχεις κανενα ψυχοσωματικο......ακομη και ασθενειες ανιατες εχουν θεραπευτει οταν μαθεις να κουμανταρεις το μυαλο....η δυναμη μεσα σου ειναι το Κεντρο σου, το Ειναι σου, η Υπαρξη σου......εκει αν καταφευγεις και παυεις να δινεις αξια σε μυαλο, σκεψεις αισθησεις τοτε ολα χανονται.....γτ η προσοχη σου στρεφεται μεσα σου.......ολα τα αλλα ειναι ψεματα......γιατι δεν ειναι δικα σου,.....στα διαμορφωνει η κοινωνια για ν ασε χειραγωγει.....επισης ειναι ψεματα γιατι αν ειχες μεγαλωσει σε κοινωνια ενθαρρυντικη που ενεπνεε εμπιστοσυνη τοτε θα ησουν αλλος ανθρωπος και απιστευτα δυνατος......
κανε ενα απλο πειραμα.....αν ξύνεσαι καπου, προσπαθησε να μην ξυστεις αλλα να επικεντρωθεις μεσα σου....θα δεις σε λιγο οτι θα σου περασει η αισθηση...
το ιδιο μπορει να γινει και με την κουραση και με τον πονοκεφαλο και με ολα.......
επισης εχουν γινει πειραματα με φαρμακα πλασιμπο για ψυχοσωματικα οπως πονοκεφαλο ακομη και για καρκινο βεβαια τα οποια μπορεις και να διαβασεις, στα οποια υπηρχε πληρης ιαση.....
αρα απο ολα τα παραπανω διαπιστωνουμε οτι δεν ειμαστε οι σκεψεις και οι εντολες του νου-υποσυνειδητου
αρκει να το μαθεις......γιατι για να ξεμαθεις κατι που σου εχουν μαθει ολη σου τη ζωη θελει χρονο.......
τοτε το υποσυνειδητο που δινει ολες τις εντολες στο σωμα θα αναδιαμορφωθει, θα αναγγενηθει, αφου θα παρει νεες εντολες.....θα μαθει οτι δεν εχει τοση αξια οση του δωσαμε.....
εισαι αυτο που επιλεγεις να δωσεις προσοχη λοιπον......αν επιλεγεις σκεψεις μιζερες, αισθησεις κουραστικες και ενοχλητικες τοτε εισαι αυτο διοτι ολη μερα η ζωη σου περιστρεφεται γυρω απο αυτα....ολη μερα ασχολεισαι με ανουσια πραγματα με το ποναω εδω ποναω εκει, η καρδια μου χτυπαει ετσι, αλλιως, η αναπνοη μου ειναι κοφτη μαλλον θα παθω κριση πανικου, θα ειμαι για παντα ετσι ωχ ωχ βαχ....
αν ομως πεις οχι δεν ειμαι αυτα ειμαι μια δυναμη μεγαλη και μπορω να αντιμετωπισω τα παντα τοτε ναι....μπορεις να ξεπερασεις και πονοκοιλο....αρκει να μην ειναι μονο οργανικος.......
διαβασε τα ποστ μου αν σε ενδιαφερει αυτος ο νεος τροπος σκεψης.....
07-08-2018, 23:22 #40
καλησπερα δε ξερω αν γραφψ στ σωστο post ειμαι νεο μελος.πριν 2 μηνες εκει που καθομουν παω να σηκωθω κ αρχισαν ολα να γυριζουν πηγα στα επειγοντα διεγνωσαν ιλλιγγο θεσης και μ εκανα ασκησεις.εκτοτε μου χει μεινει μια μονιμη ζαλη σα να χω βγει αππ καραβι ενα βαρυ κεφαλι και μια συγχιση ενας πανικος οτι κατι εχω.να σημειωσω πριν 2 χρονια ειχα παθει σχεδον το ιδιο πραγμα περασα απο ολες τις ειδικοτητες και εκανα μαγνητικη εγκεφαλου κ δε βρηκαν κατι.λετε να ναι αγχος;
29-01-2021, 15:25 #41
Ούτε σίδηρος ούτε φεριτίνη ούτε τίποτα δυστυχώς δεν παίζει ρόλο. Είχα ίλιγγο σαν παιδί δύο φορές χωρίς να με απασχολήσει περισσότερο. Στη δεκαετία των 20 με έπιασε ίλιγγο από άγχος και πολύ δουλειά λίγες φορές μέχρι που κάποια στιγμή δεν μου περνούσε με τίποτα. Στη δεκαετία των 30 άρχιζε και χειροτέρευε αφού με έπιανε πιο συχνά μόνο από άγχος χωρίς να συσχετίζεται με πολύωρη δουλειά. Στις επόμενες δεκαετίες πλέον έχει χειροτερέψει και όταν αγχώνομαι με συγκεκριμένες καταστάσεις ζαλίζομαι και αν δεν το προλάβω έχω πάλι ίλιγγο. Φοβάμαι τις μετακινήσεις κλπ κλπ. Γενικώς δεν έχω βγάλει άκρη ούτε με λαβύρινθο ούτε με τίποτα, ελπίζω να ηρεμήσω και κάπως να καταλαγιάσει.
29-01-2021, 18:30 #42
Κι η μητέρα μου κι εγώ είχαμε ζαλάδα και κάποιες φορές ίλιγγο λόγω άγχους, κατάθλιψης και αϋπνίας. Με τα αντικαταθλιπτικά (και το lyrica έκανε δουλειά) πέρασε.
31-01-2021, 22:06 #43
Ακριβώς, μα ακριβώς τα ίδια πέρασα πριν κάποια χρόνια.
Αν έχεις αποκλείσει κάθε παθολογικό αίτιο (όπως έκανα και εγώ με πολλές εξετάσεις)
τότε άγχος.... Μόλις το πάλευα λίγο το άγχος περνούσαν όλα...
Και ο ίλιγγος θέσης ο οποίος έχω, με πιάνει μια φορά ανά δύο μήνες (στανταρακι) και εκεί πραγματικά γυρνάνε όλα μόλις ξαπλώσω, όπου με ειδικές ασκήσεις δόξα τον Θεό περνάει...
Οπότε πάρτο χαλαρά όσο μπορείς, δούλεψε το άγχος σου και θα δεις ότι όλα θα περάσουν..Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...
07-02-2021, 22:33 #44
Έτσι ξεκίνησε ένα ατέρμονο ταξίδι μου σε γιατρούς δύο μήνες πριν.. με πέρασαν από όλες τις ειδικότητες και οι γιατροί του νοσοκομείου και σε ιδιώτες που πήγα μόνη μου μιας κ όλοι με έβρισκαν καλά κ εγώ δεν μπορούσα από τη ζάλη να σηκωθώ καν από το κρεβάτι. Ούτε στη δουλειά μου μπορούσα να πάω. Εν τέλει; Ιγμορίτιδα και πύον στη μύτη λόγω στραβού διαφράγματος (αναπνέω από το στόμα πολύ συχνά) και χαμηλή Β12, D3 και χαμηλή φεριτίνη, αλλά καλός αιματοκρίτης και σίδηρος. Είμαι πολύ καλύτερα τελευταία αλλά όχι εντελώς. Τα έχεις ελέγξει αυτά; Μου είπαν ότι ειδικά η Β12 τα προκαλεί αυτά τα συμπτώματα