Αποτελέσματα 16 μέχρι 30 από 44
Θέμα: Άγχος και μόνιμη ζάλη
-
05-01-2018, 02:56 #16
- Ημ. Εγγραφής
- Dec 2009
Η απλή απάντηση είναι ναι. Το "χωρίς να είναι ιδιαίτερα αγχωμένος" δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί κάποιος να είναι πολύ αγχωμένος αλλά να μην το καταλαβαίνει ότι είναι αγχωμένος. Το έχω δεις πολλές φορές αυτό και για πολλά συμπτώματα.
Για μένα δεν είναι περίεργο. Είναι και μια ένδειξη του ότι πιθανόν να μην καταλαβαίνεις γιατί γίνεται ότι γίνεται.
Μια μέρα, δούλευα στον υπολογιστή και είδα την οθόνη να κάνει "νερά". Στα πρώτα δευτερόλεπτα ανησύχησα νομίζοντας ότι χάλασε η οθόνη. Μετά -κοιτώντας και γύρω- συνηδειτοποίησα ότι εγώ δεν έβλεπα καλά. Ξάπλωσα και σκέφτηκα να μετρήσω την πίεση, ήταν χαμηλή 10 και 5 νομίζω. Μετά από αρκτή ώρα διαπίστωσα ότι είχα βρεθεί μερικά σκαλάκια πριν τη λιποθυμία.
Μου συνέβη ξανά καμμιά δεκαριά φορές. Κατάλαβα ότι όταν ο οργανισμός είναι σε "πίεση" και άγχος είναι σε υπερένταση. Και όταν χαλαρώσουμε (αυτό που είπες ότι μόλις ξαπλώσει να ξεκουραστείς) η ένταση μειώνεται και πάει στο άλλο άκρο της πολλής "χαλάρωσης" (γιατί αυτό χρειάζεται ο οργανισμός) και δημιουργείται η χαμηλή πίεση. Στον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικό, διαφορετικής έντασης, διαφορετικών συμπτωμάτων αλλά ναι γίνεται. Για μένα δεν αποτελεί έκπληξη.
Επίσης μπορεί να είναι και συνεχόμενη ζαλάδα λόγω ανεβασμένης πίεσης. Και αυτό το γνωρίζω γιατί το έπαθα. Η μέγιστη πίεση έφτανε 17,5, 18,5 ως και 19.
Έχω την εντύπωση ότι μάλλον είσαι μέσα σε αυτά περίπου τα πλάισια.It's hard to speak the truth, in a world full of people that don't realize they 're living a lie.
- 06-01-2018, 15:30 #17
- Ημ. Εγγραφής
- Jan 2018
Άκη, δεν εχω κάνει τίποτα για την κατάστασή μου, πέρα από το να το ψάχνω στο ίντερνετ. Έγινα έξπερτ στη θεωρία αλλά στην πράξη, χάλια!! Λοιπόν, τα χάπια ουσιαστικά κουκουλώνουν τα συμπτώματα. Δεν λύνουν το πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς επανέρχεται με περισσότερη ένταση. Η ψυχοθεραπεία , κυρίως το cbt , που ανέφερα πιο πριν , παρεχει λύση. Βασικά χειρίζεσαι τις σκέψεις σου με το σωστό τρόπο. ΔΕΝ τις αγνοείς, απλά τις ελέγχεις ώστε να μην δρουν εναντίον σου προκαλώντας αυτά που πολύ καλά γνωρίζεις και εσύ και εγώ... Θα σου εισηγούμουν να υο αρχίσεις. Το ίδιο θα κάνω κσι εγώ. Προσωπικά δεν ξέρω αν οι ζαλαδες μου είναι από το άγχος ή οχι αλλά στην τελικη και να μην είναι, το σίγουρο είναι ότι μου προκαλούν πανικό. Και αυτό είναι που θελω να αλλάξω. Θελω να ηρεμήσω και ας εχω και καμιά ζαλάδα που και που. Τα ερεθίσματα υπάρχουν πάντα. Τκ άγχος, ο φόβος, η θλίψη... Το θέμα είναι πως τα χειρίζεσαι και πόσο σε καταβάλλουν!
06-01-2018, 15:34 #18
- Ημ. Εγγραφής
- Jan 2018
John, εχω την εντύπωση οτι με την κίνηση δεν αντιλαμβάμαι την ένταση που υπάρχει μέσα μου. Μόλις ξαπλώσω λίγο αρχίζω να "αφουγκράζομαι" το σωμα μου! Το βουητό στα αυτιά, την ταχυκαρδία, τη ζαλάδα. Η πίεσή μου είναι παντα χαμηλή. 10 με 6
07-01-2018, 01:31 #19
- Ημ. Εγγραφής
- Dec 2009
Και σε αρχικό σου μήνυμα είχες γράψει:
Ενώ δηλαδή αντιλαμβάνεσαι την ύπαρξη του "άγχους", ταυτόχρονα δεν την αντιλαμβάνεσαι επίσης.
Είναι παράξενο, αλλά δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πράγματα που δεν θέλουμε να καταλάβουμε. Πράγματι, είναι δύσκολο με αυτά που έχουμε μάθει.
Κάπου είχα διαβάσει ότι το "άγχος" είναι συναισθήματα που δεν τα καταλαβαίνουμε. Αλλιώς θα αισθανόμασταν τα ίδια τα συναισθήματα: φόβος, θλίψη, κλπ, που τα ανέφερες προηγούμενα, και πολλά άλλα.
Τώρα το δυσκολότερο κομμάτι είναι να παραδεχτούμε ότι υπάρχει κάποια μορφή δυσκολίας. Η ύπαρξη κάποιας δυσκολίας δεν θα έπρεπε να μας πανικοβάλλει. Ας τη δούμε και ας την προσεγγίσουμε. Έρχεται όμως το μυαλό και δεν παραδέχεται τη δυσκολία. Το 99% (μην πω το 99,9%) έχει δυσκολίες. Ναι, τέτοιες ίδιες δυσκολίες. Όμως κανείς δεν τις προσεγγίζει, συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τρόπο "κάλυψης". Έτσι, και εσύ είσαι αναγκασμένη να συμπεριφέρεσαι με τρόπο που να "καλύπτεις" τη δυσκολία. Μην σε απασχολεί πολύ, γιατί οπως είπα το 99% έχει τις ίδιες δυσκολίες. Εσύ δεν βλέπεις τους άλλους να έχουν δυσκολίες, όπως ως τώρα δεν έβλεπαν οι άλλοι εσένα να έχεις δυσκολία. Σωστά? Αλλά και από τώρα και μετά μπορεί πάλι να μην βλέπουν τη δυσκολία σου. Λυπάμαι που λέω μια τέτοια κουβέντα με τόσο λίγα λόγια. Είναι αρκετά δύσκολο, μην πω εξαιρετικά δύσκολο, να το προσεγγίσει κανείς με τέτοια σκέψη. Μπορείς όμως να το "αισθανθείς" ότι είναι έτσι? Αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση, παράκληση απάντησέ την.It's hard to speak the truth, in a world full of people that don't realize they 're living a lie.
06-06-2018, 18:23 #20
- Ημ. Εγγραφής
- Mar 2016
Καλησπέρα,
Έχω ακριβώς τα ίδια εδώ και 5 χρόνια..Πέρασα από τις ίδιες αναζητησεις γιατρών κλπ, αναρωτήθηκα ψυχολόγο ή ψυχίατρο γιατι μπορεί να το χάνω και τελικά κατέληξα στη γνωσιακή συμπεριφοριστική εδώ και 3 εβδομάδες...Εσύ τελικά τι έκανες;;Βρήκες κάποια λύση;;Για εμένα είναι πολύ-πολύ νωρίς αλλά νομίζω ότι φαίνεται ένα φως στο τούνελ...
25-06-2018, 23:59 #21
- Ημ. Εγγραφής
- Feb 2018
εχω πολλα χρονια τα ιδια συμπτωματα μονιμη ζαλη και φοβο λιποθυμιας καθε μερα περιστρεφονται στο κεφαλι μου,ποτε δεν εχω λιποθυμησει κι ακομα φοβαμαι! εχω χαμηλο σιδηρο και φεριττινη και ολα ξεκινησαν απο αυτο επειδη αρχισα να εχω αδυναμια αρχισα να φοβαμαι οτι κατι θα μου συμβει και παθαινα κρισεις πανικου και μου δημιουργηθηκαν φοβιες διαφορες και γενικο αγχος. δεν εχω παρει αγωγη εχω κανει ψυχοθεραπεια και με βοηθησε να καταλαβω τι ειναι αληθεια και τι στο μυαλο μου η ζαλη στην ουσια ειναι θολουρα του μυαλου απο την πολη σκεψη ειναι λογικο να ζαλιζεσαι ο καθενας θα το παθαινε. την ωρα που σε πιανει αν σκεφτεις θετικα θα περασει αν δεν της δινεις σημασια θα φυγει ατην ουσια ειναι ψευδαισθηση αν κανεις στροφες γυρω απο τον ευατο σου τοτε θα νιωσεις πραγματικη ζαλη που περναει μετα απο δευτερολεπτα γιατι ετσι ειναι η πραγματικη ζαλη κραταει λιγο οχι ολη μερα συνεχεια για καιρο. ειναι σαν να σκεφτεσαι ολη μερα οτι ποναει το κεφαλι σου ε καποια στιγμη θα ρχισεις να νιωθεις οτι οντως ποναει!!!οταν μου πεφτει ο σιδηρος ολα αυτα επιδεινωνονται και ειναι λογικο γιατι χανουμε ευκολα την ενεργεια μας. Το 40 που εχεις ειναι πολυ χαμηλο κι εγω τωρα εκανα εξετασεις απο 105 που το ειχα φτασει πηγε 39 κι αρχισα να τα νιωθω παλι ολα ζαλαδες,τασεις λιποθυμιας, τρεμουν τα ποδια μου κι ειμαι ανησυχη ολη μερα. αρχισα παλι τα χαπια για σιδηρο για ενα μηνα και θα νιωσω παλι δυνατη! συμβουλη μου μην αφηνεις το σιδηρο να πεφτει κρατα τον οσο πιο ψηλα μπορεις ειναι δυσκολο γιατι θελει καθε μηνα τουλαχιστον 5-6 χαπια ειδικα στην περιοδο και θα δεις οτι θα νιωσεις καλυτερα κι ετσι θα σου φυγουν κ η ζαλη κι ολα . εγω παντως λογω του σιδηρου εχω φοβερες υπνηλιες δεν μου φτανει ποτε ο υπνος ολη μερα νυσταζω ειμαι ατονη στην αδρανεια νιωθω οτι καταβαλω πολυ προσπαθεια για απλα πραγματα και αυτη η κατασταση μου θολωνει το μυαλο και δεν μπορω να συγκεντρωθω σαν να αδιαζει το μυαλο μου τα ματια μου πονανε και νιωθω οτι ζαλιζομαι ενω στην ουσια ειναι απο την κουραση απο τη νυστα. και κοιμαμαι κι ολη μερα ειμαι λες και δεν μπορω να ξυπνησω τον εγκεφαλο μου. με τα χαπια θα δεις μεγαλη διαφορα να κανεις εξετασεις καθε τετραμηνο εγω ετσι κανω μονο σιδηρο και φεριττινη για να βλεπεις που βρισκεσαι. και θα δεις μεγαλη διαφορα. μεχρι και ψυχιατρος μου ειπε οτι η ελλειψη σιδηρου προκαλει αγχος και φοβο μαζι με ατονια ζαλη ταχυπαλμια.οποτε πλεον μολις με πιανουν τα ψυχολογικα μου καταλαβαινω οτι επεσε ο σιδηρος και φυσικα φταιω εγω που βαριεμαι να παρω τα χαπια. και μετα απο δυο μηνες πεφτω παλι ψυχικα. αληθεια ποια χαπια παιρνεις???
26-06-2018, 11:23 #22
- Ημ. Εγγραφής
- Mar 2018
Βεβαίως και εμένα η λιποθυμία ήταν η μεγαλύτερη φοβία μου. Και αυτό επειδή είχα λιποθυμήσει κάποιες φορές πιο μικρή. Απο μια λιποθυμία σαφώς και συνέρχεσαι αμέσως, κανέναν δεν έχω ακουσει να έχει πεθάνει και να μην ξυπνήσει. Οταν λοιπόν άρχισα να δουλεύω αυτό το φόβο, τον έλυσα κιόλας, και απο τότε μου έφυγαν και οι ζαλάδες και η φοβία...
26-06-2018, 11:27 #23
- Ημ. Εγγραφής
- Mar 2018
26-06-2018, 11:30 #24
- Ημ. Εγγραφής
- Mar 2018
26-06-2018, 11:32 #25
- Ημ. Εγγραφής
- Sep 2009
Διαβαστε ολοι οτι εχει να πει το μαρουλι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
26-06-2018, 11:34 #26
- Ημ. Εγγραφής
- Mar 2018
26-06-2018, 15:15 #27
- Ημ. Εγγραφής
- Feb 2018
Δεν εχει σημασια απο ποτε εχει να γραψει εσω μοιραζομαστε τις εμπειριες μας ετσι κι αλλιως αυτα πανε κι ερχονται.Μαγνησιο επαιρνα περσυ για αρκετο καιρο δεν νομιζω να εχω ελλειψη αλλα ρτσι κι αλλιως οτι εξετασεις και να κανεις το μαγνησιο δε φαινεται καθαρα γιατι αποροφαται απο το συκωτι. Παντως εγω υποφερω απο εντονη κουραση αυτον τον καιρο σε σημειο που νιωθω οτι δν μπορω να παρω τα ποδια μου. Ειναι σιγουρα ψυχοσωματικο μπορει βεβαια να κρυβεται και τιποτα αλλο απο πισω αλλα επειδη το χω ξαναπαθει και περασε οταν ημουν χαρουμενη γι αυτο δεν με απασχολει!
26-06-2018, 16:44 #28
- Ημ. Εγγραφής
- Jul 2015
θα σου πω εγω πως γινεται, οταν συσσωρεύει ο οργανισμος σου συνεχως στρες τοτε αυτο πρεπει καπως να βγει προς ταεξω........και συνηθως αυτο συμβαινει οταν εισαι ηρεμος γιατι τοτε βρίσκει τη διεξοδο του το στρες...
αν δεις και οι κρισεις πανικου σε στιγμες ηρεμιας μας πιανουν...........ερχεται η αισθηση ξαφνικα σαν ηφαίστειο
26-06-2018, 18:12 #29
- Ημ. Εγγραφής
- Mar 2018
Πρέπει να ξέρεις οτι η συνεχής παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, εννοείται ότι κουράζει τα ζωτικά όργανα! Και βέβαια ολα αυτά εκδηλώνονται ψυχοσωματικά...αλλά αυτό δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Σ αυτή τη φάση αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τη σωστή διατροφή, την ενυδάτωση και τον σωστό ύπνο. Ασε το μυαλό προς το παρόν να λέει τα δικά του και να σου δημιουργεί ψυχοσωματικά και κουραση για να σε μπερδεύει.
Εσύ, που δεν είσαι το μυαλό σου, είσαι κάτι πολύ ανώτερο με θεική σοφία, με πολλή αγάπη στον εαυτό σου, φρόντισε να βλέπεις συχνά ανθρώπους με χαμόγελο και θετική ενέργεια, να γελάς οσο πιο συχνά μπορείς με κάθε λόγο, να κοιμάσαι αρκετές ώρες, ν ακους ωραίες μουσικές που σε χαλαρώνουν. Εγώ ξέρεις πχ πως έφτιαξα τον ύπνο μου, που αργούσα να κοιμηθώ κάθε βράδυ?
Εβαζα βιντεακια του Robert Najemy στο ytube, με καλώδιο hdmi στην τηλεόραση, εβαζα κ χρονοδιακόπτη μισή ώρα και κοιμόμουν σαν πουλάκι βλεποντας ωραία όνειρα. Ταυτόχρονα προγραμμάτιζα τον ασυνείδητο νου μου, γιατί βρισκόμουν σε κατάσταση Θ, και μόνο τότε οι πληροφορίες εισερχονται στο υποσυνείδητο...και ετσι χρόνο με το χρόνο, ξαναβρήκα τον αληθινό μου εαυτό! Και μάλιστα τον αναβαθμισμένο εαυτό μου.
27-06-2018, 17:05 #30
- Ημ. Εγγραφής
- Jul 2013
Σωστο ειναι αυτο , μαρουλι , μονο που ο οργανισμος ΄γενναει ΄απο μονος του στρεςς , λογω των εσωτερικων συγκρουσεων που εχουμε εμεις οι ανθρωποι, υποσυνειδητα , οποτε καλο ειναι να ξεδινεις καπου ( εκ ου κι ορος εργασιοθεραπεια ) ......................κι ενας υγιεστατος ανθρωπος μεινει αδρανης για καμποσο καιρο , θα δημιουργησει στρεςς ο οργανισμος του , για αυτο η αδρανεια ειναι ο καλυτερος συμμαχος των διαταραχων διαθεσης ......
Παρόμοια Θέματα
-
Μονιμη υπερενταση και εσωτερικη τρεμουλα...
Από depifish στο forum Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, ΑγοραφοβίαΜηνύματα: 86Τελευταίο μήνυμα: 27-08-2023, 12:39 -
Εξαρτημένη σε μόνιμη βάση απο σχέσεις
Από danai1985 στο forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταΜηνύματα: 6Τελευταίο μήνυμα: 31-03-2014, 17:09 -
Μόνιμη βλάβη μετά από ψύχωση?
Από kitty στο forum Ψυχώσεις & ΣχιζοφρένειαΜηνύματα: 12Τελευταίο μήνυμα: 16-04-2013, 08:44 -
ΜΟΝΙΜΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ!ελεος.βοηθηστε
Από afrula στο forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήΜηνύματα: 9Τελευταίο μήνυμα: 10-12-2009, 21:52 -
κατάθλιψη: Είναι μόνιμη ή ξεθυμαίνει;
Από Holyman στο forum Κατάθλιψη - ΔυσθυμίαΜηνύματα: 23Τελευταίο μήνυμα: 06-06-2007, 19:40
Ετικέτες γι'αυτό το Θέμα
Μπορεί κάποιος να μιλήσουμε;
17-05-2025, 21:58 στο Οριακή - Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας